Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lizzy

újonc

válasz Goose-T #7809 üzenetére

A problémám fenn áll továbbra is. Úgy is ha nincs más a lapon csak kiíratom az adatokat a textboxokba a gridview-ból. Labellel is megpróbáltam azzal nincs gond, ott kiírja az ékezetes betűket. Mindenesetre köszönöm. :)

• lizzy

újonc

válasz Goose-T #7807 üzenetére

Íme a gridview:
    <asp:GridView ID="GridView1" runat="server" AutoGenerateColumns="False" DataKeyNames="felhasz_id" DataSourceID="SqlDataSource1" OnSelectedIndexChanged="GridView1_SelectedIndexChanged" BackColor="White" BorderColor="#336666" BorderStyle="Double" BorderWidth="3px" CellPadding="4" GridLines="Horizontal">
    <Columns>
    <asp:BoundField DataField="felhasz_id" HeaderText="Felhasználó sorszám" InsertVisible="False" ReadOnly="True" SortExpression="felhasz_id" />
    <asp:BoundField DataField="jogkor_id" HeaderText="Jogkör" SortExpression="jogkor_id" />
    <asp:BoundField DataField="email" HeaderText="E-mail" SortExpression="email" />
    <asp:BoundField DataField="felhaszn_nev" HeaderText="Felhasználónév" SortExpression="felhaszn_nev" />
    <asp:BoundField DataField="jelszo" HeaderText="Jelszó" SortExpression="jelszo" />
    <asp:BoundField DataField="nev" HeaderText="Név" SortExpression="nev" />
    <asp:BoundField DataField="telefonszam" HeaderText="Telefonszám" SortExpression="telefonszam" />
    <asp:CommandField ButtonType="Button" SelectText="Kiválasztás" ShowSelectButton="True" />
    </Columns>

</asp:GridView>
    <asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource1" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:ConnectionString %>" SelectCommand="SELECT * FROM [felhasznalok] where archiv=0"></asp:SqlDataSource>

és itt a kódom rá:

protected void GridView1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {
    GridViewRow row = GridView1.SelectedRow;

Label1.Text = row.Cells[0].Text;
    TextBox7.Text = row.Cells[1].Text;
    TextBox8.Text = row.Cells[2].Text;
    TextBox12.Text = row.Cells[3].Text;
    TextBox9.Text = row.Cells[4].Text;
    TextBox10.Text = row.Cells[5].Text;
    TextBox11.Text = row.Cells[6].Text;
    }

Ha újra beírom az ékezetes betűt és rányomok a módosításra akkor felviszi az ékezetes betűt, csak a textboxba nem akarja az istennek sem kiírni. Sima ADO.NET egyébként.

SqlCommand p2 = kapcsolat.CreateCommand();
    p2.CommandText = "update felhasznalok set email = '" + TextBox8.Text + "', felhaszn_nev = '" + TextBox12.Text + "', jelszo = '" + TextBox9.Text + "', nev='" + TextBox10.Text + "', telefonszam = '" + TextBox11.Text + "' where felhasz_id = '" + Label1.Text + "' ";
    kapcsolat.Open();
    p2.ExecuteNonQuery();
    kapcsolat.Close();

• lizzy

újonc

válasz Goose-T #7804 üzenetére

Nvarchart-h használtam. Neveket szeretnék benne tárolni. Nem vagyok még profi, de eddig az összesnél amit elkészítettem így alkalmaztam és nem volt gond velük.
    [nev] NVARCHAR(40) NOT NULL,

• lizzy

újonc

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Dolgozok egy programon ahol gridview-ban iratom ki az adatbázis adatait, majd onnan kiválasztva textboxokba (adatmódosításokhoz). A textboxba nem írja ki az ékezetes betűket, helyette teljesen más van ott, viszont mikor új adatot viszek fel nincs gondja az ékezettel. Eddig még nem találkoztam ilyennel. Van valakinek valami ötlete mit tudnék ezzel kezdeni?

Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés