- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
jochen
csendes tag
Jaja....még mindig nem mertem nekiállni a particionálásnak, előtte nagyon fel akarom térképezni a témát, és ennek kapcsán néztem paranccsorban programokat. Szóval nem értem ezt az fdisk-et.-----most beirtam igy: sudo fdisk /dev/sda1 és azt irja ki, hogy "peter@Karamblo:~$ sudo fdisk /dev/sda1
Az eszköz nem tartalmaz érvényes DOS partíciós táblát, sem Sun, SGI vagy OSF lemezcímkét
Egy új DOS lemezcímke kerül létrehozásra 0x8bd68578 lemezazonosítóval.
A változások a memóriában maradnak amíg ki nem írja azokat.
Ezután természetesen a korábbi tartalom nem lesz visszaállítható.Figyelmeztetés: a 0x0000 jelző érvénytelen a(z) 4. partíciós táblán, ez a kiírás után javításra kerül
WARNING: DOS-compatible mode is deprecated. It's strongly recommended to
switch off the mode (command 'c') and change display units to
sectors (command 'u' -
-
Vágj bele nyugodtan! Ha elakadsz, adunk ötletet. Szerintem nem egy ember lenne itt aki segítene neked.
Hajrá!
-----------
Izé... Sikerült a HD5770 ---> 9600 GT upgrade. Hát ez valami hatalmas. Halk, nem akad, nem ragad, s még a Win7 is gyorsabb lett valahogy. De az sem utolsó, hogy Megy a dual desktop jól, akadásmentesen.Üdv. core2
-
jochen
csendes tag
Hajjaj...most egy kicsit betojtam, olvasva a hozzászólásokat. Na mindegy, este nekiállok. Lehet, hogy egy whiskyt bedobok előtte, tisztán. Nem is tökölnék ezzel a mostani diszribbel, de olyan jól beállitottam magamnak, nem akarom meggyilkolni.viszont nagyon érdekel más is, gyakorolnék, és nincs másik gépem.
-
jochen
csendes tag
Helló! Mégegyszer nagyon köszönöm a pár napja kért segitségemre irt válaszodat / HTML-dokumentációkkal kapcsolatban/. A probléma megoldódott, de nem tudom , hogyan.Hajnali fél háromig kukkoltam a netet, általam nem ismert paranccsorokat gépeltem be, ujrainditottam, anyáztam, sirtam,és megittam fél liter forraltbort. és minden zsir.
Viszont megint lenne egy kérdésem .10.10-es Maverick van a gépen, a formázást automatikusan végezte, nem voltam bátor saját magam particionálni.Viszont szeretnék kipróbálni különböző disztribúciókat, szeretnék tanulni, anélkül, hogy a meglévőt megbolygatnám.MIi lenne a teendőm? Jelenleg ilyen a partició: /dev/sda 1 ext4
/dev/sda 2 extended
/dev/sda 5 linux-swap -
aag
őstag
A hibáival együtt szereti az ember, legalábbis én.
Én igyekszem nem érzelmi szinten kezelni ezt a kérdést. Szerszám a linux is, meg a windowsz is, meg a mac is, meg az android is, stb. A hiba meg hiba, de arra sem haragudni kell, hanem leküzdeni, kijavítani. Más szavakkal: Én nem szeretem a hibát, nem szeretem a hibás rendszert, de nem is haragszom rá. Haragudni az emberi butaságra, ostoba-neveletlen viselkedésre szoktam. Arra sem sokáig.
De tényleg fejezzük ezt be. Vissza a linuxhoz.
-
Tulajdonképpen itt a legtöbbünk nem is szeretne tökéletes rendszert, csakis keresi azt. Belövöd a kiadást ahogy jó, minden megy, mégsem vagy elégedett, hiába frankó minden. Mellette azért még telepítesz nyolcféle másik disztrót is, meg felfrissíted a jól működőt, hogy elromoljon. Én mondjuk nem teszem ezt, megelégszem a fejlesztői kiadással is.
-
-
Lacces
őstag
-
>-48-<
aktív tag
Igen. Illetve a telepitojenek szerintem nagyjabol mindegy,hogy mit adsz meg utvonalnak. Persze az lehet,hohy grub-ot utana kezzel kell hozzaigazitani... Van tinycore wiki http://wiki.tinycorelinux.net/ .
En penrol szorakoztam vele,de ugy nezem a wikiben,hogy lehet hdd-re is pakolni
-
jochen
csendes tag
alternatives.log dpkg.log.1 messages.1
alternatives.log.1 dpkg.log.2.gz messages.2.gz
alternatives.log.2.gz dpkg.log.3.gz messages.3.gz
alternatives.log.3.gz dpkg.log.4.gz messages.4.gz
alternatives.log.4.gz faillog news
apache2 fontconfig.log pm-powersave.log
apparmor fsck pm-powersave.log.1
apt gdm pm-powersave.log.2.gz
auth.log installer pm-powersave.log.3.gz
auth.log.1 jockey.log pm-powersave.log.4.gz
auth.log.2.gz jockey.log.1 pm-suspend.log
auth.log.3.gz jockey.log.2.gz pm-suspend.log.1
auth.log.4.gz jockey.log.3.gz pm-suspend.log.2.gz
boot jockey.log.4.gz pm-suspend.log.3.gz
boot.log jockey.log.5.gz pycentral.log
bootstrap.log jockey.log.6.gz samba
btmp jockey.log.7.gz speech-dispatcher
btmp.1.gz jockey.log.8.gz syslog
ConsoleKit kern.log syslog.1
cups kern.log.1 syslog.2.gz
daemon.log kern.log.2.gz syslog.3.gz
daemon.log.1 kern.log.3.gz syslog.4.gz
daemon.log.2.gz kern.log.4.gz syslog.5.gz
daemon.log.3.gz lastlog syslog.6.gz
daemon.log.4.gz lpr.log syslog.7.gz
debug lpr.log.1 udev
debug.1 lpr.log.2.gz ufw.log
debug.2.gz lpr.log.3.gz unattended-upgrades
debug.3.gz lpr.log.4.gz user.log
debug.4.gz mail.err user.log.1
dist-upgrade mail.info user.log.2.gz
dmesg mail.info.1 user.log.3.gz
dmesg.0 mail.info.2.gz user.log.4.gz
dmesg.1.gz mail.log wtmp
dmesg.2.gz mail.log.1 wtmp.1.gz
dmesg.3.gz mail.log.2.gz Xorg.0.log
dmesg.4.gz mail.warn Xorg.0.log.old
dpkg.log messages
Ezek vannak. -
jochen
csendes tag
Egyes HTML-eket meg sem nyit az Office, csak egy kis ablak jön elő, ASCII Filter Options, oszt csók...DE nem is fárasztok már senkit tovább.Ez van.Majd kikinlódok valamit, elguglizok.:-) Viszont egy másik kérdés: telepitettem Synaptic-ból egy terminálemulátort, Eterm a neve, és sehol sem találom.Fájlkereső megtalálta, de nem tudom, hogy inditsam el.Még eléggé kezdő vagyok, elnézést.
-
nincs make file, igy gondolom nem igy kell telepiteni.
viszont a readme-ben találtam egy ilyen részt:
Run script:
python gnome-hdaps-osd.py
after making executable
./gnome-hdaps-osd.pyStop script:
After running or starting it, stop it with the same command.ez lett az eredmény:
roberto-ThinkPad-X200T gnome-hdaps-osd # python gnome-hdaps-osd.py
Traceback (most recent call last):
File "gnome-hdaps-osd.py", line 58, in <module>
import pyosd
File "/home/roberto/Letöltések/szemet/gnome-hdaps-osd/pyosd/__init__.py", line 29, in <module>
import _pyosd
ImportError: /home/roberto/Letöltések/szemet/gnome-hdaps-osd/_pyosd.so: wrong ELF class: ELFCLASS32
roberto-ThinkPad-X200T gnome-hdaps-osd # -
God Vazzeg
veterán
Jövő héten bővítek ramot én is, kezdtem 1GB-al, de annyival eléggé "ragadt" a gnome, most raktam még be 2GB-ot, így van össz 3GB most már érezhetően gördülékenyebb minden. Jövő héttől 7GB lesz benne, ha mennek a ramok mind egymás mellett (3x2GB+1GB)
Jó kis munkaállomás lesz
Ezért raktam 64 bitest, nehogy gond legyen ezzel..
-
God Vazzeg
veterán
Ezt a fájlonként telepítem dolgot kipróbáltam, de mindegyik függ egy következőtől, ezért hagytam abba. A tárolós történet se működik, leszedtem és újra felrakattam az egészet de akkor se. Valszín túl régi a disztrib, azért van a szopó
Majd próbálkozok egy újabbal ha lesz kedvem
-
God Vazzeg
veterán
Van, de nem megy fel egyik verzió se.. Csomagkezelővel próbálom pedig, ezt kapom: "Hiba: A következő függőség nem elégíthető ki: libgupnp-1.0-3 (>= 0.13.4)"
Mondom, mindig a kurva függőségekbe akadok, lassan feladom. Majd rakok egy újabb verziót ubuntuból ha lesz kedvem, addig elmókolok ezzel, beszélgetést meg megoldom skype-al
-
God Vazzeg
veterán
god@god-linux:~$ sudo apt-get install libnice*
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Megjegyzés: libnice-dev kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice0 kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice-doc kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
libnice-dev libnice-doc
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libnice-dev libnice-doc
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.10.04 LTS ubuntu
-
szoke12
őstag
Mostmár értem ezt is. régebben már húztam, de nem volt hang, meg rossz volt a kép, én meg belefáradtam a kísérletezésbe. A javaslatokat köszönöm mindenkinek. megpróbálok egy 10.04 LST-s Lubit.
Problem: Az előbb feljött egy ablak: "Már csak 1,8 Gb szabad hely van a mervlemezen"; aztán rá egy percre: "Már csak 1,3 Gb szabad hely van a mervlemezen".
Nem megy semmi. Akkor mi ez? -
-
-
medek3
aktív tag
Mert jikas a zsebem oszt a paraszt a saját kárán okosodik már vagy ezer éve.
Valamennyire azért kompatibilis vagyok csak, hát annyi mindenhez kell már érteni ebben a nagy csóróságban, hogy próbálnám leegyszerűsíteni a dolgokat.
Szóval ez a Hiren's Bootcd az aszpirin ami mindent gyógyít?MacCaine: Nem tudom, hogy live-e. 64bites desktop-ot töltöttem le csak azt nem értem miért AMD?
-
medek3
aktív tag
Említettek ilyesmit és telepítettem is csak sajna arra a gépre amiről most is írok.
Olyasmi kellene ami usb -ről vagy dvd-ről intézi a dolgát. Valami olyasmi, hogy nyomd meg a piros gombot és csiribí-csiribá.
Na jó némi angol tudásom azért van, de felhasználó barát vagyok és nem nagyon feszget, hogy hány nulla és hány egyes van az enter mögött. -
szoke12
őstag
Köszönöm szépen. Felraktam, próbálkoztam az üzembe helyezésével is, de fekete képernyő mellett egy fehér keretes erre hibaüzenet fogadott. Még nagy szerencsém, hogy kivételesen ki-bejelentkezéssel próbálkoztam, így még vissza tudtam állítani. Mert egyébként automatikusan beléptet. Hát szép lett volna parancssorból visszatenni...
De lehet, hogy csak az én kezem alatt vacakol, és a megoldás egyszerű. Mind1. Így marad az alap. -
bsanya
aktív tag
Nem követed a fórumot reggel óta...
Pont az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van olyanom (mert volt winfosom), és hogy mindenképp kell-e olyan egy újrapartícionálásnál?Illetve nincs valami ötleted a partíció szerkesztésre, hogy ne kelljen újrahúznom a gépet? Az előzményeket megtalálod
Live CD-ről sem megy az unmount -
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
a felső kettő be volt pipálva, hogy legyenek partner tárolóim. most nem hibázik. nem itt kell bekapcsolni azokat?
-----
kde-ben mi az alkalmazásindító gyorsbillentyűje amivel elérem? windóz gomb nem fogja, akkor mi?
-
-
| more .. én azt hittem ez is kapcsoló, mindegy.
viszont valami gáz van frissitésekkel a gépemen, mert már napok óta az óra mellett van egy piros felkiáltójel. ugyanis jelenleg már 11 napja nem lett a csomaglista frissitve.
pedig de! sőt jöttek is időközben frissitések, amik fel is mentek a gépre, viszont a számláló nem akar frissülni, illetve ketyeg tovább, nekem meg folyamatosan reklamál..még valami: thinkpad ujjlenyomatolvasó beizzítással van valakinek tapasztalata?
-
vilmaboy
őstag
ne is mond... ne is mond... ezt most inkább nem mesélem el a cégnél
Igaz az egyik kollega már majdnem agyonverte az unokatesója laptopját, amikor nem tudomtt idebent felmászni a wifinkre... Már mindent átnézett és tiszta pipa volt... Mire odamentem hozzá és megnyomtam az Fn+F2-t amitől bekapcsolt az antenna
Na el is küldött valahova a fujitsu tervezőivel együtt
2hétig szivattuk és 2 naponta rooter antennákat tettünk az asztalára - fiókjába, a céges laptopjára meg régi laptop leszedett billentyűről kétoldalú celuxal még plusz Fn és F2 billentyűt ragasztottunk egymás mellé a powergombhoz
ha ezt megtudnák tuti szét szivatnának...
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Yettel topik
- Revolut
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BMW topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest