-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Ki lehet kapcsolni a One Drive-ot valahogy, hogy be se töltsön induláskor? A laptopom prociját folyamatosan pörgeti fullosan.
Vagy ez kell a Defendernek is?Köszi
-
King Unique
titán
válasz
draco31 #97195 üzenetére
Van alternatíva, lehet USB-s meghajtóra is telepíteni és onnan futtatni a Windows 10-et. De ha tartós használat, gyors működés a cél, akkor le volt már írva, hogy egy ócska pendrive, memóriakártya helyett mi lenne a jobb választás. Vagy ha nem létszükséglet a rendszer futtatásához a külső háttértár használata, akkor célszerűbb egy belsőt rakni a laptopba. Itt az aprón pedig nemcsak HDD-t, de SSD-t is lehet egész olcsón találni, ami a célra megfelelne.
-
Geth
veterán
válasz
Winnie The P #97196 üzenetére
Oda gépelni is lehet ám címet
Próbáld meg a magyar ntp szervert, fentebb írtam a címét is.
A tűzfalat is szedd ki addig, ez is új infó.
Én nem tudom mi van ennyi embernél, talán Win7 óta nem volt gond a sync-el, akár be volt kapcsolva a gép óraállításkor, akár nem.
Remélem nem nyúlnak hozzá, mert perfektül megy mindegyik rendszeremen. -
draco31
veterán
válasz
King Unique #97193 üzenetére
Nincs benne meghajtó, egy balesetben letört a kijelző, de a gép alja sértetlen, vagyis egy laptop kijelző nélkül gyakorlatilag. A meghajtóra meg szükség volt belőle, de magát a laptopot nem akartam kidobni, hátha egyszer ráveszem magam egy ilyen. Ezért érdeklődtem most, hogy van-e alternatíva, de akkor marad egy használd HDD innen az apróról.
-
King Unique
titán
-
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Winnie The P #97148 üzenetére
nálam sem állt át automatikusan, kézzel kellett csesztetnem és átállt
úgy látom jópáran irták hogy náluk sem állt át automatikusan
-
draco31
veterán
válasz
King Unique #97187 üzenetére
Itt a cél egy olyan cucc ami egy laptop a kijelzője nélkül egy tv-re kötve, és heti 5-6 film lejátszása pendrive-ról.
-
Cs1csó
titán
válasz
nünüke1975 #97188 üzenetére
1. Tiltsd le - kapcsold ki - az éjszakai módot ha így okés akkor telepítsd helyette ezt: f.lux, sokkal megbízhatóbb mint a Windows beépítettje, nálam 8GB RAM-ból 7MB-ot eszik semmi CPU, és hálózat terhelés mellett.
-
nünüke1975
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
draco31 #97166 üzenetére
Ha megoldható a belső háttértár használata, akkor lehet inkább azt kellene elsődlegesen megpróbálni, venni bele egy SSD-t. A WTG-nek akkor van értelme, ha kifejezetten az a cél, vagy máshogyan nem lehet megoldani. A másik meg az, hogy lehet próbálgatni akár átlag pendrive-on, SD-kártyán is, csak éppen azoktól azért nagy teljesítményt és gyorsaságot nem kell várni, ahogyan nagy tartósságot (írásterhelés) sem ilyen használatnál... Meg az OS működésénél, gyorsaságánál amúgy sem a max. szekvenciális írás / olvasás a lényeg, mint amit a linkelt pendrive-nál is odaírnak, ellenben az egyéb értékeket és az írási sebességet nem véletlenül nem tüntetik fel... Ha hosszú távú és intenzív használat a cél, akkor vagy egy WTG-s használatra hitelesített spéci pendrive, vagy egy külső HDD, de főleg inkább egy külső SSD lenne a legjobb választás.
-
Cs1csó
titán
válasz
nünüke1975 #97185 üzenetére
Az éjszakai mód időzitettre van állítva. Mindig csak este csinálja amikor nappalirol át kéne állnia éjszakaira bootolás közben
ez mit jelent? éjszakai mód? sárgított kijelző?
-
nünüke1975
aktív tag
Erre senkinek nincs ötlete?Nagyon kíváncsi lennék rá mert nem akarom megint újrarakni a rendszert.
Köszönöm -
draco31
veterán
válasz
Cs1csó #97183 üzenetére
kb. 30 db kártyát és pendrive-ot rendeltem már ettől az eladótól, illetve a pendrive-os topicban is ajánlott eladó, 6 éve nem veszek itthon ilyen dolgokat.
Nem mellesleg nála ez fele annyiba sem kerül. -
Cs1csó
titán
válasz
draco31 #97181 üzenetére
Közel hasonlók is vannak - 100MB/s - 3k-ért de konkrétan ez SanDisk Ultra Dual 64GB USB 3.0 SDDD3-064G-G46/173385
5k-ért 150MB/s-es olvasást ígér, és természetesen ez MAGYARORSZÁGI boltból és magyar garanciával.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Winnie The P #97162 üzenetére
Nekem automatikus beállításokkal sem szinkronizált: ki és vissza kellett kapcsolnom az automata szinkronizálást meg időzónát is váltanom, hogy összeszedje magát.
-
-
törölt tag
Settings-ben nekem is kézzel kellett az "automatikus" idő kapcsolót ki-be, hogy jó legyen az óra.
-
Cs1csó
titán
válasz
draco31 #97166 üzenetére
eddig is tudott nézd meg ezt a videót és csináld meg: How to Create Windows to Go USB Drive The Easy Way
-
kispx
addikt
válasz
Egy másik kiszolgálóval megy a szinkronizáció?
Tűzfal nem blokkolja a szinkronizációt? -
draco31
veterán
Hello!
Képes-e már a Win10 egy laptopon pendrive-ról vagy SD kártyáról futni? Van egy remek HTPC alapom, és akkor nem HDD-t vagy SSD-t vennék bele, elég lenne egy 32Gb-os pendrive vagy SD kártya is ebben az esetben. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ja, így már más. Ha a téli/nyári átállás a gond, akkor tekintsd tárgytalannak az írásomat.
Ha nem akar frissülni, bízz az EU-ban, hogy minél hamarabb eltörli az átállítástNekem még nem volt ilyen gondom. Most is 11:59-t mutat.
Akkor produkált csak furcsaságokat a gép, amikor dual boot-ban próbálgattam Linuxot és Windowst. A Linux ui. alapból az UTC-hez állítja be a rendszerórát, és az időzónát csak hozzászámolja. Természetesen a Win nem így működik, ezért a következő idő frissítésig rossz időt (az UTC-t) mutatta. -
Geth
veterán
válasz
Winnie The P #97159 üzenetére
Nyomjál rá mégegyszer, nekem mindig másodjára írta hogy sikeres
Erre a gombra install után nyomok rá egyszer, utána soha többet... -
Geth
veterán
válasz
Winnie The P #97156 üzenetére
Passz, nekem mondjuk a hu.pool.ntp.org-gal szinkronizált mindig is, soha nem volt ezzel gondom egyik Win-en se (ami támogatta a sync-et), nem tudom Nálad mi a gond (ráadásul a service nálam manual trigger start-on van, mint ahogy az a default is).
-
TRob1
veterán
válasz
Winnie The P #97152 üzenetére
"Nem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni! Hogy írjam le érthetőbben?"
Most írtad le először.
Alapból volt 3 bekeretezett rész, és mindenhol ugyanazt mutatta. Ebből kellett találgatni mi is lehet a probléma. mert ugye a kép készítésének időpontja nem volt külön leírva... -
Geth
veterán
válasz
Winnie The P #97152 üzenetére
És mi honnan a fészkes fenéből tudtuk volna, hogy az a bajod, hogy a valóságban egy órával több volt???
Édes istenem, most írtad le először hogy az időponttal van a bajod :facepalm:Nézd meg a Control Panel / Date and Time / Internet Time alatt hogy mivel és hogyan szinkronizálódik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
A W10-ben, a taskbaron lévő időformátum megegyezik a gépházban beállított formátummal.
A widgeted (amiről még mindíg nem tudjuk mi is az pontosan), viszont ettől eltérő formátumban írja ki az időt. Legalább ez az egy dolog biztosan nem W10 hiba.
A dátum formátuma sem követi a gépházban beállítottakat. Ha magyarul nem is tud, de legalább kiírhatná, hogy 2019. march. 31, sunday, ahelyett, ehelyett pont fordított a sorrend. -
Winnie The P
őstag
-
Geth
veterán
válasz
Kár hogy nem tudod értelmesen leírni hogy mi a bajod.
Bekeretezel valamit egy képen, mi meg találjuk ki? Vagy ez valami játék? -
nünüke1975
aktív tag
Erre valaki?
-
kisapa
senior tag
válasz
-
Geth
veterán
válasz
Winnie The P #97144 üzenetére
Nem Win probléma. Az adott progiban máshogy van konfigurálva a formátum, nem követi a rendszerbeállítást (nézd meg fölötte a dátumot, teljesen más mint a Win-ben beállított), vagy hibásan követi a rendszerbeállítást.
Első esetben állítsd be (ha van rá lehetőség), vagy vedd fel a készítővel a kapcsolatot -
vlevi
nagyúr
válasz
Winnie The P #97144 üzenetére
Attól függ, mi a probléma.
Szerintem semmi köze a win10-hez. -
törölt tag
válasz
w.miki #97094 üzenetére
Szia!
Elsőnek nézzétek meg, hogy a Hang, Hang vezérlőpultja, lejátszóeszközök felületen:
1 beállítások gomb alatt legyen kiválasztva a széles sávú hangszórók jelölő négyzet.
2 tulajdonságok gomb alatt, speciális fülön a legmagasabb, pl.: 192Khz/24 bit legyen beállítva.
Valamelyik márciusiban kijött frissítés ismét alapértelmezettre állította ezeket, esetleg elérhetetlenné tette...
-
Lizard0828
tag
válasz
Sub-ZeRo #97140 üzenetére
Egy asus xonar dgx hangkarim van fent van a drivere, müködik is rendesen valóban èn sem èrtem mi az az intel audió hiba😶
A net keretrendszer pedig fent van mert jàtèkokkal települ automatikusan èn úgy tudom. Vagy tegyem öket fel egyenkènt esetleg illetve hangkàrtya drivert is újra? Azzal mèg nem próbàlkoztam. -
lanszelot
addikt
Hello
HDMI -n keresztul van a hang, a gondom az, hogy néha a windows ilyet kreál:
/a 3 also ugyanaz a kijelzo, ugyanaz a nevuk is, csak az also le van tiltva most azért más a neve/A gond az, hogy csak a jelenleg aktivon van hang, a tobbin csak kép.
Ezt miért csinálja?
Mit tegyek hogy ne csináljon ujakat?
Ki lehet torolni a másik kettot? -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Lizard0828 #97138 üzenetére
-
Lizard0828
tag
Üdv.
A következő problémákkal küzdök, amik állandó kilépést okoznak különböző játékokból.
Linkeltem képeket, kérlek aki tud jelezzen
Köszönöm -
Lehetséges de szerintem csak BIOS szinten, ha az támogatja. Legalábbis a P3-masom 20 éve támogatta, biosba meg lehetett adni bill. kombinációt és azzal indítani, ébreszteni. Viszont ez a funkció a mostani PC-im egyikébe sincs benne, vagyis az egyikbe igen de vagy bármelyik bill. vagy kikapcsolva.
Windows szinten nem tudom lehet-e hisz a rendszer alszik, nem él ergo nem is tud reagálni bill. leütésre egyáltalán. -
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Új vagyok a win 10 ben
Olyan kérdésem lenne hogy indulaskor kell vagy 5 perc hogy valamit tudjak csinálni a gépen lassan bootol be ssd n van a rendszer. Tippem lenne hogy mi lehet de gondoltam megkerdezlek titeket. Az éjszakai mód időzitettre van állítva. Mindig csak este csinálja amikor nappalirol át kéne állnia éjszakaira bootolás közben -
ACE-
addikt
Lehet rossz helyen teszem fel a kérdést. Azt akarnám elérni, hogy altatásból csak bizonyos billentyűzet gombra, gombokra éledjen fel a gép. Gyerek folyton bekapcsolja, és azt szeretném elérni, hogy ezt ne tudja megtenni. A bekapcsológomb elérhetetlen helyen van, ezért az nem megoldás, hogy azzal kapcsoljam be, jó lenne ha valamilyen "hot key"-el lehetne, pl. Shift-Esc gomb együtt nyomása, vagy valami hasonló. Lehetséges ez USB-s billentyűzettel? Egyéb megoldás?
-
Cs1csó
titán
válasz
Speeedfire #97130 üzenetére
Kattints ott alul az ERŐFORRÁS FIGYELŐRE majd kattints a HDD-re és nézd meg mi pörgeti.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám (W10). Az asztalról sikerült eltüntetnem minden ikont és amit újjonnan másolok ki oda az fájlt vagy bármit, az sem lesz látható hanem egyből eltűnik. Nem tudjátok véletlen, hogy ezt hogy lehetne visszacsinálni eredeti állapotába?
Szerk.: 1 monitort használok és minden irányból látszik az egér.
Megoldva. Kicsit elhamarkodtam. Bocsi!
-
Ice&Lime
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget, aki más topikokban is a windows 7-10 keresésében és beállításában segített!
Egy olyan gond lenne most, hogy beállítottam a letöltött és beaktivált win10 1809-et és csináltam a win beépített rendszerkép mentésével egy imaget róla / Lemezkép létrehozása.
Ezt a tegnap letöltött win10 1809-et ami a hivatalos oldalról jött le, pendrive-ra kiírva és elindítva róla a telepítőt meglepődtem, mert a telepítő elindultával nincs más opció csak a telepítés, ezelőtt volt valami karbantarási lehetőségek / Számítógép javítása opció és onnan lehetet visszaállítani a win által készített recovery image-t. Most ez hol van, vagy eltünt végleg, viszont így hiába csináltam vele rendszerkép image-t.
Ez eddig ilyen volt, most viszont az opció eltűnt, legalábbis amit letöltöttem iso-t (1809. 17763.379)
Hiányzik ez:
Valaki tud esetleg segíteni, akkor hogyan lehet visszaállítani a win által csinált image-t?
(Most hirtelen a win8-ról találtam magyar képet, de eddig 10-nél is megvolt ez az opció).
Eddig mindig ezt a módszert használtam, nem szeretnék 3rd appot, mert a win-é már jól bevált. -
King Unique
titán
válasz
Brucehun #97122 üzenetére
Azt alapvetően neked kell tudnod. Legjobb lenne valamilyen formában kipróbálnod a 10-est, aztán majd meglátod. Amúgy meg előbb-utóbb úgyis kénytelen leszel váltani, mivel a 7-es életciklusa és támogatása jövő januárban véget ér. Technikailg ugyan akár utána is használható, de hibajavítások és főleg biztonsági javítások nélkül egyre kockázatosabb lesz online.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Hát néha már úgy érzem, hogy itt lenne az ideje a váltásnak win7-ről 10-re. Viszont szeretem a 7-et már 8 éve használom, de tudom jól, hogy már egy kórosodó rendszer. Szerintetek mennyire érné meg nekem 10-re váltani?
-
törölt tag
Ezért lenne jó tudni, hogy mi is pontosan ez, meg hogy működik. Talán elég az anti-cheat megléte is, neten sem kell játszani. Mondjuk a Valve szerintem már megoldotta, ha tényleg érintett volt. Örülj neki.
Remélem, hogy ez nem úgy lesz, hogy kiadás után X játék megy, Y játék meg nem. Mint anno a SecuROM miatt, ami továbbra sem működik Win10 alatt, mert egyáltalán nem foglalkoznak vele, játsszál újabb játékokkal.
-
zolee001
őstag
válasz
Lizard0828 #97118 üzenetére
Event Viever talán elöször
Igy ennyi infoval max a telejosda segithet -
Lizard0828
tag
Sziasztok! A hetekben került egy teljesen friss windows 10 a gèpemre ès lassan 2hete küzdök vele hogy a jàtèkok teljesen random ne lèpjenek ki, ezidàig teljes sikertelensèggel🙁
Hardveres hiba kizàrva, tesztelve, stabil minden perifèria!
Van valakinek esetleg ötlete, vagy akàrmi ami megszüntetheti ezeket a random kilèpèseket. Semmi hibaüzenet nem kapok sosem, egyszer csak random kidob az adott programból. Alaplapi chipset driver friss, vga driver szintèn. Règi ès új, tört ès eredeti jàtèkokkal mind hasonló a helyzet🙁
Köszönöm -
TRob1
veterán
Jah, igen. Az más.
Én most a 19h1-re asszociáltam. És ő is azért azt szedte első körben, mert arra hitte hogy az a mostanság megjelenő.(#97104) Szmörre:
Elvileg CS:GO VAC szervert használ. Nem tudom mi ez és hogy működik, nem is cs-zek, de most feltettem és nyomtam egy fél órát (életemben először... 1 ölés, sok halál). Az alatt nem jött zöld háttér. Lehet hogy csak ha csaló van? Vagy ennyire random hogy fél óra alatt egy sem? Persze lehet hogy CS pont nem is az... Passz.
Majd próbálok pár AC-t később, ha lesz több időm. -
TRob1
veterán
Ezt a felesleges kört akkor kerülted volna el, ha meg sem említed. Ugyanis az konkrét válasz volt konkrét embernek, és nem érvelés, meg nem a kutya számára íródott.
Ez a kijött, nem jött ki meg kva uncsi. A kijött nem azt jelenti hogy kiadták, hanem hogy vhol van és fel lehet tenni. Ennyi. Ha "nincs kint", nem telepíthető. Ha "kint van" akkor meg telepíthető. Ilyen egyszerű.
Valszeg lesz újabb build, ahogy már volt is rá példa. Vagy ez lesz rtm-ként, és jön rá rögtön frissítés ahogy volt is már rá példa. Vagy lesz újabb, de visszavonják. Szintén volt rá példa. De attól ez még mind tudott működni normálisan is elég sok júzernél a felesleges okoskodásaitok nélkül is. Illetve tudott volna, mert az a bizonyos 3 (4?) jelenlévő atyaúristen mindig tud vmi okosat mondani, jó sok körön (hsz-en) keresztül. Vége. Örüljetek a győzelmeteknek. -
Gallac
senior tag
Sziasztok!
3com 3C905CY-TX-M EHHEZ a Lan kártyához létezik Win 10 driver?
Köszi
-
Geth
veterán
Hát de kijött, nem?
Persze hogy release van a nevében (és az utolsó néhány buildnél már watermark sincs) mert ha rábólintanak, nem kell újra buildelni (nem inkrementálódik a buildnumber). Mi is így adunk ki verziót, release branch végleges verzíószámmal, oszt ha átment a teszteken, akkor mehet a publish.
De attól még nem jött ki. Ha igen, akkor mutasd meg a GA postot, ahol bejelentik.
Az hogy nem jött ki újabb build korábban (nem néztem utána), az nem bizonyíték semmire (rossz érvelés). Sőt, arra már volt példa, hogy még ezt is benézték és vissza kellett vonni, de az megint más téma.Azért nem éri meg sietni vele, mert ha beüt valami bibi, sokkal kisebb a merítés a sorstársakból, ergó nehezebb rájönni, hogy most tényleg valódi bugba ütköztél, vagy csak Nálad történt valami. Ja és nem supportált, legalábbis nem úgy.
Ahogy bejelentik, felkerül pl. techbench-re (nem magadnak kell wim-et/iso-t gyártani) hirtelen sokkal több gépre kerül fel, hamarabb derülnek ki turpisságokNálad soha semmi hiba nincs, nem láttál még (B/G)SOD-t, stb szintén nem érv, kutyát nem érdekli
(Csak hogy elkerüljük ezt a felesleges kört is.) -
-
-
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #97100 üzenetére
Kékhalált amúgy még sosem láttam win10-en (kopp-kopp). Igaz, még zöldet sem.
Tudsz mondani néhány konkrét játékot amin jelen van ez a hiba? (1-2 gugli találatot néztem de nem láttam címeket) Ha esetleg meglenne a "gém", lehet kipróbálnám. Habár kicsi az esélye mert nincs sok játékom, újabbak meg egyáltalán nincsenek.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest