- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
daninet
veterán
kirakták végre
[link]
-
daninet
veterán
Üdv!
Kellett egy 2. rendszer gyorsan, mivel a windowsban kell egy két dolgot módosítanom, amit sajnos nemtudok amíg fut a rendszer. Így felraktam wubi-val a 10.04-et. Windows alól feltelepült. Restart. Bootmanagerben Ubuntu. Itt is végigfutott a telepítő. Restart. Bootmanagerben Ubuntu. És 2 windows opció látható és az xp embedd.. Nemértem hova tűnt. C-vel előjön a grub, várom az instrukcióat -
daninet
veterán
8.4-el rögtön ment. Most stereo dolgokat ír, viszont a profilnál van vagy 10 féle mód. Mindenféle HDMI meg analóg, duplex stb. de több csatornára utaló jelet nemtaláltam holott 5.1 a kártya. Ezért érdekelne, hogy mi lehet a megoldás. Találtam egy fórumtémát, pontosabban egy hozzászólást egy sráctól akinek ugyanilyen laptopja van, ugyanezzel a problémával küzdött és megoldódott neki. Megcsináltam amit itt ír, de nekem nem lett jobb.
Valaki leírná mi ez, avagy mit csináljak, hogy működjön? köszönöm
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Üdv!
Mi lehet az oka, hogy az ubuntu nem használja a laptopom mély hangszóróját? csak és kizárólag magas hangok jönnek ki belőle.
9.10, Acer Aspire 5930G 583Gm, Realtek HD kártya. Ha kell még valami akkor írjátok
-
daninet
veterán
Üdv!
Megoldható, ha a touchpad szélén görgetek és "meglököm" a kezemmel gördüljön tovább? winfos alatt működik a driverével, valahogy itt nem az igazi, sokat kell símogatni. Merre lehet ilyet állítani, ill. lehet? (ubi 9.10)
Előre köszi -
daninet
veterán
hello
gyors segitseg kellene, kubuntut szeretnek telepiteni, ugy, hogy egy darabot kiszedek ntfs particiobol..egyelore nem kell swap-os jo lesz igy is, viszont nem nagyon ertek a dolgokhoz, nem talaltam az ubunu telepitojebol latott particio kidarabolasa akarmit, oszvisz ket verzio van a teljes lemez, ami ugye nem jo, es a halado.. ott kilistazza a dev tartalmat.. 3 windowsos ntfs-t lat holott ketto van, de meretrol megismerem oket, a lenyeg, hogy hogyan tudok valamejikbol egy darabot kiszedni? vagy ez csak ubuntunal van? vagy meg windows alol partition magic-el meg tudom darabolni?
elore is koszi -
daninet
veterán
Üdv!
Elég népszerű problémával jövök:
9.04 kubuntu wubi telepítője a kernelnél elakad és minden hiba nélkül kilép... uninstallálni se lehet normálisan mert ott dob egy hibát... elég sok ember jelezte hogy baja van ezzel ha valaki esetleg tud megoldást szóljon!
Gugliztam és sok olyan megoldást írnak hogy ezzel meg azzal a verziójú daemon toolsal meg ilyen-olyan nyelvre állítsam... semmi nem jó..az alábbi linken a srác csatolt minden hiba logot [link]Ha valaki tud valami megoldást feltétlen szóljon!!
-
daninet
veterán
[link] Aki ezt a hátteret megszerzi nekem kap egy meleg baráti kézfogást! Ha van wide jöhet
-
daninet
veterán
üdv!
közben feladtam a wubi-t majd inkább csinálok neki partíciót és felrakom addigis:próbálok virtualbox-ban megfelelő felbontást csinálni de miután beírom hogy sudo ./VBoxLinuxAdditions-x86.run kéri az admin jelszót amit nem birok begépelni..csak villog a kurzor de semmire nem reagál csak az enterre amire kidobja, hogy rossz jelszó... bróbáltam vágólapról beszúrni de úgy sem megy.. mi lehet a baj?
-
daninet
veterán
Üdv!
Felraktam az ubuntut wubi-val.. eleve gyanus hogy kb 3 perc alatt "letöltötte" a majdnem 700megás iso-t de egye fene... multkor ugyan ez volt és ment...nemtom hogyan
de a baj nemis ez hanem hogy egy (initramfs) konzol fogad amikor ubuntut választom bootolásnál. azt írták sok helyen, hogy ez a windows helytelen leállításából fakad és futtasdak chkdsk /r parancsot és utána csudajólesz..nem lett jó.. úgyhogy valaki segítsen mert linuxhoz ilyen szinten nem értek..sőt úgy általában semennyire.. -
daninet
veterán
Az ix5000-hez ez valami univerzális driver..ok ha működik rendben.. de a HP az 70-es nem 700as..ez egy ritka A2es plotter amivel paplan méretű terveket lehet nyomtatni (akár végtelen hosszút)
a hivatalos linux fórumot olvasgattam ott többen kérdezték hol lehet találni hozzá drivert de azt írták nincs
a másik meg hogy ez a driver átjárható-e windows driverekkel? mert az lenne a fő cél hogy a windowsos gépen megindul a nyomtatás és a linuxos kinyomja merthogy azon lenne megosztva... de így csak 50%-os az egyik nyomtatóval még ha jó is... -
daninet
veterán
üdv!
van otthon egy gépünk ami lényegében csak a zenék tárolására és e-mail-ek lekérdezésére van, napközben pedig szól róla a rádió... mivel teljesen hanyagolt a gép mindenféle vírusok eszik, ezért szeretnék felrakni egy ubuntut... a baj csak az, hogy 2 nyomtató van rákötve, amik megvannak osztva a hálózaton és a többi windowsos gép arról nyomtat...van valami megoldás a nyomtatók linux és windows drivereinek átjárása között, vagy ilyenkor ez nem érdekes mert a driver ugyanazt az adatot küldi ha windowsos ha linuxos?? előre is köszi... -
daninet
veterán
Helló!
Gondolom 100X kérdeztek már ilyet meg írjátok le stb. de segítsetek picit ha van valakinek 1 perce..
Nem sok dolog kell nekem a notebook-omon mert külön gépet használok ezért elgondolkoztam egy ubuntu linux felrakásán.
wubi-val ki is próbáltam persze így a fájljaim nagyrésze nem látszik ugyhogy lehet felrakom rendesen linux partícióra.Hülye kezdő kérdések tömkelege:
Win látja a linux partíciót és fordítva?
Tudnátok a linux partíciók-ról valami kezdőknek való írást adni?
Hardver támogatás milyen? Pl elvetemültebb dolgok esetében, mint egy régebbi tv-tuner (program alternatíva gondolom van hozzá, csak driver menyire szokott gond lenni)
Olvastam hozáértők között, hogy a wlan rakoncátlankodik.. ez mit takar?
Win-el a hálózat beállítása mennyire gáz?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest