- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
válasz
<Adamsky> #15515 üzenetére
Köszi a választ!
Az elérhető tesztek alapján én is hasonló következtetésekre jutottam (számomra az ovális vetőcső nem mond semmit, nem tudom mi a hátránya, a nyeles kialakítást éppen kerestem, elég volt a bogyókból, az 1 tapi hiányának örülök, nincsenek téves megállítások), de a maradék hátrányok talán nem fognak hiányozni. Ezért tegnap berendeltem.#15517szkutyi
"Megvettem a xiaomi redmi buds pro 5 fülest..."Nálam is képben volt...
Milyen vele telefonálni? -
patomi
őstag
válasz
<Adamsky> #15416 üzenetére
Igen ilyen fülesem van. Én 98 értékelést látok 3.1pont átlaggal. Egyébként tök egyszerű app van hozzá, de mindent is tud ami kell egy füleshez.
Az eq alapból nincs beallitva, személyre kell szabni
[kép] [kép]
Freki tartományonként ad hangot és személyre szabhatod, kicsit más mint egy normal eq. Tovább nem kisérleteztem vele nem használom. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15325 üzenetére
Amúgy tényleg tetszik nagyon a hangja. Kezdésnek maradt is tiltva az LDAC és csak az LHDC 192-t engedélyeztem és frissítettem a fw-t.
Hangja mellett a tudása sem gyenge. Bitang erős zajszűrés, tud külön szélzajt szűrni ami konkrétan megszünteti az orkán erős szelet is.
A fülesben lévő BES2700-as lapka komoly teljesítménnyel bír.
A OnePlus Watch 2-ben az edzések, véroxigén, pulzus, alvás, értesítések, idő mutatása funkciókhoz ezt a lapkát használja az óra. A "rendes" Wear OS appokhoz pedig a Snapdragon SoC-t...Valami olyasmit írt, hogy eltérő humán oldal. Azaz szerintem helyesen azt jelentheti, hogy amit leírtam hibát az valóban megvan. Azaz valóban tesztelhették.
Közben a OnePlus-ra ráírtam, hogy mivan már a csere Buds 3-al. Pár nap és küldik. A lassú csere miatt pedig kapok 20€-t.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15317 üzenetére
Azért az a 2x annyiba kerülés nem fekszik.
Buds Pro 2: 179euró ami kb 70ezer.
NeoBuds Pro 2: Alzánál jelenleg 40ezer de felette áthúzott 47ezer van. Német amazonon 150euró ami kb 60ezer.
Ami biztos, hogy ha megjön a csere cseréje akkor elfelejtem az LDAC-t. Illetve a zajszűrés sokkal jobb az Edifiernél. Jobban szűr! Lehet ez is rátesz pluszban amitől jobbnak tűnik. OnePlusnál hallod azért a szelet. Edifiernél 1 koppintás és konkrétan megszűnik a szél!Inkább azt nézd, hogy a 35ezres Buds 3-nak jobb a hangja mint a Buds Pro 2-nek ami 70ezer.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15314 üzenetére
Mármint a NeoBuds Pro 2 hangja jobb e mint a Buds Pro 2?
Igazából ez egy nehéz kérdés! Igen, nem, majdnem.
Nálam a jelenlegi sorrend:
Edifier NeoBuds Pro->OnePlus Buds Pro 2->Edifier NeoBuds Pro 2->OnePlus Buds 3
A NeoBuds Pro 2 LHDC 5.0-val már megelőzi a Buds Pro 2--t ami szintén ezzel a kodekkel megy.
Itt szerintem szimplán az javít a minőségen, hogy sokkal jobb az adaptív bitrate LHDC 5.0-n mint LDAC-n amivel eddig használtam az Edifiert.zseko
Gari időn belül az eredeti vételárat kapja vissza az ember. -
milkabrams
őstag
válasz
<Adamsky> #15314 üzenetére
Ez ugyan vezetések fejes, de hiába volt meg a méregdrága planar cucc, volt amikor elővettem a beyer dt770 pro-t mert egyszerűen néhány dal annyira jól állt neki, hogy hiába került az előbbi 6x annyiba, hiába volt papíron mindenben jobb, egyszerűen annál a zenénél nem tudta ugyan azt.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15310 üzenetére
Nem szívesen engedném el mert nagyon jó a hangja és a külön kapcsolható szélzaj szűrés is piszok jó.
Most a OnePlus Buds Pro 2-t nyüstölöm.
Poén: a OnePlus Buds 3 is cserén van mert gyári hibás volt a bal oldali egyik mikrofon így ha bekapcsoltam az ANC-t akkor brutálisan torzított a bal. Kikapcsolva minden hiba megszűnt csak hát na úgy mégsem az igazi.Gondolom azért se a pénz adják vissza mert 62-ért vettem most pedig már csak 42 ezer.
-
BaLee
addikt
válasz
<Adamsky> #15247 üzenetére
EMAG árulta 40 körül de becsúszott egy hamis szállítmány is, lehetett látni a véleményeknél ( [link] ). Amit vettem az is EMAG-tól (aki árulta ott vette) volt de szerencsére nem hamis. Ránézésre könnyű kiszúrni.
Hogy hogy tudta az emag 40ért árulni amikor a legtöbb helyen 75 vagy épp 90k az mondjuk jó kérdés.
-
zseko
veterán
válasz
<Adamsky> #15195 üzenetére
Óóh, azt a linket nem kellett volna látni, ez fájt
Tesómnak van pár Technics cucca, többek között egy SU-V6X, azt anno ~12e-ért vette használtan valamikor a kilencvenes évek vége felé, hangszerboltban, ahol hangfalat kerestünk hozzá, azt mondta az eladó, akkor is ad érte 80e-et ha rosszde van egy másik hasonló is erősítője is, meg még pár retro cucca (rádió, deck), gyűjti őket. Nekem egy Technics SB-CS95 hangfalpár van, még 35e-ért vettem.
-
tabletta
tag
válasz
<Adamsky> #15193 üzenetére
Nálam nincs szükség EQ-ra, úgy jó, ahogy van.
A korabeli audio világban nem a Technics volt a kedvencem, de most letettek valamit az asztalra. Széles színpad, a hangszerek eddig nem hallott szeparáltsága és a legfontosabb, hogy megszűnt az a fátyol, ami eddig a zene és a fül között volt. Mint, amikor a szemüvegről eltűnik a pára. Stabil a kapcsolat a telefonnal, ami a Sonyknál nem volt elmondható, mert beállítástól függetlenül, időnként szakadoztak. (XM4, LinkBuds S)
Summa summarum, nekem nagyon tetszik, és én is abban bízok, hogy hosszú életű lesz. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15188 üzenetére
A magas hangot biztosító driver az mindkettőben 6mm. A mély az ami kisebb lett.(10,4 vs 11mm).
Vezeték nélküli töltés valóban nincs de a kábeles gyorsabb. Viselés érzékelést pedig most megnéztem. Jól emlékeztem. Kiveszed az egyiket, azonnal megáll a zene.
A Buds Pro 2 nem tudja a hangerőt vezérelni. A Buds 3 igen. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #15185 üzenetére
Vagyis nem értem miért van még gyártás alatt a Buds Pro 2 fülesük.
Legalább olyan minőséget hoz sokkal olcsóbban.
Zajszűrése erősebb oké nem tudja követni a fejmozgást de őszintén a Buds Pro 2-n is egyszer kipróbáltam aztán annyi. Edifiernél is csak azért kapcsoltam be mert az appban lévő fej is úgy mozog ahogyan a saját fejed. Jó poén de ennyi.Buds 3-ban ugyan az a BES2700-as chip dolgozik mint ami az Edifierben is van sőt a OnePlus órájában is megtalálható mint RTOS-t futtató mellék SoC.
-
Janaboy
veterán
válasz
<Adamsky> #15174 üzenetére
Hát megvallom őszintén, hogy ennyire nem mentem bele a témába
A tok töltöttségét nekem először a Sony Linkbuds appja mutatta, se a Soundpeats, se a Haylou, de még a Sennheiser Momentum TWS 2-é sem mutatja.A kapcsolatot arra alapoztam, hogy így kap infót a toktól is, de amit leírsz az teljesen logikus.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15120 üzenetére
Köszi! Windows 10 van rajta, de szerintem a BT is más, mert PC-n, másik laptopon is jól szól, de nem annyira. Visszavittem a fülest, akkuhibával visszavették. Nem vettem másikat helyette. Podcastekre jó a Honor Choice, most már nem halk, hogy megtaláltam ezt.
Zenére meg marad a Samsung EHS64. Lehet, hogy pont az színez, de nekem tetszik. Ha valaki lát ilyet szóljon.Ezt a Samsung Oktogon szervizben vettem, de már nem kapható. Amit az Alzában vettem, annak más a csomagolása, GH59-15055A RCYT5 QR kód van rajta, de nem olyan jó, mint az előző. Nem tudom, lehet módosítottak rajta valamit. Mondjuk az egyik (a jobb) GH59-11721A a másik meg GH59-15055A.
-
mexel
veterán
válasz
<Adamsky> #15117 üzenetére
Köszönöm, a shop így megvan. Decsak egy méretűt látok és kb annyiért amennyibe a kis füles volt
Valami olyan kellene ahol van minden méret hogy teszteljem melyik kell, mert hatalmas különbség van hangban ha nem jó méretű szilikon van a fülesen.
Keresgélek valami nagy csomagot aztán meglátom. Itthon nem kapni ilyesmit? Érdekes hogy millió agybadugóst árulnak, sokszor 1 méretű szilikonnal és nem írják le hogy cincogás helyett jó hang is lehjet ha a gumi megfelelő -
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15117 üzenetére
Igen, a laptopról jobban szól, mint telefonról. Semmi hangbeállítás nincs aktiválva, lehet jobb a kodek? Ezt a Scabir tesztben is írták iPhone-nál.
there's a catch: the sound has more resolution on the iPhone - evening things out.
Nekem Samsung telefonom van. Samsungnak a saját kodekje gyengébb, mint az iPhone-né, laptopé?
Egyébként lehet csak meg kell szokni, meg "bejáratódni" a fülesnek. Tegnap már jobban tetszett. Normál beállításon (csak itt természetes a hang), ANC-vel. Így egy kicsit üres a laptophoz, Samsung EHS64-hoz képest, lehet azoknak van színezett hangja.
Először teljesen egyformán merült a két füles. Másodszor viszont már jelentős eltérés volt. Azért ez nem túlzás 1 nap után? -
bepken
veterán
válasz
<Adamsky> #15098 üzenetére
Huawei Nova 5T készülékről van szó (nem mai csirke) - régebbi füleseimmel is valószínűleg eljátszottam amúgy ezt, csak mert hangerővel nem volt probléma korábban. pusztán nem ma volt, hogy fülest cseréltem és elfelejtettem
(a Soundpeats esetet leszámítva, de ugye azt a fülest alig pár napig tudtam használni)
ma egyébként sikerült telefonhívást is tesztelni, a hívott fél saját bevallása szerint tök jól hallott engem, pedig az Auchan közepén beszélgettünk hosszú percekig. majd még forgalmasabb utcán akarom letesztelni, de szerintem nem lesz ott sem bajd
-
wolfman
veterán
válasz
<Adamsky> #15082 üzenetére
Csókolom!
Van itt olyan jóember köztetek, akinek van, használt, próbált Lypertek Z7 fülest? Kíváncsi lennék a tapasztalatra, hogy milyennek gondolja.Vettem egy alig használtat jó állapotban. Cirka 2 óra használgatás után állt össze bennem a kép, hogy ez a füles ordenáré egy ganész@r. Holnap írok róla egy összefoglalót, még emésztem a tapasztaltakat.
-
mexel
veterán
válasz
<Adamsky> #15077 üzenetére
Igen ilyen, azért nem tettem linket mert millió néven fut és nem tudom mind ugyanez-e. Ami viszont meglepő hogy a hangja feltűnően jó az árhoz képest. ( én utálom az ilyesmit, mert hifisvoltam, komoly füleeim vannak, ez ismiknek kellene hogy ne a 20 t-os madzagos agybadugósokkal rohangáljanak. Csak nagyon kíváncsi voltam erre és tesztelném.
Csak érdekelne van-e megoldás erre amit felvázoltamIlletve van-e valakinek és tudna segíteni, mert lehet hogy müxik ez csak én nem értek az ilyen űrtechnikához
-
mexel
veterán
válasz
<Adamsky> #15075 üzenetére
Igen, ez így is van a mésikon ahol van egy egyértelmű érintő felület. Ezen nincs. Nincs olyan rész amit egyértelműen megfogok vagy érintek és akkor tenné ezt, tök random módon viselkedik. A google assistantot ha kikapcsolom valahogy akkor viszont hangalapú keresés indul, és hiába tiltok le minden ilyet akkor is megindul. Szóval ez érdekes így
A kérdés akkor az lenne, másnak nincs ilyen kínai Pro6 fülese? -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #15062 üzenetére
Ha jól sejtem (és mindjárt megcáfolom), az egyetlen fülesem, ahol a gyári illesztéket használom
És miközben írtam, eszembe jutott, hogy a Samsung Buds 2 Pro-nál egyszerűen semmi alternatív nem vált be egyelőre, vagy a pereme nem fogja eléggé, vagy a tok nem csukódik rá. SpinFit CP360-nal nagyon nem jött be, AZLA SednaEarfit max for TWS-ből rendeltem, majd ha egyszer beesik, megírom.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15059 üzenetére
Régről van kettő Xiaomi vezetékes, Samsung EHS64 vezetékes, Honor Choice. Persze lehet nem fejhallgatóhoz kellene hasonlítani.
Kezdésnek veszek egy Moondrop Space Travel-t. Arról még senki sem írt. Scarbir szerint ez a legjobb olcsó füles. Mivel 90%-ban podcasteket hallgatok, talán jó lesz nekem, jobb, mint a Honor, ha meg zenét szeretnék hallgatni, akkor azt majd fejhallgatóval teszem. -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #15059 üzenetére
"Nem véletlen fektet erre hatalmas hangsúlyt a Technics"
A Samsung visszateszteli mikrofonokkal az illesztést, az ANC miatt minden adott nála, és szól, ha nem az igazi. Egész jó, próbálgattam, bár inkább csak az SW minőségére kiváncsiságból, annyi rutinom azért akad, hogy mikor illeszkedik egy eartip, mikor nem
A hatalmas hangsúlyt meg a Beyerdynamic Xelento Wirelesshez viszonyítsd:
10 pár eltérő méretű és formájú eartip van a csomagban, mert az árban már mindegy az a pár dollár költség spórolás.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15055 üzenetére
Technics a Panasonic leányvállalata. Lehet ezért nincs teszt róluk, mert nem költenek marketingre. Nagy hiba. LG, Samsung bezzeg nem spórolt, le is nyomtak mindenkit. Múltkor az Alza kasszánál volt kirakva, ez a füles. Persze, ez kevés marketingnek, de több a semminél. Extra Bass Systemmel, próbálnak megfelelni a vásárlói igényeknek.
Az volt a gondom, hogy a fülesekkel steril, üres volt a hangzás. Már régóta nem használtam fejhallgatót, mert kényelmesebb a füles. Most, hogy újra meghallgattam kedvenc zenéimet, kiderült, hogy a fejhallgatóval mindegyik szépen szólt, tehát a fülesek hibája az üres hangzás. Egyszerűen hiányoznak hangok, illetve amit írsz, hogy túlhúzzák, gondolom más hangok rovására.
Kanócosban mi az ajánlott? Lehet jobb is az, mert nem, hagyom el. Volt amikor majdnem kifújta a szél a fülemből a fülest. Kanócost talán könnyebb elkapni röptében, illetve legalább az egyik bent marad.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15041 üzenetére
Rtingsnél Panasonic TV teszt sincs, utoljára plazmát néztek.
Nincs mese, mégiscsak jó fülest kell venni.
Nekem az volt a gondom, hogy túl steril a hangzás. Ezért kell nekem a sistergés, hogy ne legyen olyan üres a zene. Ez azért van mert a Honore Choice, Samsung EHS64 nem továbbítja a finom részleteket. Fejhallgatóval viszont tökéletes. pl. REM-nél fejhallgatóval részletes a cin, fülessel meg zavaró. Mitől lehet, egyszerűen részletesebb a fejhallgató? Lehet még egy drága füles sem tudja hozni egy olcsóbb fejhallgató szintjét, mert elve képtelenség a kialakítás, kisebb méret miatt.
Egyébként lehet azért nincs vélemény a Samsung Galaxy Buds FE-ről, mert még senki sem vett?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
<Adamsky> #15048 üzenetére
" ... Jabra Elite 10-el viszont drágább ... "
170 EUR -ért (~67k HUF) vettem az Elite 10-et pár napja itt németben és a Technics AZ80 meg legolcsóbban 292EUR -tól (~115K HUF) indul. Ez nem kis difi szerintem.
Nem jön ki a matek hogy otthon hogy lehet egy árban a kettő -
Pro!Petya
addikt
válasz
<Adamsky> #15044 üzenetére
Azért nyomtam rá egy szavazatot
100% hogy ez lesz a kövi teszt!
Az a baj hogy tesztekben is "csak" pariban van a Jabra Elite 10-el viszont drágább ~110 euróval / ~43K forinttal így azért valószínűsíthető hogy nem lessz egy réteg termék valszeg emiatt sem ugrottak rá annyira a tesztre.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #15041 üzenetére
Jaja, azt azért linkeltemz hogy látsszon, nem a formátum vagy a bitráta szól jól. Ezerféle szempont szerint lehet tesztzenét rakni. Yosi Horikawa zenéi a tér, atmoszféra miatt, Doors - Riders on the Storm az átélhető vihar, vagy Ricinn - Erani a tenger és tűz életszerűségével, a szenesedő fa pattogásának a hangjával jó jel, ha hihetőek ezek.
Pont ez utóbbinàl elég jól kijön a BT limitációja az elektrosztatikus fülesemmel. Kábelen DAP-ról a tűz hőjének a húzása tisztán hallhatóan felfelé húzó szél, míg BT-n iránytalan zúgás.De, főleg TWS-re egyszerűen azt kell berakni, amit hallgatni szeretnél. Ha az jó, akkor jó, ha nem, de akármilyen tesztzene jól szól rajta, attól még a mindennapokban nem lesz az igazi.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #15012 üzenetére
Igen, a semleges, természetes hangzás a jobb kifejezés. Nem tudom ezek a teszetek, mennyire objektívek, de az Rtingsnél is ennek a legjobb a hangzása, még telefonhívásnál is, tesztben is Neutral Sound-ot írnak.
Ez lemaradt az előző képről.
And, get this: this is the best execution to date.
Illetve később újra megerősítve.
Then switch to any other 98% of the other sound characters - and you'll know why the FE is so good.Akkor viszont miért nem ilyen hangzású a fülesek többsége? Lehet azért mert az emberek többségének egyszerűen nem tetszik? Kíváncsi lennék tulajok mit tapasztaltak. Gumiharangot egyébként lehet cserélni? Mondjuk nem tudom, van egyáltalán ilyen rácsos utángyártott gumiharang. Arra panaszkodnak, hogy túl kemény. Illetve fura, hogy miért van ilyen "gyűrű" is mellékelve. Anélkül kényelmetlen, azt lehet pótolni?
-
Janaboy
veterán
válasz
<Adamsky> #14984 üzenetére
Inkább minőségre gondoltam.
Hogy engem halljanak tisztán vagy én rendesen mindenkit és ne legyenek fura zajok.
Sony Linkbuds-nel ezt tapasztaltam.
Airpodsnal meg az volt a gond Macnel, hogy irodában jobban hallottam a környezetet mint a beszélőt.Windows 11ben tudtommal nincs LDAC támogatás. Még ha a hardver tudná is.
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #14570 üzenetére
Nyáron akkor rizikós, ha például fizikai munkát végzel egy kevésbé klimatizált helyen, és ez idő alatt a nadrágod zsebében hordod, ami még pluszba felmelegíti. Kb. 35 foknál melegebb ne legyen az adott környezet, ahol huzamosabb ideig tárolod.
Amúgy nekem néha jutott be egy-két porszem a szövet szűrőkre, ilyenkor pedig egy finom fújással vagy ecsettel a lehető legfinomabban áttörölve nincs gond. Zsír szerencsére nem kerül rá a harangok szűrői által.
-
zseko
veterán
válasz
<Adamsky> #14575 üzenetére
Ez az írás nekem is hasznos lesz, egy L4NC-vel szemezek, ha újra leárazzák (az egy héttel ezelőttiből végül kicsúsztam). Bár azt a majdnem 7000 forintos (17€-s) szállítási árat nevetségesnek találom, a Motion+t 5€-ért hozták, és az Amazonról rendelt Life P2i szállítási díja is csak ennyi volt.
Más, ha nem is pont alváshoz, de olyan füles ami nem nyom ha párnán fekszem vagy bealszom, milyenek vannak?
-
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #14552 üzenetére
,,A hangzáson kívül ott van a minőség is. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a Technics hogyan muzsikál majd 1-1,5 év múlva."
Nála a belső szövethálókra figyelj nagyon, hogy ne koszolódjanak el, és rosszabb esetben ne olvadjon meg a ragasztásuk, ezért túlzottan meleg helyen nem ajánlom, hogy huzamosabb ideig tárold, ha az előző AZ60asomból indulok ki.
-
okezsoke
tag
válasz
<Adamsky> #14552 üzenetére
Jó, hát igen a kuponnal más, az olyan majdnem ingyennek gondolt dolog.
"" ... 10x annyit ér a minőség... "
Ez megint erősen relatív. 10× jobban szól a Technics, mint a Soundcore fülesem. Biztos nem (eleve ezt elég nehéz egzakt módon mérni)."
Ez igaz, jól mondod.
"Sokszor olvasom itt a fórumban, hogy behalt (ahogy nálad is), nem tölt, elhalkult ...
Szóval lehet így az olcsó füles a végén drága lesz (évente kiadsz egy 50-100$-t ...)."
Hát, nem tudom. Néha a minőséginek mondott cuccok sem tartanak addig, amit elvárnál és olyankor nagyobb csalódás, hogy 10x annyiért az sem bírja. De nagy általánosságban azért kell lennie valamilyen összefügésnek. Mondjuk ez a kínai cucc is bírta 2.5 évig és pont leejtettem nem rég, szóval azért a 12 ezerért amennyibe került nem volt rossz vétel.
De tényleg az a nehéz, hogy oké, van egy elfogadható szint nekem 10 ezerért.
Lehet ha egy 20 ezrest meghallgatnéák azt mondanám, wow, 2-3 év minőségért ,megéri a plusz pénzt. Na de 40-50-70-ért már valami csodát kéne hallanom és próba meg nincs. -
okezsoke
tag
válasz
<Adamsky> #14549 üzenetére
""A hangminőség fontos ... " - akkor lehet nem 50$-ig kellene nézelődj. "
Gondoltam, hogy ezt megkapom. Persze, minden relatív. A Technics amit írtál 68 ezer Ft használtan, szóval nem az én kategóriám. Nyilván van akinek megéri, sőt, ha valaha hallanám milyen az, lehet én is azt mondanám. Csak hát a fülhallgató az ilyen 22-es csapdája: sosem veszek ilyen drága cuccot, mert nem tudom kipróbálni, hogy beleszeressek, így látatlanban, vagyis hallatlanban meg nem hiszem el, hogy 10x annyit ér a minőség...
Amúgy egy átlag napon 50 dollár fölé, ha valaki azt mondja ez a tuti, csak mostanában kicsit sok ajándékot kaptam magamtól.
Szóval 50 dollár környékéig keresem a legjobbat. -
Janaboy
veterán
válasz
<Adamsky> #14541 üzenetére
Qcc3040 specben írja hogy nem tudja (mivel nincs ott).
Amúgy a szoftveres támogatáshoz annyit hogy pont az egyik amazonos ilyen olcsóbbnal írjak, hogy állandóan vissza kell állítani a codecet, nem jegyez meg dolgokat stb és hogy állítólag nem is javítható mert nem frissíthető a firmware.
Szóval erre alapoztam a szoftveres támogatás esetleges hiányát. -
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14531 üzenetére
Hát ez érdekes lehet.
Mikrofon ugye alapból nincs ebben, mert a rácsatlakoztatott füles mikrofonját fogja használni. A sony meg eleve feljavítja a hangminőséget ,meg még zajszűrést is csinál. Earfun-al most lesz előszőr dolgom, így ott nem tudom hogyan csinálják.Egyedül a windowsban látok olyat, hogy lehet változtatni a minőségen. Alapból a legjobbon van, ami "1 csatorna, 16 bit, 48000Hz (DVD minőség) ". (lehet ez a HD minőség?)
Szerintem ez a " All Support HD MIC Calling" arra vonatkozik, hogyha a csatlakoztatott eszközben van HD minőségű mikrofon, illetve
"-With high-definition microphone, support call function" , ez is jelentheti azt, hogy HD minőségű mikrofonnal rácsatlakozva, támogatott a hívás 16 biten és 48000Hz-el. De nem maga az eszközben van a HD mikrofon, mert akkor "with builded HD microphone" lenne a szöveg.Érdekesek néha ezek a marketing szövegek.
-
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14529 üzenetére
Igen.
Legalábbis ha kézzel állítom a fejhallgatón, vagy a billentyűzeten, vagy a bal sarokban a hangerőcsúszkát, vagy az eszköztulajdonságokban a yet-t10 jelszintjét állítom, akkor mindenhol egyszerre mozdulnak a csúszkák. (még a fejhallgató telefonos app-jában is)
Kiprobáltam yet-t10 nélkül is a pc bluetooth-ával és akkor is ez van.
Közvetlen hangvezérlés lehet (DVC) bluetooth--on a win 11-ben. Azt nem találom, hol lehet ezt kikapcsolni, csak külön alkalmazáshangerő állítási lehetőséget látok win11-ben, azok meg mind 100-on állnak.
Remélem az earfun-al is így fog működni.
Androidos telefonon tudok variálni a DVC kapcsolgatásával a fejlesztői menüben, és akkor tudok függetlenül játszani a hangerőkkel. -
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14525 üzenetére
Igen, ez az(24 bites verzió).
Pc-re rádugva (win11) , automatikusan ez lett a kimeneti és bemeneti hangforrás. A hangerő állítás szinkronban van, úgyanúgy, mint amikor a billentyűzeten állítom a hangerőt. A hang tulajdonságnál látom a mikrofon résznél, hogy működik a mikrofon része is a headsetnek. Headphone(Yet-t10) illetve Headset Microfone(Yet-t10) azonosítja a win. Kéken világít az állapotjelzője, ez azt jelenti SBc kodeket használ a sony fejhallgatóval.Kiváncsi leszek az Earfun-al átvált-e majd Aptx kodekre automatikusan vagy kézzel kell majd kapcsolgatni. (akkor zölden kellene világítania)
AAC, Ldac ebben nincs, de így SBC kodekkel használva sem tapasztalok csúszást a hangban (vagy csak én nem veszem észre)
-
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14522 üzenetére
PS5-höz vettem USB-s, antennás. Yet-t10 fantázianevű csoda. Gombnyomásra lehet kodeket váltani rajta. Az SBC kodekjével nem tapasztalok késést Sony fülessel (ebben nincs aptx), de az Aptx adaptive-re kiváncsi leszek , hogy észreveszek-e valami különbséget az earfun-al késleltetésben.
-
Celithrandi
addikt
válasz
<Adamsky> #14500 üzenetére
kukában nem landolt volna, alzának vissza lehet küldeni ahogy néztem. Totál nem így néz ki mint a képen, lehet rossz programot nézek, ennek mi a pontos neve? A tömör hangkép az leginkább a metál zene, olyan mint egy agyon butított mp3, tehát nincsenek csúcsok nagyon se fel, se le. Egy jó tömött hurka a grafikonja.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
<Adamsky> #14500 üzenetére
Ezek szerint nem veszik észre, vagy nem talákoztak még ezzel a problémával.(vagy eleve ez a rész eleve kikapcsolva van)Eddig bekapcsolva volt, nem okozott gondot. Engem is meglepett, hogy ennyi a megoldás. Nyilván annyira nem meglepő, hogy a gyártó sz@rik az user fejére, de azért ez mégiscsak zavaró.
-
-
Celithrandi
addikt
válasz
<Adamsky> #14404 üzenetére
Bevállalás lesz. 25 éve jók voltak a pana fülbedugósai, 15éve jó volt az ipod gyári fülese, 10 éve a Xiaomi Piston. Ezeket használtam utoljára. Kocsiba van hifi, buszon olvasok, így nem igen foglalkoztatott a téma az elmúlt 10 évben
Nem írtam olyat hogy 10ezet a limit. Mondjuk jó lenne 10 alatt, de 25ig hajlandó vagyok elmenni ha van értelme. Nem akarok túl jót sem mert a 320as mp3 kellően fosch ahhoz hogy jó fülessel zavarjon.
-
kmarci25
veterán
válasz
<Adamsky> #14370 üzenetére
Igen: "plusz zúgás sincs". (Automatikus javítás...
)
Olyan mintha a környezet zajait tévesen érzékelnék a mikrofonok a rossz illeszkedés miatt és ezért lenne a zúgás. (Érdekes, hogy az előző edifier fülesem nem törődött azzal, hogy illeszkedik vagy sem, szűrte a zajt vagy épp beengedte.)
A kiegészítő harangok eszembe jutott, de magához a füleshez is adtak három méretet, és amiket láttam, azok általában ugyanígy 3 méretben vannak, nem tudom lenne-e értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest