Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
WayteQ xTAB-8Q
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
Nekem most feltűnt hogy a Google Térkép egyáltalán nem szerepel a Beállítások menü -> Alkalmazások menüpont alatt. Talán annaki is köze van az applikáció hibájához.
Volt egy Streetview nevű system app, ezt kitöröltem, ezzel úgy néz ki kicsit ritkábban jön elő a hiba, de előjön így is. Tényleg mindenkinek megy rajtamkívül? -
ShadeX
tag
-
LSiki
tag
Igen, én is a 8X-et néztem ki esetleges következőnek. Amúgy más SOC van benne, és gyengébb GPU. Ráadásul lassan megjön a kínából rendelt tok a bőrtok helyett amit még a 8Q-hoz rendeltem. Ezen masszívabb hátsó tartó rész van ami a sarkoknál védi is az amúgy nem túl acélos plasztik házat, és a csatlakozókat is szabadon hagyja.
A TV-re kötéses mód nekem is megfordult a fejemben, de tudom hogy így nem használnám. -
ShadeX
tag
Sajnos igazad volt: 18K+ÁFA a javítás, szállítás saját költségből. Rákérdeztem, arra is, hogy módosul a garancia ez esetben. Nos, "a készülék garanciája megvonásra kerül. A cserélt kijelzőre 6 hónap garanciát vállal a forgalmazó", így elúszott a maradék tíz hónap gar. Ezekkel a paraméterekkel sajnos felejtős. Ha legalább a tab fennmaradó gariját nem nyelnék be...
Nézegettem az aktuális felhozatalt, hasonló paraméterekkel csak majd 40K körnékén találtam. A jelenlegi befutó a WayteQ xTAB-8X Quad lenne. Ha jól látom a plusz 3G, és a hiányzó HDMI kivételével szinte egy az egyben megfelel a WayteQ xTAB-8Q-nak. Ha ez mellett döntünk, valószínűleg megfogadjuk btz tanácsát is a biztosítással kapcsolatban, még egyszer ez nem hiányzik.
Kelzsoca: Nem használható véletlenül erre a típusra is az általad kidolgozott átpartícionálási módszer? Vagy nem tervezel esetleg hasonlót a 8X Quadra?
Közben felmerült a megsérült tab egy alternatív felhasználási módja: HDMI-n keresztül kidobni a képét egy monitorra vagy TV-re, és külső perifériákkal (bill, egér) még használható lenne androidos boxként. Sajnos a HDMI anno ki lett kapcsolva rajt, és most, hogy nem látom hova bökök a kijelzőn, képtelen vagyok visszakapcsolni. Nem tudtok rá valamilyen megoldást, hogy PC-ről engedélyezzem? Nincs valamilyen ini file, beállítás, stb. ami gépről módosítható lenne ez érdekében?
-
nagyfejü
őstag
hali!
Az elképzelhető hogy meghal a töltő?? feldugom és semmi reakció. Egy másik telo töltővel viszont tölt. Külön a töltőre van gari? Vagy felejtős?
üdv
-
direwolf
őstag
Olvasom a történéseket, és számomra annyira hihetetlen ez a "magától" elrepedő screen probléma, hogy annak ellenére, hogy velem nem történt még ilyen soha, de gugliztam kicsit a jelenség után.
Ezt találtam: "the only way a screen could crack by itself that i've heard about is from an extreme temperature change very quickly"
Az a helyzet, hogy nem csak a sérülésektől kell óvni, hanem a hirtelen hideg-meleg változástól is. Namost ha ez az egyetlen lehetőség, ez akkor sem garanciális
-
btz
addikt
Biztosítáas kell kötni. Mondjuk 30 ezres tabnál nembiztos hogy megéri, de 50+-nál már igen. Mondjuk ez visszamenőleg rajtatok már nem segít, de legközelebb gondoljatok erre a lehetőségre is, ha újat vásároltok.
Én felraknám egy aukciós oldalra alkatrésznek. Kis szerencsével 10-15 ezret adnakérte, az már majdnem a fél ára. -
ShadeX
tag
Nem tudom, ebből hogy jövünk ki kevésbé rosszul. Futottam egy gyors kört a hálón, de a népszerűbb oldalakon (Ali, eBay, stb.) sajnos nem láttam hozzá kijelzőt. Rákérdezek a szerviznél, mennyi lenne, és majd meglátjuk akarjuk-e javíttatni. Kelzsoca, LSiki kösz a gyors segítséget.
-
ShadeX
tag
Esetleg egy kijelzőcsere házilag...? Melyik Cube típusnak felel ez meg pontosan?
-
LSiki
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Tehát ha jó értem, miután elküldtem kb 1-1.500 Ft-ért a szervízhez és megállapítják hogy nem garanciális. Majd nem kérem a javítást , ezért kiszámláznak 2K+ÁFa-t és 985+ÁFA Ft -ért visszaküldik. Jelzem ez már 5K. Keressek egy helyet ahol isten tudja mennyiért, ki tudja mit állapítanak meg? Hát az az igazság ezt nem igazán volt kedvem végig játszani.
Hát ShadeX próba - szerencse, hátha neked összejön.
-
LSiki
tag
-
kelzsoca
félisten
(#1877) ShadeX
(#1878) LSikiTegyük fel, tényleg magától repedtek be a kijelzők, namost ez csak abban az esetben lehet garanciális javítás, ha egy független szakértői vizsgálat bizonyítja hogy anyag-gyártás és vagy belső feszültség hatására történt a sérülés, ennek hiányában a szerviz (minden szerviz) automatikusan elutasítja a javítást, és csak fizetős formában fogják tudni vállalni.
-
ShadeX
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Nekem is ez volt az első reakcióm, de váltig állítják az anyjával együtt az elmondottakat, és ahogy írtam, pont belőle nem nézem ki, hogy leejtette, vagy ráejtett volna valamit. Szerinted mire számítsunk? Tavaly volt egy több mint egy hónapos huzavonám az Edigital garanciás rendezésével, nem a legjobbak a tapasztalatok...
-
ShadeX
tag
Sziasztok! Az unokaöcsém az Edigitalnál decemberben vásárolt táblája ma, a bekapcsolás után a képeken látható hibát produkálta:

Végig tokban volt tartva, szinte már paranoiásan vigyázott rá, így kizártuk, hogy véletlenül leejtette, vagy rápakolt, és megnyomta a kijelzőt. Tegnap, amikor elrakta még nyoma sem volt hibának, tökéletes állapotban volt. Az üveg sértetlen, a digitizer rendben működik, külsérelmi nyom nincs. Találkoztatok már hasonlóval? -
rolcsie
tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
6-0 particionálással használod?
Ha igen akkor hagyj neki valamennyi tárhelyet a telefonban is.
Nekem is volt egy program ami furcsaságokat csinált 6-0 án, de amióta 3-3 -on használom nekem nem volt gondom vele.
Egy próbát talán megér. -
gyurkikrisz
őstag
Tegnap nagy fagyás volt, Google Llay Szolgáltatások leálltak folyamatosan, beállítások se indult el. Reboot, és minden jó. Ám azt vettem észre, hogy az SD-n az appok nem töltenek be. Csak a com. nevüket látom a beállításokban. Amit pedig újonnan teszek át az SD-re, azt az megy jól. A többi SD-n lévő fájl is jól megy. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
btz
addikt
Google Térképet használja valaki ezen a tipuson? Most tettem fel a Play áruházból, de folyton leáll. Újraindítás és alkalmazás adatok törlése után is.
Legyakrabban streetview módból való visszatérésnél csinálja. -
btz
addikt
Nos akkor belevágok a lecsóba! Visszajött a tabletta, működik, semmi logós fagyás.
Kelzsoca leírása alapján a Teamwin Project recoweryje már is települt, első dolgom egy mentés készítése volt.Most készítek még egy mentést a recoweryből, majd nekiállok a partícionálásnak és rootolásnak, majd ezekről is egy egy mentést készítek el.
Remélem nem lesz gondom. -
-
LSiki
tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nálam szintén volt se kép, se hang állapot. Amikor pedig rádugtam a PC-re, az látta a tabletet. Egy próbát megér, 10-15mp-ig bekapcs gomb és újraindul.
-
Skacok!
Ilyen problémáról hallot már valaki? Este tablet kikapcsol (hibátlan működés) töltőre rak. Reggel lehúz bekapcsolna.... és semmi! Se kép se hang, semmi életjelet nem lehet kicsikarni a gépből.... tipp? -
btz
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Cappa72 írta hogy
8Q esetén nem megy mert új a soc(#1856) Flayer:
Én megpróbálkoznék vele. Lehet hogy meg is fogok. -
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Rootoltam a készüléket se a Superuser valamiért nem frissíti a binárist!Újraindítás is volt már!
Ezzel mit lehet kezdeni esetleg rakjam fel a Supersu?! -
btz
addikt
Azt hallottam hogy scratter filet nem lehet készíteni MTK droid toolsal ennél a tipusnál. Teljes rendszer mentést akarok csinálni droidtoolsal mielőtt nekiálnék recovery cserének, particionálásnak, rootolásnak.
-
kelzsoca
félisten
Kicsit megkésve, de hoztam az infót, hogy lehet külön cserélni a touch panelt a tabletnél.
-
btz
addikt
Hétfőn jön vissza a tabletem.
Ha megint kifektetem rootolás/particionálás közben akkor lesz egy jó áron eladó garanciális tabletem.
-
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne,hogy nekem is a 6-0 partició van rajta!
Fel akartam rakni a gyereknek a marketről a Fifa 15 de azt írja,hogy kéne neki külső tároló így nem tudja letölteni!Erre mi a megoldás!?Csak sd kártya használatával fog menni? -
huan
őstag
Sziasztok!
A gyári böngészőt valaki fel tudná tölteni?
Köszi! -
ElZoz
csendes tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Ezt egy felsőbb hatalom súgta neked?
-
ElZoz
csendes tag
válasz
PiciDikenz
üzenetére
Elvesz a kijelző méretéből. Én kivágtam a belső részt, csak úgy használom, mint egy üres könyvborítót. A belseje eléggé tapadós, így nem csúszik ki könnyen.
A kijelzővel kapcsolatos dolgokat kipróbálom, köszönöm a tippet. Egyébként ujjal bizergálva nem vettem észre ilyen komoly gondot...
-
PiciDikenz
aktív tag
Érintésérzékelésnél minimális hibákat tapasztalok, az esetek 99%-ában észrevehetetlen, az összeomlás pedig nem jelentkezett még egyszer sem. Amennyiben ilyen komoly pozicionálási hibákat tapasztalsz, próbáld meg az érintés megjelenítését bekapcsolni, majd azzal tesztelni, ha következetesen reprodukálható, akkor gariztasd, mert ez nem normális jelenség. A tok valóban kicsit pontatlan, de én használom, sokkal jobb, mintha nem lenne.
-
ElZoz
csendes tag
Másnak is csinálja, hogy a kapacitív tollal pötyögtetve sokszor eléggé mellényúl? Főleg a kijelző szélei felé téved olykor egy fél centit is téved. Elég nehéz kis gombokkal megáldott weblapokon a jó menüpontba lépni.
Egyébként nem olvastam végig a topicot, gondolom sokan írtak róla véleményt pro- és kontra. Nos, először úgy voltam vele, hogy megéri azt a 34-et. Most már nem így gondolom. Nehéz használni, elveszi az élvezetét és a kényelmét (pont, amit egy tabletnek adnia kellene) az, hogy egy fosadék az érintés érzékelése. Plusz pár naponta összeomlik: sorban állnak le a rendszerfolyamatok, mely üzeneteket szorgosan okézgatva végül a kezeim között leheli ki a lelkét, és restart. Ennyi pénzt nem ér, inkább gyűjtsön még aki tabletre vágyik, és vegyen normálisat, akár használtan is.
A gyári tok pedig undorító gagyi szar, és még a kijelzőre is rálóg. -
LSiki
tag
-
Mewryck
tag
-
Biluxzsolt
aktív tag
A gyereknél sem mindegy,hogy mennyi idős.
A 3 évesnek inkább vettem egy használt 2 hónapos 7"myaudiot 8e-ért,csak hogy ne a nagylányom telóján nyomkodja a pou-t.
Gondoltam ha ezt leejti nem nagy gond.1 éve megvan és még nem ejtette le,pedig meg voltam győződve,hogy 1-2 hét és vége.
A 11 éves fiamnak viszont meg sem fordult a fejemben,hogy a 8q-nál olcsóbbat,rosszabbat vegyek.4.hónapja megvan neki,Ő is vigyázz rá,nem ejtette le,de bármikor történhet baleset.
Mondjuk a pici a 8q-t nem veheti a kezébe.
-
LSiki
tag
Előre leszögezem nem vitatkozni akarok csak meditálok még mindig.
Jó esetben eladom 10K-ért, többet nem adnak érte. Rászánom a javítatási összeget 25-27K(mert ugye a posta költség is költség). Akkor garázdálkodhatok 35-37K környékén, de ez inkább kevesebb.
Mit ajánlasz helyette? Hasonló kvalitású, viszonylag hosszú üzemidejű cuccost.
Amit így hirtelen találtam és még megvennék, Lenovo TAB A8- 39.9 K.
Mégegyszer mondom nem kötözködöm, csak gondolkodom.Azért számolok mert bár én garanciásan szeretném a már korábban felvázoltak szerint, de ennek kicsi az esélye.
-
LSiki
tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Javítható és a pontos összegek, adatok.
A kijelző WayteQ 8Q GPS Tablet PC cseréje 18000 Ft + áfa. Amennyiben nincs lehetősége személyes ügyintézésre, akkor az oda-vissza postaköltség is önt terheli. Visszaküldésnél az utánvét miatt 2000 Ft + áfa a költség.
Amennyiben előre utalással rendezi a számlát 985Ft + áfa.A készüléket az alábbi szervizünkben személyesen tudja átadni javításra:
Elektrodoki Szerviz
1107 Budapest, Ceglédi út 1-3.
NYITVA TARTÁS ÉS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Hétfő, Kedd, Szerda: 9-13 és 14-17 óráig
Csütörtök: 8-13 és 14-18 óráig
Péntek: 9-15 óráig
Bejárat az Üllői út felől a Burger King mellett, a Platform területén. B. épület földszint.vagy
kérjük,hogy a készüléket dobozában, szíveskedjen elküldeni postai ajánlott levélként, vagy futárral az alábbi központi címre:
Elenet Kft.
6237 Kecel, Vasút u. 50.
Köszönjük!Én is gondolkodtam(-om) azon hogy megéri-e.
1.Arra jutottam hogy ilyen állapotban eladni úgyse tudom.
2.Kevesebb a bukta, ha javítva eladom.
3.Újat ezzekkel a tulajdonságokkal pedig csak drágábban tudok.Szervízen kívüli javítás
[link]
Az első amit találtam csak 50 db-os tételben lehetne rendelni.
[link]
Elméletileg a Chuwi VX8 panelje ugyanaz, bár a száma más. Megkérdeztem az eladót, de ő is a száma iránt érdeklődik. Ez viszont így lutri.Ezek után döntsd el magad.
-
affli
tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem nagyon akarok beleszólni, csak annyit, hogy nem hülyének nézte a gyerekedet, hanem gyereknek

/ON
Írtam valamelyik kommentben, hogy a Godus nevű játéknál, ha kiküldöm a hangot bluetooth hangszóróra, akkor erősen szaggat a hang... elég erőforrásigényes játék, de más app-nál még nem találkoztam ilyennel. Nem is a játék miatt kérdezem, csak nem tudom mire vélni a dolgot.. a játék hibája? jobban igénybe veszi a tabot, ha a bluetooth be van kapcsolva? Találkozott már valaki ilyennel?
-
kelzsoca
félisten
Urak, ne menjünk egymásnak, itt béke van.

-
btz
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hangutasításal vezérelhető
Csak mondom hogy gyere távolabb akkor távolabb jön, hozzászokott hogy ez a rend. Nem kell megbüntetni sem mert tudja hogy az a rend. (Lehet egy kicsit katonásnak hangzik de nem az)
Van neki sok játéka és igen, egyik sem műszaki cikk. Nem is igényli a tabletet. -
-
btz
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Poharat max, de a telefonomat, tabletet az életem árán is megvédem.
Nem tudom neked hányéves a gyereked és milyen felelőségtudata van a dolgok iránt, de nekem is van gyerekem és biztos vagyok benne hogy 30ezres tabletet nem adnék a kezébe. A TV közelébe sem engedem. Min 2 méter távolság. Nekem ilyen a gondolkodásom, neked meg olyan nem vagyunk egyformák. -
-
btz
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hogyne lenne javítható? Javítható. Gondolom a garancia az ugrott.
Szerintem a gyereknek összetörni elég lett volna valami 5000 forintos tesco kakaóbiztos tablet is. -
kelzsoca
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
Csak olvass vissza, többször feltették a kérdést már.

(#1815) mefistofeles
A hazai szerviz biztos hogy nem lesz olcsó, esetleg kérdezz rájuk telefonon, mennyiért vállalják.
Van még egy másik út, ha kintről veszel hozzá touch panelt, és magad vagy hozzáértő segítségével cseréled.Pár hozzászólással feljebb LSiki fórumtárs is hasonló cipőben jár (neki üzenem hogy holnap tudok csak rákérdezni a kijelző és a touch "kapcsolatára)
ui: esetleg összeállhattok egy közös rendelésre is...
-
Skacok! Az egyik fiam tabletjének betört a képernyője. A rendszer látszólag sértetlen de az érintőképernyő ugye tropa is meg nem is "érzékel".
Javítható a tablet? Egyáltalán megéri javítani? -
PiciDikenz
aktív tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Koszi, igy mar fel mertem tenni, de sajnos meg ennek segitsegevel sem tudtam atlatszova tenni a navigation es a status bart :-( nagyon zavar a ket fekete csik, jo lenne megszabadulni toluk :-\
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Ajánljatok valami JÓ videolejátszót légyszives!! ES File explorerrel szeretnék filmeket nézni a tv n de! Van olyan hogy az MX player csak hangot ad , vagy csak képet másik filmnél. A vlc t is probáltam volt ahol beszaggatott vagy beállt a kép. Nincs valami mindenevő lejátszó??
üdv
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
PiciDikenz
üzenetére
Nalam fentvam, es jol megy
-
PiciDikenz
aktív tag
Xposed frameworkot felrakta mar valaki? Nem talaltam informaciot a kompatibilitast illetoen, azert kerdezem :-)
-
dragonfx
veterán
akinek van milyne véleménnyel van róla?
kijelző?akksi?sebesség? -
affli
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPad Pro Magic Keyboard 12,9 M4 modellhez HU
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Szép állapotú iPad Pro M1 256GB wifi + cellular. Kijelző karcmentes. Kamera résznél mintha lenne egy
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Eladó iPad Air 5. generáció (2022) + Apple Pencil 2 + 3 db extra hegy
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest