- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhgygy
senior tag
válasz
SunMount3r #28779 üzenetére
Nem tudom, van-e tartós megoldás, az enyém az lett, hogy az MS appokhoz csináltam saját ikonokat (amik persze megegyeznek az eredetivel kinézetre), mert ez évek óta nem működik, két-három Windows-indítás után eltűnnek.
-
krealon
veterán
válasz
"Csak ennek a három app-nak hiányzik az ikonja, a többi rendben. Ha rájuk klikkelek rendesen elindulnak az app-ok amúgy. Hogy lehetne ezt helyrehozni?"
Google search "rebuild the icon cache"
AI-alapú áttekintés
To rebuild the icon cache in Windows, you need to delete the existing icon cache files and then restart the Windows Explorer process or reboot the computer. This forces Windows to recreate the icon cache with the latest information.
Steps to Rebuild the Icon Cache:
1. Open Command Prompt as Administrator:
Search for "Command Prompt" in the Start Menu, right-click it, and select "Run as administrator".
2. Stop Explorer:
Type taskkill /F /IM explorer.exe and press Enter. This command forcefully terminates the explorer process.
3. Delete Icon Cache Files:
Type `del /a /f /q "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*" ` and press Enter. This command deletes all icon cache files.
4. Restart Explorer:
Type start explorer and press Enter. This restarts the Windows Explorer process. Alternatively, you can restart your computer.
Explanation:
The iconcache*.db files store information about the icons used by Windows.
Deleting these files forces Windows to regenerate the icon cache, potentially fixing issues like missing or corrupted icons.
The start explorer command or a reboot ensures that the new icon cache is used by the system.AI responses may include mistakes.
-
Armagedown
őstag
válasz
Töröld, majd hozd őket létre újra.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #27167 üzenetére
Csak írd be.
Ez a superuser jogosultság, bizonyos beállításokat csak így érsz el (extra options when run by root rész).
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #27165 üzenetére
Úgy látom rootként kell futtani. Van működő sudo?
sudo smbpasswd -a volumio
-
Bferibörs
addikt
válasz
SunMount3r #27161 üzenetére
Nem értek a win 11- hez,nem tudom,hogy a cuccod smb1 - e, nekem a vejem ez alapján állította be az USB winyókat amik a routerbe vannak dugva .
Hátha segít:
[link] -
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #27161 üzenetére
Próbáld meg a volumio/volumio párossal, ha ez nem megy, akkor állítsd be a jelszót a volumio felhasználóra az
smbpasswd -a volumio
paranccsal, ami után kérni fogja a jelszót. Egy ideje már nem működik a jelszó nélküli megosztás W11 alatt, csak ha külön engedélyezed. Lehet utána újra kell indítani a samba szolgáltatást,systemctl restart smbd.service
. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #24298 üzenetére
How to Delete Windows.old and $Windows.~BT folders in Windows 10 (Windows 11-nél is)
Igen, normális, ahol adott a lehetőség manuálisan törölni a
Windows.old
mappát, de 10 nap után elvileg automatikusan törli a Windows 11 is. -
movax
őstag
válasz
SunMount3r #24298 üzenetére
Még többet is felzabálhat, ugyanis a korábbi winverzióról készít egy backupot, hogy ha gáz van az újjal, tudj visszalépni. 30 nap után automatikusan törlődik. Nálam 40 GB körüli most a backup.
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20317 üzenetére
Akad a linken még jópár ötlet, de a vége úgyis az lesz hogy csak mással lesz megnyitható az adott PDF, ami ezt a fontot tartalmazza, vélhetően azért, mert magában a PDF-ben rosszul van eltárolva a név, és az "Italic" végű névvel keresi. (Nem a fájlnév számít, hanem ahogyan a rendszer tárolja).
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20301 üzenetére
Ha minden más program jól kezeli, akkor nyilván az Adobe lesz a ludas, és így is van: [link]
Go to Edit (Win), Adobe Acrobat (Mac) > Preferences > Page Display > Under rendering, check use local fonts and click OK and reboot the system.
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20046 üzenetére
Teljesen mindegy; a dism-nél van ajánlott sorrend, nem véletlenül írtam ahhoz, de az sfc és dism tök független egymástól.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #20048 üzenetére
Állítólag? Csinál ám naplófile-t, a végén ki is írja hova, nem kell találgatni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #20046 üzenetére
Na, lefuttattam mind a kettőt. Az sfc állítólag "reparált" is valamit. Hát majd meglátjuk...
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #20042 üzenetére
Nekem is hasonló volt. Szoktam lementeni képeket az egyik Facebook csoportból és ott is várni kellett míg letöltötte, pedig SSD, gyors net, és észrevettem, mivel a Total commander nálam mindig nyitva van és félig kilóg a háttérben, mindig először a C:\Downloads mappába mentette a file-t és onnan a kivánt könyvtárba. Nem tudtam az okát. A múlt héten újra raktam a win11-et, azóta egy pillanat és lent van a mentett kép.
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20043 üzenetére
Az SFC-t mint:
sfc /scannow
és DISM parancsokat, mint:
dism /online /cleanup-image /scanhealth (első lépésként)
dism /online /cleanup-image /restorehealth (második lépésként)bármikor nyugodtan használhatod, rontani nem fog, de javítani tud, ha kell.
-
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r #20038 üzenetére
Ezen túl vagy?
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20038 üzenetére
Van esetleg a fájlkezelőben a meghajtók (helyi vagy hálózati) között olyan, ami nem azonnal elérhető? Úgy értem, nehezen authentikál a csatlakozáshoz, esetleg alvó lemez/eszköz és kell neki idő amíg feléled, stb...akkor jellemző, hogy ilyet csinál.
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r #20033 üzenetére
Ezeket jobb NEM telepíteni, mivel ezek nem FRISS driverek, hanem a MS szerint inkább a "legproblémamentesebbek", és mint írja is, inkább arra valóak, ha bármilyen hibát TAPASZTALSZ a jelenleg használt drivereddel, akkor itt lecserélheted az általuk "ajánlott" problémamentesre.
Ezek maguktól soha nem fognak települni, csak ha külön kéred őket, illetve idővel eltűnnek, mivel már érvényüket vesztik.
Az elmúlt 15 évben nálam még SOHA nem kellett hogy ezek közül bármelyiket is telepítsem, főleg mivel a drivereket manuálisan frissítem időnként a hivatalos helyükről. (És semmi driverletöltő-csodaprogram.) -
Geth
veterán
válasz
Az optional jelentésébe beletartozik az is, hogy nem települ magától.
-
I02S3F
addikt
válasz
Ha panasz mentes a gép, akkor hagyd a csudába!
@zzola - remélem a többiek tudnak segíteni, mert én itt elfogytam. Gariztatás előtt, még érdemes próbálkozni!
Esetleg egy live Linux-al is tesztelhetnéd!
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #19774 üzenetére
A régi Fényképnézegető eleve egy elavult program, ami bizonyos formátumokat alapból nem támogat és nem képes megnyitni azokat (példa).
Már akinek, nekem különösebben nem hiányzik semmi a "Win 7-es időkből", hirtelen nem rémlik, hogy lenne olyan számomra fontos funkció, amit az újabb Windowsok ne tudnának, sőt inkább pont fordítva szokott lenni.
Az előző válaszban linkelt microsoftos leírásban eleve szerepel, hogy "A Windows 10 Fényképek alkalmazása ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, mint korábban a Fényképnézegető, és további funkciókkal is rendelkezik", vagyis eleve tudja azt mint az utóbbi, sőt még többet is.
A új Fényképek alkalmazásnál eleve működik a lapozás, az előre és hátra lépegetés, ha a Windows fájlkezelőből vannak megnyitva a képek és nem feltétlen kell ahhoz magában a Fényképek alkalmazásban külön felvenni a megnyitandó képek mappáját. Ha 3rd party fájlkezelővel vannak megnyitva a képek, akkor viszont valóban előfordulhat, hogy annál nem lehet lapozni, de az ugye köszönhető annak is.
A Fényképek alkalmazásnál a "kb. nulla testreszabhatósággal" túlzás és ilyen formában nem igazán helytálló, mivel annál is eleve van egy általános menü, ahol vannak testreszabási lehetőségek, + a megnyitott képnél a jobbklikkes menüben is be lehet állítani ezt-azt, stb. Ez inkább úgy helytálló, hogy nincsen annyi testreszabási lehetőség, mint az egyes 3rd party programoknál.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #19766 üzenetére
Ebben a cikkben is le van írva, hogy a Windows Fényképnézegető már eleve nem része nemhogy a Windows 11-nek, de már a Windows 10-nek sem.
How to Restore Windows Photo Viewer in Windows 10/11
"You may have to restore Windows Photo Viewer again after every quality or feature update from Windows Update."
Registry mókolással elvileg visszaállítható a Windows Fényképnézegető, de azt az egyes frissítések felülírhatják és utána újbóli beállításra lehet szükség.
Choose Default Apps in Windows 11
Ha az előbbiek stimmelnek, megtörtént a visszaállítás, akkor az "Open with Context Menu" módszerrel is ki kellene tudni választani a Windows Fényképnézegetőt. Na persze mivel már alapértelmezetten nem a rendszer része és csak mókolással bírható újra működésre, ezért az előbbi sincs feltétlen kőbe vésve.
Egyébként szvsz sokkal jobb az új Fényképek alkalmazás, mint a régi, fapados Windows Fényképnézegető, már csak ezért sem feltétlen létszükséglet az utóbbi erőltetése.
Ha valakinek a Fényképek alkalmazás nem felel meg, akkor meg ott vannak az IrfanView, FastStone Image Viewer,, Honeyview, stb. 3rd party programok, akkor már célszerűbb egy olyat telepíteni - normál módon, nem portable formában, ha az alapértelmezettként beállítás a cél - , mintsem registry mókolással erőltetni a hivatalosan már eltávolított Windows Fényképnézegető használatát. -
Jarod1
veterán
válasz
SunMount3r #19768 üzenetére
megnyitás alatt van, ja ezt úgy csináld hogy rámész egérrel a filera és jobb klikk
de amúgy: [link]
-
poirot
őstag
válasz
SunMount3r #19769 üzenetére
A napokban raktam fel a windows 11-et, és az Xnview-et használom a kép file-ok megnézésére. Mind az intézőben, mind a Total commander alatt, az nyitja meg a kép file-okat. Szerintem egy próbát megér Neked, és igen, a telepítés után kiválasztani a gépről, és a mindig gombot megnyomni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ügyködtem a Total Commander-ben, hogy legalább onnan a Windows Photo Viewer nyissa meg ezeket a kép file-okat, ami sikerült is, de a Windows-os File kezelőben továbbra sem működik a dolog. Sőt most már odáig jutott, hogy a jpg file-ok kivételével meg sem jelenik a felajánlott választható programok listáján a Windows Photo Viewer egyik helyen sem, amiket fentebb írtam. ???
-
Jarod1
veterán
válasz
-
VGYke
addikt
válasz
SunMount3r #19221 üzenetére
Bocs, Geth válaszából rájöttem, nem jól értettem a problémát!
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #19221 üzenetére
Ő a Start menüben, ott lehet.
Te a system tray-en, az óra mellett, ott nem lehet. -
VGYke
addikt
válasz
SunMount3r #19215 üzenetére
Ha jól értettem a problémát. Én így egymásra húzgáltam program csoportokba (mappákba?), így semmi nem ugrál, marad minden ott, ahová eredetileg tettem. Na de hogy a "mappán" belül helyet cserélnek e, nem néztem.
-
Jarod1
veterán
válasz
SunMount3r #19215 üzenetére
8 winyó ssd van a gépedben? a Védelmi pajzs valami hibát jelez. ikonnál ott 1 felkiálltó jel.
ha kilépsz a sentinelből és újraindítod egymás mellett lesznek? -
roseA580
tag
válasz
SunMount3r #19060 üzenetére
Sajnos a hirdetésekben, ismertetőkben ilyesmi nem szerepel, sőt kifejezetten ajánlják a Disney +-ra szinte az összes Android emulátort!
Hogy a Stream nem működik, azt valahogy elfelejtik közölni!
-
Armagedown
őstag
válasz
SunMount3r #19055 üzenetére
Jó lesz hozzá a Bluestacks
-
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #19053 üzenetére
Nem érdemes nagyon bele ásnod magad, a Microsoft már lemondott róla.
[link] -
neo81
senior tag
válasz
SunMount3r #19037 üzenetére
Ez azért elég durva, hogy alapból ezt nem lehet kiválasztani, csak pluszban beírni lehet, hogy működjön a dolog.
Végül így sikerült összehoznom:
Köszi!
-
neo81
senior tag
válasz
SunMount3r #19011 üzenetére
A tálcádra hogyan tudtad elővarázsolni a napot?
Mert eddig nekem ez nem sikerült. -
Janika(1982)
senior tag
válasz
SunMount3r #18380 üzenetére
Ok,értem,félreértettem én akkor.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
SunMount3r #18378 üzenetére
Azt nem tudom,nem használok semilyen social medi-át.
Kis ablakokban nem futattható? -
Janika(1982)
senior tag
válasz
SunMount3r #18373 üzenetére
Webböngészőben,külön odalon,használjad.
Nem fog működni,ahogy te akarnád.
Vagy programban belépsz,böngészőben pedig a másik fiókkal. -
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r #18375 üzenetére
miért?
-
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r #18373 üzenetére
Böngészőben külön-külön fülre megnyitod?
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #18062 üzenetére
Manage Virtual Memory Paging File in Windows 11
Ha nem akarod, hogy szükség esetén automatikusan létrehozzon a Windows 11 a C mellett más meghajtókon is lapozófájlt, akkor a linkelt screenshot szerint kellene beállítani, vagyis a legfelső jelölőnégyzetből kivenni a pipát, de attól még a C meghajtón a rendszer kezelje automatikusan a lapozófájl méretét.
-
csixy
addikt
válasz
Pardon, ez törölhető.
-
Csorbi
addikt
válasz
A Windows ezt automatikusan kezeli alapértelmezés szerint.
Ha Te akarod szabályozni, kordában tartani, akkor állítsd be, hogy melyik meghajtót használhatja erre a célra, és mekkora méretű fájlt hozhat létre erre a célra. Ez kb. Windows XP óta így van...Példa:
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #17584 üzenetére
Világosan oda van írva, hogy az aktuális 23H2 verzióról, az arra történő frissítésről - ami gyorsan lemegy, mert 22H2-re csak az eKB-t (engedélyező csomag) tölti le és telepíti a Windows Update - van szó, + ott van alatta bővebb információért a Microsoft weboldalára mutató link.
Ahol az nem újdonság, hogy aktívan támogatott Windows 10/11-verzióknál a Windows Update csak opcionálisan ajánlja fel az újabb verzióra frissítést, vagyis eldöntheti a felhasználó hogy most vált 23H2 verzióra, vagy marad még 22H2 verziónál, amely utóbbi a Home és Pro kiadásoknál 2024.október 8-ig támogatott. -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #17584 üzenetére
Ez a 23H2 frissítés, ami meglehetősen picike, mert csak egy Enablement Package (a rendszer már tartalmazza az új feature-öket, csak ki vannak kapcsolva), és azért opcionális, hogy ne nyígjanak egy csomóan, hogy miért mászott fel magától egy óóóriási build upgrade(-nek tűnő valami).
-
válasz
SunMount3r #16311 üzenetére
Ezért írtam: #16303...
-
Zoz
őstag
válasz
SunMount3r #16311 üzenetére
Ha nem kapcsoltad ki a Gyors rendszerindítást, akkor igen a Leállítás hibernál.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #16304 üzenetére
Mondjuk ezt a hibernációt sem értem. Tegnap este kikapcsoltam a gépet és mára a hiberfil.sys file dátuma maira változott:
Lehet nem is csinál full kikapcsolást, hanem tényleg csak hibernálja, vagy alvóba küldi?A pagefile meg miért csak tegnap előtti?
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #16304 üzenetére
Pont azért telepített éjjel 2-kor frissítést a Windows Update, mert akkor elvileg nem volt aktív használatban a rendszer. Ha a felhasználó maga akarja ezt megszabni, akkor eleve adott az aktív órák és a szüneteltetés beállításának lehetősége, meg ugye havonta csak 1x, a patch kedden telepít automatikusan kumulatív frissítéseket a Windows Update.
-
válasz
SunMount3r #16300 üzenetére
Feladatkezelő /proci /indítás óta eltelt idő stimmel? Ha igen akkor ok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #16296 üzenetére
Ja amúgy meg Hibernálni sose szoktam, legalábbis "szerintem". Vagy Restart-olom, vagy full Shut down. Mióta fent van ez a Windows szerintem egyszer sem "Hibernáltam"....???
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #16289 üzenetére
Akkor nem mostanában történt a BSOD.
Az viszont továbbra sem világos, hogy miért ekkora téma ez a lapozófájl méretének növekedése még mindig, ha eleve van kellő méretű szabad terület a C meghajtón, meg adott a lehetőség manuálisan megváltoztatni a méretet ha annyira zavarja a kedves felhasználót, sőt maga a Windows 11 is automatikusan csökkentheti / növelheti, stb. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #16289 üzenetére
Ezt pedig az "erőforráshasználathoz" fűzöm hozzá:
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #16285 üzenetére
• Ó, hát akkor nem nagyon van itt miről írogatni, a 130 GB szabad terület bőven oké.
• Nálam is van több full naprakészre frissített Windows 11 22H2 verzió és van ahol már 23H2 is, de nem rémlik, hogy a lapozófájl mérete 2x akkora lett a frissítés után.
• Vagy csak nem tudsz róla, hogy nincs futtatva "erőforrászabáló programot", vagy olyan ami nagyobb méretű lapozófájlt igényel, mert alapesetben nem feltétlen foglal le a Windows 11 nemhogy 2x akkora, de még a RAM teljes méretének megfelelő méretű lapozófájlt sem.
• A "DumpStack" alapján volt BSOD is, lehet az is közrejátszott a méretek növekedésében, meg ha "Complete memory dump" van beállítva.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #16276 üzenetére
Ha sok RAM van, akkor normális a nagyobb méret, de lehet épp a kevés RAM miatt is azt kompenzálván nagyobb méretű lapozófájl. Foglalkozni különösebben nem kell ezzel, a terheléstől függően eleve automatikusan csökkenti / növeli a Windows 11 (is) a lapozófájl méretét.
Ha annyira zavar az a 31 és 7 GB, akkor eleve van lehetőség a méretet manuálisan módosítani, csökkenteni, vagy akár kikapcsolni a hibernálást. Bár alapesetben nem javasolt elállítani, jó az alapértelmezett beállítás, vagyis hogy a Windows kezelje automatikusan a méretét.
• Manage Virtual Memory Paging File in Windows 11
• Specify Hibernation File Type as Full or Reduced in Windows 11
• Enable or Disable Hibernate in Windows 11Egyébként miért kérdés ez, netán pl. 60 / 64 / egyéb kicsi GB-os a rendszermeghajtó és nincsen elég szabad terület a C rendszerpartíción? Mert ugye más esetben, elegendő szabad területnél sok értelme nincsen a lapozófájl és hibernációs fájlt méretét nézegetni, piszkálni.
-
Morgenstern
tag
válasz
SunMount3r #16276 üzenetére
Pagefile mérete állítható manuálisan, hyberfil csak akkor kell, ha használod a hibernálást. Cmd-be: powercfg -h off
-
joelke HU
őstag
válasz
SunMount3r #15603 üzenetére
Én is ilyen "tákolt" Windowst használok. Ghost Spectre. Mivel a gépemre tpm miatt nem menne fel a 11 illetve, hogy minden felesleges dolog ki van belőle pucolva. Még böngésző sincs benne friss telepítésnél. 8 vagy 10 gigát foglal. De ezt is azért mert defenderes verziót raktam fel. Ha az sem kell, akár 5 gigára is le lehet tolni a méretet. Azért jó mert semmi nem húzza, lassítja a gépet. Csak azt rakod fel, ami nagyon kell. Leginkább játékosok szeretik, ilyen pucolt Windows-al jobb FPS érhető el.
-
cigam
titán
válasz
Kik azok a sokan? Csak azért kérdem mert én nem olvastam valahol, hanem személyesen ismerek pár profi fotóst, videóst, dj-t, jómagam is egy TV-ben dolgozom, de eszükbe nem jutna ilyen tákolt op.rendszert futtatni. Mondhatni "belülről" látok rá a professzionális felhasználók mindennapjaira, de még nem láttam olyat, aki ilyesmi tákolt Windows-t használt mer az "jobb". Valószínű más körökben mozgunk hogy még nem találkoztam ilyennel.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #15608 üzenetére
Így-így. Ezt a melót/hobbit legtöbben mac-en tolják, de megoldják más os-en is. Tákolt win-ről sehol nem találtam infót vagy utalást.
Akkor ez a szál ki is fújt
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #15605 üzenetére
Elég sok helyen olvastam már róla, hogy nem használnak ilyeneket, ennyi.
Akkor irány az a másik fórum
-
King Unique
titán
válasz
Mármint ha a komolyabb szintű multimédia felhasználásra célzol, akkor ott sem rémlik, hogy a tákolt Windowsokat használók lenne a többség, sőt egy részük nem is Windowst használ ilyen célra, hanem pl. KODI-t.
Már maga a "moddolás" is egyfajta tákolásra utal, meg ki tudja mi mindent módosított az ilyen rendszerek készítője, amit nem feltétlen tüntet fel a leírásban...
Ha "ott általában van hozzá Fórum rész", akkor lehet inkább ott kellene az ilyen 3rd party Windowsokat bővebben kitárgyalni, mert ebben a topikban elvileg a Microsoft által hivatalosan kiadott Windows 11 a téma, eleve azt használja az itteni fórumtagok nagy többsége is.
-
Geth
veterán
válasz
Ezek a "sokan" ott vannak Veled a szobában?
biztos vannak már olyan bevált változatok, amiket elég szakszerűen moddolnak át.
Az igazán tuti az lenne, ha supportálnák is, pl. fórum, ahova mehetnek akik ilyet használnak. Egy fellépő hibánál így lenne, aki segítsen, ha pont a buhera miatt másnál (nem buhera rendszeren) nem lehet reprodukálni.
Ezért is tartom fontosnak, hogy ha itt valaki jelentkezik egy problémával, és ha nem stock image-t használ (vagy saját maga által módosított stock image-t), hanem egy ilyen csodát, akkor ezt jó az elején tisztázni, ne raboljuk egymás idejét. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #15594 üzenetére
Az a "sokan" max. a felhasználók egy marginális része, a többség nyilván nem ilyen tákolmány Windowsokat használ, meg pláne hogy azok nem is hivatalos kiadások.
Ez a "ne zavarjon be semmi felesleges a rendszerben a minőségbe" dolog megfelelő hardverkörnyezet, eszközillesztők és rendszerbeállítások mellett eleve adott lehet a nem tákolt Windows 11-nél is, nem világos miért kellene ehhez okvetlenül 3rd party tákolmány Windowst használni.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #15594 üzenetére
Szinte semennyi. Pl. a linkelt Phrankie féle Windows-on tré hardverrel/driverrel jottányit sem lesz jobb se a minőség, se a késleltetés.
Az a felhasználói csoport inkább a jobb minőségű hardverre és driverekre figyel (vagy kellene figyelnie).Szőrmentén kapcsolódik: a nyáron az egyik NVIDIA driverrel javítottak az Ampere GPU-k magas késleltetésén. Ritkán tapasztalok hibákat, most direkt ránéztem upgrade előtt, és valóban töredékére esett vissza az új verzióval. Na, pl. így lehet segíteni a hangminőségen/késleltetésen
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #15590 üzenetére
Enable or Disable Let's finish setting up your device in Windows 11
Vagy ha a OneDrive-ot akarja jelenteni ez a "bejelentkezés után az értesítési területen" és nem használod, akkor eleve kikapcsolható az automatikus indítása.
-
válasz
SunMount3r #15590 üzenetére
Kikapcsolod a OneDrive automatikus indulását..
-
csaba951
veterán
válasz
SunMount3r #15528 üzenetére
Ha nem tudod mi ez, akkor nincs rá szükséged.
-
válasz
SunMount3r #15528 üzenetére
-
niof
veterán
válasz
SunMount3r #15524 üzenetére
Ezt találtam. De hátha tud valaki egyszerűbb megoldást is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #14532 üzenetére
Az jutott még eszembe, hogy Windows-ban nem lehetne e "még jobban" kikapcsolni az UPnP-t és a DLNA-t, hogy ne is érzékelje, hogy van olyan készülék a hálózaton?
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #14518 üzenetére
Ha tudod, kapcsold ki a TV-n a DLNA-t. Nekem ezek a duplikált eszközök DLNA DMR-nek tűnnek.
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #14524 üzenetére
Csak tipp, de mobilokon kezd alapértelmezett lenni a random mac address használat. Ellenőrizted, működik az address reservation?
-
woodworm
veterán
válasz
A tv wifin vagy kábelen csatlakozik?
-
donmackó
addikt
válasz
SunMount3r #14520 üzenetére
Akkor nem értem, mert mint írtam a nyomtató is így jelenik meg. De akkor lehet hogy nincs összefüggés a tv és nyomtató között és két külön bug-ról van szó.
-
donmackó
addikt
válasz
Nálunk a tcl tv-ket meg a wifis HP nyomtatót jeleníti meg rengetegszer. De szerintem ez nem a tv bekapcsolástól függ, hanem a Windows indulástól. Mert a HP nyomtató folyamatos üzemben van, mégis többször megjelenik.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #14057 üzenetére
Meg lett már ez a téma járatva korábban több topikban is (példa), ahol kapott válaszokat, meg akkor sikerül lefuttatni az optimalizálást, sőt külső programmal is, vagyis a művelet időtartalmáról is van már tapasztalat, stb.
Tehát nem teljesen világos, hogy most miért kérdés ez újra, amikor most is evidens, hogy ha csaknem teljesen tele van másolva az az 1 TB-os külső meghajtó akkor nyilván sokáig eltarthat a töredezettségmentesítés még USB 3.0-s csatlakozásnál is, sőt a csak 24 GB szabad terület miatt lehet le sem fog futni teljesen - a fájlokat nem tudja hova áthelyezni - és megszakad közben, stb.A meghajtóoptimalizálás akkor lesz gyors, ha SMR-alapú és TRIM (UNMAP) funkciót támogató külső HDD-ről van szó, akkor az SSD-khez hasonlóan az SMR HDD-knél is a meghajtóoptimalizálás = TRIM futtatása, ami kb. azonnal / pár másodperc alatt lefut, kész van. De ha itt régebbi My Passport modellekről van szó, akkor azok CMR (PMR) típusok, azoknál a meghajtóoptimalizálás = töredezettségmentesítés, ami eleve időigényesebb mint a trimmelés.
-
Tamás88
őstag
válasz
SunMount3r #14057 üzenetére
Ha USB 3-as, akkor talán nem, de ha USB 2-es, akkor igen, sokáig fog tartani.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #13877 üzenetére
• A választható frissítések telepítése csak opcionális, nem kötelező.
• A "preview" besorolású "C" / "D" körös választható kumulatív frissítések fejlesztéseit rendszerint tartalmazza a következő havi, automatikusan települő "B" kumulatív frissítés. Azaz az előbbieket akkor érdemes telepíteni, ha a felhasználó hamarabb akar megkapni bizonyos fejlesztéseket, javításokat.
• Ha az adott felhasználónál ekkora dilemma, hogy telepítsen-e egy választható kumulatív frissítést, akkor inkább ne telepítse...
-
savior
őstag
válasz
SunMount3r #13822 üzenetére
Nem a defender viruskereso miatt lassu?
-
bacus
őstag
válasz
SunMount3r #13469 üzenetére
Mi lenne ha feltennéd ezeket?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #13468 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #13464 üzenetére
Hol jelzi folyton?
Azok a választható illesztőprogram-frissítések alapesetben csak a speciális beállításoknál jelennek meg, ellenben a Windows Update általános lapon nem...Egyébként meg már le lett írva, linkelve a megoldás, ha annyira zavar, + egy másik, bővebb leírás is.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #13462 üzenetére
Esetleg elrejteni, ha működik az a microsoftos tool Windows 11-nél is.
De amúgy nem világos miért is kellene okvetlenül eltüntetni, ha eleve opcionális frissítésekről van szó, amiket nem telepít automatikusan a Windows Update és amik ráadásul szeparáltan, csak a speciális beállítások menüben a választható frissítéseknél jelennek meg.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #13221 üzenetére
Passz, 0 db. widget-et használok.
Ami kell, ott figyel a Terminal-ban, Oh My Posh prompt engine-t használok powerline-nal (ott is lenne időjárás, de meh..) -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #13218 üzenetére
Radikálisan más megoldás: én a választott böngészőmben elmentettem egy bookmarkot a bevált szolgáltatáshoz. Így ha érdekel, hogy milyen idő lesz ma vagy a héten, csak megnyitom a linket (általában a reggeli kávénál).
Előnye: zéró időt és energiát áldoztam a sosenemjó (ezért kikapcsolt) gyári megoldás alternatívájának keresésére, beállítására, ráadásul egy figyelemelterelő elemmel kevesebb van szem előtt. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #13195 üzenetére
Szóval erre nincs normális megoldás?
-
cigam
titán
válasz
SunMount3r #12373 üzenetére
A hivatalos magyarázat szerint "A Windows-asztal ikonjai fölött megjelenő barna doboz a Windows Intéző problémája miatt alakulhat ki."
A megoldás is ott van: A feladatkezelőben újra kell indítani az Explorer.exe-t. -
tibike8
őstag
válasz
SunMount3r #12373 üzenetére
Majd elmúlik. Évek óta időnként ilyen nálam is és nemsokára elmúlik ahogy az egeret feléjük viszem.
Amúgy nem tom mi ez, de nem is zavar. -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #11981 üzenetére
Bevallom, ritkán találkozok már .iso-val, de eddig hibátlanul kezelte mindet.
ESET nincs, csak Defender.
Milyen .iso-val volt gond? -
steele80
senior tag
válasz
SunMount3r #11981 üzenetére
Nálam is megvan ez a windows élmény!
-
svgyula
addikt
válasz
SunMount3r #11932 üzenetére
Szia! Nekem ezért van kapcsolós konnektor ahova nem ér el a windows ujja
Ha azt lekattintom akkor lehet a rendszernek erőlködni. Ezek a "lehetőségek"
számomra több biztonsági kérdést vetnek fel mint amennyire "segítő" lenne! Ha a gép random módon bekapcsolja/bekapcsolhatja magát akkor az minden csak nem adatbiztonság. Így számomra(!) marad az összes hibrid sz@rság, gyors indítás, kikapcsolás és a villany lekapcsolás mint opció.
-
Cseri0058
őstag
válasz
SunMount3r #11589 üzenetére
Megnézegettem, én nem találtam semmi ilyet.
Akkor nincs tipp mi lehet a baj?
-
Cseri0058
őstag
válasz
SunMount3r #11586 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
SunMount3r #11580 üzenetére
Azt a kalibrációt amúgy bőven elfelejtheted. Ahogy telik az idő úgy fog elmászni és szart sem fog érni. Már én sem használom(pedig csak 2.5 éves) és ha esetleg lesz még új monitorom, tuti nem lesz kalibrálva mert minek ...
-
martonl
senior tag
válasz
SunMount3r #11576 üzenetére
Természetesen semmi köze a valósághoz, amit kiír.
Keress rá a hibaüzenetre, vannak rá javaslatok, pl. ez. Én nem teszteltem.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
SunMount3r #11456 üzenetére
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Próbáltam már drága új hdmi kábelekkel, 2.0-ával is. Tv beállításokon is.
Furcsa, mert elvileg mindkét eszköz tudja a 60hz-et. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SunMount3r #11472 üzenetére
Nem tudom megnézni a biost, mert a gép egy másik országban van és telefonon sem tudnám odanavigálni a tulajdonosát ráadásul én sem láttam még ezt a gépet élőben. Ez úgy van beállítva, ahogy a boltban volt.
-
Geth
veterán
válasz
Az a 4:0:0 az max. 4:2:0 lesz, különben nincs benne chroma komponens.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest