Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szia milyen vírusvédelem van a gépeden? Az egered milyen valami általános vagy spéci egér akár saját driver-rel?
-
válasz
apszi
üzenetére
Nem jár adatvesztéssel:
"Megoldás: Adja hozzá a lemezt a számítógép rendszerkonfigurációjához, így hozzá tud férni a lemezen található adatokhoz. Importálja az idegen lemezt (kattintson a jobb gombbal a lemezre, majd kattintson az Idegen lemezek importálása parancsra), ezzel a lemez hozzáadódik a számítógép rendszerkonfigurációjához. A lemez importálását követően az idegen lemezen található valamennyi létező kötet láthatóvá és elérhetővé válik." -
apszi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia! Teljesen igazad van, bocsánat a duplikált megnyilvánulásért, nem tudtam mennyire aktív a masik topik, így gondoltam inkább ide (is) írok.

De, hogy a részletekbe menő kérdéseidre is válaszoljak, a fájlkezelőben nem látszik, és a lemezkezelőben is csak meghajtóbetűjel nélkül, "dinamikus, idegen" meghajtóként van jelen, partíciókat nem mutat (van rajta 2db, adatokkal). A meghajtó NTFS formátumú, másik rendszer nincs (korábban volt, de már régebben törölve lett). Mit szúrtam el? -
SunMount3r
nagyúr
Task Manager-ben megfigyeltem, hogy amikor mozgatom az egeret, hírtelen nagyon megugrik a CPU terhelés. A netes is van erre egy csomó panasz, de megoldást még nem találtam köztük.
Valaki itt tudná mivel lehet a gond?
-
King Unique
titán
válasz
apszi
üzenetére
Pontosan mit is jelent ez a "nem látom a másik meghajtó (HDD) MBR-es partícióit", fájlkezelőben megjelenik de nem lehet megnyitni NTFS hozzáférési engedély probléma miatt, vagy nem jelenik meg és helytelen módon a lemezkezelő helyett csak és kizárólag a fájlkezelőben nézted, lemezkezelőben van a megtekinteni kívánt partíció(k)nak meghajtóbetűjele, apropó milyen fájlrendszer (NTFS vagy egyéb?) is van azon a HDD-n, az a HDD csak adatlemez vagy rendszerlemez és azon is Windows van?

Egyébként nem, nyilván nem MBR/GPT függvénye, mármint az UEFI/GPT séma szerint telepített Windows 10 nyilván kezeli, olvassa és írja az MBR séma szerint inicializált + particionált HDD/SSD meghajtót is, ahogyan fordítva szintén igaz. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy egy frissen GPT-re telepített rendszerrel (Win10 SSD), nem látom a másik meghajtó (HDD) MBR-es partícióit? Van erre valami olyan megoldás, hogy ne keljen törölni a lemez tartalmát? Előre is köszönöm!!!
-
Hali,
Arra rájöttem, hogyan lehet egy alkalmazásnál beállítani, hogy melyik hangeszközt használja. De miért nem jegyzi meg? Minden egyes indításnál be kell állítani? Mert akkor nem sok értelme van.
Esetleg más program, amivel meg lehet oldani? Konkrétan a Netflix alkalmazásról van szó.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Eltettem, jól jöhet. Köszi.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Így van, pont ez probléma, hogy az eszközöknél ott van, de az aktiválásnál nem jelenik meg a listában, és így kiválasztani se lehet.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero
üzenetére
Értelemszerűen úgy értetendő, hogy a BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítési módtól - nem derült ki melyik szerint lett - függően mind megvannak-e a szükséges partíciók a céllemezen és nem-e került esetleg valamelyik másik fizikai lemezre. Ahol ez a 2 partíció volt és az egyik törölve lett állítás nem igazán értelmezhető az előbbi vonatkozásában, pláne hogy normál esetben telepítési módtól függően ugye 3 db és 4 db rendszerpartíciónak kell lenni a C-vel (Windows) együtt...
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84
üzenetére
Ahogyan az, hogy az eszközöknél megjelenik a másik PC is és akkor elvileg ki kellene tudni választani azt is az aktiválásnál.
Az itt korábban leírtak alapján Windows 7-ről váltottál ingyenesen Windows 10-re, ahol a termékkulcs megadásánál a Windows 7 termékkulcsa is jó, amit ugye normál esetben ismerni kellene ha gyárilag Windows 7-tel előtelepített az asztali PC / laptop és rajta van az azon lévő matricán vagy külön lett megvásárolva a termékkulcs, máskülönben nem világos hogyan lett az legálisan aktiválva és használva. -
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
A "linkelt útmutató" hardware csere utáni újra aktiválás részénél konkrétan a 8. pontnál van nálam a baj. Nem jelenik meg az az eszköz a listában amit ki szeretnék választani, és a leírással ellentétben nálam nincs olyan lehetőség, hogy ha nem találom a listában akkor válasszak az egyéb eszközök közül. Ez látszik is a #141371 számú hozzászólásomban linkelt képeken.
Újraindítás sem segít, volt már számtalanszor.
Termékkulcsom nincs, úgyhogy az sem opció... -
Hálózati nyomtatás témában talán segít pár versenyzőnek.
Amivel Én szoktam találkozni, az a 0x0000011B hibakód, és ez az a hiba, ami egyértelműen a W10/11 egyik frissítésének tudható be, nevezetesen a KB5005565 névre hallgatónak.
Ezt a frissítést korábban el lehetett távolítani, de azóta egy összesítő frissítés kapcsán már nem lehet, mivel nem önállóan települ.
Most direkt egy szűz telepítésű kliens laposon próbáltam életet lehelni a hálózati nyomtatásba, csak a megoldás kedvéért, de ez a megoldás biztosan, csak a fentebb is említett 0x0000011B hibakód esetén működik.(Ettől függetlenül más hibakód esetén is tehettek a megoldással egy próbát, fene se tudja, lehet, hogy több hibakód esetén is jó lesz)Kliens gép látja mindkét, a Hoszt gépen megosztott nyomtatót, de csatlakozáskor ugyanazt a hibát dobja egyik és a másik nyomtató esetén is. A megoldás egy BAT file futtatása.
Hozzatok létre egy üres Szöveges dokumentumot (text fájl másképp), majd másoljátok bele az alábbi kódot, mentsétek el tetszőleges névvel, de BAT kiterjesztéssel (pl. FIX_sharedprinting.bat) és ADMIN joggal futtassátok le mind a kliens gépe(ke)n, mind a Hoszton.@ echo off
cls
REG ADD HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Print /f /v RpcAuthnLevelPrivacyEnabled /t REG_DWORD /d 0
net stop spooler
net start spooler
pauseEzt követően már eltűnik a hiba, csatlakozáskor már keresi a driver-t és letölti és telepíti azt.
A nyomtatók a "helyükre" kerülnek és mehet a hálózati nyomtatás.
-
RoliHero
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szerintem megvan mit rontottam el.
Amikor telepítettem a Windows 10-et akkor 2 partíció volt az ssd-n. Körülbelül 1 hónapja töröltem azt a partíciót amin nem a rendszer volt.Ez gondot okozhat ha jól értelmezem?
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84
üzenetére
Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc esetén a korábban linkelt útmutató alapján kellene megoldani az újraaktiválást, ahol volt olyan eset, akinél egy Windows restart kellett és utána már működött.
Nem zsákutca az, csak azt is megfelelőn kellene alkalmazni, lásd pl. ezen leírást mi is az a telepítési azonosító és hogyan lehet megnézni.
+ Ha megvan ez eredeti (nem az általános) termékkulcs, akkor következő lehetőség az aktiválásnál azt megadni, lásd más esetét. -
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát nem tudom... Akkor biztos én vagyok a debil, de nem találom a problémámra a megoldást a leírások és a linkek között, hiába "alkalmazom" őket.
Konkrétan ennyi szerepel a linkeken az én problémámra vonatkozóan, hogy:
"Ha a találatok között nem látja az épp használt eszközt, győződjön meg róla, hogy valóban az eszköz Windows 10-es digitális licencéhez társított Microsoft-fiókkal jelentkezett be."
Igen, meggyőződtem róla, valóban azzal a fiókkal jelentkeztem be. Ha akartam volna se tudtam volna másikkal bejelentkezni, mert csak ez az 1 fiókom van...A telefonos aktiválás is zsákutca, mert amikor kéri, hogy pötyögjem be a "telepítési azonosítót" akkor ott elakadok, mert nem találok ilyet sehol sem.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero
üzenetére
Itt nem a mikor, hanem a hogyan volt a kérdés, milyen bootolás mód szerint lett telepítve a Windows 10 és minden szükséges partíció a céllemezen van-e, vagy esetleg több lemezre került mint a linkelt példánál, ha az utóbbi akkor az a másik fizikai meghajtó most el lett-e távolítva, stb.
Ha nem az előbbi a gond, akkor meg lásd a linkelt leírásban lévő javaslatokat. -
RoliHero
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a linket!
Kb 2 éve telepítettem, azóta semmi baj nem volt.
-
King Unique
titán
válasz
RoliHero
üzenetére
How to Fix Error Code 0xc0000225 in Windows 10
"Egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy nem érhető el"
Ilyen hibaüzenet miért is van, talán sikerült user error okán nem megfelelően telepíteni a Windows 10-et, majd utólag eltávolítani azt a fizikai meghajtót amin a bootoláshoz szükséges partíció(k), fájlok vannak és azért nem bootol utána (példa)?

-
RoliHero
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek!
Indításkor ezt a hibát adja:
F1, F8-ra nem reagál.
Ha nem ez a hiba jön be akkor egyből bedob a biosba, ott F10 és ismét biosba vissza.Pár nappal ezelőtt is csinálta már de akkor 1-2 újraindítás után bement végül a windowsba.
Eredeti a windows.Valaki tud megoldást? Vagy újra kell telepíteni?
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi52
üzenetére
Mivel a digitális licenc lényege többek között pont az, hogy ugyanazon hardverkonfiguráción belül az ahhoz kapcsolt Windows 10-kiadás (Home/Pro/egyéb) pl. egy újratelepítésnél (Is) automatikusan aktiválódik és nem kell a termékkulcsot újra megadni, ezért logikusan adja magát a válasz, hogy ha ugyanolyan kiadás van telepítve a 2 PC-n, akkor nyilván automatikusan beaktiválódik majd a működő PC-ről átklónozott Windows 10 is.
Aztán az már más dolog, hogy be is bootol-e a másik hardverkörnyezetben, de ha előtte a szükséges előkészületek is megtörténtek, akkor az is működhet, vagy van amikor anélkül is (példa), de persze az alap dolgoknak (pl. IDE/AHCI, CSM/UEFI) nyilván az utóbbi esetben is stimmelni kell. -
bigrock
addikt
Sziasztok,
a WIn10-re hálístennek kijött egy olyan frissítés, ami azt eredményezi, hogy a Lenovo X270-es laptopom újraindításkor belefagy a boot logo-ba. Amennyiben leállítom a gépet és úraindítom, akkor simán beindul. Egyértelműen a WIFI kártya driver okozza, mert ha a bios-ban, vagy akár az eszközkezelőben letiltom, akkos simán újraindul a rendszer. Legfrisebb gyári Win10pro,
driverek, stb, stb.. Utána gugliztam, egy régebbi driver lenne a megoldás, de semmi módon nem tudom az új drivert lecserélni a régire. Tudtok erre valami megoldást ?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
adika4444
üzenetére
Ez sem újdonság itt, erről is volt szó egy másik esetnél, meg hogy ilyenkor vagy a PC gyártójától letöltött IRST drivert kell betallózni a telepítésnél, vagy az Intel Optane / VMD Controller funkciót kikapcsolni BIOS/UEFI szinten, amit a időközben megtalált leírás is szemléltet...
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Közben megy az erőlködés a részemről rendesen...
Sikerült újra felvennem a régi eszközt, de az új gépemre nem tudom átköltöztetni a licenc-t, pedig ugyan azzal a fiókkal vagyok bejelentkezve az új gépen is. Itt vagyok elakadva, ez a régi laptopom, és itt nem látom az asztali gépet:
Pedig az eszközök között már ott van mindkettő:
-
adika4444
veterán
Hali!
Szükségem lenne némi segítségre.
Az alany egy frissen vásárolt ASUS Zenbook 13 laptop, Windows 10 Home-vel. Szét szeretné particionálni a gazdája, így annak rendje és módja szerint MCT-vel kiírta a telepítőt, bedugta a gépbe, viszont itt előjöttek a problémák.
Konkrétan a diskpart nem látja az SSD-t, így nem sikerül rátelepíteni a rendszert. A bebootolás rendben van, mert előretelepített rajta a win, de a telepítő nem látja. Kibukott, hogy gyárilag BitLocker védi, ezt feloldottuk, és még így sem látja.
Mit lehetne tenni, hogy rá tudjuk telepíteni a Win10-et? soha nem láttam még ilyet, pedig pár gép átment a kezem alatt. Itt nehezítő tényező, hogy nincs előttem a laptop

-
Csupingo
veterán
válasz
StLui
üzenetére
Esetleg próbáld feltenni az alaplap oldaláról a hálókártya drivert.
-
StLui
veterán
Ha máshol kellene kérdeznem kérlek irányítsak tovább:
Win 10 friis telepítés, új gép, hiába kötöm rá a vezetékes netet, marad a kék képernyőn a felirat, hogy Kapcsolódjon egy hálózathoz, semmilyen más lehetőség nincs a képernyőn, csak a "nincs internetem", arra nyomok akkor vagy korlátozottan telepítek, vagy Csatlakozás, de akkor tulajdonképpen visszaugrik a "Kapcsolódjon egy hálózathoz" oldalra. Továbbmegyek a korlátozott telepítéssel, és végül ezsközkezelőben azt látom, hogy az ethernet dolgai felkiáltójelesek, viszont ilyet nem tudom melyik win verziónál kellett utoljára külön telepítenem, már nem is tudom honnan kéne. Win 7 óta talán ezek már mindíg automatikusan települtek. Gondolom most is elszúrok csak valamit de nem tudom mit
ASROCK B560M Pro4 az alaplap, win 10 természetes az MS oldaláról, most már magyar változat -
Sanyi52
tag
Van kettő asztali gépem, mindkettőnél a kulcs digitális licensszel MS fiókhoz kapcsolva. Az egyik gép HDD-je tönkrement, vettem helyette újat. Azt tervezem, hogy a működő gép WIN 10-es HDD-jét klónozom az új HDD-re, majd a klónozott HDD-vel indítom a másik gépet és a rendszer felállása után a termékkulcsot annak a gépnek a kulcsára módosítom. Így gyorsabb a folyamat és nem kell a sok segédprogramot újra telepítenem.
Működik a dolog ugye? -
-
Kowi84
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, az lenne a cél, hogy a az új asztali gépemen aktiváljam. Jelenleg a régebbi laptomon fut az aktivált windows.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Tudom, hogy hogyan kell aktiválni hardverváltozás után, csináltam már korábban is, ez lenne most a 3. gép amire át akarom rakni. Csak mikor kiválasztom a hibaelhárítást, utána meg a hardverváltozást, akkor az az üzenet fogad, hogy "nem találtunk olyan eszközt amin a windowst korábban már aktiválták volna" (mert balfék módon eltávolítottam az eszközök közül...)
Újra felvenni meg valamiért nem tudom, mert csak xbox-ot, surface-t stb. (csak microsoft terméket) enged hozzáadni... -
seger
addikt
válasz
hhgygy
üzenetére
Akkor gondolom azt is tudod, hogy eddig a hibáig az egyszerű hálózati nyomtatás telepítése el sem jut. Viszont LPD nyomtatás szolgáltatással megoldható. Kb 1 éve amióta elcseszték így használom kb. 40 helyen.
Most viszont az egyik helyen ez fogad. De úgy tűnik local port megoldja. -
Spec
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha jól értem, az OEM licenc elvileg átvihető új gépre, de a MS központi szerverén akkor is hozzá fog kötődni az eredeti alaplaphoz hardver ID alapján, és ha azon valaki újra próbálja telepíteni a Win 10-et, akkor automatikusan be fogja aktiválni azzal a licenc kulccsal.
Vagyis ha mondjuk eladnám a régi konfigot, akkor hiába választom le a fiókomról az OEM licencet, az alaplaphoz akkor is kötődni fog, és ha felhasználom az új gépen, akkor a későbbiekben ebből probléma lehet.
Ez alapján akkor jobban járok, ha "adom a géphez" a régi OEM licencet, ha már amúgy is kötődött hozzá, és az új gépre veszek egy másikat. -
Üdv! Saját laptopon Win10 alatt Microsoft fiókkal vagyok bejelentkezve, ez még egy régi hotmail.hu-s cím, eddig sehol nem volt gond vele. Az Office365-öt viszont egy sulid.hu-s címmel használom, intézményi regisztrációval.
Ma reggel gondoltam átállítom a PIN-t, amit a bejelentkezéskor használok a gépen. Működik. Ugyanakkor amikor át szeretném állítani, ez fogad. Nem értem ez honnan jön? Ilyen szervezeti marhaságot a munkahelyi gépeken láttam eddig. Amikor a helyesbítésre nyomok, a sulid.hu-s címet adja be. Én itt a másik fiókot adok meg lehetőséget választom, de ott a hotmail-t nem fogadja el, keressem a rendszergazdát... Ez most így reggelre pont hiányzott egy egyébként szépen induló napon. Mi a franc ez? A gépházban a hozzáférés munkahelyi vagy iskolai rendszerhez ott van ez a sulid fiók, de ha leválasztom, akkor az Office365 nem fog menni?!
Köszönöm!
-
-
gyulank
addikt
Azt hogy lehetne beállítani, hogy mondjuk nagy ikonok legyenek, és név sorrendben? Mármint az egész meghajtón anélkül, hogy minden mappában külön állítom?
-
-
King Unique
titán
válasz
Kowi84
üzenetére
Hát például értelemszerűen újra hozzáadni, elindítani azt a PC-t és azzal a Microsoft-fiókkal bejelentkezni, ami után automatikusan ahhoz kapcsolódik a digitális licenc, stb.
Ha az újraaktiválás a cél másik PC-n, akkor az meg ugye pont nemrég lett linkelve, hogy megoldható máshogyan is és nem létszükséglet a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, maga a digitális licenc a hardverazonosító alapján eleve megmarad annál a PC-nél és nyilván helyi fióknál is lehet digitális licenc, stb. -
King Unique
titán
Igen, megoldható hardvermódosítás után az újraaktiválás, működik akár OEM licenc esetén is, a meglévő digitális licenc nem távolítható csak úgy el, stb., amik számtalanszor le lettek már írva itt és megmondja pl. a topik keresője is, nem feltétlen kell napokat várni a válaszra...
A Windows 11 témának van külön topikja Windows 11 néven, ahol a válasz arra is igen, sőt hónapok óta eleve köztudott hogy a Windows 11 ingyenesen aktiválható a Windows 7, 8.x, 10 termékkulcsokkal is.
-
Spec
őstag
Erre esetleg valaki?
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_141321-141321.html -
Kowi84
aktív tag
Sziasztok!
Véletlenül rossz gépet távolítottam el az eszközök közül, és ehhez volt hozzárendelve egy windows 10 digitális licence is. Van arra bármi mód, hogy visszahozzam valahogy ezt a licenc-et?
-
seger
addikt
Sziasztok
Win10 pro hálózati nyomtatás. Egy gépen 1db HP nyomtató. Tökéletesen működik.
Megosztott nyomtató. Másik gépről feltelepítve hiba nélkül.
Teszt nyomtatáskor nem nyomtat. Azt kapom hibaüzenetnek a listába
Nyomtató foglalt vagy hiba történt.
Valakinek ötlete? -
King Unique
titán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Igen, pl. klónozással, ami nem újdonság, régóta bevett módszer.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Lenn egy olyan kérdésem, h van lehetőség a Win 10-et újratelepítés nélkül egy nagyobb SSD-re átrakni? Jelenlegi SSD-m 60GB és most lett egy 128GB-os.
Előre is köszönöm. -
cekkk
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Ebben igazad van, tényleg nyílvánoson van. Köszönöm szépen!

-
StLui
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad volt köszönöm, a pipa volt a hiba, de magyar nyelvű a win amin futtatom az MTC-t, ennek ellenére, ahogy elinditom az MTC-t, átváltja a billentyűzetem angolra, és ezért is veszi gondolom a gépem alapbeállitásit angolnak. MTC-t természetesen onnan töltöttem le. Gondolom az lehet a gond, hogy ez a gépet újonnan vettem ugyan, itt a fórumról (HP laptop), de az eldó által magyaritva, és ez kavarhat be.
-
-
válasz
StLui
üzenetére
A Windows 10 letöltése/Eszköz letöltése
Ez az Media Cretaion Tool alapból magyar nyelvű W10-t töltené le, ha mégsem, akkor meg kiveszed a pipát Az ajánlott beállítások használat ezen a gépen elől és máris tetszőleges nyelvű W10-t tölthetsz le. -
King Unique
titán
válasz
StLui
üzenetére
Istenem... Nem tudom te honnan és milyen MCT-t töltöttél le, de eddig és most is eleve kiválasztható a másik válaszban szemléltetett módon többek között a magyar nyelv is, sőt magyar nyelvű Windows 10-nél az van alapértelmezetten bejelölve.
A másik meg a Windows 11 topik témája, ahol már többször le lett írva "arra" vonatkozóan a lényeg (+ infó).
(#141336) movax:
Köszönjük a helytelen információt!
-
StLui
veterán
Sziasztok, telepítettem már párszor a Media Creation Tool segítségével win 10-et (3-4 alkalom az elmúlt években) de most kicsit fura, hogy a magyar windowsos gépen próbálom létrehozni, MS magyar oldaláról letöltött MCT-al a pendrivot, de egyrészt átvált a billentyűzetem angolra (elsőre azt hittem én nyomtam át véletlenül), és csak angol verziót enged letölteni, nem lehet választani.
Másik, hogy vadinatúj 11. gen i5-ös gépre win 11-re azt írta nem alkalmas a gép, másodikra most a 10-et töltöm, de ez is csak angolul jön le.Utólag tudok most majd nyelvet váltani, vagy mi lehet?
-
togaba
tag
válasz
Gargouille
üzenetére
Bocsi, rossz helyre írtam.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy win8as gép usb összekötve a nyomtatóval ami meg van osztva. A win7es gép látja és tud is vele nyomtatni de a win 10es nem. Ha a win10en osztom meg a nyomtatót akkor látja a 7-es és a 8as is, de nem tudnak csatlakozni hozzá.
Mit kellene beállítanom hozzá, hogy működjön?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
üzenetére
PC-s (Windows) Edge-ben nincs beépített reklámblokkoló alapban, max. ha Te telepítesz hozzá, így nincs mit letiltani. Ha esetleg arról van szó, hogy valami telepítve lett hozzá, akkor:
Menü (jobb felső sarok, 3 vízszintes bogyó)/Bővítmények/Bővítmények kezelése opcióban tudod tiltani/eltávolítani.
Android-on valóban beépítve van az AdBlock Plus alapban, de az sincs alapban bekapcsolva.
(Beállítások/Adatvédelem és biztonság/Hirdetések tiltása) -> itt lehet az AdBlock Plus-t tiltani/engedélyezni -
törölt tag
sziasztok. edge saját reklám-blokkolóját hogyan lehet kikapcsolni ?
nem találom -
-
DannyL81
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ja, most én is elmentettem gyorsan ezt a driver-t, hogy később is meglegyen.

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DannyL81
üzenetére
Egyszer volt nekem ilyesmi, szintén Realtek-es alaplapi hálókártyával. Nekem az volt a gond, hogy egy ideig ment Gbit-en, aztán beesett 100Mbit alá. Hónapokig szenvedtem vele. Nem tudom mi oldotta meg végül, de gyanítom, hogy egy Windows frissítés, mert egyszer csak valamiért megjavult.
Most ez a Driver van fent azóta is: 2020. 07. 23. / 10.43.723.2020
-
GEPESZ66
veterán
A kollégám elfelejtette a router jelszavát.
Hogyan lehetne kideríteni?
Vagy mi a megoldás, hogy újat adjon meg?
Esetleg a router alaphelyzetbe állítása? -
Spec
őstag
Sziasztok!
Adott egy megvásárolt Win 10 Pro OEM licenc kulcs, amit jelenleg is használok a gépemen. Úgy tudom, hogy van lehetőség a licenc kulcsot "leválasztani" a meglévő gépről, és egy másik gépen aktiválni vele a telepített Win 10-et. Jól tudom, vagy ez csak a retail verziókra igaz?
Amennyiben működhet van-e arra is lehetőség, hogy másik gépen egyből Win 11-et telepítek, és a leválasztott Win 10 kulcsommal aktiválom, a frissítési procedúra kihagyásával? Előre is köszi! -
DannyL81
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Alaplapra integrált, Gb-es LAN van a gépemben, de valamiért csak 100Mb-en hajlandó működni. Win10 lefrissítve, legújabb Realtek driver felrakva. Nincs több ötletem.
És ezt is beállítottam:
-
classic B
senior tag
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
A gyorsindítás engedélyezve van. Újraindítás esetén pedig normál indítás történik, ekkor visszaáll nullára a számláló is.
-
Orgi
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, mint kiderült nem várt eleget az "elfelejttem a pin kódom" -ra kattintva se, ezért nem haladtunk érdemben tovább, de a videóchat csodákat tett és a linkelt leírással már sima ügy volt a megoldás, köszi!
-
King Unique
titán
Nemrég már linkelve lettek mik a lehetőségek elfelejtett jelszó esetén, + vannak PIN-kód specifikus útmutatók is.
• A PIN-kód alaphelyzetbe állítása, ha nincs bejelentkezve a Windowsba
• How to Reset the PIN for your Account in Windows 10Ha nem sikerül az előbbiekkel megoldani, akkor végső esetben adott az alaphelyzetbe állítás lehetősége is a WinRE menübe bootolva, de annál max. a személyes fájlok tarthatók meg, a telepített programok és minden egyéb mennek a levesbe.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Kb fél éve egyszer már megkérdeztem ezt, de a Microsoft úgy tűnik módosított és nem találom a megoldást.
Édesapám külföldön él, laptopján w10 és számítástechnikai analfabéta. A Windows 1-2 havonta bedobja indításkor azt a kék képernyőt, hogy tegye biztonságosabbá fiókját a Helloval, meg adjon meg pin kódot. Na apám véletlenül a kihagyás helyett a beállításra ment és egyúttal 1 perc múlva már el is felejtette a pin kódot. Természetesen most nem tudja elindítani a laptopot. Korábban voltak alul ilyen ikonok, hogy másképp bejelentkezés és vissza tudott állni a mailcím/jelszóra, de most nincsenek már. Az elfelejtettem a pin kódom az egyetlen lehetőség at mondja, de az némi gondolkodás után nem csinál semmit.
Esetleg tudja valaki, hogy mit próbálhatnék meg? A Microsoft fiókjába be tudok lépni itthonról, de ott nem tudom egy adott eszközre beállított pin kódot törölni úgy látom.
Előre is köszi! -
válasz
üzenetére
Eszközkezelőben milyen különbséget látsz a két indítás közt..?
-
őstag
Sziasztok. Olyan problémám van, ha újraindítom a gépet akkor a win 10 kerek 3 perc mire betölt. De amikor bekapcsolom akkor 17-18mp alatt már fel áll a win. Újra indításnál miért ilyen sokáig szarakodik? Tud valaki segíteni ? Köszi!
-
King Unique
titán
Egy SSD csere miatt nem feltétlen kell clean install a 0-ról, adott a klónozás lehetősége is, a Windows 10 aktivált állapotához ugyanazon hardverkonfiguráción belül meg pont semmi köze egy mezei meghajtócserének, ami korábban már el lett magyarázva itt másnak is.
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, pont Enterprise kiadáshoz van licenckulcsunk.
Egyébként most már sikerült a telepítés, bár még mindig értetlenül állunk a jelenség előtt, hogy mi akadályozhatta, amit csak ezen különleges szoftverrel hidalhattunk át? -
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Legion 540-es noti egy 128 gb m.2. ssd-vel amit ki szeretnék cserélni 512-esre. Legális win10-el vettem a notit, hogyan tudom a másik ssd-n legálissá tenni ? Letöltöm a képfájlt és feltelepítem pen driveról, eddig oke, de nincs szériaszámom vagy más a winhez. Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
Cortez863
üzenetére
Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
Lásd a linkelt útmutatót, de ha hardverhiba van és azért nem megy pendrive-ról meg optikai lemezről, akkor nyilván az előbbivel sem fog és ez esetben nincs miről beszélni addig, amíg a hardverhiba nincsen elhárítva.
+ Az sem derült ki, alkalmas-e - Fut-e majd a Windows 10 a gépemen? - egyáltalán a PC Windows 10 futtatása, CPU támogatja-e a szükséges funkciókat, egyéb követelmények stimmelnek-e, stb. Ha nem, akkor az esetben megint nyilván nincs miről beszélni.
Aztán az sem derült ki, hogy a telepítéshez használt Windows 10 ISO-fájl honnan lett letöltve, ha nem microsoftos forrásból, hanem torrenten lehúzott 3rd party tákolmány, akkor az utóbbi esetben megint nincs miről beszélni és nem meglepő, ha nem megy a telepítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 26
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És ha rábökök erre az importálásra, amivel már én is szemezgettem, csak nem mertem megtenni, az nem jár adatvesztéssel (boccs a vélhetően buta kérdésért)?