- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #25330 üzenetére
Téves üzenettel hozza a szívbajt a Windows 11-használókra a Microsoft
Ha a kompatibilitás stimmel és jelenleg a Home és Pro kiadásoknál még 2025. november 11-ig támogatott 23H2 verzió van telepítve, akkor csak a linkelt cikkben lévő bugba sikerült belefutni.
-
Csorbi
addikt
válasz
isti732712 #25332 üzenetére
Hű az anyám köcsögit.....a 23H2 meg nem járhatott le, lévén 2025. november 11-ig támogatott.
Esetleg van valami infó összeszedetten is? -
Csorbi
addikt
válasz
isti732712 #25330 üzenetére
24H1?
Ez érdekes, nincs is ilyen. -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #25326 üzenetére
A microsoftos PC Health Check alkalmazás mit mutat, biztos minden (UEFI, Secure Boot, TPM 2.0, kompatibilis CPU) stimmel?
Jelenleg melyik verziója van telepítve a Windows 11-nek?
Nincsen a Windows Update működése megpiszkálva 3rd party programmal vagy egyéb módon?
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a Windows Update-en nem megy a 24H2 verzióra frissítés, akkor megoldható manuálisan is a telepítési segéddel, letöltött ISO-fájllal és USB-s telepítési adathordozóval is, stb.
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Bypass Windows 11 System Requirements on Unsupported PC
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre—►
FRISSÍTÉSHa nem felel meg a PC a rendszerkövetelményeknek, akkor meg a linkelt leírásokban lévő módszerekkel lehet frissíteni újabb verzióra.
-
Csorbi
addikt
válasz
isti732712 #25326 üzenetére
És a Secure Boot be is van kapcsolva a BIOS-ban, nem inaktív? A BIOS is UEFI módban van, nem legacy-ben?
-
válasz
isti732712 #20273 üzenetére
Akkor vedd meg a Macriumot ha automatikus mentést vagy automatikus frissítéseket akarsz. Én a 30 napos trialt (naponta értesít hogy lejár) így kerültem meg: csak fél órára telepítem amíg ezt legenerálom aztán uninstall. Így korlátlan ideig használható zaklatás nélkül. [kép]
Vagy pendrivera is lehet. (Ekkor inkább a PE-t javaslom RE helyett)
-
King Unique
titán
válasz
A Macrium Reflect programon belül van regisztrációs lehetőség (licenckulcs megadása) és frissítési (verziófrissítés) is.
Ha az előbbi módon nem sikerül a megvásárolt Home kiadás aktuális 8.1.8017 verziójára frissíteni, akkor marad az újratelepítés a 0-ról. -
Geth
veterán
válasz
isti732712 #20276 üzenetére
Egy kérdést tettem fel, nem kell rögtön lemenni dedóba.
-
Csorbi
addikt
válasz
Újat kell, és célszerű is feltenni.
-
Geth
veterán
válasz
Ez mitől OS specifikus? Ez a hsz. egy 3rd party szoftver értékesítési modelljéről és aktiválásáról szól.
-
Biga123
addikt
válasz
isti732712 #14545 üzenetére
Érdekesen én is hasonló problémával küzdök.
Már elég régóta , nekem is megoldotta a friss telepítés 0-ról, egy darabig most megint csak 500MB/s el ír szekvenciálisan az NVME SSD, olvasás 3000 körül.
Uh nem egyedi az eseted.Valahogy nincs kedvem havonta újrarakni a rendszert, de még újraklónozni se .
-
sz.j
nagyúr
válasz
isti732712 #16113 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #14544 üzenetére
Az mindenesetre világos a mostani tesztek alapján, hogy nem feltétlen az előzőleg állított dolog van, mert akkor a WinSAT, AJA, MiniTool programok sem mérnének 3000 MB/s körüli írási sebességet, hanem azoknál is megállna 1000 MB/s értéknél.
A tesztfájl méreténél azért legalább 1 GB-ot javasolt beállítani a MIniTool esetében is, vagy egy extra gyors NVMe SSD-nél akár 4-16 GB-ot is, hogy a gyorsítótárazott RAM esetlegesen ne dobja meg az értékeket.
A Flash SSD topikban korábban volt téma, hogy sebességproblémákat a gyors / lassú formázás meg szokott oldani egyes SSD-knél, bár arra is leginkább akkor volt szükség, ha a TRIM és a GC nem működött megfelelően.
NVMe SSD-knél viszont ugye nem is a standard ATA TRIM van, hanem a Dataset Management deallocate utasítás, ami rendszerint inbox, azaz beépített és alapból működik.
Ha lassú az írási sebesség, akkor SSD-knél egy meghajtóoptimalizálás (TRIM / deallocate futtatása) megpróbálható, ami jó esetben javíthat ezen.
Na, akkor még a végén kiderül, hogy mégsem feltétlen az a csúnya KB5023706 / egyéb kumulatív frissítés az oka itt az NVMe SSD lassú írási sebességének, hanem maga az SSD vagy az egyes tesztprogramok.
Meg eleve fura is volt, hogy ha a márciusi kumulatív frissítés telepítése állítólag ilyen problémát okoz egyeseknél, akkor a mellékelt screenhoton a májusi mérés hogyhogy rendben volt, ami már az egyik előző válaszban is említve lett.
-
boborján2
senior tag
válasz
isti732712 #14545 üzenetére
Az nem lehet megoldás ,hogy mondjuk nem nézegeted és otthoni alap felhasználás során észre sem veszed,hogy 3000 vagy 1200 az írás?
Csak azért egy ötlet mert nekem is volt olyan sata ssd , ami egyszer 500-al ír máskor , meg csak 300-al. Elengedtem, nem méregettem ,hogy ne idegesítsen és boldogan használtam.
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #14544 üzenetére
Kipróbáltam már mindent! Tele lett a tököm,és macrium reflect-el lementettem a jelenlegi rendszert,és azt ugyanúgy macriummal vissza is állítottam. Emlékeztem én hogy a samsung sata 870 evo nál volt ilyen gondom,ott egy formázás segített ugyan ilyen módon.
Láss csodát,nincs itt semmi gond (vagyis valami van) mert most állandó jelleggel jó sebességek vannak és érezhető is!!De ez mitől lehet, ha leformázom az ssd akkor jó lesz? Apacerben is kell csalódnom? Ráadásul firmware sincs hozzá......
Hogy meddig lesz ismét jó nem tudom,pedi vadi új az apacer ssd m sőtt 2db is van belőle,lehet hogy mellélőttem velük?.
-
Geth
veterán
válasz
isti732712 #14538 üzenetére
Lehet a háttérben még szüttyögött valami update utáni taskon (pl: ngen).
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #14540 üzenetére
Letöltesz egy Linux live ISO-t és kiírod pendrive-ra, majd pendrive-ról bootolod, telepíteni sem kell, mivel eleve ún. "live" rendszer. A használatát pedig egy korábbi blogbejegyzés szemlélteti, akár ott is telepíthető a windowsos CrystalDiskMark linuxos megfelelője a KDiskMark, stb.
+ Van Windows illetve WinPE alapú megoldás is, ott van pl. a HBCD PE, amit szintén nem kell telepíteni, az is afféle live rendszer.A szintetikus sebességteszthez Windowson azért nem a CrystalDiskMark az egyetlen program, ott van még az ATTO, AJA, stb. is.
Sőt, a Windows 11-ben is van ehhez beépített Windows rendszerfelmérő eszköz, röviden WinSAT program. Érdemes akár ez utóbbit is kipróbálni. -
boborján2
senior tag
válasz
isti732712 #14538 üzenetére
Én mérnék egyet linuxon is, ha van rá lehetőség.
Ki tudha peccskedd megint milyen jósáot hozott magával...
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #14506 üzenetére
A Windows 11 alapvető működése és a programok futtatása ≠ nagy méretű fájlok másolása, mivel az előbbieknél eleve a kis méretű fájlokkal végzett műveletek sebessége számít és nem a nagy méretű fájloknak megfelelő szekvenciális írás. Vagyis akkor az előbbieknél nyilván nem nagyon van ennek érezhető hatása.
A fájlmásolásnál meg ugye egy dolog mit mutat a CDM szintetikus teszt pillanatnyi értéke, ellenben ha nincsen az SSD-nél kellő méretű DRAM cache / HMB, kellő méretű szabad terület az SLC cache hatékony működéséhez, meg QLC helyett lehetőleg TLC NAND, akkor simán belassulhat írásnál egy NVMe SSD is és nem fogja tudni tartani végig a magas értékeket.
Egyébként az említett SSD adatátviteli sebességét jelenleg amúgy sem tudod kihasználni, mivel eleve PCIe 4.0 x4 típus, ellenben a hardverkonfigurációd csak PCIe 3.0 x4-et támogat, azért lettek ilyen értékek az ilyen helyett.
Igen, nyilván javítva lesz ez az egyes felhasználókat és hw/sw környezeteket érintő probléma, mert ugye itt sem mindenki tapasztalta NVMe SSD-knél, mint írták az imént. Na meg ugye a Windows 11-nél is jelenleg csak a 22H2 verziót érinti, ellenben a 21H2-t elvileg nem, meg vélhetően a jövőbeli 23H2, 24H2 stb. verziókat sem fogja, pont ezért még általánosítani sem feltétlen lehet.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #14496 üzenetére
Az érdekes, ha esetedben a februári / márciusi KB5022913 / KB5023706 számú kumulatív frissítés okozza ezt, közben meg a mellékelt screenshoton a májusban mért benchmark eredmények eleve rendben vannak... Persze ha csak májusban lett telepítve az előbbi frissítés, akkor úgy reális.
"a frissítés óta eltelt már 10 nap így ez KB5023706-os már nem jelenik meg tehát nem eltávolítható"
A 10 nap a funkciófrissítés után a
Windows.old
mappa törlésére és az előző Windows-verzióra történő visszaállási lehetőségre vonatkozik.Az előbbitől függetlenül egyes kumulatív frissítéseket nem lehet eltávolítani, vagy max. csak korlátozott ideig, meg ha már telepítve lettek a következők, akkor az előző eltávolítása eleve okafogyottá válik és azért nem is listázza eltávolíthatóként a rendszer.
Ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és van korábbi időpont, akkor viszont vissza lehet állni arra és átmenetileg szüneteltetni a frissítést. Vagy ha készült rendszermentés képfájlba, akkor azt visszaállítani. Ha semmi nincsen, akkor így járt a felhasználó és lehet várni a javításra.
Egyébként van is ennek érezhető hatása a mindennapi használatnál a rendszer működésénél, vagy csak a benchmark eredmények nézegetésének élményét rontja?
Csak mert az operációs rendszer működésénél pont nem a szekvenciális olvasás és írás számít, hanem a random 4K értékek és az elérési idők, egyes műveleteknél az IOPS, stb., amik ha nem csökkentek, akkor a mindennapi használat során jóformán észre se venni ezt. -
Krystal_s
addikt
válasz
isti732712 #14498 üzenetére
Ilyenkor többnyire mindig hallgatnak a Win11-et
szo......istenítő nagy arcú, másokat lenéző ilyen -> (#14478) és hasonló hangnemben írogató tagok.Állítólag még most sincs rá javítás a leírások szerint.
Windows 11 mandatory updates are wrecking SSD speeds
"It is worth mentioning Microsoft has yet to respond to the alleged SSD performance issues in the operating system. In one of the Feedback Hub posts, Microsoft confirmed it had received the bug reports, but there’s no clarity on the fix or even if the tech giant is working on it."
"Érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft még nem reagált az operációs rendszer állítólagos SSD teljesítményproblémáira. A Feedback Hub egyik bejegyzésében a Microsoft megerősítette, hogy megkapta a hibajelentéseket, de nincs egyértelműség a javítással kapcsolatban, és még az sem, hogy a technológiai óriás dolgozik-e rajta." -
Csupingo
veterán
válasz
Egy régebbi cikkben ezt írták, bár lehet, már nem aktuális:
Szerencsére van megoldás is a problémára, egyszerűen el kell távolítani a KB5023706-os frissítést. Ehhez látogassunk el a beállításokhoz (Settings), válasszuk ki a Windows Update menüpontot, majd a Frissítési előzményeket (Update History) megnyitva keressük meg a Frissítések eltávolítása (Uninstall Updates) opciót, ahol csak ki kell választani a KB5023706-os csomagot, majd az Eltávolítás/Uninstall gombra kattintva meg is szabadulhatunk tőle.
Ezt nézted? Pár napja szembe jött egy frissebb cikk is, ott több csomagot említenek, de azt nem találom.
-
isti732712
aktív tag
válasz
Nincs rá már sajnos megoldás több mint 10 napja használom a 22H2 így annak az eltávolítása már nem megoldható,így marad minden így és várom hogy majd a microsoft esetleg foglalkozi fog ezzel a problémával,így megválaszoltam magamnak a kérdést is!
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #14496 üzenetére
Utánna olvastam sok mindenkinél van ez a hiba a moments 2 a felelős érte egy márciusi frissítőcsomag, de ezt fogalmam sincs hogy tudnám már törölni, mert kipróbáltam egy pár módszert de nem megy! King Unique Segíts légyszíves!
-
gregory91
senior tag
válasz
isti732712 #14068 üzenetére
-
Ablakos
őstag
válasz
isti732712 #14068 üzenetére
Miért kell elvenni a kedvét attól a telepítő dvd-től?
-
Jarod1
veterán
válasz
isti732712 #13985 üzenetére
formáztad? partíció törlés?
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13858 üzenetére
"de egyébként ebbe lehet hogy beleszólhatott egy windows frissítés is mert mondom előtte jó volt"
vs.
"de történt egyszer egy frissítés, mármint az msi center frissítette magát azóta ez van"
Windows-frissítés ≠ programfrissítés.
+ Az előbbitől a felhasználó fiók típusa normál esetben nyilván nem fog megváltozni, azt vagy a felhasználó maga állítja át, vagy esetleg egy 3rd party program piszkál bele. -
Geth
veterán
válasz
isti732712 #13860 üzenetére
További opciók:
- Valaki, aki hozzáfért a nem lezárt géphez.
- Másik admin kedveskedett.
- Te voltál, csak elfelejtetted.
- Te voltál indirekt, amikor valami ákombákom program admin joggal mellékesen átrakott másik user groupba ("Run as administrator" szabadfordításban "azt csinálsz amit akarsz"). -
Geth
veterán
válasz
isti732712 #13858 üzenetére
Hát valaki pedig átállította
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13855 üzenetére
Persze hogy nem, mert ilyenbe alapesetben nem fut bele a felhasználó, meg már aki használja egyáltalán azt a programot.
Vagyis akkor reális volt a program üzenete, ami szerint nem rendszergazda jogosultságú a felhasználói fiók, bár akkor nem világos a berakott screenshot melyik felhasználói fiókra vonatkozott. + Ugye a standard telepítésnél alapértelmezetten eleve rendszergazda jogosultságú felhasználói fiók jön létre, általános jogú felhasználót max. maga a felhasználó állít be, hoz létre utólag.
Köszönjük!
-
CirrMee
addikt
válasz
isti732712 #13855 üzenetére
Mi ebben a fantasztikus, meg Win11 hiba? Végig ezt akarta, az általad mutatott képek alapján...
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13845 üzenetére
Az persze már nem derült ki a leírtakból, hogy mi volt a megoldás...
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #13821 üzenetére
-
Tamás88
őstag
válasz
isti732712 #13821 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy írsz egy levelet a fejlesztőknek? Mert ez szerintem program hiba lesz, nem a Windows-é.
-
cigam
titán
válasz
isti732712 #13673 üzenetére
Csak tippelek, de ha 1GB-ra állítottad a fájlméretet, akkor a 4 féle mérés 5MP-en át az eleve 20GB írás. Ezeket a tesztejet ismétli meg egymás után 5x (szintén alapbeállítás), és már meg is van a 100GB írás egyetlen mérési ciklus alatt.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13671 üzenetére
Ha egy CDM teszt belerak 100-200+ GB írást, akkor nem meglepő az 1 TB, illetve már 1,2 TB.
A CDM tesztnél az 1 GB-os tesztfájlméret csak egy dolog, ellenben maga a program többször, többféleképpen is végigolvassa és végigírja ilyenkor a célmeghajtót, lásd Queues és Threads értékei a hivatalos weboldalon.
Amúgy egy másik screenshoton ez a "Data Units Written: 2100258" gyártóspecifikus érték is érdekes, de ez már pláne a Flash SSD topik témája, ott lenne célszerű rákérdezni, meg hogy szükséges-e esetleg a firmware-t frissíteni ha elérhető újabb verzió, stb.
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #13670 üzenetére
Tessék csak mértem egy sebességet!
Már 1214 kiírt adat.
Ez egy crystal disk mark al végzett teljes teszt, ami 1GB ra van beállítva és a beállításokba nvme.
Erre írtam én hogy így idő előtt elszáll a TBW, pl mérek minden 2. hétben egyet aztán ki lehet számolni hány giga adatot termel, aztán terrát ect ect...
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13658 üzenetére
Az az opció csak a partíciók átméretezését oldja meg automatikusan a rendelkezésre álló lemezterülethez igazodva, ellenben attól a klónozandó adatmennyiség még nem változik.
Ha van valamilyen meghajtótitkosítás (BitLocker / egyéb), annál lehetnek még érdekes dolgok, de a mellékelt screenshoton nem látszik, hogy bármi olyan be lenne kapcsolva.
A HDS mellett érdemes lehet az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftverével (Apacer SSD Utility) is megnézni az írásmenyiséget és a meghajtó állapotát, sőt elsődlegesen és hivatalosan eleve az utóbbi a mérvadó.
Mint már említve volt az előbb, nem kell ezzel foglalkozni, meg ha csak 1 TB az írás és 1650 TB a TBW.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13654 üzenetére
"Tegnap vettem egy nvme ssd-t átklónoztam rá a rendszert"
Nem derült ki, hogy pontosan milyen programmal és annál milyen beállítással, de ha csak a foglalt terület klónozása helyett 1:1 szektorszintű klónozás történt, akkor nem meglepő az 1 TB-os írásmennyiség.
"A klónozás egy 512 szintén nvme ssd-ről történt macrium reflectel."
A Macrium Reflect alapértelmezett beállításon eleve csak a foglalt területet klónozza, ami ha csak ~ 60-70 GB, a forrásmeghajtó pedig 512 GB, akkor csak a klónozásból sehogy nem jön ki az 1 TB-is írásmennyiség.
TBW
– 500 GB: 400 TB
– 1000 GB: 1650 TB
– 2000 GB: 3350 TB"Így aztán hamar elzabálja a TBW-t"
Egy 100% kondíciójú, TBW = 1650 TB NVMe SSD-nél, amire eddig ment összvissz alig 1 TB írás egy klónozás után ami ≠ mindennapi általános használat során keletkezett írásmennyiséggel, nem mintha különösebben aggódni kellene az írásmennyiség miatt...
Egyébként meg röviden, tömören, nem kell ezzel foglalkozni.
-
cigam
titán
válasz
isti732712 #13654 üzenetére
Hát a klónózótól függ, meg attól hogy min volt a rendszer amit klónoztál. Ha pl. az is egy 1TB-os partíción csücsült, akkor teljesen normális, hogy szerktorról szektorra lemásolta.
De ha kissebb volt, és "röptében" méretezte/illesztette az új lemezhez, akkor is elképzelhető ekkora írási "teljesítmény".Esetedben 1650TBW-ről beszélünk (vagy 3évről). Számold ki mennyi idő alatt fogod 1649-szer teleírni?
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #13604 üzenetére
• Operációs rendszer mentése, visszaállítása a Macrium Reflect Free program használatával
• AOMEI backupperIgen, normál esetben visszaállítható a képfájlba mentett Windows 11 akár másik fizikai meghajtóra is, meg ha a program free kiadása - ha azt használod - nem tartalmaz erre vonatkozó korlátozást.
Ha offline történik a mentés - visszaállítás / klónozás, azaz leállított / kikapcsolt Windows 11 mellett, akkor előtte javasolt kikapcsolni a Fast Startup funkciót és úgy leállítani a rendszert, vagy a Shift + leállítás módszerrel. De akár online, az éppen futó Windows 11 alól indítva sem árthat előtte egy teljes leállítás vagy újraindítás.
Ha eltérő a forrás- és célmeghajtó tárolókapacitása, akkor a Macrium Reflect 8-as verziója 1 kattintással automatikusan megcsinálja a partíciók átméretezését is a fennálló lemezterülethez igazodva. Amit célszerű már a visszaállításnál / klónozásnál megoldani a programban, mert utólag Windows alatt csak 3rd party particionáló programmal lehet a C után lévő WinRE partíció miatt (példa).
"Klónozás nem opció mert egy nvme slot van a gépemben"
A klónozás idejére csatlakoztatható a célmeghajtó (1 TB-os NVMe SSD) akár USB-n is, nem feltétlen kell a PC-be helyezve lennie a forrásmeghajtó (512 GB-os NVMe SSD) mellett.
-
Ablakos
őstag
válasz
isti732712 #12938 üzenetére
A macrium nagyon jó alkalmazás, nagyon sokat tud. (évek óta használom)
Hetente 2 verziós full mentést készítek. Ha valami nagy gond lenne (volt ilyen) visszaállok és csak a napi fontos mentéseket kell frissíteni. Egy jól belakott windows rendszer kézzel lábbal újraépíteni nem kis munka lenne.
Biztos a windows beépített mentés is jó lehet, de nekem ez eddig a legkényelmesebb volt. -
Ablakos
őstag
válasz
isti732712 #12934 üzenetére
Nehogy azt gondold, hogy örökre megvásároltad a jövőbeli frissítéseket. Max 1-2 év utána update/upgrade egy csökkentett összegért. Természeresen a szoftvert örökre használhatod. Csak a frissítések, verzió váltások nem örökre szólnak.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #12934 üzenetére
• Macrium Reflect Home
• Macrium SupportVilágosan leírják, hogy az 1 éves technikai támogatás arra értendő, hogy a Macrium ügyfélszolgálata, technikusai probléma esetén a hivatalos fórumon és (üzleti felhasználóknak) akár távoli hozzáférés formájában is segítséget nyújtanak.
Vagyis nem arról van szó, hogy csak 1 évig használható a szoftver és utána mindenképpen új licencet kell vásárolni. Sőt, a hivatalos weboldalon leírtak alapján "Lifetime license" van a Home kiadásnál, vagyis csak egyszer kell megvásárolni és utána az adott verziónál (pl. 8) ingyenesek a verziófrissítések. -
bacus
őstag
válasz
isti732712 #12925 üzenetére
https://github.com/Belphemur/SoundSwitch/releases
Ez egy igen jó kis app, azóta nem akarok a hang beállításhoz menni, mióta ezt feltettem..
-
kezo0
addikt
válasz
isti732712 #12897 üzenetére
Nálam is csinálta, amíg bekapcsolva volt, hogy naponta keressen frissítést a programhoz. Ezt most már kikapcsoltam a beállításokban, mivel a free verzió sajnos nem fog több frissítést kapni. (Igazából azt nem tudom, hogy ez mikortól fog problémát jelenteni…)
-
sz.j
nagyúr
válasz
isti732712 #12897 üzenetére
-
Floydman
tag
válasz
isti732712 #12894 üzenetére
Borzalmasak ezek a hatalmas ikonok.
-
Jarod1
veterán
válasz
isti732712 #12877 üzenetére
Szia, pont erre találták ki, akár más méretű SSD -t i vehetsz, csak rendszermentés legyen ne klónozás.
ja és ha lehet külső winyó legyen amire a mentés megy, ne csatlakozzon folyamatosan a gépre.
Vírus kereső legyen a gépen... -
Imre9211
aktív tag
válasz
isti732712 #12857 üzenetére
Sajnálom
Nekem hibátlan azóta. Volt ma is h több mint egy órát állt a gép és utána is pöccre ment minden.
[link] <-----Ez csak egy példa, most nincs időm nagyon feltúrni a microsoftot de ezen a helyen nézzél szét akkor vagy érdeklődj, de mindenképpen jelezd.
Bízzunk benne hogy majd egy win update megoldja. Nekem elég volt az explorer.exe restart.
-
bacus
őstag
válasz
isti732712 #12798 üzenetére
Az a helyzet, hogy a laptopomon van win11, nekem itt nem tűnt fel, hogy a taskbar mennyire vastag..., mert a noti felbontása nem fullHD, hanem sokkal nagyobb.
A külső monitor (ami fullHD), ott tényleg lehetne vékonyabb.Lehet ms fejlesztők már régen 4k-s monitoron tesztelnek, oda kell ez a vastagság
.
Viszont el sem tudom képzelni, hogy sima HD felbontásban mennyi helyet foglal a tálca..
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #12751 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #12743 üzenetére
• Turn On or Off Fast Startup in Windows 11
• Enable or Disable Hibernate in Windows 11A vezérlőpultban akkor nincsen gyorsindítás (Fast Startup) opció, ha ki van kapcsolva a hibernálás, mivel a gyorsindítás működésének feltétele a bekapcsolt hibernálás.
"ebből clean install lesz, mert egyre több a hiba az eseménynaplóban,minden egyes újraindításnál és bekapcsolásnál, bár nagyon nem szeretném ezt a belakott rendszert újrahúzni"
Ha nem tapasztalni a működés közben ténylegesen semmilyen problémát, akkor minek csak emiatt újratelepíteni a 0-ról?
Úgy meg pláne, hogy szükség esetén futtatható a rendszerfájlok ellenőrzése és javítása (SFC és DISM), javítási céllal a repair install aminél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alkalmazások, stb.• Use System File Checker (SFC) to Repair System Files in Windows 11
• Repair Windows Image Component Store in Windows 11
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade -
cigam
titán
válasz
Pedig elég sok találatot ad, pl. [link]
Nyiss egy terminált és másold be ezt a parancsot:
SFC /scannow -
vlevi
nagyúr
válasz
Ha nincs hibernalas lehetőség, akkor gyors indítás sincs.
Ami nem is baj, mert szerintem azt az 1-2mp-t, amit megsporolaz a bootolasasi folyamaton, az nem éri meg.
Az én rendszerem pl sokkal többet szoszmotol a BIOS/UEFI-ben bootolaskor, mint amennyi idő alatt maga a win bebootol. -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #12595 üzenetére
• Adding a Boot Menu option for system Image recovery
• Restoring Windows partitions with Macrium ReflectElvileg igen, meg ha a linkelt videó alapján akár az éppen futó Windows alól is megoldható boot menü opció és egyéb nélkül a közvetlen visszaállítás a WinPE / WinRE környezetbe bootolva.
Viszont ha egyéb meghajtó is kiválasztható WinPE / WinRE célra, akkor az a C-től szeparált mivolta miatt jobb választás lehet."Note: You are advised to create physical boot media, USB or DVD, that can be used if your OS system disk fails."
Ha lemezhiba van és be sem bootol a Windows, illetve a rendszerindító menü sem jön be, akkor nyilván nem sokat érnek az előbbi megoldások, pont ezért a legbiztosabb módszer, ha a helyreállításhoz a program WinPE / WinRE változata egy különálló adathordozón (pendrive-on / optikai lemezen) is megtalálható, arról van indítva.
"De nekem bevált a macrium, és szerintem azzal is meglehet, ezért is tettem fel a kérdést."
Persze hogy meg lehet csinálni és eleve az egyik legjobb program ilyen célra a Macrium Reflect.
Max. annyi van, hogy a Macrium Reflect Free kiadása megszűnik, ellenben aki már telepítette és használja, az 2024 január 1-ig kap hozzá támogatást. A hivatalos weboldalról már nem tölthető le a Free kiadás, ellenben az alábbi útmutató, NeszeTools, stb. forrásokból még igen. -
oravecz56
aktív tag
válasz
isti732712 #12597 üzenetére
Ha nem akarsz kulcsolni vissza állitásnál AOMEI-vel tudod megcsinálni
Betöltés előtt lehet választani mit töltsön be.
AOMEI Backupper -
oravecz56
aktív tag
válasz
isti732712 #12595 üzenetére
Másik meghajtót válassz.
-
steele80
senior tag
válasz
isti732712 #12566 üzenetére
Én ezt kikapcsoltam biosban és láss csodát gyorsabb lett a böngészés és a játékok is jobban futnak.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #12525 üzenetére
• A SATA SSD
—►
M.2 PCIe NVMe SSD váltásnál az alábbi hozzászólásban leírtakra lehet érdemes odafigyelni.• A klónozás előtt javasolt kikacsolni Fast Startup funkciót és úgy leállítani a Windows 11-et, vagy a Shift + leállítás módszerrel. Mármint ha külön bootolt WinPE / WinRE környezetben történik a klónozás akkor mindenképpen, ha a telepített Windows 11 alól, akkor viszont nem feltétlen minden esetben.
• Az, hogy mi okozta a BSOD-ot, ahhoz értelemszerűen tudni kellene pontosan mi volt a hibaüzenet, hibakód.
• Ha megfelelően működik a Windows 11 az NVMe SSD-n az újbóli klónozás után, akkor nyilván nem szükséges clean install, meg vélhetően pont azért lett klónozva, hogy ne kelljen a 0-ról újratelepíteni.
• Nem világos mit értesz "repair" alatt. Lehet az a WinRE menüben a Automatic/Startup Repair és a Macrium Reflect WinPE / WinRE változatában a "Fix Windows Boot problems", ahol mindkettő a rendszerindítási hibák javításához való, nem feltétlen BSOD problémák megoldáshoz.
-
Zoz
őstag
válasz
isti732712 #12408 üzenetére
Ugye a gyorsindítás ki van kapcsolva mindkét Windowsban?
-
válasz
isti732712 #12199 üzenetére
start menüre jobb klikk - eszközkezelő
ha nincs kérdőjeles eszköz, akkor nem -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #12170 üzenetére
A Windows újraaktiválása hardvermódosítás után
Ha Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licencről van szó, akkor a Windows 10-hez hasonlóan a Windows 11-nél is megoldható viszonylag egyszerűen az újraaktiválás jelentős hardvermódosítás után, de akár más módon is (pl. termékkulcs manuális megadása, telefonos automata), sőt akár még OEM licenc esetén is (példa).
-
gregory91
senior tag
válasz
isti732712 #12170 üzenetére
OEM esetében sehogy,egyébiránt szükség esetén kapcsolatfelvétel a supportal.
-
szabonagyur
félisten
válasz
isti732712 #12077 üzenetére
Msconfig megnyitása, boot rész, kiveszed amelyik nem kell.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #11691 üzenetére
• A külső házban lévő SSD állapotát is javasolt ellenőrizni naprakész HDS programmal vagy inkább az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftverével.
• A külső házban lévő SSD-nél a fájlrendszer ellenőrzését is javasolt lehet futtatni, hogy nincsenek-e hibák.
• Bizonyos esetekben a modern Windowsoknál a bekapcsolt Fast Startup melletti leállítás is okozhat gondot, ezért akár annak kikacsolása is megérhet egy próbát, vagy a Shift + leállítás vagy újraindítás módszer alkalmazása.
• A modern Windowsban az energiagazdálkodási beállítások leginkább akkor téma, ha X perc után automatikusan kikapcsol a külső SSD és nem akar készenléti állapotból visszatérni, lásd a társtopik esetét. Viszont közvetlenül a csatlakoztatás után normál esetben nyilván nem kellene ilyen problémának lenni.
• A modern Windowsok beépített meghajtóoptimalizálója nem feltétlen ismeri fel minden esetben SSD-ként (szilárdteszt-meghajtó) az USB-n csatlakoztatott külső SSD-ket, meg attól is függhet, hogy támogatja-e az adott modell az UNMAP (TRIM) funkciót vagy sem, lásd egy másik topik esetét. + Olyan is lehet, hogy csak elsőre detektálja HDD-ként (merevlemez-meghajtó), majd pl. egy WinSAT disk teljesítményteszt futtatása után már SSD-ként.
• Egy ilyen külső házat alapesetben a PC bekapcsolása és a Windows bebootolása után szokás USB-n csatlakoztatni és később eltávolítani, nem feltétlen azzal indítva és 0-24-ben rajta lógatva.
• Ha az utóbbi történt, akkor célszerű lenne az előbbit is kipróbálni.
• Célszerű lehet másik USB-porton és másik USB-kábellel is kipróbálni a külső SSD-t, valamint akár másik külső házba téve is. Vagy ha az utóbbi már megtörtént, akkor ugyanazt a külső házat másik SSD-vel.
• Ha van rá lehetőség, akkor célszerű lehet másik PC-n és másik operáció rendszerrel is kipróbálni a külső SSD-t. Ha erre nincsen lehetőség, akkor ugyanazon PC-n másik operációs rendszer alatt, ami lehet akár egy pendrive-ról bootolt HBCD PE vagy Linux Live rendszer is. Ezzel (és az előbbi pontban leírtakkal) jó esetben kideríthető, hogy az adott hardverkörnyezet illetve PC, vagy az azon futó Windows 11, vagy maga az eszköz-e (külső SSD) a probléma forrása.
-
Taci
addikt
válasz
isti732712 #11699 üzenetére
Van esetleg másik gép, amire rá tudod kötni? Mert ha azon jól működik, akkor a nálad lesz a hiba (hardver, rendszer, valami), viszont ha ott is problémás, akkor más lesz a baj. Ennek a tesztnek az eredményével lehet tovább menni talán.
-
isti732712
aktív tag
válasz
isti732712 #11697 üzenetére
Elképesztő!!! Visszaraktam a másik rack-be ott meg már szilárdtest meghajtónak látja!
Hát ezt szakadjak meg ha értem -
Taci
addikt
válasz
Amikor átraktad másik rackbe, másik kábelt is használtál? Mert azt nem láttam leírva, hogy az cserélve volt-e.
-
Csupingo
veterán
válasz
Esetleg eszközkezelőben az usb hub-nál: a gép kikapcsolhatja ezt az eszközt. Pipa kivesz.
Energiagazdálkodásnál usb szelektív felfüggesztést letiltani.Ha egyik se jön be, meg lehet próbálni úgy is, hogy a win-ben kikapcsolod a gyors rendszerindítást.
-
mazso1988
csendes tag
válasz
isti732712 #11600 üzenetére
Nálad is frissítés után kezdte el?
-
Gallac
senior tag
válasz
isti732712 #10544 üzenetére
Köszi az infót.
-
thotzoltan
tag
válasz
isti732712 #331 üzenetére
Üdv! Nekifutottam,hátha telepíteni tudom a Dell Precision M6600 /Intel(R)Core(TM) I7-2760 QM 2,4 GHz RAM 8 GB NVIDIA Quadro 3000M Intel(R) HD Graphics 3000 /,de hiába engedélyeztem a TPM-et a BIOS-ban...kevés neki... a OS UEFI-ben van telepítve....
Koca felhasználó vagyok..szóval nem sértődöm meg,ha szájbarágós a tanács..
Rufussal készítettem telepítőt,majd készítettem egy plusz partíciót, probléma esetére a Win11-nek.aztán nekiláttam,de ott el is akadt,hogy kiírta..az ön gépe nem megfelelő...pedig előtte a regisztriben elvégeztem a mókolást... -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #6175 üzenetére
Az lényegében most is dual boot, ha 1 PC-n belül van telepítve és használva a 2 Windows.
Amire célzol, az a közös rendszerindító menü, ami alapesetben automatikusan létrejön, ha a telepítésnél a másik Windows is elérhető. De akár utólag is hozzá lehet adni a Windows rendszerbetöltőjéhez boot bejegyzést.
"Elszeparált" dual boot esetén akár lehet különböző is a bootolási mód a 2 OS-nél, ellenben a közös boot menüsnél nyilván nem árt ha azonos. -
towerpc
csendes tag
válasz
isti732712 #5018 üzenetére
Köszi az infót!
-
M3aN
senior tag
válasz
isti732712 #4969 üzenetére
-
zseko
veterán
válasz
isti732712 #4898 üzenetére
Megvettem...
De amúgy eddig a trialt használtam az elmúlt hetekben - ami egyúttal még béta is ráadásul 😄 ám semmi különösebb bugba nem futottam bele eddig. Az volt a lényeg hogy ne az az elcseszett új menü legyen, hanem a szerintem sokkal használhatóbb win10-es csempés, és vissza trudjam tenni felülre, így ennyit megért nekem. Az hogy tegnap beugrott hogyan tudnék órát kitenni a Rainmeterrel már csak másodlagos volt (addig például nem is volt átlátszóra állítva), de persze kihatott arra, hogy a megvétel felé menjek. Meg aztán kóddal -15% lejött az árból, így gyakorlatilag ha elmegyek enni egy hamburgert vagy gyrost az is ennyi.
Így meg azt rakok ki fixen láthatóra a tálca alá Rainmeter-el amit akarok, időjárást, netforgalmat (mint ahogy valaki itt kereste is hozzá a megoldást pár napja), cpu-gpu sebességet, meg bármi egyéb haszontalan marhaságot ami van.
-
zseko
veterán
válasz
isti732712 #4867 üzenetére
-
válasz
isti732712 #4725 üzenetére
-
kefe13
tag
válasz
isti732712 #4319 üzenetére
Többször volt szó a formátum változtatásáról, olvass vissza meg lesz
-
ricsi99
addikt
válasz
isti732712 #4184 üzenetére
Eddig minden frissitás szerintem megjött a nem támogatott gépekre is.
-
FoLey-v
addikt
válasz
isti732712 #4165 üzenetére
Hogy sikerült?
-
nesa
veterán
válasz
isti732712 #4165 üzenetére
Én nem találtam ,mondjuk sokat nem is kerestem, hogy lehet a tálcát kisebbre venni?
-
válasz
isti732712 #3979 üzenetére
Win pro esetén a lemezkezelőben, home esetén admin parancssorban diskpart-al.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #3979 üzenetére
Disk - Set as Offline or Online
Amúgy ez (offline disk) előzőleg már le lett írva, nem újdonság.
-
válasz
isti732712 #3954 üzenetére
Akkor van teljesen függetlenül telepítve, ha a telepítés idejére fizikailag lehúzod a másik lemezét, majd a működő os alatt a másik os lemezét offline módba kapcsolod (nem elég csak a betűjelet elvenni tőle).
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
isti732712 #3954 üzenetére
Vélhetően akkor történt valami, amikor elindítottad úgy a gépet, hogy a W11-es lemez még nem volt a helyén. Lehetséges, hogy ekkor törlődött, vagy elállítódott vmi a boot részben, amit aztán a restore helyretett. Simán lehet hogy kézzel is rendbe lehetett volna tenni. (Volt anno ilyen gond akkor is, ha két külön Win akármi volt a gépen úgy telepítve ahogy írod, szóval ez nem kimondottan W11 gond. 1x nálam is előfordult vmi hasonló talán még a Win8-nál, azóta egyrészt nem nagyon telepítek így, másrészt meg figyelek arra, hogy véletlenül se indítsak úgy rendszert hogy vmelyik lemez nincs bekötve.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #3948 üzenetére
Akkor vagy a BIOS/UEFI-ben állítódott el van valami a bootolásnál, vagy a fizikai csatlakozásnál (port, kábel) volt gond, mert normál esetben nem történik ilyen, meg pláne ha a gyorsindítás is ki van kapcsolva mindkét Windowsnál.
Egyénként attól hogy 1 helyett 2 külön fizikai lemezen van a 2 Windows egyazon PC-ben, az még nem teljesen elszeparált - az pl. 2 külön PC-nél lenne - hanem lényegében ugyanúgy dual boot, érzékelheti egyik a másikat, lemezkezelőben + fájlkezelőben látszanak a másik Windows partíciói hacsak nincsen az a lemez offline-ra állítva, bezavarhat a gyorsindítás egyik-másik működésébe, stb. -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #3945 üzenetére
• How to Turn On or Off Fast Startup in Windows 10
• Turn On or Off Fast Startup in Windows 11
• How to Shut Down the Computer in Windows 10Ha bekapcsolt gyorsindítás mellett lett leállítva a Windows 10 és/vagy a Windows 11, akkor annyira nem meglepő a jelenség... Legközelebb ki kellene kapcsolni - dual boot esetén amúgy is javasolt - mindkettőnél, vagy az újraindítás / Shift + leállítás módszert használni a másik Windows indítása előtt.
-
BiP
nagyúr
válasz
isti732712 #3768 üzenetére
Igen, az.
-
BiP
nagyúr
válasz
isti732712 #3763 üzenetére
Utána restart és örülés. Nem kell semmit se csinálni.
Ez lepett meg engem is a legjobban. Azt hittem, hogy regsvr32-vel be kell regisztrálni, de semmi.
Szóval vagy restart, de ha nem akarod újraindítani, akkor -ahogy a leírás írja-taskkill /f /im explorer.exe
És akkor újraindul az ablakkezelő, letölti magának a ~50MB symbol file-t, megint újraindul az ablakkezelő, és kész is. -
Dumi86
senior tag
válasz
isti732712 #2720 üzenetére
Valaki felrakhatná nem kompatibilis gépre
Kiváncsi vagyok mi történik,tényleg telepíthető-e és nem jön semmi frissités.
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #2709 üzenetére
A weboldal linkjét is célszerű betenni illetve a Windows 11 letöltést, de egyébként igen, ez már hivatalos.
Meg akkor végül csak igaza lett a másik fórumtagnak a korábbi állítását illetően, azaz hogy a W10 legelső verziójának (1507) megjelenéséhez hasonlóan a W11 is majd tölthető lesz a megjelenés napján reggel, mármint 5-én reggel sőt már ma este is.
+ Ahogyan sejthető volt, a W10-hez hasonlóan a W11-hez is lett külön frissítési segéd és MCT, utóbbival lehet kisebb méretű ESD ISO-t (install.esd
) generálni az 5(+) GB-os böszme standard ISO (install.wim
) helyett, stb. -
válasz
isti732712 #2713 üzenetére
Köszi
-
válasz
isti732712 #2709 üzenetére
Link? vagy hol? Build szám?
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #2695 üzenetére
Mivel microsoftos letöltési forrás, ezért hivatalosnak mindenképpen hivatalos és jó eséllyel elvileg ez lehet a végleges W11, gyakorlatilag viszont majd kiderül holnap, meg hogy innen mit lehet majd letölteni.
-
törölt tag
válasz
isti732712 #2695 üzenetére
Ezt nem lehet biztosan tudni, de lehetséges.
-
szabonagyur
félisten
válasz
isti732712 #2689 üzenetére
09.14-es feltöltéssel... simán felrakta a .194-et átnevezve finalra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest