- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz
body007 #15376 üzenetére
balazs@balazs-desktop:~$ sudo aticonfig --odgc
Default Adapter - ATI Radeon HD 3450
Core (MHz) Memory (MHz)
Current Clocks : 300 500
Current Peak : 600 500
Configurable Peak Range : [300-600] [500-600]
GPU load : 0%
balazs@balazs-desktop:~$ sudo aticonfig --lsp
Error: POWERplay is not supported on your hardware.Nálam úgy néz ki működik mert csak 300mhz 600helyett, ha nem fut játék. Ennek ellenére azt írja nem támogatja
-
Uniden
csendes tag
válasz
body007 #15230 üzenetére
hmm igen metacityre átváltva működik normálisan... viszont akkor meg eltűnik alulról az AWM dockom:S (max átváltok amikor filmet nézek de mégis jobb lenne ha meglehetne valahogy oldani)
a drivert nem tudom, hogy jó HD 4850 es kártyám van és 9.4es catalyst-t raktam úgy, ahogy egyik honlapon le volt vezetve... mert magamtól nem nagyon tudtam volna
de grafikai hibákat tapasztalok néha a compiz működése közbe, nem tudom, hogy ez esetleg kártya hibája lehet vagy driver
más: van egy iPod Touchom azzal mennyire bír el a linux? Olvasgattam róla és azt mondják h virtual boxxal wint kell virtuálisan futtatni és úgy oldható meg. Ha esetleg van valaki ő, hogy oldja meg a szinkronizálást?
-
törölt tag
válasz
body007 #15128 üzenetére
nekem is fennáll a hiba. eleinte azt hittem, hogy csak a jaunty alpha build miatt valami nincs rendben, de azóta is változatlan. mostmár a médiakönyvtárat sem tudja végigolvasni és meghal.
ha van valami fejlemény, az engem is érdekel, mert amúgy szívesen használtam amíg működött. -
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #15063 üzenetére
Arra figyelj, hogy miután hozzátetted a partícióhoz, a / helye vagy azonosítója megváltozik. Tehát egyrészt a grubban meg kell adni, hogy hol a kernel, másrészt az fstabban is be kell állítani a gyökér helyét.
(#15075) fradi81:
Miért akarod rendszergazda módban futtatni?
sudo nautilus
paranccsal csinálsz neki indítóikont. De nem javasolt a rendszeresen így használni.
Partíciót nem csatol. Azt vagy automatikusan csatolja, vagy kézzel kell megadni az fstabban. -
Major Major
senior tag
válasz
body007 #15063 üzenetére
Akkor elvileg nem mountolta fel bootnál a rendszer, tehát simán tudod törölni a swap partíciót. Viszont a területet hozzácsapni az ext3 partíciódhoz csak LiveCD-ről tudod. (Viszont a liveCD automatikusan felcsatolja magának a swapet, tehát azt inkább töröld ki a normál rendszeren)
Szóval
1. gparted, swap partíció töröl
2. liveCD boot, gparteddel sda4 megnövel -
törölt tag
válasz
body007 #14917 üzenetére
ahogy elnézem az az azureus utódja. az meg nem olyan jó, mert java-ban fejlesztik, meg laptopon eleve nem előny az erőforrásigényes program (ha csak háttérben kéne fusson).
most azon vagyok éppen, hogy ha lehet, akkor csak 64bites gtk alkalmazásokat használjak. persze mondjuk a skype esetében ez nem megy, mert az éppen egyik sem... nem is fut rendesen -
Rickazoid
addikt
válasz
body007 #14906 üzenetére
Nem egészen, semmi nem is hasonlít semmire azon a képen, egyébként megfogadtam Kicsirics77 tanácsát és töröltem az ATI drivert, az megoldotta, de az eredeti probléma, az a hibaüzenet, ami lefagyasztja az Ubuntut még fennáll. Újraraktam a drivert, az ATI félét, azzal ok a kernel, de más bajok vannak bőven, mindegyikkel, ami települ.
Kicsirics77: Az újabb ATI driverek nálam nem működnek épp úgy, ahogy kellene, kegyetlen lassú minden, az átlátszóság csak szürke, a videók lassítják a rendszert, teljes képernyős lejátszást csak "gmplayer -vo x11 -zoom" paranccsal tudok elérni, stb. Próbálom felrakni a régebbi drivert, az működött, hátha Jackalope alatt is elmegy, ennél úgyis csak jobb lehet. Tényleg a driver okozta a kernel problémáját, de a hibaüzenettel nincs összefüggése. Amint lesz elég helyem, megpróbálom újratelepíteni az Ubuntut, bár el fog tartani egy darabig, mert rengeteg módosítás van már ebben a rendszerben, a felére talán már nem is emlékszem.
-
negyedes
addikt
válasz
body007 #14747 üzenetére
Nekem megy a 3D(minden efekt, kocka stb), de ha adok neki egy aticonfig akkor ez jon vissza:
The program 'aticonfig' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
bash: aticonfig: command not foundDriver informaciot milyen parancsal kapok?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
body007 #14743 üzenetére
xorg-driver-fglrx_8.602-0ubuntu1_amd64.deb
fglrx-amdcccle_8.602-0ubuntu1_amd64.deb
fglrx-kernel-source_8.602-0ubuntu1_amd64.deb
libamdxvba1_8.602-0ubuntu1_amd64.deb
xorg-driver-fglrx-dev_8.602-0ubuntu1_amd64.deb
fglrx-modaliases_8.602-0ubuntu1_amd64.debNekem ezeket a csomagokat generálta amiket aztán csomagkezelővel telepítettem. Nekem 9.4 es driverrel működik a 9.04 es ubi. A zárt meghajtó nem jó
Más: Modline+9.04 problémára tud már valaki valamit?
[link]
A frissítési frekvenciával is voltak gondok. Manuálisan xorg.conf szerkesztéssel és saját modline generálással (gtf progi) megoldottam.
Na ez a véglegesben nem megy.Üdv Szisz
-
válasz
body007 #14741 üzenetére
Vissza vonnám az előző kijelentésem. A zárt meghajtó aktíválása után ua. kép fogadott mint az elején. De mostmár hiába távolítom el az fglrx csomagokat és újrarakom a linux-restricted-modulest, semmi
Azon gondolkodom, h az új driver lehet több csomagot rakott fel mint a régi és azt nem szedtem le, mivel nem tudom a nevüket. Hol tudom megnézni, h milyen csomagokat rakott fel az ati-driver-installer-9-4-x86.x86_64.run ? -
floatr
veterán
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
body007 #14107 üzenetére
Ez nem biztos, hogy menni fog. Ha Windows alatt RAID-et akarsz, akkor az összes lemezegységet "dinamikus kötetté" kell Windows alatt konvertálni, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezt olvasni és írni tudja majd az Ubuntu. A RAID-eket mégsem vegyes környezetre találták ki...
-
válasz
body007 #13994 üzenetére
shit! f$Ck
eznemjóez? -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007 #13665 üzenetére
De, el lehet, a bakiért felelhet az aktuális disztró vagy akármi más, és ha úgy barmolom bele a rendszerbe a drivert, akkor később gondok adódhatnak frissítésnél is, ugye nincs DriverCleaner ami asszisztálna a művelethez.
Ha nem megy a compiz nincs baj a jelenlegi driverrel sem, a 8.11 mégsem fél éves. (ugye annó rosseb tudja meddig hagyták a 8.3-at a disztróban, mikor HD Radeonon még képet sem adott, de azt legalább stabilan tette...) -
törölt tag
válasz
body007 #13568 üzenetére
ha arra gondolsz, ami a menüelemek eltüntetésénél van, akkor az a "CompizConfig Settings Manager"-ben az "Animations" bepipálásával érhető el. ha belépsz az Animations-ba, akkor ott ki tudod választani eseményekhez a "Burn" nevű effektet. igazából bármihez ki lehet: lekicsinyítés, program bezárása, stb.
-
gyurman
tag
válasz
body007 #13293 üzenetére
hibernalas utan se ter magahoz rendesen, a rendszer fut de csak fekete kep latszik
Várni kell, mire a lementett memória tartalmát visszalapátolja a ramba.be-be villan 1 kis kep
Nekem KDE 4.2 alatt voltak bevillanások. Az alap KDE billentyűzet hangerő nem kezelte a pulseaudio hangerőt.Mit használsz? Gnome? KDE?
(#13257) Nkboy
Pulseaudiot telepíts és abban választhatod, hogy a progik melyik hangkártyán szóljanak. -
-
Major Major
senior tag
válasz
body007 #12711 üzenetére
Nem azért, hogy beszóljak, csak a biztonság kedvéért:
Ha nem ismered a jogosultságkezelést és az alap hálózati ismereteket, ne állj neki a céges hálót heggeszteni.
Amiket leírtál, XP alatt is működnek (gondolom prof), ubuntuval szintén.
Linuxnál a RAID vezérlővel lehetnel gondok. -
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #11609 üzenetére
Valami komoly gond lehet ott a lemezzel/partícióval/fájlrendszerre. Inkább ez utóbbi.
2. képen írja a lényeget. Kapsz egy root promptot, úgyhogy ott futtass egy fsck -t a /dev/sda4-en. Most fejből nem tudom, hogy milyen paraméterekkel, de mindenképpen csinálj
egy alapos ellenőrzést. (Lehet szar a lemez. Túl sok bad sector vagy valami. smart mit mond rá? )De komoly monitor! Az egy lct tv? Ez valami htpc rendszer?
-
válasz
body007 #11597 üzenetére
Ez most hiba lenne (volt) a vinyón?
body@body-desktop:~$ sudo fsck
[sudo] password for body:
fsck 1.41.3 (12-Oct-2008)
e2fsck 1.41.3 (12-Oct-2008)
/dev/sda4 is mounted.
WARNING!!! Running e2fsck on a mounted filesystem may cause
SEVERE filesystem damage.
Do you really want to continue (y/n)? yes
/dev/sda4: recovering journal
Clearing orphaned inode 825729 (uid=1000, gid=1000, mode=0100600, size=72244)
Clearing orphaned inode 825728 (uid=1000, gid=1000, mode=0100600, size=72632)
/dev/sda4: clean, 263915/856800 files, 2208014/3413812 blocks -
gyurman
tag
válasz
body007 #11535 üzenetére
nekem ezzel a beállítással símán megy. Bár én nem sípolgatom, de jól megy.
Kapcsolóknál csak az external amlifier van bekapcsolva és hanegerőt meg a Fő, pcm surround center és a lfe vel tudom állítani. meg néha ezek wave párjával a filmeknél. A xine-t újrainstalláltam és Amarok-kal hallgatok netrádiót. a Xine pluugint beállítottam 5.1-re és default eszköz van a szetereóhoz rendelve és jól szól.
Próbáld ki te is így, és nézd meg mi az alsa chippe az audigy2-ődnek. ahoz komponálsz egy asoundrc-t és máris megy. szerintem. a stereo usb fülesem meg alapból lekezeli. bár az hrtf-et tud de azt még nem állítottam be. -
gyurman
tag
válasz
body007 #11529 üzenetére
Alsa Szerintem a próbálkozz a rendszer/beállítások/hang -gal és válasszd ki a legfelső eszközt.
Nálam emu10k1 vagyis Creative Sound Blaster 5.1 hangkarim van. Jó régi, de hardveresen felkeveri a sztereót 5.1-re és van benne dmix, tehát az sem kell.
Azért én konfigoltam a ~.asoundrc filet.pcm.emu10k1 {
type hw
card Live
}
ctl.emu10k1 {
type hw
card Live
}
pcm.!default {
type plug
slave.pcm "surround51"
slave.channels 6
route_policy duplicate
}Még azt kellene tudni neked milyen karid van.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
body007 #11478 üzenetére
Hat igen, eleg lassu a kartya sajnos baratnomnel is. Dehat nem egy mai darab.
Compizt erdemes kikapcsolni, az is gyorsit a dolgon. Masik ami sokat tud lenditeni, ha olyan GTK temat (engine-t) valasztasz ami egyszeru kinezetu es gyors.
Van erre egy benchmark program is, a gtkperf, ami lemeri a GTK renderelesi sebesseget, ossze tudod hasonlitani a kulonbozo engine-eket.Anno amikor en neztem a gtk2-engines-mist volt messze a leggyorsabb - bar nem a legszebb. Ezt allitottam be baratnomnel is, ezzel vallalhato volt a 9250.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
body007 #11463 üzenetére
ATI 9250-et meghajtja a sima radeon nyilt forrasu driver (baratnomnek is ilyen van, megy vele a Compiz, 3D, minden).
A hozza valo 8.28.8 binaris ATI driver viszony NEM TAMOGATJA az uj Xorg-okat (mivel 2006-os a lelkem) - ez latszik is a hibauzenetbol.
Ujabb driverek viszont a kartyat nem tamogatjak. Allitsd vissza a nyilt drivert, ugy menni fog.100Hz-t el lehet erni CRT-nel ha generalsz hozza modline-t, es beirod az xorg.conf-ba. Autodetect-el maximum 85Hz-t fog felajalnani az X.
-
-
floatr
veterán
válasz
body007 #11304 üzenetére
Gyorsan meggyőztelek...
szerk.: nekem egyébként nagyon bejön az egyszerűsége, de gui-t is lehet hozzá találni. Beállítottam h alapból deny minden, egyedül a vm-ből engedje be a csórikámat, és az úgy is marad, amíg meg nem gondolom magam. Nem okoz fejtörést h megy-e, működik-e, eleinte párszor megnéztem, de azóta maximálisan megbízok benne
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Linux kezdőknek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- LTE frekvenciák
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest