- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
"Mondjuk itt special nem realtek driver a ludas szerintem, hanem dell izéje max audio pro produkálja azt,hogy kb minden bekapcsolásnál más hangkép fogad."
Értem, de a Dell esetében ez a két program mondhatni egy, és ugyan az. Tehát nálad a hangdriver "gubancolódhatott" össze.
-
Csupingo
veterán
Nincs az új gépház appok, programok között, vagy a régi vezérlőpultban a programok között? Redditen gyorsan ezt találtam: Download BulkCrap Uninstaller (open source) Find uninstaller for Maxx Audio, uninstall and restart. Windows will figure out by itself.
Vagy még itt értekeznek róla. Meg itt is. Autoruns letöltésével. -
winget upgrade --all -u parancsot add ki, ha így sem OK, akkor lehetséges, hogy magát a winget-t kell gatyába rázni:
How to resolve winget is unable to find or install packages
(ez utóbbit csak saját felelősségre!) -
Ha simán beírod PowerShell-be, hogy winget, akkor kilistázza, hogyan lehet használni, paraméterezni.
Ez a hiba elég egyértelmű, olyan csomagra hivatkozol a winget paraméterében, ami nem létezik.
Ha a teljes parancsot adnád meg (meg, hogy egyáltalán mit szeretnél csinálni), akkor könnyebb lenne segíteni... -
King Unique
titán
Igen, nyilván, de értelemszerűen elég csak vagy egyik, vagy egyik módszert. Ahol pl. a Netplwiz azért nem olyan bonyolult, mármint kivenni a pipát a jelölőnégyzetből és leokézni, ha nem jelenne meg, akkor előtte szükség esetén kikapcsolni a Windows Hello bejelentkezés megkövetelését.
Ha nem megy az előbbi, akkor meg ott van 2. opcióként a registry, 3. opcióként pedig az Autologon segédprogram.
-
teptep
senior tag
-
Csupingo
veterán
Ezeket gyűjtöttem a témával kapcsolatban, talán már nem mindegyik működik:
Windows+R azaz futtatásba beírni
sysdm.cpl
Feljövő ablakban a hardver fülön az eszköztelepítés beállításai gomb alatt tudod a nem-et választani.Ha Win10 Pro vagy nagyobb, akkor a csoportházirend-szerkesztőben az alábbi helyen tiltható:
számítógép konfigurációja > felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Update
Itt pedig engedélyezd az alábbit
Illesztőprogramok kihagyása a Windows-frissítésekbőlEzután automatikusan már nem frissít, de kézzel ugyanúgy kereshető akár Microsoft féle, akár más fajta a gépen.
https://www.windowscentral.com/how-disable-automatic-driver-updates-windows-10
control panel (vezérlőpult)->Rendszer->Advanced system settings->Hardware->Device Installation Settings->automatikus frissítés letiltása
https://prohardver.hu/dl/upc/2020-10/64002_kepernyofelvetel_2.jpg
https://logout.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_127765-127765.html
https://support.lenovo.com/gr/hu/solutions/ht505372
https://www.tenforums.com/tutorials/15989-turn-off-device-driver-automatic-installation-windows-10-a.html
https://www.tenforums.com/tutorials/48277-enable-disable-driver-updates-windows-update-windows-10-a.html
https://mobilarena.hu/tema/windows_11/hsz_5358-5358.html
Az automatikus driverfrissítés kikapcsolásához meg kell nyitni a Start menüt, majd gépeléssel rá kell keresni az „Eszköztelepítési beállítások módosítása" elemre. Az elindítására felbukkanó ablakban a „Nem (az eszköz hibáson működhet)" opciót kell választani, végül menteni kell a módosítást.
https://www.tenforums.com/tutorials/8280-hide-show-windows-updates-windows-10-a.html
https://br.atsit.in/hu/?p=69590
1. Nyomd le a Windows+R billentyűket, gépeld be a sysdm.cpl kifejezést, majd kattints az OK gombra.
2.A megjelenő panelen lépj a Hardver fülre és válaszd az Eszköztelepítés beállításai lehetőséget.
3.Az újabb panelen tegyél jelölést a Nem, én döntöm el, mi a teendő, majd a Soha ne telepítsen illesztőprogramot a Windows Update webhelyről (illetve az alatta lévő) opciók elé.
4.Végül a kattints a Módosítások mentése, Alkalmaz és OK gombokra. -
Geth
veterán
-
Celithrandi
addikt
-
petyusz851
tag
Nálam ez anno úgy volt, ha telepítettem egy vírusirtót mert régen nekem is volt Eset Smart Security még Windows 7-10 korában akkor a defender automatikusan kikapcsolta magát, nem is ment mert érzékelte van rajta védelem. Nem kellett külön program kikapcsolásra. Legalábbis nálam semmi ilyen nem kellett és soha semmi gond nem volt. Ott valami csúnyán elszállt, ha ez van.
-
King Unique
titán
A teljesen eltávolítani az, ami az előző válaszban már nem véletlenül linkelve lett, ahol ha esetedben nem azzal a módszerrel történt, akkor nyilván nem lett teljesen eltávolítva az ESSP, ami okozhat problémát a Defender működésénél.
"kipróbáltam egy defender removal tool-t amivel disabled-re tettem a Defendert. Azóta minden indításnál kiírja a defender "valós idejű védelem ki van kapcsolva,ezért az eszköz veszélynek van kitéve"
Próbáltam ugyanezzel a programmal enabled-re állítani,de nem működik."Ja, hát ha ilyen 3rd party tákolmány programokkal van megbuherálva a rendszer, a Windows biztonság (Defender) működése, akkor megint nincs min csodálkozni...
-
Igen, ESET-t el kell távolítani, nem ártana gyári eltávolítóval.
(Sok iromány van a linkelt oldalon, de a lényeg, hogy letöltöd és mented az eltávolítót, csökkentett módba indítod az OS-t és az alól futtatod az eltávolítót) -
Pontosan kövesd a leírtakat, lépésről, lépésre, jobban elxarni (bár, ki tudja) már úgy sem lehet a Defender-t, talán megjavul.
Fontos, hogy esetedben mindenképp tiltsd le először, még akkor is, ha most nem műxik látszólag. Disable/Enable Defender -
King Unique
titán
Hát nem tudni milyen "Nod32" az, EAV vagy EIS vagy ESS, milyen verzió, stb., de normál esetben eleve az van, ami már korábban le lett írva és amit most a másik válaszban is szemléltettek.
Adott a lehetőség teljesen eltávolítani az ESET terméket, majd újratelepíteni, vagy csak a beépített Windows biztonságot (Defender) használni.
-
King Unique
titán
• Reset Windows 11 PC
• #11192 | #12687 | #14790Az alaphelyzetbe állításnál eleve törlődnek a felhasználó által telepített alkalmazások és max. csak a személyes fájlok tarthatók meg, a gyári alapállapotba visszaállításnál pedig max. azok az alkalmazások lesznek ott utána is, amiket a laptop gyártója telepített előre.
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade
Javítási célra a telepített programok megtartásával a javító telepítés futtatása való a már meglévő Windows 11 alól indítva (nem külön bootolva), aminél eleve megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alkalmazások, beállítások.
-
-
King Unique
titán
Az normális, ha utána is indul a rendszerrel a Defender és ott van a tálcán az ikonja, stb., ellenben a védelme nem lesz aktív és az egyes beállításait sem lehet megnyitni, mert azt a 3rd party AV veszi át, ami a Defender kezelőfelületén is világosan látszik ilyenkor az alábbi leírásból vett screenshoton, meg hogy ott max. a már említett "periodic scanning" kapcsolható be / ki.
-
King Unique
titán
Ha 3rd party antivíus szoftver van telepítve, akkor ilyenkor normál esetben a beépített Windows biztonság (Defender) automatikusan kikapcsol, vagyis emiatt nem szükséges azt külön kapcsolgatni. Vagy max. esetleg a "periodic scanning" opció maradhat bekapcsolva és elég ilyenkor azt kikapcsolni, ha nem cél, hogy a külső AV mellett időnként átvizsgálja az eszközt.
-
martonl
senior tag
Defender Remover
Az alkalmazás is azt ajánlja, inkább "csak" tiltsd le a funkcióit (amire lehetőséget is ad), de ne távolítsd el. Eltávolítás tehát csak saját felelősségre (amit szintén meg lehet a scripttel tenni). -
King Unique
titán
"rendszergazda nevé" - mármint a felhasználói mappa neve lett az e-mail-cím első 5 karaktere, ha Microsoft-fiókkal történt a telepítés, ellenben mindenhol máshol eleve beállítható és megjelenik a megadott felhasználónév, pont ezért nem létszükséglet az előbbit piszkálni...
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
• Bejelentkezési lehetőségek és fiókvédelem Windows rendszerben
• Fiókok felvétele vagy eltávolítása a számítógépenDe egyébként a legtöbb leírás eleve angol nyelven érhető el a témában, ami magyarul van, az is sok esetben gépi fordítás. Ahol pl. az ElevenForum útmutatók értelmezéséhez nem feltétlen kell perfekt angol nyelvtudás, mivel végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések és már azokból látszik a lényeg, + létezik ugye Google Fordító is, amivel kompletten lefordítható angolról magyarra a teljes leírás.
• Jelentkezzen be a Windows 11 rendszerbe
• Fiókjelszó módosítása a Windows 11 rendszerben
• Távolítsa el a PIN-kódot a fiókból a Windows 11 rendszerben
• A fiók e-mail címének megjelenítése a bejelentkezési képernyőn engedélyezése vagy letiltása a Windows 11 rendszerben• Váltson helyi fiókra a Microsoft-fiókból a Windows 11 rendszerben
• Helyi felhasználói fiók hozzáadása a Windows 11 rendszerben -
King Unique
titán
Ha Microsoft-fiókkal lett telepítve a Windows 11 és ott PIN-kód beállítva, akkor nyilván teljesen normális, ha utána azzal lehet bejelentkezni.
Utólag is lehet jelszavas bejelentkezésre és / vagy helyi fiókra váltani ha a kedves használó az utóbbit akarja használni, beállítani hogy megjelenjen-e az e-mail-cím a bejelentkezési képernyőn vagy sem, stb.
• Sign in to Windows 11
• Change Account Password in Windows 11
• Remove PIN from Account in Windows 11
• Enable or Disable Show Account Email Address on Sign-in Screen in Windows 11• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11
• Add Local User Account in Windows 11 -
King Unique
titán
Add or Remove Desktop Icons in Windows 11
Ugyanúgy, ahogyan Windows 10-nél.
-
King Unique
titán
• See and Set Number of Days Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11
• Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11Ha Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade történt és megvan még a C rendszerpartíción aWindows.old
mappa, akkor 10 (vagy akár 60, ha annyi lett beállítva) napig van lehetőség közvetlenül visszaállni a Windows előző verziójára, azaz a Windows 10-re.Ha már nincsen meg a
Windows.old
mappa és képfájlba mentés sem készült korábban a Windows 10-ről, akkor viszont nincsen lehetőség közvetlenül visszaállni Windows 10-re, hanem marad az újratelepítés a 0-ról. -
Ki lehet kapcsolni a fenti képen is, de
How to Enable/Disable Automatic Driver Updates in Windows 11 (minitool.com)
How to stop automatic driver installation on Windows 10 - Pureinfotech -
szabeska
addikt
Google fordítós:
"Egyszerűen nyissa meg a Windows Security alkalmazás beállításait (jobb gombbal kattintson a Windows Security elemre a Start menüben). Ha ott van, nyomja meg a "Javítás" és a "Visszaállítás" gombot. Ezután próbálja meg újra a Windows frissítést. Nekem bevált!"
-
AtHoS
nagyúr
Szia, nulláról telepített W11-en nálam is ott van Feladatkezelő Indítópult fülén a Windows Terminal indulóként, amit nemes egyszerűséggel letiltottam, így nem indul automatán és gondot sem okoz az auto indulásának hiánya
Fogalmam nincs miért került oda alapból
MediaCreationTool-lal készítettem a W11 telepítő PEN-t és első normál induláskor már ott volt, tehát nem utólag kúszott oda valami által, hanem a telepítő bogarászta az auto indulók közé
-
Csorbi
addikt
Ne haragudj, de az első hozzászólásodban lévő 0 információval mi sem tudtunk mit kezdeni. Így már gyanús, hogy egy esetlegesen fenn lévő DELL szoftver okozza (vagy valami más - de a Windows 11 alapból nem produkál ilyet). Nézd meg az Indítópultot hogy ott szerepel-e, hanem, akkor a szoftver beállításaiban lehet, esetleg van hozzá frissebb verzió ami ezt "eltünteti".
-
AtHoS
nagyúr
Nálam a szkennerhez x64 8.1-es van felrakva, bár arra még nem jöttem rá, hogy ha telepítést követően pár nap múlva akarom használni, akkor miért nem működik a szkenner és ezért le kell szednem, majd újra kell raknom ugyanazt a drivert és akkor már megint működik
a legközelebbi leállításig/újraindításig (gyorsindítás / hibernálás kilőve)
CanoScan Lide 100
-
-
-
Cs1csó
titán
+1 a Defenderre. DE:
- legyen rendszeres - minimum egy offline külső HDD-re, esetleg felhőbe is - mentésed a pótolhatatlan és akár a rendszerről is
- böngészőben használj tartalomblokkolót p. Ublock Origin vagy AdGuard kiegészítőket. Manapság a böngésző az első kapu a fertőzések számára
- legyen minden programod naprakész az oprendszer is
- használj kétfaktoros azonosítást pl. banki ügyintézéshez használj kódot bár ez már manapság alap
- általános óvatosság, noname zavaros feladói névvel érkező leveleket ne nyiss meg. -
King Unique
titán
Alapesetben elég lehet otthonra bőven a beépített Defender is, ami ráadásul elég jó védelemnek számít és ez Windows 10 óta nem újdonság, a Windows 11-ben meg még jobban felturbózza majd a Microsoft. + Ha nem akar a delikvens esetlegesen pl. ilyen és ilyen anomáliákat, akkor megint nem rossz választás a beépített védelem használata.
Ha az esetleges valamivel bővebb testreszabási lehetőségek és + funkciók, komplexebb védelem miatt 3rd party antivírus termékek használata a cél, akkor afelől az informálódásra adott a vírusirtó topic, ez sem újdonság. -
-
grizlisandor
veterán
Évek óta nem telepítek a Defender helyett külsős szoftvert és itt vagyok.
Bővebben vírusírtó topic.
-
Most sok a "szabadidőm", ezért rászántam ERRE a gépre is az időt (mondjuk elszoktam (meg szvsz más is) ilyen masináktól...
Végigcsináltam mindent (persze ez esetben nem volt semmi egyéb szoftver telepítés(csak a W10 alapban), mert a RAD Studio, meg a AutoCAD, meg a 2021-es Office stb stb oda nem ment fel), és (csak órák kérdése volt) simán ment a W10->W111 frissítés, a korábban felvázolt módszerrel.
-
-
Bevallom férfiasan, ezt a módszert még nem próbáltam ki, nem tudom garantálni, hogy működik-e, de egy próbát megér...
1. W10-ről csinálni egy rendes rendszermentést (pl. Macrium reflect Free-vel), rendszermentés nélkül neki se állj!
2. Az alábbi kódot mentsd el valamilyen névvel, de REG kiterjesztéssel, Én itt a példában w11_old_pc_reg_hack.reg néven mentettem, a Dokumentum mappába (hisz W10 alatt vagyunk, létezik a mappa).
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001Akinek csak a TPM hiánya miatt van szüksége erre a megoldásra, akkor a REG fájlból az utolsó 2 sort törölje ki!
3. Csatold fel (mount) a W11 telepítő ISO-t, nálam most a G: meghajtó lett4. Futtasd a parancssort (nem a terminalt, ez fontos!!!), WIN+R, cmd beír és enter.
# átváltunk a telepítési meghajtóra (esetemben, itt a példában G: ugyebár)
# paraméterezve indítjuk a telepítést, a setup /DIAGNOSTICPROMPT ENABLED parancs kiadásával. Lényegében ez a "trükk", mert egyébként nem lehetne előcsalogatni a telepítés elején a parancssort, ez a paraméter viszont lehetővé teszi
Mindez képen. (Parancssor bezárható)5. Elindul a telepítő, majd rögtön az első megjelenő ablakon SHIFT+F10 és így megjelenik a parancssor.
# Elindítjuk a NOTEPAD-t (ha elindult, a parancssor már zárható is)
# Fájl/Megnyitás
# Betallózzuk a korábbi REG fájlt/Jobb egér és Egyesítés. A feldobott kérdésre pedig IGEN a válasz. Megjelenik az információ, hogy hozzá lett adva a Regisztrációs adatbázishoz és OK.Fájl megnyitás ablak, majd NOTEPAD is bezár és folytasd a telepítést.
Mint írtam, fingom nincs róla, hogy ez beválik-e, de ha valaki belevág, az majd jelezze, hogy mire jutott vele, de csak az 1. pont betartása mellett nekikezdeni!!!
UI: Kicsit még agyaltam és lehet, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is (ezt sem próbáltam még), nevezetesen mi történik akkor, ha a REG fájlt simán hozzáadod a W10 registry-hez és utána indítod a W11 telepítését, nem-e lehet-e esetleg-e, hogy a W11 telepítő odafigyel a W10 regstry-re is és onnan átveszi a dolgokat és így is kihagyja a TPM meg többi ellenőrzését (mondjuk sok esélyt nem adok rá, de MS-nél a fene sem tudja)...
[ Módosította: radi8tor ]
-
Rick4
félisten
Oké, elfogadom, de hadd kérdezzek valamit, mi lehet egy rendszerben, ami nem érdemes egy ilyen újrapakolással törölni, és ismét beállítani? Onnan, hogy bedugod a pendrive-ot, kb 10 perc alatt fent van a rendszer. Minden mást felpakolni max egy óra. Én 7-8 géppel is meglepő gyorsan végeztem, és volt, ahol a rendszer mellett vmware, és azon még komplett rendszer is volt, minden flottul ment.
Én ilyenkor nem vergődök a régivel, hiszen így nem a szőnyeg alá söpröm a szemetet, hanem nagytakarítás is van egy füst alatt. -
DellFan
csendes tag
Igen, a legfrissebb hírek szerint sajnos a TPM 2 lett az alapkövetelmény. Az 1.2 pedig "kemény padló" lett.
"In a new update to the same document, Microsoft admitted that TPM 1.2 (hard floor detention) was a mistake and TPM 2.0 is a minimum requirement."
MS arra hivatkozik, hogy A modern 2 az 1-ben és laptopok esetében a TPM chipek követelmények voltak a Windows 10 2016-ban kiadott Anniversary Update óta.
Lesz itt még sírás rívás. -
Cs1csó
titán
Beírtam a Google-be hogy "whynotwin11" és egyből kiadta.
Görgesd lejjebb, ott lesz a download.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged