Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
A Redmi 4-nél nem olyan egyszerű a dolog.
-
DevKiller
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy LG K42-n működik e a VoWIFI DIGI-n?
-
Landsmann
addikt
válasz
domper2015 #3745 üzenetére
Másik készülékben ezen a kártyán működik a VoLTE?
-
GRatta
újonc
Sziasztok!
Xiaomi redmi 4A telefonon próbálom beállítani a DIGI VoLTE-t. Elvileg a telefon alkalmas rá (mármint általánosan, DIGI-s listán persze nincs rajta), a menüben be is van kapcsolva. Feleségem redmi 5A telefonján (MIUI 9 vagy 10?) gond nélkül ment a korábban már leírt technika: ims APN készítése, majd *#*#86583#*#* és megjelent a VoLTE a felső sávban.
Nálam viszont a *#*#86583#*#* kódra nem történik semmi, csak bezárja a tárcsázót. Tehát se üzenet nem jön arról, hogy "VoLTE carrier check was disabled", se nem működik a VoLTE.
Mi lehet a probléma? Ezek a kódok telefon vagy operációs rendszer (MIUI verzió) függőek? Lehetséges, hogy a MIUI verziója túl régi (én 8-ast használok), és az nem ismeri ezt a kódot?Köszi előre is a tippeket!
-
törölt tag
válasz
nelsonmanian #3741 üzenetére
Már a béta alatt is működött anno. Még az 5G profil hiányzik, igaz Telenor nem indította még el az 5G hivatalosan. Egy előnye van viszont, hogy lehet még igény esetén 3G hálózatot választani. A Telekom/Vodafone párosnál az 5G profil miatt már nem lehet.
-
Speedy7
tag
A Telenor honlapján felkerültek az iPhone-ok a hivatalosan VoLTE támogatott készülékek közé.
-
mukisrác
aktív tag
válasz
mukisrác #3711 üzenetére
Nna, sikerült csak összehozni, annyira azért nem volt egyszerű.
Alábbi videó, és egy kis adb kell hozzá.
[oneplus 8,8pro, 8T-VoLte] -
zichie
senior tag
válasz
nobillgates #3732 üzenetére
-
Aurig@
őstag
válasz
radio100jozs #3733 üzenetére
Végre! Ez a Free Wifi egy kalap szart nem ért! Baromi lassú volt, sokszor megszakadt. Már több éve vettem egy ASUS Wifi routert, azzal megy normálisan.
Be sem kellett volna üzemelni, adtak a szarnak egy pofont! -
Lackooo84
nagyúr
válasz
radio100jozs #3733 üzenetére
Hála a jó istennek. Anno jól teleszarták a paneleket ezzel a fossal...
-
radio100jozs
őstag
VoWifi-hez kapcsolódik, hogy a Voda lekapcsolja országosan az exUPC-s routereken élő We-free szolgáltatást 2021.01.31-el, így aki olyan helyen volt, hogy nem volt kellő mobil lefedettsége, főleg Digivel, de ex UPC-s területen mozgott, és volt Wi-Free hozzáférése, na az innentől kezdve nem fog tudni telefonálni. Ez inkább a Digit érinti, kevésbé a Telekomot, már ami a mobillefedettség hiányát jelenti.
-
martonl
senior tag
Már régebben is írtam, hogy szerintem visszalépés a következő dolog.
Ha aktív a Volte/Vowifi, akkor kimenő hívásnál nem jelzi vissza a hálózat, hogy
1. Van-e aktív hívásátirányításom.
2. Ami fontosabb: a hívott fél foglalt-e (aktív hívásvárakoztatással).
Utóbbit nagyon úgy néz ki, hogy akkor se jelzi, ha az én oldalamon nem Volte/Vowifi hívás megy ki, viszont a másik oldalon az van.
Nagy kár érte, inkább várnék pár tized mp.-et még a csatlakozásra, csak látnám ezt az infót. Eddig ugyanis, ha tartásba ment a hívásom, nem csengettem feleslegesen a másikat, a másik oldalnak meg nem kellett hallgatni az idegesítő pittyegésemet.
Nem készülék és nem szoftverhiba, most már több készülékkel is teszteltem, a jelenség ugyanaz. -
martonl
senior tag
Sajnos nem tudok segíteni
. Esetleg régebbi ROM verziókkal tudsz játszani. Rootolhatod is próbaképp, mert vissza lehet flashelni a gyári ROM-ot. A nyitott bootloader meg nem szokott probléma lenni az appoknak. De a Magisk root is szépen "becsapja" a legtöbbet.
Tudom, könnyen írom, mert törölni, meg belakni megint a telefont macerás és időigényes. -
kanyi51
senior tag
Gyönyörűen leírtad hogy mit csináltál. Sajnos ezt én is végig játszottam és nekem se sikerült ugyan úgy mint neked. A telőm Redmi Note 9 Pro és Miui 12 van fenn. És szerintem itt a bibi, a Miui 12, ez már más mint a régiek, úgy tűnik itt csak kimondottan Rootal lehet megoldani a problémát.
-
martonl
senior tag
A MIUI Global alatt egészen pontosan a gyári, "miui_MONETEEAGlobal_V12.0.3.0.QJIEUXM_31a34bf096_10.0.zip" alatt futó ROM-ot érted? Ha nem ezt, ez legyen fent, ebben van benne a legtöbb szolgáltatói profil állítólag. Több tippem nincs, van ilyen teló a családban (Bluemobilos, vowifi nem játszik), de több helyen olvastam, hogy a vowifi problémás. Összefoglaló is pipálja a Digi vowifit, de nem ír további információt.
-
zichie
senior tag
Xiaomi MI10 Lite 5G telón próbálom belőni a VoWifi-t digire, de nem akar összejönni.
A VoLTE és VoWifi kódokat beírtam a tárcsázóba ( *#*#86583#*#* és *#*#869434#*#* ), ez ok, VoLTE működik is.
A VoWifi-ről még tudom, hogy nem működik, mert ott be kell lőni a görög (.../greece/mcfg_sw.mbn) vagy a SmartFren profilt.
Szerencsére miuira root nélkül be lehet állítani a profilt, ezt több külföldi fórumon olvastam. A telón MIUI 12 global van.Következő lépésként a telón bekapcsoltam a "Híváskezdeményezés wifi használatával részt", ez is rendben volt:
A profilváltásra első alternatív lehetőség a rejtett CIT menübe belépés, de itt a modem test tools résznél nem találtam "MBN config loading and activation tool" menüpontot, ami szükséges lenne. Change modem config volt, de az "No modem config found" hibát dobott.
Próbálkoztam az Activity Managerrel (3.3.0), itt a modem config résznél már van "MBN config loading and activation tool" menüpont, de piros és a Activity Manager azt jelzi, hogy ehhez root jog kell. A modem test tools (ami nem piros, azaz nem kellene root jog) esetében az alábbi hibát dobja: "Parts of operations are prohibited. Please apply to Modem staff for control rights." Emiatt sajnos ez az út sem járható.
Harmadik alternatívaként maradt a PDC tool-os megoldás. ADB már volt a gépen, qualcomm usb driver-t, QPST-t feltettem. Bootoltam is egyet.
Telón beaktiváltam a fejlesztői menüt, usb hibakeresést bekapcsoltam.Ezután következett a diagnosztikai mód bekapcsolása, amire 3 alternatív lehetőség van.
Első lehetőségként a tárcsázóba beírtam a *#*#717717#*#* kódot, de ez "Open diag failed" hibát adott, megpróbáltam még egyszer, de ekkor is.
Második lehetőség a *#*#13492#*#* kód. Na ez nem dobott hibát, igaz nem írt ki semmit. Gondoltam, hogy biztos bekapcsolta a diag módot, mert nem dobott hibát, de hiába csatlakoztattam a telót, nem ismerte fel "Qualcomm HS-USB Dignostics (9091)" eszközként. Ebből arra következtettem, hogy mégsem kapcsolta be a diag módot annak ellenőre, hogy a *#*#13492#*#* kódnál nem dobott "Open diag failed" hibát.Harmadik lehetőségként megpróbáltam adb shell segítségével, de ezzel sem jártam eredménnyel, mert a setprop parancs hibát dobott:
Ezt megpróbáltam telóra telepített ConnectBot terminal emulatorral (évek óta ezt használom). Ugyan ezeket a hibákat kaptam.
Eddig jutottam, a diag mód bekapcsolásánál elakadtam, mert több alternatívát nem találtam.
Azon gondolkozom, hogy mit rontottam el, ha máshol (külföldi fórumokon) a *#*#717717#*#* kód root nélkül működik, akkor nálam miért nem? Ugyan ez igaz az Activity Manageres és a rejtett cit menüs megoldással is, azaz másoknak root nélkül megy, nekem meg nem. -
slice14
veterán
válasz
hedgehog #3718 üzenetére
Még annyit, hogy Telenor-ról -> Telekom-ra váltás után (számhordozás SIM csere) hiába próbálom beállítani az adott értesítő telefonszámot a hívásátirányításhoz, hibát dob. Szerintem beakadt valami az egyes slotnál a SIM csere után. Telenor-nál még működöt. De azért nem fogom cserélgetni a slotok között a Telekom-os SIM-et, mert a másik is foglalt, meg nem is akkora probléma.
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
válasz
banda1981 #3715 üzenetére
Nem
Nekem is pont így működik, mint neked, de nem így szeretném. Mert ha a telefon tudja jelezni hívás közben, hogy bejövő hívásod van, akkor nálad (is) be van kapcsolva a hívásvárakoztatás. Ilyenkor sajna a hívó fél kicsöngést hall, vagyis ha nem csinálsz valamit (én sms-sel kinyomom), akkor azt hiheti, hogy csak simán nem veszed fel.
Ha kikapcsolnád a hívásvárakoztatást, akkor a hívó fél foglalt jelzést hallana, te pedig normál esetben ugyanolyan smst kapnál mint amikor nincs térerő.
Telekom+VoLTE kombóval ez az sms nem jön. -
hedgehog
senior tag
válasz
banda1981 #3713 üzenetére
Ott is be van állítva, de mondta is az ügyintéző, hogy ez így nem fog működni. (nem megy a kettő elvileg együtt).
Ezért kérdeztem itt, hogy van-e olyan, akinek valamiért mégis megy, és ő milyen mágikus ráolvasást használt.
Mondjuk el tudom képzelni, hogy az Oneplus6-ba hekkelt profillal akad össze, mert ugye ez alapból olyan profilt kap, amivel nincs VoLTE, úgy kell átállítani PDC-vel a ROW profilra. -
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
Próbálkozott már valamelyikőtök a Oneplus 8T - Digi párossal android 11-en?
Az összefoglalóban lévő leírás alapján nem sikerül.
(előtte Oneplus 7T telefonon volt, adroid 10-zel, azon simán ment a leírás alapján) -
hedgehog
senior tag
Sziasztok, nekem sosem működött Telekom+VoLTE-n a foglaltság esetén érkezendő hívásértesítő sms, és tudom hogy régen ez ismert jelenség volt. Még mindig ugyanez a helyzet, hogy hivatalosan sem működik? Vagy van akinél jó? (utálom a hívásvárakoztatást, de így muszáj
)
-
Mikszi
tag
Sziasztok!
Redmi Note 9 Pro telekomon működik a VoLTE és VoWIFI is, a VoLTE aktiválása: *#*#86583#*#* VoWiFi: *#*#869434#*#* kóddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest