Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hűű bakker nem egyszerű ezeknek az észjárása akik kitalálják...
Nem akarok értetlennek tűnni de inkább visszakérdezek...
Amikor most megvettem a retail kulcsot az akkor NEM digitális licensz igaz? Mivelhogy a showkyplus ebben az esetben azt a kulcsot írta ki mint amit én beirtam a windows telepitése előtt manuálisan neki.
Digitális licesz pedig: Valaki megvesz egy eredeti windows 7-et pl ez lehet oem is vagy retail..
a megvásárolt termékkulcsal telepíti a gépre a windows 8-at pl vagy a 7-et vagy amilyen kulcsot vett. Az így feltelepült rendszer az még a fenti esethez hasonlóan NEM digitális licensz alapú és ilyesformán a showkeyplussal kiolvasható kulcs az megegyezik azzal a kulcsal amivel telepíteni kellett...
Digitális licensz pedig akkor lesz belőle (és ezáltal változik meg a kiolvasható kulcs egy álltalános kulcsra) ha pl ezt a rendszer lefrissítjük 8 ról 10-re pl akár upgrade akár clean installról van szó, a windows automatikusan be fog aktiválódni de a kiolvasható kulcs már más lesz mint amit megvettünk anno. És ha hardver változás van akkor elképzelhető hogy elő kell kotorni a régen megvásárolt kulcsot és azt újra megadni neki, viszont akkor már megincsak NEM digitális licensz lesz mivel ugyanaz a kiolvasható kulcs mint amit megvettünk.Ez így korrekt?
-
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
A Windows 7 és Windows 8/8.1 termékkulcsokkal történő aktiválás után eleve digitális licenc lesz a Windows 10-nél, ami ugye alapvetően az adott hardverkonfigurációhoz, illetve a hardverazonosítóhoz kötődik és nyilván helyi fióknál is adott mint az a linkelt screenshoton is világosan látszik, a Microsoft-fiókhoz kapcsolás csak egy + opció.

Igen, így már oké és tényleg W10 Pro Retail, nem MAK és nem W7/W8.x termékkulcs, vagyis még a jobbik eset.
"De most akkor nekem lett egy retail kulcsom az OEM ből amit ha kinyerek a rendszerből és egy másik gépen teleptés előtt megadom neki a cd kulcsot akkor elfogadja?"
A digitális licenccel aktivált Windows 10-ből max. az általános termékkulcsot és a BIOS OEM Key-t lehet kiolvasni, volt már szó itt erről. A hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál másik PC-n egy + opció az előbbiek mellett az eredeti (nem az általános) termékkulcs megadása, mint a linkelt példa is mutatja.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ja vagy úgy azt hittem azt kell nézni amit rendszerről alapból kiír.
Beírtam a check kulcs részbe és ott ezt írta:EULA: Retail
EDITION: Windows 10 rtm pro retail
Akkor így már 2/2 szerint retail a kulcs.
UI: Megnéztem a linket is az OEM ből digátális licesz részt is. De most akkor nekem lett egy retail kulcsom az OEM ből amit ha kinyerek a rendszerből és egy másik gépen teleptés előtt megadom neki a cd kulcsot akkor elfogadja?
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
"Az digitális licencnél az általános termékkulcs, ami normális és nem újdonság.
Azt meg az előzőleg már linkelt példa is szemlélteti, hogy eredetileg hiába OEM a termékkulcs, lehet Windows 10 alatt digitális licenc esetén Retail csatorna a lekérdezésnél."Ez most akkor azért volt mert telepÍtés végén be kellet írnom a microsoft fiókomat és az alapján kapott digitális licneszet? Viszont azt nem kaphatott mert előtt megnéztem a microfot fiókom egy másik eszközön böngészőből és azt Írta nincsen csatlakoztatott eszköz a fiókhoz. Mi lenne ha újratelepÍteném megint clean intallal de most kihúznám a netet és úgy lépnék be offline fiókkal úgy kénytelen lenne a bioba Írt kulcs alapján beaktiválni magét.
-
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Arra céloztam a ShowKeyPlus használatánál, hogy a termékkulcs ellenőrzése mit ír.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
ShowKeyPlus - Windows Product Information
Product Name: Windows 10 Pro
Product ID: xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
Build Version: 19044.1526 (64-bit OS)
Installed Key: xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
OEM Key: Windows 7 OEM marker present in firmware
SLMGR -DLI viszont retailnak Írja.. akkor most melyik az igaz?Akkor most át vagyok verve?
-
-
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Itt nem arról volt szó, hogy okvetlenül el kell játszani a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licences újraaktiválást, hanem csak 1 opció a több közül a licenc, termékkulcs másik PC-n történő használatához, ha már ugye eredetileg is az volt a kérdés. Ha másik termékkulcsot akar venni a felhasználó, hát vegyen, megteheti, de attól még az előbbi ugyanúgy 1 működő lehetőség marad, ami használata opcionális és a Windows akarja megmondani.
Ha eszerint Retail csatorna és a ShowKeyPlus program szerint is oké (W10 Pro | Retail) az új termékkulcs, akkor igen, az a jobbik eset.
Aztán az ugye már más dolog, hogy ha egy jogtiszta Windows 10 Pro Retail a Microsoft webáruházban 80 ezer forint, máshol meg 2000, akkor az utóbbi vajon mennyire lehet az, az ezen hozzászólásban leírtak alapján csak kulcsot adtak a lakáshoz vagy annak használati illetve tulajdonjogát is, erről is volt már szó itt.
"viszont a windows 10 frissÍtés után a cd kulcs is magától megváltozott"
Az digitális licencnél az általános termékkulcs, ami normális és nem újdonság.
Azt meg az előzőleg már linkelt példa is szemlélteti, hogy eredetileg hiába OEM a termékkulcs, lehet Windows 10 alatt digitális licenc esetén Retail csatorna a lekérdezésnél. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
No én már lehet elkezdtem halucinálni, nem értem hogyan változhat egy OEM windows-al telepített gép windows 8.1 ről windows 10 home RETAIL.
Ugye a korábbi kommentben álltalad irt módon (slmgr -dli) leellenőriztem hogy tényleg retail e au új cd kulcs amit vásároltam az ÚJ LAPTOP ra. És minden úgy is van.
De kíváncsi lettem hogy akkor a RÉGI LAPTOP esetében ugyanezzel a parancsal mit Ír ki. Arra számÍtottam hogy értelemszerűen OEM lesz. De RETAIL-t Ír... viszont a windows 10 frissÍtés után a cd kulcs is magától megváltozott. Egyébként volt neki BIOS OEM KEY is ami ugye azt jelenti hogy a biosba is bele van Írva a KEY. Na most amig 8.1 volt rajta addig a kettő darab kiolvasható kulcs egymással megegyezett az egyik a BIOS OEM KEY a másik pedig a WIndows 8.1 KEY. És miután windows 10-re home frissült clean installal utána már csak a BIOS OEM KEY maradt ugyanaz és mellette egy másik a windows 10 home kulcs meg már új lett..(és RETAIL)
-
moma
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes válaszod
Version:20H2 19042.1466
Windows 10 ProEgy Latitude 5520. és az elejétől vannak ezek. Supporttal már elég sokat leveleztem, meg megcsináltam amit mondtak. Még a win reinstallt mondták a szerviz előtt.
A problémák szinte mindig akkor jelentkeznek amikor alvó módban hagyom a laptopot. Ebben az időszakban történik egy váratlan leállás. Egy ilyesmi üzenetet találok az Event Viewer ben: The previous system shutdown at 11:36:36 on 2022. 01. 05. was unexpected. Utána amikor elindítom egy kék képernyő, hogy akarom e újraindítani vagy diagnosztika valami.
De ritkábban van, hogy csak ott hagyom és lefagy, de ez elég ritka. Ha nincs kábelen úgy ez gyakrabban, de úgy nem annyira használom. Meg nagyon nagyon nagyon ritkán volt olyan is, hogy tényleges használat között fagyott le, de ez ritka. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igazad van akkor úgy fogalmazok hogy nekem volt az. Én értem hogy valszeg pofon egyszerű annak aki ezeket a szolgáltatásokat használja vagy egyáltalán bejelentkezik. Én csak erre a windows digitális licensz átruházásra akartam használni egy másik gépen is bejelentkezve, addig nem tovább aztán hagyjon engem békén, valami gépház menürendszernek a mélyén én hajlandó vagyok elnézni hogy össze van kapcsolva meg be van jelentkezve és ott örüljön magának, de amikor már a bejelentkezési képernyő konfigurálásánál hót hülyének érzem magam és egy jelszót nem tudok levenni akkor döntöttem úgy hogy inkább fizetek egy kulcsért csak ezzel ne kelljen szarakodni. Olyan apple érzésem volt mint amikor egy op. rendszer jobban akarja tudni mi a jó nekem mint én magam.
Megnéztem a linkelt parancssoros módon és a következőt Írta: "windows 10 pro RETAIL channel"
Akkor ez győzelem nem? 2000ft ért vettem egy retail kulcsot.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi Mindenkinek!
-
King Unique
titán
A Windows To Go ugye eredetileg Enterprise kiadáshoz készült, a Windows 8.x, 10, 11 rendszerek beépített eszköze is csak Enterprise ISO-nál engedi létrehozni, ahol pl. nagyvállalati környezetben Enterprise kiadás használata esetén adott a szervezeti aktiválás és ott ezért nem különösebben téma ez.
Az hogy Rufus, WinToUSB és társai 3rd party programokkal megoldható egyéb kiadásoknál is a Windows To Go szerinti telepítés és akár az arra történő átkonvertálás is, az egy dolog, ahol ilyenkor a WTG szerint telepített / átkonvertált Windows 10 is beaktiválódhat az adott PC-nél mármeglévő digitális licenccel vagy Windowszal előtelepített PC-knél a BIOS-ban lévő OEM termékkulccsal, feltéve ha a kiadás (Home / Pro / egyéb) megegyezik. Ha nem egyezik meg, akkor viszont értelemszerűen nem aktiválódik az előbbi módon automatikusan, max. ha manuálisan adnak meg az adott kiadáshoz tartozó érvényes termékkulcsot.
-
-
-
Sziasztok!
Szeretnék egy külső SSD-re windows-t telepíteni, de a serial kérdésnél elakadtam.
Az a cél, hogy legyen egy olyan windows, amit bármilyen gépre rádughatok, és gond nélkül megy.Milyen serial-ra van szükségem? Bármi jó?
Továbbá mi van ha olyan laptopra dugom rá, ahol már van az uefi-ben serial esetleg beaktiválva egy gépben lévő windows installra? Vagy ha több ilyen között váltogatom?Ez a konstrukció legális egyáltalán?
Kössz előre is!
-
Most indítottam a W10-et, meghülyült a numerikus billentyűzet.
NumLockra csipog, számokat nem lehet sehogy bevinni.
Billentyűzet egér ki van kapcsolva, a Capslock, Numlock, Scrolllock visszajelző hangok ki vannak kapcsolva, de a Numlockra csipog, a többire nem. Ha kikapcsolom a hangokat ha be akkor is. Számokra semmit nem reagál.
Valami ötlet?
Szerk, átbootoltam Ubuntuba, jó a numerikus rész azaz nem a billentyűzet krepált be. -
King Unique
titán
Itt nem derült ki a leírtakból, hogy milyen buildszámú és kiadású Windows 10-ről van szó, a fagyások már régóta fennállnak, vagy csak mostanában kezdődtek, ha az utóbbi akkor pontosan mi történt (eszközillesztő-frissítés / Windows-frissítés, 3rd party program telepítése?) ami kiválthatta, stb.
"Szerintetek ezt meg tudom csinálni valahogy, hogy ne kelljen mindent kimásolnom?"
Akkor értelemszerűen ne telepítsd újra a 0-ról, hanem első körben adott a lehetőség Windows 10 alól egy repair install futtatására, aminél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alklamazások. + Adott az alaphelyzetbe állítás lehetősége is, viszont annál max. a személyes fájlok tarthatók meg, a telepített programok és minden egyéb mennek a levesbe.
Ha az előbbi nem oldja meg, akkor utána jöhet a clean install, ahol még értelemszerűen előtte lehet rendszermentést készíteni (+ szükség esetén az egyéb partíciókon lévő adatokról), amiből szükség esetén utólag 1:1-ben visszaállítható a korábbi állapot. -
moma
őstag
Sziasztok. Vannak fagyások laptopomon és azt mondta a support, hogy próbáljam meg újratelepíteni a wint. Szerintetek ezt meg tudom csinálni valahogy, hogy ne kelljen mindent kimásolnom? Meg van valami trükk arra, hogy szoftvereim beállításaimat elmentsem? Szóval melyik a legkevésbé fájdalmas út. (sajna a szervíz a legfájdalmasabb, mert akkor kitudja mikor jutok a géphez)
-
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Azért szvsz annyira nem bonyolult, pont hogy csak néhány kattintás, amit a korábban linkelt útmutató is szemléltet, de mindegy.
Ha új termékkulcs lett vásárolva egyéb (nem microsoftos) forrásból, annál azt is megnézted, hogy ténylegesen milyen licencet, termékkulcsot küldtek ilyen (gyanúsan) olcsón, az megfelel-e annak, ami meg volt hirdetve? Azaz, ha jelen esetben Windows 10 Pro Retail, akkor olyan és nem MAK, meg nem Windows 7 / Windows 8.1, stb.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen. Sikerült.
De az új gépemre már úgy döntöttem nem szórakozom a Microsoft fiókokkal hogy azzal vigyem át a digitális licenszemet egy új laptopra. Annyira agyon van bonyolítva. Inkább vettem 2000 Ft ért egy retail Windows 10 pro kulcsot itt hardveraprón.
-
King Unique
titán
válasz
zorzy4
üzenetére
Hát akkor marad a password reset, vagy az alaphelyzetbe állítás, vagy az újratelepítés, vagy a már említett Cavinton...

"De az eredeti windows licenc marad, ha újratelepítem? Kell seriallal aktiválni? Vagy ha a microsoftól letöltött lemezképpel csinálom, magától beírja?"
Ha rákeresel szépen itt a topikbanan pl. a digitális licenc - mert ugye látszik a gépházban az aktiválásnál hogy digitális licenccel lett aktiválva - kifejezésre, akkor láthatod hogy megmarad, sőt a Windows 10 telepítője is elég világosan leírja a telepítés aktiválás lépésénél.
Tehát nem kell semmilyen termékkulcsot megadni az ugyanazon PC-n történő újratelepítésnél, max. a meglévő digitális licenchez tartózó Windows 10-kiadást (pl. Home / Pro) kell helyesen eltalálni a telepítésnél. De ha pl. gyárilag Windows 10-zel előtelepített PC és BIOS/UEFI OEM Key van, akkor még azt sem, mivel olyankor automatikusan az OEM licenchez tartozó kiadás kerül kiválasztásra a telepítésnél és meg sem jelenik az aktiválás és kiadásválasztó ablak.
-
válasz
zorzy4
üzenetére
Nem kell serial, ki is írja a telepítő, hogy újra telepítéshez ne írj be termékkulcsot. Csak a megfelelő kiadást kell választani. Aztán majd ha netet kap, akkor az alaplap alapján aktiválja magát.
Ha gyárilag Windowsos a gép, akkor meg eleve a BIOS-ba van égetve a termékkulcs, ilyenkor fel se jön ez a kérdés a telepítés során, és egyből a megfelelő kiadás fog települni. -
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Nem mintha ne lehetne megoldani, ami már többször el lett magyarázva itt...
Ahogyan az is számos alkalommal, hogy telepítésnél a Microsoft-fiók kikerülése max. Home kiadásnál téma, de akkor annál is megoldható. -
válasz
Doner
üzenetére
"Amikor feltelepitettem a Windows 10 Home-ot ott ugye nem is enged tovább egy bizonyos szint után Microsoft fiók nélkül."
Kihúzod a netet, és akkor enged."Szoval most szeretném az egész Microsoft fiókos hobelebancot leturni a gépről"
Windows 10-es eszköz átváltása helyi fiókra -
Doner
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Sziasztok!
Nekem is jelszó problémám van, de én tudok minden jelszót és ki akarom kapcsolni de az istennek sem tudom annyira erőszakosan köti a bejelentkezest valamilyen. Pin kodhoz vagy Jelszó hoz.
Amikor feltelepitettem a Windows 10 Home-ot ott ugye nem is enged tovább egy bizonyos szint után Microsoft fiók nélkül. Így hát azzal beleptem. És kötelezően meg kellett adni egy pin kódot. Azt is megadtam.
Aztán mikor beleptem ki tudtam kapcsolni a pin kódot de akkor még a Microsoft fiók jelszavát kéri belépéskor. Azótan van egy olyan hogy "netplwiz" ott kivettem a pipát onnan hogy "a számítógép használatához jelszót és felhasználónévet kell megadni." rámegyek hogy alkalmaz. De ugyanúgy kéri bejelentkezes kor a Microsoft fiókom jelszavát.Szoval most szeretném az egész Microsoft fiókos hobelebancot leturni a gépről de nem nagyon ad erre lehetőséget csak másikat félvenni.
Most húzzam újra az egész gépet megint vagy ki lehet törölni.
-
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, de ezeket végig próbáltam, de nincs jelszó, vagy nem ismert.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
• A PIN-kód alaphelyzetbe állítása, ha nincs bejelentkezve a Windowsba
• How to Reset the PIN for your Account in Windows 10Bocsi, az előbbit elnéztem és hirtelen kevertem a 2 rendszert, de a lényeg végül is ugyanaz, meg eleve elég hasonló / ugyanaz ilyen téren is a Windows 10 és Windows 11.
-
King Unique
titán
-
-
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Adott egy új win 10es laptop. Illető tulajdonos beállított pin kódot de nem emlékszik rá. Hogy lehet megoldani?
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia! Tedd fel a CoreTemp
Ennek nem kell semmi felrakod és berakja magát a tálcára induláskor(ha?) beállítod. Magok szerint mutatja a hőmérsékletet.
Lekéstem.......... -
Cs1csó
titán
válasz
OldMike
üzenetére
Először is ha volt korábbi bejegyzés az indítására azt törölni kellene. Telepítésénél nem volt olyan opció - én nem emlékszem - hogy "telepítés MINDEN fiók számára" stb. szokott lenni több programnál is pl. a TotalCommander-nél, hogy telepítés után akár más fiókokban is megjelenjen a program.
-
Doner
aktív tag
válasz
Doner
üzenetére
Nem hagyott nyugodni hogy nem írtam le a hibakodot.
Ezért újra megprobaltam. Nos nem ír hibakódot. Minden rendben megy a letoltéssel. Utana rakattintok a telepítése utána szépen elkezdik telepíteni(kék háttér) figyelmeztet hogy ez el tarthat egy darabig. Majd egyszer csak visszadob a Windows 8.1 asztalra és egy kis ablabna közli hogy a Windows 10 telepítése nem sikerült. Nincsen hibauzenet -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen. Igen clean install lesz belőle csak elképzeltem hogy majd magától megcsinalja(úgy sem akarom használni azt a laptopot csak a licensz miatt kell bkhozkodni vele) és nem botlik meg valami banánhejban. De úgy látszik nagyot álmodtam :)
Egyébként nincsen rajta 3rd vírusírtó. Sőt szinte semmi program egy Chrome on meg win rar on kívül.
Szabad hely pedig több mint 300 GB van rajta. -
OldMike
őstag
válasz
OldMike
üzenetére
Eddig félsiker van, ha elindítom a HWiNFO-t, akkor pont úgy működik, ahogy szerettem volna.
A Feladatütemezővel sajnos valami nem kerek. Már van egy ilyen feladat, szerintem a telepítéskor a program csinálta (én biztosan nem), és amikor az Admin fiókommal lépek be, akkor tökéletesen működik. Az admin fiókom hozta létre, az is indítja, és bejelöltem, hogy akkor is induljon, ha nincs bejelentkezve a felhasználó. Továbbá ki van jelölve a legmagasabb jogosultság, és a másik fülön a minden felhasználó. Újraindításkor mégsem indul el, vagy legalábbis nem látom a szenzorokat. Ugyanakkor a Feladatkezelőben jelzi hogy fut, és az indítás időpontja is rendben van. -
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Mint azt a korábban linkelt útmutató is szemlélteti, Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc Windows 10 1607-es verziótól kezdve van, vagyis a Windows 8/8.1 esetében értelemszerűen nincsen... Az meg már le lett írva, hogy csak Microsoft-fiókkal kell bejelentkezni a Windows 10-be és akkor automatikusan hozzá lesz kapcsolva a digitális licenc, hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál ilyenkor normál esetben a Microsoft-fiókba bejelentkezve kiválasztható és aktiválható a másik PC a már szintén linkelt útmutató alapján, stb., ami szvsz kellően világos és felesleges tovább ragozni.
"Utana pedig az új gépen is bejelentkezes ugyanazzal a Microsoft fiókkal és már aktiválja is a Windows 10 home rendszert."
Jó esetben igen, illetve szükség esetén a már linkelt útmutató alapján megoldva az újraaktiválást, vagy az előzőleg kiolvasott Windows 8 termékkulcsot manuálisan megadva az aktiválásnál (példa). Vagy rossz esetben nem, ha a BIOS OEM Key full az adott laptophoz kötődik, ami az előző válaszban szintén le lett írva.
"Egyébként most kifújta az orromat a média creation tool. Azt írja a Windows 10 telepítése siketelen"
Mivel nem derült ki mi miatt sikertelen, nem lett közölve konkrétum és hibakód, ezért ki tudja mi az oka... Általános javaslat, hogy legyen a C-n elegendő szabad terület az upgrade-hez, ne legyen olyan driver és/vagy 3rrd party program telepítve ami ütközést okoz, ha van akkor célszerű upgrade előtt eltávolítani pl. a 3rd party antivírus programot, stb.
Vagy másik lehetőség a Windows 10 (Home) clean install, ami BIOS OEM Key esetében automatikusan aktiválódni fog, illetve a Windows 8-hoz tartozó OEM termékkulccsal. -
OldMike
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszönöm, beállítottam ugyanilyenre. Azért valahol egy kicsit furcsa , hogy program beállításait két eltérő módon is el lehet érni (főablak fogaskerék és tálcaikon, ami ráadásul nálam nincs is megjelenítve, mert úgy hittem hogy nem kell), ráadásul más dolgokat lehet beállítani.
Silverboy javaslatát ezután próbálom ki, köszönet neki is. -
Doner
aktív tag
válasz
Doner
üzenetére
Megnéztem a fiók beállításait. Ott az van hogy "összekapcsolása Microsoft fiókkal"
Tehát ez most akkor nincsen osszekalcsolva.
Ha a sima Windows 8 alatt össze lett volna kapcsolva akkor a 8.1 re frissítés után meg kellett volna maradnia a Microsoft fiókba igaz? Ebből arra következtetek (mivel most csak lehetőséget kínálja fel de nincsen bejelentkezve) hogy korábban sem volt Windows 8 alatt. Így akkor most miután lefrissult 10 re utana nyugodtan bejelentkezhezek a saját Microsoft fiókommal és azt a fiókot fogja először látni. Utana pedig az új gépen is bejelentkezes ugyanazzal a Microsoft fiókkal és már aktiválja is a Windows 10 home rendszert. -
Doner
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Na igen viszont gőzöm sincs hogy ezen a laptopon valaha is használtam e Microsoft fiókot, mert emlékeim szerint (mivel nem szeretek sehova regisztrálni) csak ugy használtam ahogyan vettem a boltból. Nem kellett megadnom neki Microsoft fiókot. Ami pedig ténylegesen van Microsoft fiókom azzal meg szerintem be sem jelentkeztem soha ebbe a gépbe hanem utána csináltam évekkel egy teljesen másik gépen (azt sem tudom hogy a sajátomon e vagy másén,amikor ez már régen a szekrényben pihent. Nem tudom már hogy miért csináltam valamikor Microsoft fiókot hogy egy játék miatt vagy csak úgy, nem tudom.
Mindenesetre még nem léptem be rajta a fiókba most frissíti éppen magát Windows 10 re a média creation toolal
-
Perzsa
tag
Sziasztok,
Thinkpad T480s laptop régi camera driverét akarom eltávolítani. Sehogy se tudom. Mert mindig a régit rakja vissza. Hiába van az új feltelepíteni engedi, de az eszközkelőben még a régi verzió van.
Kézzel nem engedi a fájlokat sem.
Csökkentett módban is próbálom.
Javaslat?Köszönöm
-
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Úgy értettem hogy ha egy olyan Microsoft fiókkal próbálom esetleg amivel korábban már lett "szinkronizalva" másik eredeti Windows akkor nem befolyásolja e azt hogy most nekem ez a hely sertés támadás bejön e. Mert akkor csinálnék egy új email címet és azzal regisztrálnék egy új Microsoft fiókot hogy minden szűz legyen. De akkor megprobalom ezzel ha teljesen mindegy.
-
-
Doner
aktív tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Igen tehát, a legalális az nem Jogtiszta.
Akkor én "csak" legálisan szeretném használni.
És ha mondjuk sikerül digitalizálni majd a másik gépen Microsoft fiókkal belépés utan aktiválódik ugya onnantól az az új gep egy clean install után automatikusan újra aktiválódik vagy onnantól már mindig be kell hogy lépjek a Microsoft fiókkal?
Ha benne van valamelyik linkelt leírásban akkor elnézést.
Ki fogom próbálni amiket linkeltetek. Köszönöm a segítséget! -
Silverboy
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
Doner
üzenetére
Az előző válaszban már linkelve lett, hogy az EU-ban valóban legális a használt szoftverlicenc továbbértékesítése, de jogtiszta max. akkor lesz, ha megfelel ezen feltételeknek. Ahol ez is az utólag vásárolt, olcsó termékkulcsoknál, licenceknél lehet kérdés leginkább, ellenben egy gyárilag Windowszal előtelepített laptop és BIOS/UEFI OEM Key esetén nyilván adott a jogtiszta OEM licenc.
Tehát esetedben Windows 8-cal előtelepítve vásárolt laptop van és annál BIOS/UEFI OEM Key, amit nem lehet csak úgy leválasztani és másik PC-re átvinni, az normál esetben csak azon a laptopon történő használatra való. Persze az újraaktiválásnál lehet próbálkozni előtte Microsoft-fiókhoz kapcsolni a Windows 10 digitális licencet és a másik PC-n azzal újraaktiválni, vagy a Windows 8 OEM termékkulcsot kiolvasni ProduKey programmal / ezzel a módszerrel és a másik PC-n megadni az aktiválásnál, aztán vagy / vagy.
A "sima" Windows 8 = Alap (Core) = Home kiadás, ami az annak megfelelő kiadásra, azaz Windows 10-nél is értelemszerűen Home kiadásra upgrade-elhető, vagy Windows 10 Home kiadás telepíthető tisztán és aktiválható a Windows 8 (Core) termékkulcsával. -
Doner
aktív tag
-
Doner
aktív tag
válasz
Lauda
üzenetére
Sziasztok!
Közben kicsit képeztem magam illetve át tanulmányoztam a fórumot. Látom megoszlanak a vélemények az OEM kulcsok használatával de azért a többség szerint ez jogilag okénak kell hogy legyen.(európai unión belül)
Így talán nem ítélték mágja halálra ha ebben segítséget kérek.Mindenképpen szeretnék legális útra térni, mert az a tuti és a beépített appokat is le lehet szedne a akármelyik rendszerből úgy olvastam.
Plusz elvileg az eu-n belül teljesen legális ha egy leválasztott oem kulcsot használok egy másik számítógépről.
szóval nekem van egy régi laptopom amit én vásároltam windows 8 rendszerrel együtt.
COA matrica nincsen rajta csak az alján egy sima windows 8 matrica (nem tudom ez jelenti e azt a kulcsos matrica helyett) mindenesetre elvileg teljesen eredeti. Ezt a gépet sikerült is frankón frissítenem windows 8.1 re mert felajánlotta és rendben ment is a dolog most windows 8.1 van rajta és produkey-vel kinéztem belőle a cd kulcsot és a következőket írta:
Product name: windows 8.1 (ezen belül már nem írt semmit hogy ez home vagy pro stb)
Product ID: itt egy számsor van a végén 2 betű és hogy OEM
Product key: itt egy cd kulcs van és mellette még egyszer ki van írva hogy (windows(BIOS OEM Key)
Ezzel a kulcsal hogyan tudom aktiválni legkönyebben az új gépet?
Először frissíteni kell media creation toolal 10-re hogy lássam milyen windows 10 verzió képfájt kell letoltenem a másik gépre?
ha ez meg van akkor le kell választani erről a gépről a licenszet?
Köszönöm hogy elolvastad! -
Silverboy
aktív tag
válasz
OldMike
üzenetére
Nem vagyok otthon:
1.: Feladatütemezőben adni kell neki admin jogosultságot és minden userre legyen érvényes (pl.: Beloggolásnál induljon el admin joggal (emlékeim szerint jelszót is meglehet adni és fiokot is melyikkel) valamelyik fülön, lehet keverem akkor mea culpa)
2.: HWinfo beállításaiba: Only Sensors -> Start in minimalized, 2 fül azt hiszem (senzoroknál alul fogaskerék ikon)
-
OldMike
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szia!
Én is HWiNFO-t használom, és lenne néhány kérdésem.
Általában normál felhasználóként használjuk (többen) a gépet, mert így biztonságosabb, rendszergazdaként csak én tudok ügyködni. Sajnos nem ismerem annyira a Feladatütemezőt, hogy megoldjam a rendszergazdai jelszó megadásának elkerülését. Tudsz-e ebben egy kicsit szájbarágósan segíteni, akár privátban is?
A másik kérdés: a program induláskor a program ablak jön fel (gondolom így kell lennie), és amikor lekicsinyítem, akkor kerülnek a tálcára a nekem szükséges szenzoradatok. Meg lehet oldani, hogy azonnal a tálca adatokra lépjen, a programablak nélkül? -
-
S-IW
tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
https://www.alcpu.com/CoreTemp/ esetleg?
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem látom értelmét akkor a portable programoknak, ha azokat mindig futtatni akarod, ha ennyire prioritást élvez egy program, hogy mindig futnia kell akkor semmilyen hátránya nincs annak, ha telepíted.
Amúgy a RealTemp-et érdemes elfelejteni, 2014 óta egy kapavágást nem tettek rajta, halott projekt. Ez azért is fontos, mert pl. 2014-ben még nem hogy Windows 11 de még Windows 10 sem volt, tehát fel sem készíthették ezekre az oprendszerekre.
Helyette, ott a HWiNFO ami nálam nem kér UAC-ot hanem szépen indul a rendszerrel és teszi is ki magát a tálcára - én a CPU és a RAM kihasználtságot monitorozom csak - -
válasz
Cs1csó
üzenetére
RealTemp a neve és azért választottam mert ki tud ülni a kijelzett érték a tálcára és ezt paraméterezni is lehet.
Nekem a HwMonitor nevű is kéri a jogosultságot.
Az bejátszhat hogy portable?
A feladatütemező ok, a Taskmanager is már csak így indul, azt már régebben megcsináltam így.
Köszi. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Feladatütemezőben csinálj hozzá feladatot, arra tedd, hogy "bejelentkezéskor" induljon és a jogosultságoknál kell még megadni neki magasabb prioritást.
Nem írtad, mi ez a program de én már egy ideje a HWiNFO nevű progit használom és nagyon szépen működik, semmilyen UAC gond nincs.
-
Egy proci hőmérséklet mérő kis progit indítanék autostartba.
Viszont kell neki az UAC leokézása. Ezt hogyan tudom kiküszöbölni?
Azon kívül hogy leölöm az uac-ot. -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Win10 alatt próbálom működőképessé tenni, hogy a Posta alkalmazás a háttérben fut, és kapjak értesítést akkor is amikor nem vagyok az alkalmazásba belépve. A neten található több lehetőséget is kipróbálta, de elég hektikusan működik, és a legtöbbször akkor jelennek meg az értesítések a műveletközpontban, amikor megnyitom az alkalmazást.
Valakinek van hasonló tapasztalata / megoldása?
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
hape60
üzenetére
Ha jelenleg a Windows 8.1-et érinti a kérdés és ott kell megoldani a problémát, akkor az értelemszerűen Windows 8.1 specifikus és annak topikjában kellett volna feltenni, de már mindegy.
A Windows 10 és Windows 8.1 egyaránt létrehoz BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítésnél kisebb partíciókat a C mellett, ez nem újdonság. Ha az SSD-n korábban Windows 10 volt és a Windows 8.1 telepítése előtt nem lett törölve a célmeghajtó, az viszont hiba volt, de nem biztos, hogy az az 548 MB-os partíció jelenleg nem használt és okvetlenül törölni kellene, meg az a fél GB amúgy is kb. semmi. + Ugye ilyenkor a találgatások és félreértések elkerülése végett mutatni kellene screenshotot a lemezkezelőről és akkor világosan látszana, hogy pontosan mi a helyzet.
-
hape60
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kösz a gyors választ. A kérdés nem annyira 8.1 specifikus, ezért mertem ide írni. A telepített kicsi partícióban valóban igazad van; az SSD egy másik gépből jött ki, ahol Win 10 volt rajta. Tényleg volt rajta valami kisebb partició, amit a win10 hozott létre. A kérdésem már csak az, hogy ezt valami partició buzeráló programmal össze lehet-e vonni az SSD fő particiójával, utólag? A legegyszerűbb a törlés, amit írtál, de az 548MB elveszik..
-
jokeph
nagyúr
válasz
Warton
üzenetére
Igazából pedig de.

Persze, minden relatív, de lök egy becsületeset rajta.
NF3/NF4-es DFI lapra is raktam SSD-t XP/W7-el, az is megtáltosodott tőle (Athlon 64 X2 4400+ procival és 4*512 MB DDR 400 rammal).
GM965+C2DT9300+2*2 GB DDR2 800 (667-re limitálja a chipset) is "száguld" 120 GB-os Kingston SSD Now! 300V-vel, W7x64 OS-el.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az erősebb s775-ös konfigokon még többet lök (pl. jobbféle P35/P43/P45/X38/X48-as lapokonál + bármelyik 12 MB L2 cache-s Quad procival - Q9550/9650, E5440/5450, X3360/3370 - és 8 GB vagy több ram mellett simán hasít a W10x64 is)#141819hape60: ezekkel az s775-ös lapokkal használtam W10x64 PRO-t (még 1909-es Build volt, elképzelhető hogy az újabb Buildokkal problémásak lehetnek):
-MSI G41 P25+2*2 GB DDR3 1333 OCZ Platinum ram
-Asus P5Q + 4*1 GB Crucial Ballistix Tracer DDR2 1066
-Asus P5N32SLI + 2*2 GB Kingston KVR800 DDR2
-Asus P5K3 Deluxe Wifi és Asus P5E3 Deluxe + 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600 DDR3A kérdéses Asus P5Q3 Deluxe egy bitang jó lap s775 platformon pedig.

Ami lényeges: az SSD-hez a SATA portokat AHCI módba kell tenni (HDD-hez is ajánlott).
RAMOK: biztos, hogy a ram modulok tökéletesek ? Azaz, W8.1-el nincsenek hibák ? -
-
válasz
Warton
üzenetére
Már vagy száz Core2-es gépbe is raktam SSD-t, mindig örültek a népek, hogy hú de gyors lett!
Szerintem itt pont az SSD ami a használhatatlan elektronikai hulladékból, még elfogadható gépet varázsol.
(Sőt raktam már Pentium 3-as gépbe is SSD-t, az is durván felgyorsult!) -
King Unique
titán
válasz
hape60
üzenetére
Igen, bizony kilóg, mivel van külön Windows 8 / 8.1 topik is, értelemszerűen oda valók az azzal kapcsolatos kérdések...
Ez a "hajlékonylemezes meghajtót D névvel" nem igazán értelmezhető, meg pláne ha fájlokat írni, másolni is lehet rá, egy virtuális vagy üres ODD / FDD meghajtóra pont nem kellene tudni, nem ártott volna erről valami screenshot. Meg itt szvsz inkább a telepítésnél létrehozott kicsit partícióról lehet szó, aminek normál esetben nem kellene megjelenni a fájlkezelőben, vagy ha már megjelent, akkor a meghajtóbetűjel elvétele lehet a megoldás.
-
hape60
aktív tag
szevasztok; lehet, hogy kicsit kilóg a topicból, de hátha tustok segíteni.
Adott egy asztali gép, az alaplap csak win8.1-ig támogatja a windowst. 240GB-os SSD-re telepítettem a 8.1 pro-t. Az SSD-n 206GB szabad hely maradt (más nincs a gépen még). A gép jól működik, de:a telepítés létrehozott egy hajlékonylemezes meghajtót D névvel, 548MB mérettel, ahol a Sajátgép 269MB szabad területet ír, a többit foglaltnak jelezi. Ha megnyitom a D meghajtót, nincs rajta semmi,; ugyanakkor, ha valamit írok rá, megjelenik, mint egy normális meghajtón.
Mii a fene ez, mit tudok tenni vele? -
Warton
őstag
Az a tapasztalatom, hogy az SSD a Core2Duo-s gépeken minimálisan vagy egyáltalán nem segít. Ergo felesleges beruházás és erőlködés. Meg aztán ezek olyan régi gépek, hogy kár rájuk költeni. Kb. bármelyik pillanatban tönkre mehetnek.
Viszont egy 4. generációs i5-ös laptopot képes a halottaiból feltámasztani egy SSD beépítés. Abban az esetben érdemes ilyesmivel próbálkozni, mielőtt valaki új gépet venne. Ez is saját tapasztalat.
-
King Unique
titán
válasz
Warton
üzenetére
Mivel a Windows 7 támogatása konzumer vonalon már jó 2 éve megszűnt, ezért amúgy is érdemes lenne egy újabb, aktívan támogatott Windowsra váltani, sőt már eleve kellett volna...
Ha a CPU megfelel a követelményeknek és legalább 2 magos tisztes órajellel, akkor 6 GB RAM-mal és a lassú HDD helyett egy gyors SSD-vel működhet úgy-ahogy jól a Windows 10 azon a PC-n. -
Warton
őstag
válasz
svgyula
üzenetére
Van benne vga, valami low profile gt210 vagy mittomén, most épp nem tudom megnézni. SSD-t nem akarok, klónozni kell, meg macera meg minek. A win10 volt a kérdés alapvetően, hogy az lassít-e rajta vagy nem. A Windows7 eléggé pusztulat már így 2022-ben, de ha a Windows10 csak ront a helyzeten akkor hagyom, még azért együtt lehet élni vele. Van egy hasonló HP gépem, de az E8400-as és azon tűrhetően megy a W10,még 2GB rammal is, ezért merült fel, hogy a kistesónál meglépjem-e ezt.
Igények természetesen nem túl magasak a géppel szemben: youtube, emailezés, KRÉTA, online oktatás házifeladat írás, paint, learning app ilyesmi...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- NiMH akkumulátor
- Apple asztali gépek
- Call of Duty: Black Ops 7
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Gyermek PC játékok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(ma már ótluk).