- Honor 400 Pro - gép a képben
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
Neil Watts #33425 üzenetére
Ja, most nézem, ugyanazt írtam mint Sonja.
Kicsit fáradt vagyok....
-
Lathronos
őstag
Na én is kipróbáltam a 18.04-et. Hát ezzel még várok 6 hónapot, hátha addig még javul egy picit. Snap csomagok telepítése és indítása kicsit lassú(és ha egy szoftvernek van snap és deb változata is, hát persze, hogy a deb-et nem találod meg az alapértelmezett tárolókban), a meltdown és spectre microcode patch az ígéretekkel ellentétben NINCS alapértelmezetten telepítve, Steam kliensből futtatva játékokat nem egyszer hibaüzenettel el sem indul, 3D terén is vannak gondok, nem egy esetben zuhant az FPS 30 alá pl. a Mad Max, Tomb Raider, GRID esetében. Persze lehet, hogy ezen jelenségek konfiguráció függők, és másnál hibátlanul fut minden.
-
Lathronos
őstag
Annyira dícséri mindenki a 18.04-et, hogy eldöntöttem én is kipróbálom. Aztán ha minden elvárásaim szerint működik, hétvégén... jön... jön... jön... a vízipók.
-
Lathronos
őstag
"Jó-jó, csak miért openbox? Tudom-tudom .... az erőforrások ... akkor menjünk tovább ... egyszerűen kapcsoljuk ki a gépet, mert úgy nem fog erőforrásokat zabálni, vagy mittomén használjunk újra DOS-t! Nem ?"
Na jó, készítek olyan KDE remastert, aminek még egy i9-7900X és 128 GB RAM is kevés. Így jó lesz?
Viccet félretéve készítek Cinnamon-t is.
-
Lathronos
őstag
Szia!
Egy ideig nekem is GTX650Ti-m volt és nem ment nagyobb fordulatszámon a Cinnamon remasterem alatt a ventilátor mint Windows alatt. Nem tudom mi okozhatja. Ha időm engedi, márciusban készítek egy friss 16.04-es Cinnamon-t is. 18.04-gyel még várok kiadás után legalább fél évet amíg stabilizálják.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #32163 üzenetére
(#32164) ubyegon2
Igen, január 8-i.
"Ha nem is a szokásos ferdeszemű animefigura"
Szerintem igen dekoratív egy anime lány a háttérben. Szebb tőle az asztal mint pl. egy Pamela Anderson képtől.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #32037 üzenetére
Szegény pára 2 óra használat után elhalálozott.
Ezért is töröltem. Nyugodjék békében. Nem tudom miért, mostanában nem tudok Mint-ből életképes remastert készíteni. De ubuntu-ból se egyszerű.
Azt viszont most post-oltam a logout-ba.
-
Lathronos
őstag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
Lathronos
őstag
Szia! Az smplayer-rel nekem is sok bajom volt, most mpv-t használok. Ugyanolyan jó, viszont sokkal kevesebbet fogyaszt. Ha időm engedi, jövő héten készítek egy friss 16.04.3 remastert Cinnamon-nal. Most épp a 64 bites openboxot készítem, azért nem érek rá vele foglalkozni. Holnap meg másnapossággal fogok szenvedni, az elmúlt évek tapasztalatai alapján. 😄
-
Lathronos
őstag
válasz
Tav-Csoves #31972 üzenetére
Lehet, hogy az ONT-n/modemen kéne állítani valamit. Ha DIGI-s vagy, ITT valószínűleg tudnak segíteni.
-
Lathronos
őstag
válasz
Tav-Csoves #31955 üzenetére
Végső esetben ezzel is tehetsz egy próbát. Ez eddig mindenen futott. Jelenleg nálam is ez fut.
-
Lathronos
őstag
válasz
Tav-Csoves #31950 üzenetére
Az is szaggatni fog a Gnome3 miatt. Próbáld ki inkább a MATE 16.04.3-at. Az kifejezetten gyengébb konfigurációkra van optimalizálva.
-
Lathronos
őstag
válasz
Tav-Csoves #31948 üzenetére
Melyik Ubuntu-val próbálkozol?
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #31679 üzenetére
Tudom, tudom. Lassú víz partot mos... De addig van még 5-6 év remélem. Na meg aztán nem tudom, hogy a régi GPU-kkal való kompatibilitás mennyire lesz megoldva. Esetemben pl. a PC-mben egy nVidia GTX 650 Ti van. Na majd megnézem a 18.04-ben hogyan működik ez a Wayland. Erről a szóról mindig az Alien filmek és játékok jutnak az eszembe. Nem is tudom, vajon miért?
-
Lathronos
őstag
Minél több változtatást eszközölnek a rendszeren, annál kevesebb kompatibilis szoftver lesz. Mert a fejlesztőknek se kedvük, se idejük nem lesz minden egyes verziónál újraírni a kódokat. Aztán majd a 19.04-nél rájönnek, hogy a wayland nem is annyira jó nekik(mint tették azt a unity esetében is). De akkor már elveszítettek újabb pár száz felhasználót és fejlesztőt. Így aztán eső után köpönyeg, ahogy mondani szokás. Én is valószínűleg megyek át debianra, igaz a PPA-k nyújtotta extra kínálatról le kell mondjak.
-
Lathronos
őstag
Ez elég rossz hír azok számára, akik Pentium 4 PC-vel rendelkeznek és csak ubuntu-t hajlandóak használni(én ismerek ilyen személyt). Kíváncsi leszek, hogy a 64 bit mikor fog elavulttá válni. Mivel már több mint 10 éves, előbb-utóbb várható a 128 bites CPU-k megjelenése a hétköznapi felhasználásban is. Bár lehet, hogy addigra már nem is fognak PC-ket/laptopokat gyártani. Már most is veszteséges ezek gyártása, mivel ugyebár nem mindeki cseréli őket 3-4 évente. A PC-m nekem is már 10 éves, és a laptopmom is már túl van a 2. születésnapján.
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #31381 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy használhatatlan a 16.04 és linux mint 18, mert használható. Csak épp remaster nem készíthető belőlük sehogy sem, valamint a fejlesztés iránya nem tetszik. Minél többször módosítanak rajtuk, annál több szofverrel lesznek inkompatibilisek.
Esetemben pl. Pinguy Builder és remastersys.
-
Lathronos
őstag
A 64 bites ubuntu 14.04.5 openbox remaster tölthető a blogomból.
-
Lathronos
őstag
válasz
growler #31374 üzenetére
Vagy az ISO kicsomagolós-visszatömörítős megoldást választom ami sokkal időigényesebb művelet mint lefuttatni a remastersys script-et.
Majd meglátjuk ha eljön az ideje. A 64 bites openbox ISO-t most töltöm fel MediaFire-re, kb. 20 perc múlva tölthető lesz.
Viszont zabálja a RAM-ot és a CPU-t rendesen. Így i3, i5-nél gyengébb PC-ken valószínűleg csiga lassú sebességgel fog futni. A 64 bites ubuntu 14.04 optimalizációja botrányos.
Már az én Xeon-omat is megizzasztja rendesen, mint a conky-n azt látni lehet..
Pedig csak a Firefox fut 1 megnyitott lappal(Prohardver).
Ja és a PinguyOS már halott projekt. Abbahagyták a fejlesztését.
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #31367 üzenetére
Szia!
Ez a 32 bites 14.04.5 frissített változata. Most látom, elírtam a conky-ban.
16.04-ből nem lesz remaster, mert nem tudok semmivel sem működőképes remastert készíteni.
Majd újra megpróbálom a 18.04-gyel, hátha. Ha nem sikerül, váltok debian-ra. Majd készítek egy How To-t a kezdőlap készítésről.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Kész a friss, ropogós 14.04.5-ből készült 32 bites openbox remaster.
Ez egy nagyon minimálisan módosított alap ubuntu, pluszban mindössze a codec-eket tartalmazza,2 db conky-t, némi openbox bugfixet és Firefox helyett a Palemoon-t. Most töltöm fel MediaFire-re, kb. 22:30-tól tölthető lesz a logout blogomból.
Holnap meg jön a 64 bites.
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #31307 üzenetére
Köszönöm a segítséget, kicseréltem
Így már működik minden funkció.
Leállítás -
dbus-send --system --print-reply --dest=\"org.freedesktop.ConsoleKit\" /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Stop
erre
systemctl -i poweroff
Újraindítás -
dbus-send --system --print-reply --dest=\"org.freedesktop.ConsoleKit\" /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Restart
erre
systemctl -i reboot
Í
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
90%-ban elkészült a 32 bites ubuntu 16.04.3 openbox remaster, viszont van egy kis gond. A leállítást és újraindítást a cb-exit vezérli, viszont nem működik egyik funkció sem.
Ez a kép fogad ha rákattintok a leállításra vagy újraindításra, és itt megáll.
Van ötletetek, mi lehet a gond? A felfüggesztés és kijelentkezés viszont működik.
Itt a cb-exit tartalma: LINK
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Elérkezett a pillanat, hogy 16.04-re váltsak. Ebből adódóan akik ismernek, jól tudják, ilyenkor rendszerint egzotikus példányokat is készítek nem hivatalosan támogatott De-vel(cinnamon) és WM-mel(openbox). Mind a 64, mind a 32 bitesből készül remaster. Kérdésem az lenne, közzé tegyem-e a logout bolgban az ISO-kat? Van-e rá igény?
-
Lathronos
őstag
válasz
qwertly #29607 üzenetére
Csak angol nyelvű pdf-ek vannak. Nem fordítanak mostanság magyarra semmit, mivel a többség beszéli a nyelvet. Esetleg könyvüzletben nyomtatott formában van, de azokat viszont aránytalanul magas áron lehet csak beszerezni, már ha van egyáltalán linux témában készült alkotás. Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírrel szolgálni.
-
Lathronos
őstag
Mivel rengeteg dolgot módosítanak az Ubuntu-n mire Mint lesz belőle, így a mi megoldásaink lévén Ubuntut használunk, a te esetedben nem jelentenek biztos megoldást. Ez valami Mint specifikus megoldást igényel. Talán a Mint topic-ban valaki vagy a már említett linux mint közösségi oldalon kimarite tud megoldást.
-
Lathronos
őstag
Mint fórumon vagy a hivatalos közösségi oldalon nem tudnak megoldást?
-
Lathronos
őstag
Linux Mint 18+IGP. Így már mindent értek.
Hát akkor esetedben mást kell találnod a tearing javítására, mert ami Ubuntu-n működik, az rendszerint Mint-en nem. Főleg 18 és 18.1 esetén.
Ráadásul nálam olyan sete-sután viselkedik, hogy mellőzöm a használatát az Ubuntu 16.04-gyel egyetemben. Gondolom vissza tudod állítani a Firefox-ot. Ugyanúgy kell csinálnod ahogy leírtam. Én a saját, módosított Ubuntu Cinamonom 14.04-emet használom, azzal perfektül működik az Intel IGP.
-
Lathronos
őstag
válasz
Damateo #29589 üzenetére
Most olvasom, hogy laptop kéne. Még nem ébredtem fel.
Akkor itt kérdezősködj. Én elfogult Toshiba rajongó vagyok, így velem nem biztos, hogy jól járnál.
-
Lathronos
őstag
válasz
Damateo #29589 üzenetére
Én egyedül a tearing-et tapasztaltam Firefox-ban IGP használatakor, de Syl által javasolt előbbi megoldás nálam is bevált. Játékok közül csak a Firewatch natív linuxos változatát próbáltam, az szépen ment IGP-vel. A CS gond nélkül kell, hogy fusson rajta. De ha biztosra akarsz menni, még vársz kb. 4-5 hónapot és állítólag jönnek a Radeon-os Intel CPU-k.
100.000-ből már elég jó új PC-t is össze lehet hozni. Nem követem a mai tredeket, így konfiguráció tekintetében nem tudok tanáccsal szolgálni, de itt majd adnak tippet.
-
Lathronos
őstag
válasz
Apollyon #29582 üzenetére
Az OpenBox kinézetre egy laikus számára megfelelő témát választva hozzá és menü launchert simán DE-nek tűnik és működését tekintve is ugyanazt az érzést adja. Nem úgy mint az i3, ratpoison és awesome, melyek szembetűnően különböznek és legtöbb kizárólag billentyűzettel vezérelhető.
Amúgy itt van egy kész DWM-es debian8 ha érdekel.
-
-
Lathronos
őstag
Tearing mentesítés:
Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés -> MATE Tweak -> Ablakkezelő: Marco-t átállítod Compiz-ra.
Az egérkurzor meg csak parasztvakítás, nincs mellette forgó ubuntu logo. De ha telepíteni alkarod:
Töltsd le a fájlt. Csomagold ki, majd a Ubuntaero_v1.0 mappát másold be a /home/neved/.icons mappába. Ez egy rejtett mappa, a CTRL+H billentyűkombinációval tudod láthatóvá tenni a fájlkezelőben.
-
Lathronos
őstag
Más: tudja valaki, mikor adják ki a 16.04.2-t? Lehet teszek vele egy próbát.
-
Lathronos
őstag
Látom a szokásos baráti boxmeccs most sem maradt el.
Az arany középút talán az Ubuntu 14.04.5 Cinnamon 2.8.5-tel. Jelenleg elég jó a fogyaztása is, ésa minden működik rajta, Nemo-t is beleértve. Nem lassú, egyedül a zárt nVidia driver használatakor jelentkezik némi tearing olykor-olykor, de ez könnyedén orvosolható.
-
Lathronos
őstag
Ez betudható annak, hogy a gyártósoron olyanok telepítik és kalibrálják a laptopokra az ubuntu-t, akik alig rendelkeznek linux tapasztalattal. Nálunk a Lenovo-nál pl. a technikusok 80%-a nem is látott még Ubuntu-t. Én vagyok a fent maradt 20%.
Ha meg nem úgy működik valami ahogy kéne, majd a vásárló megoldja.
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
Azért előtte egy Live rendszeren teszteld, hogy tényleg működik e a Lenovo T400-ason a 16.04. Valamint arra készülj fel, hogy alaposan szelektálták a csomagokat, így jópár szoftvert csak PPA-ból fogsz elérni. Az 16.04-re optimalizát UALinux PPA aktiváló deb csomagot ITT találod. Többek közt VLC, Avidemux és még sok más ami 14.04-ben még benne volt csak innen érhető el 16.04 alatt. Folyamatosan frissítik, így mindenből a legújabb van benne.
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #29192 üzenetére
Szerintem nem olyan csúnya az OpenBox ha szán egy kis időt az ember a "sminkelésre". És ez még nagyon alapszint, DeviantArt-on olyanokat látni, hogy el sem hiszed.
(#29193) Syl
Csak nehogy az MS féle Windows Phone sorsára jusson.
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #29176 üzenetére
Az OpenBox WM, nem DE.
Nem fapados, csak nem olyan egyszerű díszíteni mint pl. a KDE-t vagy a Cinnamon-t.
(#29175) Syl
Megnyugtatlak, a 17.04, 17.10, 18.04, stb. a végtelenig se lesz jobb. Az igazi, hamisítatlan, használható Ubuntu a 14.04-gyel fog kihalni. Ez a kontárkodás amit manapság művelnek a Canonical-nél kiábrándító.
Ezért is leszek kénytelen valami alternatívát keresni a jövőben helyette.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #29187 üzenetére
"igazából tök mindegy melyik verziót rakom fel, ugyanúgy szopok az Unityvel"
Van annyi DE mint csillag az égen, Cinnamon 3 is, vagy a stabil 2.8.5. Pár sor terminálban az új DE telepítése és a Unity törlése. De ezt te is tudod. Gondolom azért hagytad a Unity-t mert adni akartál neki egy esélyt. Nekem is egy kijárat nélküli labirintusnak tűnik, 2 másodperc alatt úgy elveszek benne, hogy azt se tudom hol vagyok.
Hát a kölcsön kenyér visszajár nevű játékban egyikünk sem ártatlan bárány, ez az emberi természet egyik legnagyobb átka amin már 10.000 éve nem tudunk túljutni.
(#29188) Aethelstone
Nem érzékeny, csak most ért a tűréshatárához. Innen már csak egy apró lökés, hogy beteljen a pohár. Legyünk emberségesebbek és ne kötekedjünk. Ezt nem személy szerint hozzád intézem, hanem mindenkihez.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #29161 üzenetére
Csak a YouTube 720p HD lejátszás ne zabálná ennyire a CPU-t(Xeon5430).
Persze ez SMTube telepítésével + MPV-ben futtatással redukálható nem kevéssel, de ez persze utólag jutott eszembe mikor már kész lett az ISO. Újabb egy teljes napot pedig most erre nem tudok szánni, majd a következő ISO-ban orvosolom
Igaz, laptopon meg sem érzem, de abban i7 van ami már egészen más súlycsoport.
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #29155 üzenetére
Mert még nem próbáltál openboxos rendszert. Azok aztán villámgyorsak és szinte semmit sem esznek.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #29152 üzenetére
Hát nem tudom, talán RAM fogyasztáson látszik meg a különbség. Mint-en jól optimalizálták a Cinnamon-t, Ubuntu-n viszont nálam alapjáraton felzabál 1 GB-ot, aztán ha elindítom a firefox-ot és böngészek itt PH-n, felmegy 1.3-ra. Ha ne adj isten még a radiotray is megy már is 1.5 GB-nál tartok. De szerintem még ez sem olyan sok a Unity-hez képest. Az az első amit kukába hajítok friss telepítésnél.
Összességében jól muzsikál a Cinnamon ubuntu-n(hisz a mint is az, kiegészítve pár extrával), így használat során meg nem mondja senki melyik a mint és melyik az ubuntu.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #29036 üzenetére
A legtöbb ember nem elégszik meg azzal(ahogy az ubuntu fejlesztői sem) ha valami jól működik. Tökéleteset akarnak alkotni, aminek a végeredménye többnyire katasztrófa. És akkor jön a mutogatás a másikra, hogy a user a hülye és nem ért hozzá, nálunk tökéletesen működik. Hiába a bug report áradat amivel elárasztják őket, hogy épp csak nem fulladnak bele, félresöprik mintha ott se lenne és ezzel meg is van oldva szerintük. Aztán mikor már lincselés veszélye van kilátásban, kijavítanak 1-2 hibát, ami aztán újabb 10-et eredményez. A 14.04 úgy ahogy még használható, annak az életciklusát még kivárom, aztán lövésem nincs mit fogok használni helyette. Bár jobb alternatíva híján talán debian-t.
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #28538 üzenetére
A PowerPoint is működik nálad Office 2007-en PlayOnLinux-ból futtatva? Unokanővéremnél nem.
Mielőtt bárki is megkérdezné, legális verzió. Mivel igazgatóhelyettes és ebből adódóan elég sok adminisztratív feladata van, így számára az iskola ingyenesen biztosította mint nélkülözhetetlen munkaeszközt. És ő élt is annak idején ezzel a lehetőséggel.
-
Lathronos
őstag
válasz
Grafiqs #27906 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, mostanában nem igen követem az ubuntu topic témáit.
Olvastam, hogy valamelyik remasteremmel problémád volt, nem indult(ha jól következtetek az OpenBox lesz az). Hátha tudok segíteni. Mivel írtad az ISO-t? Windows-on RUFUS-szal, ubuntu-n a Mintstick-kel érhető el a legjobb eredmény. Valamint a telepítés menetét leírnád? Lehet ott hagytál ki valamit. Vagy ha automata telepítést választottál, akkor az lehet még a hiba forrása. Amúgy a 32 bitest is próbáltad? Atom CPU-k esetében nem mernék mérget venni a tényleges 64 bitre.
-
Lathronos
őstag
válasz
brickm #27948 üzenetére
1. Pontosan, a skel az alapértelmezett felhasználó beállításokat tartalmazza.
2. Ennek nem szabadna megtörténnie. A GRUB konfigurációs fájlját a ubiquity(telepítő) mindig annak a PC-nek/laptopnak az OS környezetéből generálja, amire települ. Vagyis végigvizsgálja a partíciókat a telepítés végén, és ha az Ubuntu-n kívül nem talál más OS-t, akkor csak az Ubuntu-nak szabad szerepelnie a listában. Ha pedig van mellette Windows is, akkor azt is beleteszi a GRUB-ba. A
sudo update-grub
parancs ahogy azt lev258 is többször javasolta itt és más topic-ban is, nem oldja meg a problémát?Na várjunk csak, most esett le: te grub customizer-rel átírtad a GRUB konfigurációját és így készítettél remaster-t? Nem említettem, mert azt hittem ez egyértelmű: remaster készítéskor nem szabad módosítanunk semmit a GRUB alapértelmezett beállításain, máskülönben a módosításaink lesznek az alapértelmezettek, felülírva az erededi grub.cfg-t.
-
Lathronos
őstag
válasz
brickm #27946 üzenetére
Nos a kérdés az, hogy mit szeretnél? A válasz ugyanis a szándékaidtól függ. Amennyiben egy telepíthető teljes rendszermentést akarsz készíteni(jelszavaiddal és beállításaiddal egyetemben) saját használatra(ezt láttad a videóban), akkor a backup gombot válaszd a Pinguy Builder-ben, és ez esetben a skel mappával sem kell foglalkoznod, a szoftver minden szükséges módosítást automatikusan elvégez helyetted, a jelszavaid, böngésző könyvjelzőid, stb. elmentését is beleértve(előtte a /home-ban lévő fontos adataidat persze mentsd el: dokumentumok, képek, miegymás). Ha viszont egy olyan remaster-t szeretnél létrehozni ami csak az alaprendszert és az általad telepített programokat és azok általad módosított beállításait(nyelv, kinézet, stb.) is tartalmazza, de a saját jelszavaidat nem, és ezáltal bárki számára használható legyen, akkor az általam leírt módon kell eljárnod.
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a választ.
-
Lathronos
őstag
válasz
brickm #27942 üzenetére
Remaster-t leginkább frissen telepített és nem már belakott pár hetes vagy hónapos rendszerből ajánlott készíteni. De talán egy próbát megér. Ha futtatod a leírásban prezentált beállításokkal a bleachbit-et, akár 2-3 GB-tal is csökkentheted a / partíció méretét. További 2-3 GB-ot pedig az ubuntu-tweak régi kernelek eltávolítása funkciójával nyerhetsz.
-
Lathronos
őstag
válasz
Melack #27889 üzenetére
A linux-szal nem harcolni kell, hanem megismerni. Az pedig, hogy a Windows jobb, nem helytálló megállapítás, mindössze más filozófián alapul és hidd el, a linux semmivel sem ér kevesebbet a Windows-nál. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy számodra a Windows sokkal ideálisabb mint a linux. Van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest