Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w
    félisten

Rive: tudom, én vagyok a fanatikus idegmarha, Te meg az okos...

Láma: pontosan erről a ''kisajátításról'' kezdtünk el beszélgetni a másik topicban is. Nincs szó erről, csak arról, hogy nincs olyan, hogy valaki keresztény, más meg keresztényebb, ergo ez nem gyűjtőfogalom, mint ahogyan azt sokan - tévesen - gondolják. Továbbá arról sincs szó, hogy bárkinek is meg kellene halnia fizikálisan, mert nem keresztény. A keresztényeknek nem dolguk a gyilkolás, ellentétben bizonyos vallások képviselőivel (említsem pl. az iknvizíciót, vagy mondjuk a Korán ''öngyilkos képviselőit''?). Ellenben a keresztényeknek igenis dolguk tájékoztatni az embereket az igazságról, még akkor is, ha ez mindkét félnek kényelmetlenséget okozhat (gondolok itt most az Igét hirdetőre és a hallgatóságára). Nyilván itt nem arról van szó, hogy belemászok vkinek az arcába az utcán és folyamatosan zaklatom, mert ez valóban nem követendő példa (''agitáció''), de azt igenis megtehetem, hogy vmilyen technikával kimegyek egy lakótelepre és előadok egy evangelizációs jelenetet. Akit érdekel, odajön, akit nem, továbbmegy. Ha esetleg vkiről látom, hogy érdeklődik, megkérdezhetem, hogy további mélységekben is érdekli-e Isten mondanivalója, vagy csak pusztán nézőként van jelen. A jó út nem az, hogy szó nélkül hagyom, ha vki téved, hanem az, ha rávezetem a helyes ösvényre. Ha ennek az az eszköze, hogy erről egy nyilvános fórumon ''beszéljek'', megteszem; ha az, hogy az utcára menjek evangelizációra, megteszem; ha csak szimplán imával, megteszem.

Új hozzászólás Aktív témák