- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
I
tag
válasz
Borisz76 #28448 üzenetére
Köszönöm szépen, ennyit én is tudok
de mivel naponta többször használom, pár felesleges kattintást szerettem volna megúszni, csak idegesít hogy mindig .png kiterjesztés a fájltípus a mentés ikonra nyomva. Az hogy fájltípusnál lenyitom és kiválasztom a .jpg-t, két kattintással több ☹️
-
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #27286 üzenetére
A #13265 hozzászólásban a felhasználó mappa nevének utólagos módosításához is eleve linkelve van az útmutató.
Change Name of User Profile Folder in Windows 11
De szerintem nem feltétlen ér ez annyit, hogy utólag piszkáljuk ami eleve kockázatos, meg attól még a rendszerben megjelenő felhasználói név a felhasználói mappa névének módosítása nélkül is tetszőlegesen beállítható.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #27282 üzenetére
Tudtommal nem, de ha már a linkelt #13265 hozzászólásból idézel, akkor annak második felében világosan le van írva a másik opció, ami jóval egyszerűbb és praktikusabb mint utólag registry-ben matatni, különálló új fiókot létrehozni majd a régit törölni és egyebek.
"Másik lehetőség helyi fiókkal telepíteni a Windows 11-et, ahol a telepítésnél megadott felhasználónév lesz a felhasználói mappa neve is. Ha később Microsoft-fiók használata a cél, akkor a telepítés után is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, ahogyan Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani szintén."
-
teptep
senior tag
válasz
Borisz76 #27282 üzenetére
Ha pedig a telepítés után akarod megváltoztatni, akkor is a szokásos módok egyike. Például:
1) Létrehozol egy helyi rendszergazdai fiókot.
2) Az aktuális fiókból kijelentkezel, és bejelentkezel a rendszergazdai fiókba.
3) Futtatás, regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\S-1-5-21-xxxx
kulcs alatt megkeresed a profilodhoz tartozó ProfileImagePath bejegyzést, és módosítod a mappa nevét.
4) Szintén módosítod a mappa nevét az USERS mappában.
5) Kijelentkezel a fiókból, vissza a saját (módosított) fiókodba, és törlöd az ideiglenes fiókot. -
idegen lény
addikt
válasz
Borisz76 #27068 üzenetére
Nem azért aggódom, hogy most menne-e, hanem hogy novembertől, amikor megszűnik a 23H2 támogatása, mi lesz, ha nem tud frissülni 24H2-re. Feltéve, hogy a W11-et fel tudom tenni. Nem a gép miatt aggódom, bár van benne egy GTX 1030-as, ha az speciális hardvernek számít, hanem hogy hogyan fogom feltenni arról fogalmam sincs.
-
zsoltip
őstag
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Borisz76 #26808 üzenetére
Ez világos, csak én egy mappát szeretnék megosztani a saját gépemről, de egyrészt nem sikerült megoldani, másrészt ha jól értem, akkor erre már nincs is lehetőség?
Én [ezt] találtam, ami alapján működhetne, de ott akad el a dolog, hogy a másik gépről nem tudok bejelentkezni ide és konkrétan fogalmam sincs miért. Elvileg MS fiókkal vagyok bent, de az ottani jelszóval nem enged, a gépen meg csak PiN kódos belépés van, ott nincs külön jelszó ugye.
Na mindegy. Ha más megoldás nincs, akkor lesz a router-en egy SSD, csak ugye így nekem oda fel, a másik gépről meg onnan le kell tölteni, holott adott esetben csak néhány file-t szeretnénk innen-oda-vissza másolgatni.
-
vacs
veterán
válasz
Borisz76 #24082 üzenetére
zsolt_64
A lemezkezelő sehogy nem engedélyezte a kötet kiterjesztést!
AOMEI Partition Assistant-al próbáltam, de itt félre ment valami, mert megdöglött a rendszer, be sem bootol!
Eredeti SSD-t visszakötöttem, majd rádugtam az új 1000 GB SSD-t, de nem látja a rendszer!
Lemezkezelő sem látja és Macrium se!
Mit tudok csinálni? -
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #23558 üzenetére
Windows 11 release information
Eleve megtekinthető microsoftos leírásokban a verziótörténet, ahol látható hogy igen, jelenleg a 24H2 a legutolsó nyilvános verzió.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #23539 üzenetére
Ha eleve 23H2 verzió telepítése volt a cél és annak használata a támogatása lejártáig, akkor még oké, ellenben ha 24H2, akkor nyilván feleslegesen lett bonyolítva.
Nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11-nél nem ajánlj fel a Windows Update újabb verzióra frissítést, max. trükközéssel lehet megoldani, ahogyan a tiszta telepítést is.
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76 #23519 üzenetére
"Microsoft Windows 11 Consumer Editions v23H2 HUN x64.ISO lett rátéve....beszerzési forrás az NC oldala."
Aminek ugye nem sok értelme volt, ha egyrészt a 24H2 verzió az aktuális, másrészt eleve letölthető a Microsofttól is a Windows 11 ISO, sőt még a Rufus is le tudja tölteni onnan, de mindegy.
-
efemm
tag
válasz
Borisz76 #23525 üzenetére
chrome://settings/passwords
Use windows hello when filling passwords - kikapcs
Van képernyőkép is. -
coco2
őstag
válasz
Borisz76 #23519 üzenetére
Csak azért, mert régi gép, ameddig még megy, és elég arra, amire kell, nem kell azt piszkálni.
Viszont amilyen régi a cpu, pusztán a félvezető anyagi elhasználódása miatt tönkre mehet akármelyik pillanatban, és akkor abban a szituban leszel, hogy nem csak a cpu outdated, de az alaplap, és a ram is. Már egyik sem olyasmi, ami újrahasznosítható.
Ha be kell szerezni bármit, ami egyáltalán fut, egy szerényebb alaplap + jelenkori i3 + 16 gb ram kb 100k.
Cheers
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #23503 üzenetére
Fejlemény :
A mai napon készítettem a Rufus-al egy boot-olható pendrive-ot.
Microsoft Windows 11 Consumer Editions v23H2 HUN x64.ISO lett rátéve....beszerzési forrás az NC oldala.Régi Win10 SSD-t kivettem és egy régebbi SSD-t beleraktam.
Boot a pendrive-ról, telepítés a szokásos módon.
MS fiókba bejelentkeztem.
A gépház szerint a rendszer aktiválva is van.
Most is e rendszer alól írok ide....Most egy darabig tesztelgetem, használom ahogy eddig a Win10-t is.
Nem hiszem , hogy nagyobb gondok lennének vele.
Aztán ha alkatrészeket cserélek, akkor majd kiderül, hogy hogyan tovább.coco2
Azért nem írtam árat, mert ez a topik nem arról szól.
Azt majd a megfelelő fórumban felteszem, hogy mire érdemes váltani....ésszerű keretek között. S jelenleg még azt sem tudom, hogy 3-6-9 hónap mulva szánom e rá magamat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Linux kezdőknek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest