- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
válasz
Kendek #44004 üzenetére
Én azért egy tökéletes rendszert el tudnék viselni a nagy gépemen, mert azt nem szeretem buherálni.
A laptopokon, stb., azokon persze, hogy hegesztek, hogy gyorsabb legyen, stb., meg az új dolgokat is azokon próbálom le.@aag : "Én igyekszem nem érzelmi szinten kezelni ezt a kérdést." - nyilván ezért hisztizel mindenen.
Igen, a hibákat kijavítani kell, de hideg fejjel. -
válasz
Kendek #43995 üzenetére
Szar, de tökéletes rendszer nincs, és azért van különbség aközött, hogy kapok egy hibahalmazt sokpénzért, vagy ingyen egy kicsit talán kisebbet, és sokkal faraghatóbbat...
A hibáival együtt szereti az ember, legalábbis én.A P3-as laptopomon most alázza szét a friss TCL a Win200-et sebességben... Miről beszélünk...
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43901 üzenetére
Ez most megint csak kamu, vagy tényleg komolyan gondolod? Lassan már egy kezemen nem tudom megszámolni hányszor távoztál már innen...
Szokásos szemtelenkedésed. Nem vet rád valami jó fényt...
Egyébként pedig annyiszor sértődök meg ahányszor csak megsértenek.
Egyébként mégiscsak fura, hogy most is segíteni akartam, -illetve segítettem is-, mégis megsértettek és mégis te még ezt idejössz kipellengérezni. Szégyelld magad ember!
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43654 üzenetére
rámásolod vagy rátelepíted az előzetesen particionált virtuális lemezre
Egyik sem jön össze sajnos. Telepíteni nem lehet a Rendszerment által készített ISO-ról, mert hibázik. De ezt már régen tudod te is. A másolás pedig azért nem jön össze, mert a Rendszerment nem lát semmiféle partíciót amire másolhatna.
-
-
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43445 üzenetére
Kipróbálod és megtudod.
Nos kipróbáltam. Kétféle rendszeren is. Egy 10.04-esen, ami az új kernellel nemes egyszerűséggel el sem indult és egy 11.10-es Xubuntuval, aminél megoldotta a notebook fűtés-gondjait. Persze a rendszer így is használhatatlan maradt, ugyanis a saját rendszerén kívül egyetlen petíciót sem lát. Úgy-értem az NTFS-partícióimat nem látja. Ezt most miért? És hogyan tudnék ellene tenni?
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #43450 üzenetére
tehát a swapot engedi majd leeválasztani. a gáz az, hogy a / -ből növeltem volna...
Azt meg nem fogja engedni leválasztani. Mind1.. .adok neki 1 gigát windowsosból... had örüljön
Ha létrehozok egy particiót a /home-nak, hogy a saját könyvtáraim külön partición legyenek, akkor ő automatán a saját könyvtáramat áthelyezi majd oda? Vagy hogy megy ez?
(telepítéskor nem tartottam fontosnak, most már lehet annak tartanám)
-
viw
aktív tag
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #43432 üzenetére
Ha ez egy windóz lnne már szétrúgtam volna a seggét... de most megkímélem...
Ezt teszi velem -
válasz
Kendek #43394 üzenetére
@aag : Alátámasztom, a Vanilla saját fordításban pl. nekem be se bootolt, akármit csináltam vele, az Ubuntu-s, tárolóból letöltött forrás meg - szintén saját fordítással, ugyanazon a hardveren simán megy.
@vilmaboy : Általában az Ubuntu honlapján a hírek között szoktak lenni infók, hogy mi van az új verziókban.
@n00n : A Nagios pl. tök jó monitorozásra (rengeteg mindent tud, pl. riasztani is), de pl. a KDE alapból is meg tud osztani asztali elemeket, tehát pl. lemezhelyeket, CPU hőmérsékletet, stb., azzal is meg tudsz oldani, ha a gépeken KDE van.
Frissítéskezelésre ötletem sincs :S Pedig engem is érdekelne.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43394 üzenetére
Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
Ezek azok a válaszok amiktől aztán jól össze tud keveredni a zember. Nem a te hibád, hanem a rendszeré. Bonyolult, de nagyon! Mert most akkor én mire is várok tulajdonképpen? Hol keressem? Hol fog megjelenni az ami nekem tényleg jól fog működni? Nemhogy nem látok tisztán, de egyenesen el vagyok keseredve, hogy ennyire bonyolult, átláthatatlan ez a kernel-kérdés...
-
-
-
válasz
Kendek #42939 üzenetére
Fstabot már próbáltam, de nem volt hajlandó. Boot közben közli, hogy nem létezik az eszköz ( /de/sdb1) Mondjuk lehet én voltam a béna, de nem úgy tűnt :S
Én is úgy voltam vele, hogy esetleg lassabb lesz, de böngészés közben nem érezni, és nem terheli feleslegesen a winyót. (Talán gyorsabb az elérési idő, nem néztem utána a várható hatásoknak.)
A pendrive úgyis kukás, én javítottam meg, de nem sikerült 100%-osra, az én gépem felismeri, jól működik, de _semmi_ más nem :S (Van már pár halálból feltámasztott pendrive-om, de eddig mind vagy jó lett, vagy nem) Szóval nem lesz kár érte.
A thumbnail készítés, meg a FF cache meg pont azok a dolgok, amik indokolatlanul sok kis file-t csinálnak, elvannak azok ott, és pl. a FF ha nincs meg az eszköz, simán visszaáll az alapételmezett cache-re.
-
-
(Bundás)
addikt
válasz
Kendek #42862 üzenetére
Találtam egy leírást, miszerint a hd0,1 beállításokat hd0,0-ra kell írni telepítés után, akkor fog bootolni rendesen USB-ről, de inkább "indítólemeztként" lett telepítve az USB rack.
Kétszer próbáltam, működött is, viszont a végleges HDD-nél nem tudtam beállítani indítólemez készítésénél, hogy mennyi területet hagyjon a saját dokumentumaimnak (le volt tiltva), azaz hogy "megjegyezze" a beállításokat, drivereket a rendszer futtatás közben.
Utólag lehet módosítani a már kész rendszerlemezen ezt a beállítást?Köszi
-
aag
őstag
válasz
Kendek #42804 üzenetére
Nekem tökéletes a programod. Semmi hiányosságot, vagy problémát nem fedeztem fel az utóbbi időben. Most van 3 darab pendrájvom, amin különféle ubuntuk vannak. Úgy, hogy egyből rá installálnám, nem is lehetne megcsinálni. De winyóra installálni, leszedni a felesleget és a Rendszerment progival a Rendszermásolás opcióval rámásolni, úgy kitűnően működik. Például a XUBUNTU 11.10-esnél a 4GB-os pendrájvból még 980MB hely marad a működésre. Ez tökéletesen elég, még letölteni is valamit. Szóval külön köszönet a remekbeszabott kis programért!
-
válasz
Kendek #42804 üzenetére
Jah, szerencsére már nem borítom meg olyan gyakran a Linuxaimat, mint régebben, de inkább arra gondoltam, hogy saját telepítőt nem biztos, hogy fognak... (Egyébként nálam is fent van, de csak live rendszert csináltam még vele - ha lesz valami nagyobb módosítás a rendszeren, akkor fogom mentésre is.)
Mondjuk aki átlagfelhasználóként már saját akaratából elkezd Linuxozni, annak simán jó a progid, csak sajnos szerintem az átlag sokkal rosszabbul áll hozzá -
zed01
őstag
válasz
Kendek #42793 üzenetére
Pont te beszélsz rendszer stabilitásáról, mikor állandóan alfa meg béta ubuntukat használsz?
Egyébként meg semmi stabilitásbeli különbséget nem tapasztaltam, azon kívül hogy majdnem mindenből a legfrissebbet használom. Ráadásul a Gnome 3 tárolót be sem linkeltem, mert azt már én is túlzásnak tartottam, de ezek amit belinkeltem vagy éppen javítanak a rendszer stabilitásán, vagy semmi közük a rendszer stabilitásához, mert a rendszeren futó alkalmazásoknak nem sok közük van hozzá.
Tudod mit mondok neked?
A legjobb videokonvertáló a Handbrake, amit arra FFMPEG-re épül aminek a tárolóját az előbb linkeltem be. És ez csak egy eset a sok közül.
-
rybank
senior tag
válasz
Kendek #42793 üzenetére
Emlékeim szerint a 12.04 valamilyen elő változatát használod. Érdekelne teljesítménybeli javulás van-e már? Illetve milyen érezhető, számottevő változás ment már végbe?
(#42794) aag Nem olyan rég hcl adott nekem erre megoldást. Keress vissza. Plusz kérdezem a BIOS-ban, hogy van beállítva?
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #42762 üzenetére
no nem kéne feltételezni, hogy a mérnökhallgató diákok megveszik a félmillás szoftvert egy 3 kredites tárgyért.
Ha csak 2D-s rajzhoz kell, akkor egy régebbi verzió még vígan eldöcög wine alatt. Az autodesk szoftverei a hardverigényei sosem maradnak le a kortól. Ők képesek voltak a 386-os korszak óta minimális funkciónöveléssel úgy fejleszteni a szoftvereiket, hogy ahhoz folyamatosan csúcskonfig kelljen.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #42699 üzenetére
vilmaboy@ubuntu:~$ sudo apt-get autoremove gnome
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
gnome
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 0 nem frissített.
E művelet után 57,3 kB lemez-terület szabadul fel.
Folytatni akarod [Y/n]? y
(Adatbázis olvasása ... 196378 files and directories currently installed.)
Eltávolítás: gnome ...ez most azt jelentené, hogy 57,3 kb anyagot szedett le?
kb 400 megát pakolt fel
szeretném cakker pakker mindenestül leszedni amit felpakolt
-
-
Pano
addikt
válasz
Kendek #42589 üzenetére
Nem analóg összeköttetés, DVI-al van összekötve már évek óta. Ha csak darabos lenne, az nem lenne gond, na de hogy az ikonok elmosódnak, meg ha az empathy ablakot leteszem majd írnak, vissza hozom az ablakot és totál el vannak mosódva a karakterek, kicsit sok :S
Próbáltam Unity 2D-ben használni, de az ikon elmosódás ott is jelen van. Szerintem ez -támogatott kártya ide-vagy oda- nem normális.
@(#42588) MacCaine: Köszi, ezt kipróbálom
-
-
válasz
Kendek #42606 üzenetére
Nekem kép se nagyon volt, nemtom, hogy hiányzott-e neki valami, vagy mi oka lehetett...
Lubuntu van az adott gépen, az LXDE tökéletes rajta, az Unity meg még a képet sem tudja rendesen kirajzolni rajta.
Jut eszembe, mondjuk lehet több videoramot kellene neki adni, ezt még kipróbálom...
Különben a 3D effekteket kapásból ki is lőném róla. -
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #42584 üzenetére
azért tettem lubuntut, mert azt javasolták, h ehez a géphez vagy lubuntu vagy mint lenne a jó. első linuxom. azért tettem fel, h tanuljam. át kívánnék madj térni windowsról. windowsban jó vagyok. szerelek. de ez egy más világ nekem. értem mit kéne, csak nem tudom hogyan kell... illetve csak egy részét értem. Amikor feltettem a lubuntut, akkor csak az alter akart felmenni rá. ne kérdezd miért. az is egy szívás volt mire lett grafikus felületem. már kezdem érteni miért, de sajna még nem tartok ott, hogy egy reinstall után megismételjem a driverek és a vega helyrepofozását. még nagyon az út elején járok. Azért kérdeztem a gnómót és a többit, mert van, de nem jó. és nem értettem miért van fent, ha egyszer mégsincs...
Elsőre Ubuntut akartam a fujitsura, de aztán az fel sem akart települni... igaz nem alter volt, sima. Véleményed szerint mi lenne való ezen laptopra?nem megy rengeteg screen saver sem... stb.. azokat sem értem, de majd megoldom
sokat guglizok... fele napom a tanulásra megy...
-
MacCaine
őstag
válasz
Kendek #42589 üzenetére
Itt azt írja, hogy az x1900-as szériát támogatja...
-
Boxi88
őstag
válasz
Kendek #42442 üzenetére
Igazad volt, ez a wubi nem teljesen jó megoldás...
Viszont megpróbáltam megint újratenni mindent... win7-et és ubuntut is, de még mindig csak a win 7 indul el!
Kérésem a következő, aki tudja, hogy lehet elérni , hogy tudja választani a 2 oprendszer között, az írja meg legyen kedves, jó szájbarágósan, mert amit a neten találtam az vagy rossz, vagy elrontok valamit...
-
rybank
senior tag
válasz
Kendek #42490 üzenetére
UCK. Kézzel csak azokat a részeket ahol terminálba kell a programot befésülni, mert a synaptic helyett az gyorsabb.
Live is és telepíthető is. És lépésekben is csináltam, de csak azért, mert az első próbálkozás rosz volt. Nem futott a boot után a telepítő. Érdekes módon ugyanazt csináltam meg, csak lépésenként. Tesztelve minden ok. -
válasz
Kendek #42230 üzenetére
A te módszered biztos jobb- de két leírás után- a kapott hibákat hosszú lenne leírni,
ezt tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. Nekem ez a Storage Device Manager mindent elintézett. Be ugyan nem tudtam lépni azonnal mivel nem volt home/username folderem a leírást követően. Csináltam egy username könyvtárat és beengedett.
Úgy hogy még az alap parancsokat sem ismerem, rám ne bízzanak terminálos futtatásokat egyenlőre.Másrészt szerintem teljesen eltűnt az eredeti adatok mivel a felbontásom- összes beállításom eltűnt. (de ez a legkevesebb most, friss amúgy a rendszer)
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #42055 üzenetére
ezzel lehet fájlokat átrakni nokia telefonomra? és vissza?
mert most csak arra vagyok képes hogy küldjek a telóra bluetooth-al fájlokat, de ezeket üzenetként kapom és egyesével kell elmenteni őket, és visszafele is ilyen körülményes. talán egyszerűbb módszer létezik? adatkábellel egyszerűen fel sem ismeri a telót!erre a kérdésre már régóta keresek megoldást de még nem találtam
11.10 -
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest