- Poco M8 5G - majd megveszed
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Először lépte át a 400 dollárt az okostelefonok átlagára
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
MacCaine
őstag
"X11 forwarding, VNC, meg nxclient van" ezek között mi a különbség? (a cél és funkció gondolom ugyanaz)"
Az X11 forwarding annyi, hogy a szerveren futtatott progit hálózaton keresztül a kliensen jeleníti meg. (Ezt már régen tanultam, meg nem is foglalkoztam vele, szóval guglival kicsit több információhoz juthatsz
)
VNC-t sem ismerem annyira, ha jól tudom saját protokollt használ a hálózati kommunikációra. (Majd kijavítanak, ha nagy hülyeséget mondtam.
)
Az NXClient-et használtam / használom, könnyű telepíteni, beállítgatni sem kell nagyon. Ha minden igaz, tud csatlakozni az X forwarding meg vnc-s szerverekhez is. De érdemes ssh-n keresztül használni."Az sftp a linux felhasználókat tudja fogadni? Vagy lehet megadni egyéb felhasználókat is?
Mappa hozzáférést szeretnék konfigurálni: pl mindenkinek legyen saját mappája, (ne a home-n belül) ezenkívül lehetnek olyan mappák, amit szeretnék több személynek elérhetővé tenni."
Valami ilyesmit akartam én is összehozni, de olyan jól sikerült bekonfigurálni, hogy már ssh-val sem tudok belépni a szerverre.
A tapasztalat az, hogy a chroot-olt ftp elérés meg a nxclient nem szereti egymást. Most valami olyan megoldást keresgélek, hogy 2 külön sshd-t futtatni, 2 különböző sshd_config fájllal. (Nemtom, hogy egyáltalán megoldható-e így...)
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)
)