- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
vicces #15430 üzenetére
Az NTFS partíció egyszerű mount beállításához használd az ntfs-config felületet. Beleír szépen az fstab-ba.
https://apps.ubuntu.com/cat/applications/saucy/ntfs-config/ -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
teleahocipöm #15385 üzenetére
A CTRL+ALT+F1 behozza a konzolt?
-
sanchomuzax
aktív tag
Az nm-applet hálózati indikátor elveszése javítás alatt:
http://www.webupd8.org/2014/04/fix-lubuntu-1404-network-manager.html -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #15308 üzenetére
Sikerült viszonylag elkapnom a 14.04-val jelentkező login session kidobás problémát a Lubuntu / LXDE felületen.
A 14-essel kissé áttúrták a 13-hoz képes a "~/.config/lxsession/Lubuntu/desktop.conf" kezelését. Látszólag ugyanaz, de mégis teljesen máshogyan nézett ki a 13-ról frissített 14-esé, mint a szűz 14-esé. Vélhetően valami komponens nem lehet még 14-esre hangolva, emiatt ott szállhatott el, hogy a desktop kezelőt valami átírta valamire, ami miatt nem indult el az asztal.
Legalább már tudom, hogy mit figyeljek, ha ismét beüt a ménkű. Akkor elkapom, hogy mi az a "valami".
) De ne legyen legközelebb, mert idegesítő.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #15293 üzenetére
Nnna, be tudok végre lépni (ugyanis az újratelepített Lubuntu session is elszállt). A "~/.config/lxsession/Lubuntu/desktop.conf" turkálása segített visszahozni az alap Lubuntu session-t. De most úgy jön be, mint a Lubuntu-netbook verzió. Az asztallal van tehát a gond. Hogy pontosan mi, azt még nem tudom.
Megyek aludni.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
lionhearted #15288 üzenetére
Azokkal kezdtem, de nem tudom, mit kellene látnom.
Már jön le az .iso...
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
#40553216 #15267 üzenetére
Természetesen ezentúl vagyok. Igazán arra keresem a megoldást, hogy miért nem enged be a Login ablak, miközben a terminal képernyőkön meg mindent tudok művelni. A logokban nem szúrja ki semmi olyan a szemem, ami ok lenne. Ezért lenne jó tudni, hogyan tudom terminálból újra rakni úgy a grafikus session-t, hogy ne kelljen ezért a teljes Lubuntu installt rázavarnom. Ismétlem, sudo apt-get purge lxde && sudo apt-get install lxde && sudo reboot volt már...
-
sanchomuzax
aktív tag
Frissítettem két gépet is Lubuntu 14.04-re. Mivel nem volt minden százas, ezért állítgattam a felületet. Mindkét gépen belefutottam abba, hogy elszállt a felület, nem engedett be a Login ablak a session-be (jól mondom?). Mindegyik gépen úgy hidaltam át, hogy a Lubuntuval amúgy is szállított LXDE-t feltettem külön is. Így létrejött egy új LXDE session, és abba beléphettem.
Az egyik gépen azonban ezt is elszúrtam, és hiába sudo apt-get purge és install, egyszerűen nem enged be újra. Újabb felületet nem telepítenék fel.
Hogyan lehet a telepítő rázavarása nélkül rendbe tenni ezeket az elszállt felületeket?
Kerestem ezzel kapcsolatos dolgokat a neten, de vagy a grafikus kártyával volt gond (nekem azzal eddig sem volt, más a baj), vagy ott sem jutottak megoldásra, vagy nem értették a problémát.
-
sanchomuzax
aktív tag
Google Chrome 32 Ubuntu változat 1-2 újdonsággal:
http://technicalworldforyou.blogspot.hu/2014/01/google-chrome-32-released-with.html -
sanchomuzax
aktív tag
Mostanában 13.10 os verzión az aktuális Chrome egyszer csak bedobja a szomorú manó képet. Onnantól kezdve csak a teljes reboot segít, hogy ismét netezni lehessen vele.
Egy helyen teljesen mellékesen említik, hogy a hardveres gyorsítást kikapcsolva a Chrome-ban megjavul a helyzet.
És tenyleg, úgy tűnik használt.
Valaki tapasztalt hasonlót?
-
sanchomuzax
aktív tag
Az ekkora cégek esetén, mint az rtl is, nem az rtl, hanem egy alvállalkozó fejleszti az appot vagy a weblapot. A szerződésben az adott projekt van, nem annak utókövetése, ami ki tudja, hogy lesz-e, kell-e. Így marad a silverlight és a 4.3-tól hibás android app, amíg nem lesz fontos valamiért ismét ez a vonal.
-
sanchomuzax
aktív tag
Valamit elmacskáztam, mert Terminal indításkor mindig ezt látom:
Hogyan javíthatom?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #12317 üzenetére
Megoldottam a Chrome/Chromium problémám (a Chrome nem tölti be a Google szolgáltatásaival kapcsolatos oldalakat, a Chromium nem tudja elfogadni a szinkronizációhoz kapcsolódó belépést, de nem login/pwd problémája van).
Az Ubuntu 13.10-re rátoltam a Lubuntu 13.10-t, meghagyva minden rendszerbeállítást. Most megy rendesen minden.
Előtte újra is tettem az Ubuntut, az sem segített. Azonban a netbookomon a Lubuntu és a Chromium jól megy. Így adta magát a dolog.
Fura.
-
sanchomuzax
aktív tag
Asztalra telepítettem az Ubuntu 13-t, és szívok a Chromium illetve Chrome használatával. Más gépen soha nem volt ilyen. A netbookomon Lubuntu van, ott sem jelentkezik az alábbi hiba.
A Chrome nem tölti be a Google szolgáltatásaival kapcsolatos oldalakat.
A Chromium nem tudja elfogadni a szinkronizációhoz kapcsolódó belépést, de nem login/pwd problémája van.A Chromium volt fent előbb, és lassan, pár nap elteltével fokozatosan kezdett el szórakozni. Ezért tettem fel a Chrome-t is, amin szintén pár nap elteltével jött elő a gond.
Mi lehet ez?
-
sanchomuzax
aktív tag
Megadtam a telepítéskor hozzá jelszót, de nem használom. Még nem láttam értelmét (Google Drive és Dropbox mellett).
Most hogy elindítottam az alkalmazást, ismét kéri a jelszót, szóval ez lesz az.
Nem adható meg, hogy ne kérje a gép indulásakor? Az Indítópultban nincsen benne az Ubuntu One indulása.
-
sanchomuzax
aktív tag
Ez hogyan kapcsolható ki? Minden új indítás után felugrik, és semmit nem enged, amíg meg nem adom a jelszót. Otthon ilyen nem kellene.
-
sanchomuzax
aktív tag
Kezdőknek, mint nekem, hasznos tweak lista a 13.10-hez:
http://www.noobslab.com/2013/10/tweaksthings-to-do-after-install-of.html
-
sanchomuzax
aktív tag
Hogyan lehet Ubuntu alatt kikapcsolni a keresés mező animációját. Kikapcsoltam az ablakokét, de ere az nincsen hatással?
Hogyan lehet a keresőben kikapcsolni/megadni hogy milyen tartalomban ne keressen szerencsétlen?
Nem szeretnék másik OS-t telepíteni, mert alapvetően bejön az Ubuntu, és elég a gép is hozzá. Ismerem a Lubuntut, és el is vagyok vele netbookon, de asztalon könnyebb, jobb a "teljes" disztró.
-
sanchomuzax
aktív tag
how to mount google drive in ubuntu linux
Features:
--> Multiple account support
--> Read/Write support for regular files and folders
--> Easy to transfer files
--> Provides read-only access to Google Docs, Sheets and Slides
--> Converts to ODS, ODT of PDFhttp://easytricksportal.blogspot.hu/2013/10/how-to-mount-google-drive-in-ubuntu.html
-
sanchomuzax
aktív tag
Elmacskáztam a billentyűzet beállítást az Asus Eee PC 901 netbookomon.
Nem működik az "í" és az "ű", valamint a "0" sem, az "F1-F12" funkció sor el van tolva egyel balra. Biztos, hogy nem hardver gond, mert megnyomáskor elgondolkozik a villogó kurzor egy pillanatra. Továbbá az "F1-F12" is mondom, működik, de minden egyel arrébb. Egy hiba itt látható, miszerint a "system-image-dbus" problémás. Ráadásul valami "/android" útvonal alatt lévő cuccot nem lel, ami soha nem is volt, hiszen ez nem Android, hanem Ubuntu lájtosítva (Lubuntu).
Van valami ötlet arra, hogy a csatolt beállításokon kívül mi a hóhért nézhetek még meg?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Formula-1
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Emulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged