- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro!Petya #15127 üzenetére
Én is ezt hittem, de a fejhallgatóm hangzása a 11721A-hoz áll közelebb. Roland RH-200-t a Roland márkaboltban vettem. Semleges hangzású fejhallgatót kerestem, ezt ajánlották, ők is ezt használják, kölcsön is adták hétvégére. Ennek tényleg semleges a hangzása, a Samsung FE-nek Normál álláson steril, üres, mintha hangok hiányoznának, bármilyen EQ-val meg nem természetes. 15055A-nak is ilyen üres hangzása van. Korábban mondtam, ennek a számnak az elején dob szól, alatta lábdob, az utóbbi kettő fülesen csak üres puffogás.
Találtam GH59-11720A-t. Remélem ez tényleg az. 11721A a fekete. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pro!Petya #15047 üzenetére
"100% hogy ez lesz a kövi teszt! " – kíváncsi leszek
Egyébként, - mint írtam - rám túl sok befolyással már nincs a dolog. Én úgy vélem, hogy egy nagyon-nagyon jó füles, aminél a hangzásra mentek rá leginkább. Az ANC is jó, de lehetne jobb. És itt nem a zajszűrés mennyiségére gondolok, hanem a módjára. Sajnos érzésre picit belerondít a képbe az ANC, így én nem is nagyon használom (csak a transparent módot, - ami elég szuper - ha bemegyek pl. egy boltba)." ... Jabra Elite 10-el viszont drágább ... "
Hol? Itthon szerintem fej-fej mellett vannak. Az arukereso szerint a Jabra 91-től indul a Technics 92-től.
Egyébként vetettem egy pillantást anno a Jabra-ra is, de nálam a codec támogatás, a spec. vetőcső és ezért a kompatibilis illesztékek alacsony száma - és utóbbiból következően azok ára - miatt ki is esett.Ezt egyébként már korábban az általad is link-elt Aaron X-es tesztből mentettem le.
... ami viszont ebből nem látszik, hogy mekkora tere van a fülesnek.
#15045 -NoVa-
" ... TWS-re egyszerűen azt kell berakni, amit hallgatni szeretnél."
Szerintem ez mindenre igaz. Egy ismeretlen zenénél nem biztos, hogy észreveszed, ha itt-ott túl sok, vagy túl kevés. És persze azt sem árt, ha több különböző (legalább 2-3 muzsikával) tesztel az ember. Legyen olyan is, amiben vannak mélyek (de nem a bass-boosted sz@r, hanem pl. orgona: Interstellar filmzene), ének, és hangszerek (akusztikus). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pro!Petya #15042 üzenetére
Ja, nekem nem fáj, hogy nincs, mert nekem már ilyen fülesem (és most jó ideig nem is tartom túl valószínűnek, hogy kijönne olyan cucc, ami miatt kicsit is megremegne a kezem), csak arra szerettem volna rámutatni, hogy egy tényleg jó - bár nem éppen olcsó - fülest egy laza kézmozdulattal negligálnak.
Az említett tesztet is láttam már, köszi!"Szerintem idővel fel kerül majd az is tesztre hozájuk! "
Az alábbi "párbeszéd" 7 hónapos. Akkor kellett volna lépniük. Szerintem ezt már elengedik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pro!Petya #15039 üzenetére
Anno én is megnéztem pár YT-s review-t a fülesről, és nekem az jött át, hogy ár/teljesítmény viszonyban egészen jó. Hogy mindent verne, azt én is kétlem.
Ez a sztori egyik fele a dolognak. A másik, hogy az RTings-hez sem jut el minden füles. Pl. az én aktuális kedvencem sem. Hogy miért?... erre most mit is mondjak?
#15031 pinnacle
"Azért csak kíváncsiságból, tudnál linkelni igazi jó minőségű zenét?"
Ez nem így működik! Neked kell olyan általad már jól ismert zenét keresni, ami minőségi formában rendelkezésedre (CD pl.) áll. Kell, hogy legyen egy "referenciád", amihez képest tudod "mérni" az eszközeidet. Egyébként könnyen be tudod magad csapni.
Ja, és célszerű olyat keresni, amibe "van minden". A Nova által link-elt muzsika pl. nagyon finom zene, de teljes körű tesztelésre nem igazán alkalmas. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro!Petya #15039 üzenetére
Ezt írtam én is korábban. Viszont érdekes módon tulajdonosok nem erősítik ezt meg. Nem is jelentkeztek. Prohardvernél viszont nem ájultak el tőle. Lehet a semleges/természetes hangzása azért van kevés fülesnek, mert az emberek nem szeretik.
-NoVa- egyébként engem nem zavar egy kis sustorgás, legalább nem annyira steril hangzás. Ha jól emlékszem a lemezeknél is volt valami sistergés, azt szoktam meg.
-
Skynet258
veterán
válasz
Pro!Petya #15003 üzenetére
Én abszolút megértelek, nekem violt 65t, 75t és 85t, szerettem mindet. Aztán a 85t bal oldala egyik reggel nem kapcsolt be, és azóta is csak a jobb oldali szól. Fájó szívvel de befogtam Zoom meetingekre...
Most egy Liberty 4NC-t nyúzok itteni ajánlásra, meglepően jó az árához képest. De a Jabra nekem is mindig a szívem csücske marad mert olyan volt, mintha az én fülemre öntötték volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- PS Plus előfizetések
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest