- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
qdak
addikt
válasz
makoss #122357 üzenetére
SunMount3r Szerintem nem a legjobb ez a mindenki megosztás... én törlöm egyből. Aztán beosztom ki mit láthat
Male Nem tudom mitől függ, de pl Transmission Gui használja az egyik megosztott mappát, mégsincs összefüggés, hogy csatolva van e vagy sem.
Ha lessz több időm utána olvasgatok kiváncsivá tesz.(#122362) SunMount3r :
[link] Szolgáltatások magyar-angol
összes W7 alatti:
[kép] [kép] [kép]Hálózati meghajtóként felcsatolás: igen nálam is így van, a céges is így működik.
összes W10 alatti (excel be, jó tudni hogy le lehet menteni egybe én meg itt printelek):
[link]Bocsi ha kesze-kusza ez a retek gép lefagyott és nincs kedvem újra kigyűjtögetni, amiket beírtál
Mod:
Azt leírhatnád, hogy vannak a megosztásaid szerkezetileg, mert így nem értem.
Van 1 HDD azon külön mappák ? Valami könyvtár struktúrát hozhatnál össze. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
makoss #122342 üzenetére
A hálózaton Win-es az SMB megosztások készítésével. Ehhez itt egy leírás.
Ajánlott még: A Router-ben fix ip-ket kiosztani minden eszköznek és hogy a kábellel kapcsolódjon minden eszköz a Router-hez.
(És van Zidoo Topic is). -
King Unique
titán
válasz
makoss #119389 üzenetére
Szerintem a linkelt screenshoton világosan és egyértelműen látszik, hogy hol kell keresni, melyik menüpontban (gépház
—►
fiókok—►
bejelentkezési lehetőségek). Vagy szerinted nem? -
Milkoo
csendes tag
válasz
makoss #118209 üzenetére
Én már régóta ezt használom, portable telepíteni sem kell.
DirLister
http://www.barrysoft.it/blog/software/dirlister -
*Ropi*
félisten
válasz
makoss #118209 üzenetére
Ha csak simán szektorhibás, attól még az esetek többségében menthető, maximum nem mindent lehet leszedni róla. Abban az esetben sem mindig game over, ha lemez működését biztosító paraméterek tárolására szolgáló szervizterület moduljainak minden másolata sérült, mert sok esetben egy identikus meghajtóról be lehet szerezni / annak a moduljából ki lehet számoltatni az oda passzoló adatokat (pl. a WD ROYL szériáknál a 47-es modulból újrakalkulálható a 40-es). Szerintem vagy nem szimplán bad sectoros volt, hanem más is volt a képletben, vagy pedig nem hozzáértő végezte az adatmentést.
-
válasz
makoss #118190 üzenetére
Szia!
Én a total commanderhez használom a catalog maker plugint. Kijelölöm amit szeretnék listáztatni és becsomagolás, ekkor egy lst fájlba beleteszi. Már ha ez a cél. Én arra használom, hogy a be nem kötött vinyók tartalma be van listáztatva és így anélkül meg tudom nézni mi van rajtuk, hogy rákötném a gépre.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #117179 üzenetére
NetSpeedMonitor
Sajnos ez is régi, de kiválóan működik és TELJESEN ingyenes. Amire od kell figyelni telepítés előtt.
Mielőtt futtatnád a telepítőt (különben hibára fog futni) a telepítőn jobb egérgomb feljön egy menü ott TULAJDONSÁGOK - KOMPATIBILITÁS és itt válaszd a FUTTATÁS KORÁBBI WINDOWS verzió alapján, mentsd el és futtasd a telepítőt.
Ezután okézd le nyugodtan amit kérdez majd menj be a telepített mappájába és ott futtasd a program .exe-jét ekkor is lesz kérdés okézd le és ezentúl majd indul a rendszerrel együtt.
A tálcaikonra jobb klikk menü beállítások és itt tudod kicsit alakítani rajta:
- font, betüméret, szín, mértékegység stb.
A D: és az U: betűket el lehet tűntetni ha nem akarod elég hogy felül a feltöltés alul a letöltésMost nem vagyok otthon de küldök a beállításokról képet, hogy nálam hogy néz ki ha érdekel.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #105522 üzenetére
Igazság szerint nincs olyan alternatíva amit:
1. még fejlesztenek tehát nem egy elavult program
2. Windows oprendszert is lehet irányítani vele nem csak böngészőA 2. feltételnek 4 program felel meg, de már egyiket sem fejlesztik:
- [StrokeIt]
- [easystroke
- [Just Gestures]
- [highsign]Ha egyik sem jó akkor maradj a StrokesPlus-nál mert a hiányosságai dacára NINCS alternatívája.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #105518 üzenetére
Üdv, mint ha volt már erről szó, szerintem érdemes lenne végigpróbálgatnod mindegyik alternatíváját: [link] 9 Windows-os alternatívája van, ebből 8 ingyenes, ebből 5-öt "elvileg" még fejlesztenek (3-at már régóta - kb. 4-10 éve - nem)
Amúgy a "legkedveltebb" a StrokesPlus tehát lehet ennél a többi már csak rosszabb, telepítés után minden helyzetben próbáld ki őket mert van amelyiknél azt írják, hogy nem támogatja pl. a frissebb Firefox böngészőket stb. tehát van probléma bőven.
Sőt, most nézem van amelyik csak Edge, van amelyik csak Firefox böngészőt támogat.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
makoss #104785 üzenetére
Ez az, amit linkeltem, de ebből nem derül ki, hogy nálad mi van. Vagyis a rendszerfájlok törlése után van-e Windows Update, korábbi telepítések, ideiglenes telepítési fájlok stb. törlési lehetőség, mint pl. ezen és ezen a screenshoton. Ha nincsen, akkor maradnak az egyéb lehetőségek, meg annak megállapítása, hogy pontosan mi és mennyi lemezterületet foglal, lásd az előző válaszokat.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #104747 üzenetére
Az nem derült ki, hogy pontosan mit próbáltál, de pl. a lemezkarbantartónál értelemszerűen a rendszerfájlok törlését kell választani, ami a screenshoton is szemléltetve van. Aztán ott van a többi lehetőség is, ami az előző válaszban van leírva és linkelve. Plusz még szükség esetén akár pl. a PatchCleaner is kipróbálható további lemezterület felszabadításához.
Viszont a másik meg az, hogy előtte azt lenne célszerű lecsekkolni, hogy pontosan mi és mennyi tárhelyet foglal a C-n. Ehhez használható a gépházban a beépített tárhelyhasználat alkalmazás is, ahol részletesen meg lehet ezt tekinteni. Valamint SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat stb. programok valamelyikével szintén. -
King Unique
titán
válasz
makoss #104745 üzenetére
Itt egyrészt inkább a lemezkarbantartó futtatását és az egyéb lehetőségeket kellene megpróbálni a lemezterület felszabadításához. Meg szükség esetén pl. a hibernálást kikapcsolni, ha nem használod, a lapozófájl méretet kisebbre állítani, ha túl sokat foglal, stb. Az SD-kártyára meg a személyes, illetve a letöltött fájlokat pakolni, ha azok jelenleg a C-n vannak és nagy tárhelyet foglalnak. Egyébként meg nem lehetetlen egy bruttó 64 GB-os háttértáron elférni, másnak 32 GB-oson is sikerült (példa). Meg nekem is van olyan telepítésem, ahol kb. 60-65 GB körüli a rendszerpartíció (C) és csaknem majdnem a fele szabad, pedig több funkciófrissítést is megélt.
-
Kékes525
félisten
válasz
makoss #104071 üzenetére
Egy megoldást tudok, most próbáltam. Nem tökéletes, de működik. Betöltöd a böngészőbe (Firefox) és kijelölöd amit fordítani akarsz és az s3.translatorral le tudod fordítani. Hosszabb kijelöléseknél rányomsz a lefordító szövegdobozra. [kép] [kép] [kép] s3translator-6.25-an+fx.xpi
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #98749 üzenetére
Amint látod többet is linkeltem, kérdés, hogy megfelelően kompatibilis e, nem e hagyták már régen abba a fejlesztését vagy van olyan ami fizetős. Sajnos ki kell próbálnod, mert ahogy a képeken látszik képes mappa beszínezésre a kérdés, hogy ezt úgy teszi e ahogy te szeretnéd.
Nem élek ilyenekkel de tudtam neked találni, a másik topikban sem jött rá érdemi válasz ezért bátorkodtam legalább elindulás szinten segíteni. -
Cs1csó
titán
válasz
makoss #98740 üzenetére
Van olyan program ami kiszínezi a mappákat: 4 Free Folder Icon Color Changer Software For Windows 10
- Folder Colorizer -
King Unique
titán
válasz
makoss #93956 üzenetére
Akkor miért mutatja a lemezkezelő és a fájlkezelő az ellenkezőjét?
Amúgy manuálisan optimalizálni nem próbáltad, ha már van a T5-nél USB-n TRIM? Plusz még a fájlrendszer ellenőrzését is meg lehetne próbálni. De az utóbbit (CHKDSK) mondjuk csak óvatosan!
(#93970) borges7:
Rá lehet kattintani és akkor megmutatja részletesen. Plusz vannak erre szakosodott külső programok is, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat. -
King Unique
titán
válasz
makoss #93908 üzenetére
Ha kb. teljesen tele van másolva a külső SSD, akkor nem meglepő, ha a fájlkezelőben így jelenik meg. Az nem derült ki, hogy az a hibaüzenet pontosan mi volt, de ha fullon van, akkor gondolom arra figyelmeztetett a Windows, hogy csurig van a meghajtó. A másik hozzászólásodban linkelt lemezkezelős screenshoton is az látszik, hogy tele van. Plusz az, hogy a külső SSD-n és a külső HDD-n (HD710) is aktív a partíció, ami elsőre szokatlan, mivel normál esetben nem indokolt, elég a sima elsődleges. Az előbbire visszatérve, ha meg lehet nyitni a fájlkezelőben a G kötetet és nem akarja javítani (CHKDSK) stb. a Windows, akkor elvileg nincsen gond azt leszámítva, hogy teljesen tele van. Ha azt akarod, hogy újra normálisan jelenjen meg, akkor tárhelyet kellene felszabadítani rajta, ami egy belső / külső SSD-nél már csak az OP miatt sem ártana.
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz
makoss #93621 üzenetére
Valami probléma volt a rendszeredben vagy valamelyik applikációdban és olyankor kiírja a memória aktuális tartalmát a hibakeresés megkönnyítése érdekében. Ebből kiderülhet a hiba oka. Csak a hibakeresés szempontjából szükséges a fájl, ezért ajánlja fel törlésre a CCleaner.
(#93622) Döglött Róka
Miért kell ilyeneket kérdezni? Ha nem tetszik a kérdés, vagy a CCleaner használat, akkor ignoráld a hozzászólást. Téged ilyen programok irritálnak, engem az ilyen típusú megjegyzések. Egy kicsit toleránsak lehetnétek a felhasználói szokásokkal. Neki tetszik az a program, neked nem. Mindenkinek a magánügye, hogy használ e ilyeneket e vagy sem. Amúgy semmi baj sincs a Ccleanerrel. Van haszontalan funkciója, de van hasznos is.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #92590 üzenetére
Jól emlékeztem van ilyen program: X-Mouse Button Control
-
Geth
veterán
válasz
makoss #92590 üzenetére
Amelyik egéren nincs legalább 5 gomb, az nem is egér
Van itthon logi, steelseries, bent egy szétesni nem akaró tizenéves logi, mindegyiknek a hozzáadott progija makrózható, de ha fel se raknám akkor is mindegyik egérnek a mouse4 és mouse5 gombja generic back és forwardként viselkedik mindenhol ami támogatja (ilyen a böngésző, ide(a), de akár a sima file explorer is). Iszonyú idegesítő lenne, ha nem működne.
Vagy nem értem mi az a mappák közötti előre- és visszalapozás. -
Geth
veterán
válasz
makoss #92579 üzenetére
Azért a margóra jegyezzük fel, hogy (#92437) cigam kolléga is sugallta, majd később én is (#92500), hogy ezt bizony valami külső buherátor is okozhatja
Utána Te erőltetted, hogy biztos lehet állítani, csak senki nem tudja hol és Te vagy a helikopter.
Legalább tudjuk, hogy ilyen ügyi vagy és a további problémáid is meg fognak oldódni maguktól -
-
cigam
titán
válasz
makoss #92572 üzenetére
Mi ez a tílus? Már ha ezt annak lehet nevezni?
Hogy engedsz meg magadnak ilyen hangnemet, azzal szemben aki segíteni szeretne rajtad?!
De tudod mit, lehet így is játszani: pont lesz@rom a problémádat.
Vidd vissza oda ahol telepítették, aztán ott add elő magad ebben a stílusban! -
válasz
makoss #92496 üzenetére
De mit szeretnél állítani, ami gyárilag ilyen és nincs rá kapcsoló?!
(#92519) bobalazs: Firefox legfrissebb verzió, 1809 up to date rendszer. Meg egy ultrawide monitor 2560x1080-as felbontással. Amúgy nem tudom miért ilyen élesek a betűk. Nem állítottam semmit a böngészőben.
-
cigam
titán
válasz
makoss #92513 üzenetére
Ugyanazzal az online fiókkal vagy bejelentkezve?
Ha készítesz egy helyi fiókot, és abba lépsz be, akkor is a tálca van alul?Memora
Tuti nem a lapozófájl miatt ment tönkre az SSD-d. Egyszerüen eljött az ideje. Volt rajt 1-2 gyengébb minőségű alkatrész, és feladta a harcot. Nekem (és soknan másoknak) évek óta fut, swappel mindenféle hókusz pókusz nélkül. Az enyémen pl. több mint 30TB írásán van túl és semmi baja. -
Cs1csó
titán
válasz
makoss #92513 üzenetére
Írták már itt páran, hogy ilyen problémával nem találkztak én sem. Nálad van valami gikszer, de hogy mi az rejtély. Nekem a Windows újratelepítés a Szent Grál, ez a te esetedben is tuti helyre rakná a rendszert. (Hangsúlyozom, hogy ez legyen egy végső megoldás ha napokon keresztül pörögsz ezen és nincs megoldás és lesz időt egy tiszta Windows újratelepítésnek - legfrissebb build - akkor tedd meg az tuti megoldja.
-
-
cigam
titán
válasz
makoss #92496 üzenetére
L a s s a n m o n d o m, h o g y m é g t e i s m e g é r t s d. N i n c s e n r á g y á r i k a p c s o l ó.
Válaszoltál a feltett kérdésekre? Nem. Csak ignorálod őket, és felteszed ugyanazt a lemezt. Mégis milyen választ vártál?
Nem írod le honnan van a telepítő, melyik verzió, milyen (tuning/optimalizáló/csicsamicsa) programokat telepítettél, nem futtatod le az ajánlott parancsot,.... Így hogyan segítsen rajtad az ember? -
-
Mikiller
aktív tag
válasz
makoss #90927 üzenetére
Lehet félre értettelek, most, hogy jobban belegondolok. Akkor te nem a Picasa3-ban nyitsz meg mappát, hanem a Win-ben? Ott csak CTRL+egérgörgő fel a nagyításhoz és megjelennek a kisképek az iconok helyett. Legalábbis nálam így van. Amúgy a Picasa3 sem változtatta át nálam virtuális gépen. A ctrl+egérgörgő helyett az aktuális ablak felső menüsorában a Nézet-ben is lehet állítani a méretet, közepestől már látszanak nálam.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #90380 üzenetére
Ezek a beállítások nálad milyenek?
Nálam elég karcsúra van vége de mos - javult - 10Mbit a netem lefelé felfelé pedig kb. 1-1,5Mbit.
+ érdemes úgy beállítani - másik beállítás - hogy egyszerre csak egy torrentet szedjen a többi pedig sorban álljon ha egyszerre többet indítottál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged