- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos30
aktív tag
Frissült az EarFun Free Pro 3 firmware- e. Verzió V 0.3.3. Egyenlőre nem érzékelek semmi változást. " Fixed some bugs..." - na ez bármi lehetett
-
atos30
aktív tag
válasz
logineres #14858 üzenetére
-Nagyon off-
Ez mondjuk engem érdekelne hogy lehet elhagyni egy TWS-t.
Amikor megvettem az earfun-t, akkor volt bennem egy félsz, hogy tuti el fogom hagyni valamelyiket, vagy a tokját. Tok nélkül nem is merek elmenni sehová, nem szivesen raknám csak úgy zsebre a füleseket tok nélkül. Okulnék a történetetből, ha lehet. -
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14764 üzenetére
kieg.: se a PC-m bluetooth adaptere, se a Yet -t10 dongle nem tudja az LC3-at, hiába tudja az Earfun Free pro 3. És hiába tudja az aptX LL-t az Earfun és a Yet-t10 is, valamiért aptX adaptive az alapértelmezett kodek és nem is tudok átváltani aptX LL-re.(első párosításkor még áttudtam váltani, de azóta se)
-
atos30
aktív tag
válasz
DarkByte #14763 üzenetére
A dongle dual módban csak úgy, hogy ps5-be bedugva egyszerre tud szólni az earfun meg a sony over-ear is. Persze ilyenkor SBC lesz mindkettőnél a kodek.
A leírásában azt írja , hogy PC-vel használva és bekapcsolva a voice funkciót hatással van a hang minőségére ("it will have a great impact on the sound quality")Earfun-nal sajnos nem próbáltam ki PC-n, hogy mit csinál. Örülök egyenlőre, hogy összehoztam a füleseket a telefonnal és a ps5-el
-
atos30
aktív tag
válasz
DarkByte #14761 üzenetére
Earfun free pro 3 meg yet- t10 dongle ps5- el, alapból aptx adaptive lesz a kapcsolat. A dongle- n tudok váltani aptx/ aptx adaptive / sbc közt . Ha aptx adaptive- ra rakom a dongle- t és bekapcsolom a game módot az earfun appban, én az égvilágon semmilyen különbséget nem veszek észre a késleltetésekben. Mondjuk sbc kapcsolatnál sem veszek észre csúszást a hangban.
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14726 üzenetére
Na kipróbáltam egy egyszerű sony gumiharanggal. A zöld jelzésűvel (asszem ez az M-es). Szűkebb és hosszabb lesz vele a vetőcső kimenete, viszont nagyobb, jobban beül a fülembe és jobban szigetel.
Lett basszus, vissza is vettem belőle egy kicsit, . A magasak olyan koszos magasak, akárcsak a mély. Hangerő rendben van szerintem, bár kicsit hallkabb mint az Earfun és nincsenek részletek.
Filmmel is teszteltem, símán élvezhetőek a robbanások hangjai is. Mindenféle zenével is próbáltam , hallgatható mind, nem akartam kitépni a fülemből.Azt kell mondjam, hogy ez így EQ-val és normálisabb illesztékkel használható cucc.
-
atos30
aktív tag
Vettem egy ilyen A6S TWS rettenetet ali-ról 635 huf-ért. Pont olyan ,mint amire számítottam. Szar.
Viszont kiváncsi voltam mit lehet belőle kihozni egy kis EQ-val.Viszonylag használható lett. Lett valami mély és magas is, de a középpel illetve a beszédhangok/ének épphogy vállalható kategória lett. Vészmegoldásnak, gyereknek elhagyni ennyiért tökéletes.
Egy Vlog-ot vagy valami hasonlót azért meg lehet vele hallgatni.
Zenénél még basszusféle is lesz, némi magassal de ha énekhang is van benne, az egy kicsit fura lesz, de szerintem símán hallgatható. A telefonra AAC kodekkel kapcsolódik, van még persze SBC is.
A mikrofonja darabos és full doboz hang, de azért hallható és érthető mit mondanak.
EQ nélkül instant szemét.
-
atos30
aktív tag
Na megnéztem mit csinál az Earfun Free Pro 3 és a Yet-T10 adapter együtt PC-n.
Elég lassan kapcsolódott a Yet-hez. Már azt hittem, valamit rosszul csinálok.(A sony wh-xb910n szinte azonnal kapcsolódott).
Kapcsolódás után a Yet állapotjelzője szerint aptX Adaptive lett az alap kodek. Előszőr végig tudtam váltogatni a Yet-en a kodekeket: aptx adaptive/aptx/aptx ll/aptxhd. SBC-re át se váltott.
Majd próbáltam váltani telefon hangja/ PC hangja közt, hogy melyik szólaljon meg az Earfun-on. Na ez nem egyszerű, hiába a szimultán két eszköz kezelésre képesség. Kapcsolóik az Earfun a két eszközhöz, de az app-ban mindkét eszköz ki van pipálva. Ha meg kiveszem a pipát az egyik elől, arról lecsatlakozik.
Tartalom lejátszásakor, ha PC-n szól valami, akkor kell neki vagy 10-20 másodperc mire átkapcsol a Yet-re. Ha telefonon indítok el valamit, addig vissza se kapcsol a telefonra, míg PC-n meg nem állítom a lejátszást, majd kell neki 20 másodperc, hogy felvegye ismét a ritmust a telefonnal.Kikapcsoltam mindent, majd újraindítások után, már csak aptx és aptx adaptive közt tudtam kodeket váltani. Újraindítottam az earfun-t és most meg SBC/aptx/aptx adaptive lett a választék.
Nem tudom mit csinálok rosszul, sony-nál működik rendesen minden, oda-vissza vált szinte azonnal az eszközök közt.
Az Earfun-nál szerintem van még mit csiszolni az app-ban és az eszközök kapcsolódásának a kezelésében.
Késleltetésben én nem látok különbségeket a kodekek közt. Biztos van, csak én nem veszem észre se filmeknél, se játékoknál.
PC-ről .flac lejátszásakor az aptx adaptive kodekkel nekem túl sok lett a közép és magas. (gondolom előjöttek a részletek, amihez nem szoktam még hozzá, egyszerűen bántotta a fülem). A síma aptx kodekkel mérséklődött a közép és magas, talán a sonynál lévő AAC kodekhez hasonlítanám. SBC-n meg a megszokott volt.
-
atos30
aktív tag
válasz
Szaszati #14603 üzenetére
Megjött az Earfun Free Pro 3.
Kínából küldte a gyár, 11 nap volt az útja (péntek délutáni rendelés+szombat,vasárnap, -hétfőn vették a lapot és rögtön feladták).Első TWS-em, így nincs igazán mivel összehasonlítanom , csak vezetékes in-ear-el. Ha a Xiaomi Mi Piston 3 Youth képviseli a "0"-át a Sony XBA-A3 meg a "100"-at, akkor hangzásban EQ nélkül az Earfun FreePro 3 , valahol 40-50 közt ingázik, attól függően épp milyen stílusú zene szól.
EQ nélkül nekem a mélyek rendben voltak, a közép és magasok nekem kicsit harsánynak tűntek, kicsit olyan műanyagos érzésűek. Az app-ban az Oluv féle Boosted EQ szerintem jó kiindulási alapnak.
Személyre szabva az Earfun EQ-ját még hozzárendeltem egy Poweramp Equalizer app (nem a zenelejátszó app) beállítást. Na, így már elég szép lett a mély/közép/magas. Még egy pár nap szórakozás a Poweramp Equalizer app-al és szerintem elérem vele a XBA-A3-ast kb 75%-os szinten.A gumiharangja nem olyan csúszós szilikonos, mint a Pistoné, de nem is annyira gumis tapadós, mint a sony-é. A sony gumiharangját rá lehet rakni, az vastagabb gumiból van, gumisabb gumi(jobban tapad a fülben), a keresztmetszete szűkebb és hosszabb. Így azzal más lesz egy picit a hangzás.
A szivacsos gumiharangot nem próbáltam, én azokat nem szeretem.Ezt a gumi szárnyat az Earfun szerintem nekem találta ki. Ami rajta volt az pont jó méret, nem érzem, hogy ki akarna esni a fülemből, bár aki sokat rágózik, annak szerintem ez is ki fog esni.
Tv mellett kipróbáltam az ANC-t. Kikapcsolt ANC-nél picivel többet hallottam a TV hangjából, mint a sony gumiharangjával, de ez elenyésző. Így sem értettem semmit,hogy mit beszélnek a tv-ben.
Bekapcsolt ANC-nél már szinte eltünt a tv hangja, de ilyenkor egy nagyon halk alapsistergést lehet hallani. Kikapcsolt tv-nél is lehet hallani ezt az alapsistergést, gondolom ennek ilyen az ANC-je. Persze zenelejátszáskor ebből semmit nem lehet hallani.Ágyon fekve a párnára rakva a fejem , egyáltalán nem volt kényelmetlen, nem éreztem, hogy nyomná a fülem, símán lehet vele ASMR-re elaludni.
A biciklizésnél majd kiváncsi leszek mennyi turbulencia lesz, és a szélzajt mennyire tudja csillapítani.A telefonom (Samsung note 10+) átállt aptX kodekre.
A Poweramp zenelejátszó app 24bit/192kHz 5186 kbps flac-nél a kimeneten 120 ms késleltetéssel 16 bit 44.1 kHz jelent meg. Dekodolás után a szoftveres kimenetnél még 48 kHz -et mutat 16 bit-en. Kimeneti eszköznél a végén 44.1kHz lesz.A YET-10-es bluetooth csodával majd később még kiprobálom, mit is csinál a game mode (gondolom ez lenne az aptX LL), meg átkapcsol-e adaptivra.
-
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14531 üzenetére
Hát ez érdekes lehet.
Mikrofon ugye alapból nincs ebben, mert a rácsatlakoztatott füles mikrofonját fogja használni. A sony meg eleve feljavítja a hangminőséget ,meg még zajszűrést is csinál. Earfun-al most lesz előszőr dolgom, így ott nem tudom hogyan csinálják.Egyedül a windowsban látok olyat, hogy lehet változtatni a minőségen. Alapból a legjobbon van, ami "1 csatorna, 16 bit, 48000Hz (DVD minőség) ". (lehet ez a HD minőség?)
Szerintem ez a " All Support HD MIC Calling" arra vonatkozik, hogyha a csatlakoztatott eszközben van HD minőségű mikrofon, illetve
"-With high-definition microphone, support call function" , ez is jelentheti azt, hogy HD minőségű mikrofonnal rácsatlakozva, támogatott a hívás 16 biten és 48000Hz-el. De nem maga az eszközben van a HD mikrofon, mert akkor "with builded HD microphone" lenne a szöveg.Érdekesek néha ezek a marketing szövegek.
-
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14529 üzenetére
Igen.
Legalábbis ha kézzel állítom a fejhallgatón, vagy a billentyűzeten, vagy a bal sarokban a hangerőcsúszkát, vagy az eszköztulajdonságokban a yet-t10 jelszintjét állítom, akkor mindenhol egyszerre mozdulnak a csúszkák. (még a fejhallgató telefonos app-jában is)
Kiprobáltam yet-t10 nélkül is a pc bluetooth-ával és akkor is ez van.
Közvetlen hangvezérlés lehet (DVC) bluetooth--on a win 11-ben. Azt nem találom, hol lehet ezt kikapcsolni, csak külön alkalmazáshangerő állítási lehetőséget látok win11-ben, azok meg mind 100-on állnak.
Remélem az earfun-al is így fog működni.
Androidos telefonon tudok variálni a DVC kapcsolgatásával a fejlesztői menüben, és akkor tudok függetlenül játszani a hangerőkkel. -
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14525 üzenetére
Igen, ez az(24 bites verzió).
Pc-re rádugva (win11) , automatikusan ez lett a kimeneti és bemeneti hangforrás. A hangerő állítás szinkronban van, úgyanúgy, mint amikor a billentyűzeten állítom a hangerőt. A hang tulajdonságnál látom a mikrofon résznél, hogy működik a mikrofon része is a headsetnek. Headphone(Yet-t10) illetve Headset Microfone(Yet-t10) azonosítja a win. Kéken világít az állapotjelzője, ez azt jelenti SBc kodeket használ a sony fejhallgatóval.Kiváncsi leszek az Earfun-al átvált-e majd Aptx kodekre automatikusan vagy kézzel kell majd kapcsolgatni. (akkor zölden kellene világítania)
AAC, Ldac ebben nincs, de így SBC kodekkel használva sem tapasztalok csúszást a hangban (vagy csak én nem veszem észre)
-
atos30
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14522 üzenetére
PS5-höz vettem USB-s, antennás. Yet-t10 fantázianevű csoda. Gombnyomásra lehet kodeket váltani rajta. Az SBC kodekjével nem tapasztalok késést Sony fülessel (ebben nincs aptx), de az Aptx adaptive-re kiváncsi leszek , hogy észreveszek-e valami különbséget az earfun-al késleltetésben.
-
atos30
aktív tag
Berendeltem egy earfun free 3 pro-t. A EFAIRS07 kuponkoddal lejött 30%, így megint 56 usd lett, mint Black friday-kor ,free post-al a myearfun.com-ról. (tipp: paypal -es fizetésnél át kell állítani a currency-t usd-ra és akkor középárfolyamon lesz a váltás a paypal váltása helyett- kb 1000 forinttal olcsóbb lesz)
Pálcikásat nem akartam, kiváncsi leszek a szélzajra biciklizés közben.
Aptx adaptivra is kiváncsi leszek játéknál, ha már van ilyet tudó bluetooth dongle-m, akkor kihasználnám vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Autószerelők, autószerelés
- Star Trek
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest