Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Én pár napja tapasztalok olyat telekom VoWiFi esetén, hogy akivel beszélek az nem mindig hall, illetve ki ki marad a beszéd és így nem mindig értenek, ha VoLTE-re kapcsolok akkor nincs gond, az a fura, hogy csak telekom hálózatán belül van gond a VoWiFi-vel, ha más szolgáltatóhoz tartozót hívok VoWiFi-n ott nincs ilyen gond.
Szerintetek mi lehet a hiba, WiFi hálózat tökéletes ezt ki lehet húzni, már csak azért is, mert csak telekomos hálózat hívásakor jön ez a hiba elő.
Jó lenne ha ez a hiba megszűnne. -
slice14
veterán
válasz
4Grider #3697 üzenetére
Az a vicc, hogy a Digi-vel nincs baj. Sajnos csak mobilnet-es lehetőségem van a lakhelyemen. Én leginkább a routerre csatlakozom, mert a telefon abban a szobában van, mint a router. Az extender csak azért van, hogy jobb jel legyen a másik szobában.
ui: jelenleg a Telekom-os SIM-et átállítottam mobilnetes hívásra, hogy ne legyen probléma.
-
slice14
veterán
Nemtom mi okozza, de nálam néha problémás a Telekom VoWIFI. Ha bejövő hívásom van, felvétel után néha nem hallom a másik felet. Digi-nél még ilyet nem tapasztaltam, bár azt főként hívásra használom. Azon bejövő csak elvétve van. Az tény hogy egy routerbe helyezett Telekom multiSIM szolgáltatja a netet. És egy range extender-el növelem a wifi lefedettséget, ami ugyanazon az ssid-n szórja az áldást, mint a router. Az extender wifin csatlakozik a router-hez.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
djsunstealer #3675 üzenetére
Szia
Kérdezted hogy root nélkül lehet a Digis vowifi szolgáltatói profilt bekapcsolni amit itt írtam le : [link] le részletesebben.
Szerintem a diag Mode bekapcsolást lehet root nélkül is. Próbáld meg a másik két módszert amit itt olvashatsz [link]
A "Diag port activation: " résznél.
Az egyik módszer elvileg megy root nélkül.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
Adamo_sx #3690 üzenetére
Köszi megnézem!
ez az egész szolgáltatói listát ami most nekem van kiegészíti vagy felülírja ?
Ami gondot jelent nekem most hogy Crook írta [link] hogy mindenképpen mentsük le a QPST vel a qcn és xqcn fájlokat ( az EFS backup-on kívül.)
viszont nem tudom megcsinálni mert bár a 9091-es USB port megjelenik de a telefont nem ismeri fel és nem tudja elvégezni backup-ot.
Úgyhogy egyenlőre nem nagyon merek változtatni semmit.Azt esetleg tudod ha az mbn betöltés közben gáz van az EFS restore, visszaállítja a mentéskori modem állapotokat ?
-
fujifilm1
senior tag
válasz
nobillgates #3689 üzenetére
Köszi hogy akkor a dt_greece-t tisztáztuk.
Köszi az infókat keresgélek hátha meglelem.
a parancssor nem gond Diag módba betudom kapcsolni.Bár 3 féle diag módot is találtam. még egy kicsit zűrös nekem melyik melyik.. -
nobillgates
tag
válasz
fujifilm1 #3688 üzenetére
Igen, arra gondolok. Hogy honnan lehet letölteni nem tudom, mert nekem a PDC amikor betölt, ott van a listában. Amikor elkezdtem ezzel foglalkozni, találtam egy német fórumot ami az xda módszert kiegészítette egy további listával amit a load gombbal belehetett tölteni. Továbbá volt egy app ami diagnose módba tudta kapcsolni a telót és nem kell parancssorral vacakolni, de sajnos azóta az megszűnt. Szerintem ezek a profilok a telóban vannak gyárilag, tehát onnan is lehetne kinyerni, ha valaki tudja hogyan.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
nobillgates #3687 üzenetére
Szia.
>Nekem MI8 a DIGI VoWiFi működik azzal a profillal.
a DT_Greece -re gondolsz?Akkor örülök.
de honnan lehet beszerezni ? -
nobillgates
tag
válasz
fujifilm1 #3686 üzenetére
Nekem MI8 a DIGI VoWiFi működik azzal a profillal. További lehetőségeket keresve kipróbáltam az alábbi módszert is de az "Activity Manager 3.0.0" Appal én nem boldogultam. Kíváncsi lennék tudja-e valaki használni?
https://xiaomi.eu/community/threads/miui-11-config-missing-for-vowifi-on-t-mobile-austria.54182/ -
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Még mindig
: Poco F2 Pro (K30 Pro) val, szeretném összehozni a Digi-s VoWifi-t.
A VoLTE működik. A VoWifi engedélyezve van és preferált, de nem működik.Rengeteg olvasás és kinlódás után arra jutottam hogy PDC tool-ban kéne profilt váltani ha minden igaz akkor DT_Greece-re... Ez igaz?
De a PDC-ben nekem ezek vannak felsorolva:
Ilyenkor be lehet vhogy tolteni a "Load " gombal?
Ha ezt megnyomom akkor feljön a "Select modem configuration file" ablak és MBN filet vár.
honnan lehet a DT_Greece.mbn-t beszerezni?Jó nyomon járok?
Mekkora kinlodás volt eddig is eljutni...
-
DeusHun
őstag
-
Pogifej
csendes tag
válasz
fujifilm1 #3674 üzenetére
Hali!
K20-al próbáltam a dolgot global rommal.
Telepítve a hidden settings for miui-t ebben van lehetőség a modem config előhívására, de azt írja "ez az opció nem kompatibilis a készülékkel". A shortcut master fizetős verziója (nem vettem meg) engedné a modem config módosítását, de félő hogy ugyanazt az üzit kapnám, mint az előbb említett apptól.
Root nélkül nem tudom hogyan lehetne ezt megoldani. -
fujifilm1
senior tag
válasz
djsunstealer #3675 üzenetére
Szia Köszi.
Olvastam és kipróbáltam egy másik Digis-sel is de sajna nem változott.
Csak a VoLTE megy.Ha repülő módba teszem de wifi van akkor hibát jelez, meg se próbál hívni.
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok.
Poco F2 Pro (K30 Pro) val, szeretném összehozni a Digi-s VoWifi-t.
A VoLTE működik.
VoWifi engedélyezve van és preferált, de nem működik.Megpróbáltam (#10409) johnmay megoldását,
de sajnos ebben a (EU Stable 12.2.1) ROM-ban
nincs a "MBN config loading and activating tool" menűpont.A Change modem config -menű azt mondja:
"No Modem config found."Van valamilyen módszer amivel oda lehetne másolni vagy létre lehet hozni Ezt a Greek Digi profilt? Már ha jól értettem...
Vagy módosítani a modem beállításokon valahogy hogy működjön a magyar Digi VoWifi a K30-on?
A készülék rootolt, az adb, logcat, CLi, és google a barátom
Szóval jöhet akár egy fekete öves megoldás is.Előre is köszönöm ha van valami javaslatok merre induljak.
-
balco
aktív tag
Nem találom a táblában a Xiaomi Mi A3-at. Megy azon a Digi VoWifi? Kell hozzá valami trükk esetleg, mert így magától nem nagyon sikerült.
-
Landsmann
addikt
válasz
gs.bence #3665 üzenetére
Én május óta használtam Redmi 6-ban, hiba nélkül. Ez sme támogatott készülék. Szó nélkül bekapcsolták. Aztán a múltkor vettem egy Redmi 9-et, Vodafoneos kártya van a második foglalatban, az elsőben Telenoros. Vodafone-nál is bekapcsoltattam, majd a Telenornál is. Szó nélkül bekapcsolták. Telenorra 4 SIM-re kapcsoltattam be, egyáltalán nem szőröztek. A Redmi 9-en mindkét SIM-hez kiírta a térerő fölé, hogy VoLTE. Aztán jött a rendszerfrissítés, és azóta a Vodafoneoshoz nem írja ki hogy VoLTE, de azon mennek a hívások. Próbából a Vodafoneos kártyát át tettem a Redmi 6-ba, hogy ott mi a helyzet. Ott sem írta ki. Jó, hát akkor vissza az eredeti Telenoros kártya a Redmi 6-ba. Hozzáteszem, a Redmi 6-ból kivett kártyát nem tettem más készülékbe! Visszarakom, nézem, nincs VolTE kiírás, de nem is azon mennek a hívások. Basszus! Hívom az ügyfélszolgálatot, nem támogatott készülék, nem tudja levenni a tiltást. Második próbálkozásnál azt mondtam, próbaképp a kártyát átraktam egy másik jkészülékbe, mert nem tudtuk, hogy a készülék, vagy a SIM kárty a ahibás És mikor visszatettem az eredeti helyére, letiltódott. Meg sem próbálta visszakapcsolni, azt mondta, ha támogatott a készülék, akkor legkésőbb 72 órán belül aktívvá válik. Mivel nem támogatott, sosem lett volna aktív. Harmadik ügyfélszolgálati hívásnál sem akarta a hölgy bekapcsolni. Mikor mondtam neki, hogy már május óta teljes megelégedéssel használom a szolgáltatást és teljesne hibamentesen működik a rendszer, azt mondta, várjak egy kicsit. DE előtte ő is azt mondta, hogy kézzel nem tud bele nyúlni a rendszerbe. Pár percig várakoztatott, majd mikor visszajött, mondja, látja, Redmi 9-es készüléket vettem. Így vissza tudja kapcsolni, de ha nem működne megfelelően, akkor szükséges lehet szolgáltatói oldalról a szolgáltatás tiltására. (mondjuk nem, mert a készüléken is ki lehet kapcsolni) Szóval ahhoz képest, hogy korábban 4 kártyára csont nélkül bekapcsoltattam, most meg szinte könyörögni kellett, biztos kaptak valami utasítást. De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy csak ki lett véve a SIM majd vissza, közben a készülékbe más szolgáltatói SIM volt. Valószínűleg a telefon megjegyzett valamit abból, hogy volt bent másik szolgáltatói kártya, mert visszarakva egyből kampec lett. Igaz, hogy nem cserélgettem, nem veszegettem ki a kártyát, de például Redmi 8-on, ami szintén nem támogatott, meg lett cserélve egymással a Telenoros és a Vodafoneos kártya, de nem tiltódott le. Szóval ha a készülék nem támogatott, azért a káryta cserékkel csak óvatosan.
-
djsunstealer
aktív tag
Köszi srácok! :) zsolt501, csacsi67
Szóval akkor egy próbát megér a csere. -
zsolt501
nagyúr
válasz
djsunstealer #3664 üzenetére
Annak idején nálam azért kellett SIM kártyát cserélni, mert a folyamatosan eldobálta a teló a hálózatot, amint ki lett cserélve a hiba megszűnt.
-
csacsi67
addikt
válasz
djsunstealer #3664 üzenetére
Pl attol mert nálam ha olyan helyen vagyok minden más müködik. Ingyen van. Tudod mire jöttem rá még ezek a simek mind alvo simek voltak nem is volt használva csak pl az egyik most a sticket meg havi egyszer probálom hogy van -e valami változás .Gondolom láttad tegnap betettem a digi topicba mit mutatt a sebbeségmérés még sebbeséget se lehet mérni vele.
-
gs.bence
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata a Telenor VoLTE-vel kapcsolatban nem támogatott készülékkel?
Adott a következő szituáció:
Xiaomi Mi 9-ben szeretném használni a szolgáltatást, mert miért ne, ha képes rá a készülék.
Megnéztem a Telenor oldalán az aktív szolgáltatásokat és látom, hogy a VoLTE tiltása szolgáltatás aktív. Felhívom őket, hogy legyenek már olyan kedvesek és kapcsolják ki... elmondja az ügyintéző, hogy csak a támogatott készülékekkel működik, anélkül nem is tudják bekapcsolni. (Értem én, hogy kell a config a készülékhez de azért csak egy szabványos dologról beszélünk)
Telefon letesz, SIM átrak egy "támogatott készülékbe" (Galaxy S10), visszahív, kikapcsolják a tiltást, S10-ben 2 perc és működik is. (közben megkérdeztem, hogy ha én ezt most jól visszateszem a "nem támogatott" készülékembe, akkor ezt a tiltást vissza fogják kapcsolni? A válasz egy kicsit bizonytalan igen volt.)
SIM visszatesz a Mi 9-be és láss csodát ott is működik. Na akkor most hogy is van ez?Csak remélni tudom, hogy nem olyan elvetemültek, hogy ki-be kapcsolgatják a tiltás szolgáltatást ahányszor más készülékbe teszem a SIM-em.
TLDR: Ki fogja kapcsolni szolgáltatás szinten a Telenor a működő VoLTE-m, ha nem támogatott készülékben használom?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
djsunstealer #3662 üzenetére
Hibás SIM kártya esetén a csere ingyenes, ha csak nem te rongáltad meg.
-
p5quser
tag
Üdv!
Ehhez a "volte van, vowifi nincs" témához annyit fűznék, hogy egy rootolt Huawei P10-en sim csere oldotta meg ezt a problémát. Az én kártyám csak az én telefonomban nem hozta a vowifit. Utolsóként gondoltam arra, hogy másik digis simmel is teszteljem a saját telefonom. Szóval el tudom képzelni hogy a telefon létrehoz egy profile file-t, ami az adott simhez tartozik. Ha van lehetőség rá, próbáljátok ki olyan simmel is, ami még nem volt a telefonban, és persze bekapcsolt, támogatott rajta a volte, vowifi. -
kanyi51
senior tag
válasz
djsunstealer #3658 üzenetére
Tudom Téged nem boldogít, De nekem RN9 prom van A WoLTE kiváló minden kártyán ( Telenor, Vodafone, Digi ) Sajnos a WoWIFIT képtelen vagyok beüzemelni, még a Digin se, pedig ott kellene mennie. Természetesen minden be van állítva végigjátszottam mindent már, de a WoWIFI nem megy , nem látszik ikonse,se semmi. Állítólag a VODA, és Telenor nem ad WOWIFIT, DE a digi mért nem megy?
-
csacsi67
addikt
válasz
djsunstealer #3654 üzenetére
Egyszerü az ellenörzés repülö mod be majd wifi be ha tudsz telefonálni van wofi ha nem akkor nincs wofi de az még nem azt jelenti hogy a készülékben van a hiba .Én ma futottam pont ilyennel egy kört kiderült hogy a sim hibás olvass a digis topicba miröl volt szó.
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Redmi Note 9s teló, voLTE és voWifi is be van kapcsolva (Wi-fi hálózat előnyben részesítve), de az értesítő menüben felül csak a voLTE látszik. Jeleznie kéne külön a voWifi-s ikont, vagy csak hívásindításkor? Egyáltalán honnan tudom, hogy azzal indítja a hívást? Köszönöm szépen a segítséget, akinek van tapasztalata, írjon. A legfrissebb MIUI 12 van fent amúgy. DIGI-ről van szó. [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest