- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17344 üzenetére
A full HD sztrímelés a CPU vagy a memória miatt akad ebben az esetben?
-
adam3
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17284 üzenetére
Van benne vmi
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17262 üzenetére
köszi a választ,így már értem. Majd megpróbálom egy 2.5"-ös hdd-vel ha lesz rá módom,csak most tele van,nem akarom formázni. Most ntfs, így van értelme kpróbálni?
-
lyukasgatya
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17145 üzenetére
nos végül sikerül egy sima resivel... és még valahogy a want is sikerült belőni, de egyszerűen nem tudom bekapcsolni a wifit :S...pedig beállitom, hogy "enable device" meg minden, de az eredmény a következő
"Wireless is disabled or not associated"
Valakinek vmi ötlete van??
-
alázógyík
addikt
válasz
Intruder2k5 #17135 üzenetére
Köszi..
Szimplán engedi visszatenni?! Vagy kell valamit bűvészkedni?
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #17120 üzenetére
xp
Intruder2k5 Megcsináltam ezt is, de még mindig kér jelszót.
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #17118 üzenetére
Köszi, alakul. Egy jelszót kér. Ilyet én nem állítottam be, a master pass se jó ide..
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17108 üzenetére
akkor is ha még van hely a belső memoriában??????????? Miért??? igy elvileg gyorsabb???én azt hittem hogy az extroothoz csak akkor nyúl ha a memória már megtelt vagy ha nem tud dolgozni-pl ahogy múltkor hogy egy betűt nem engedett átírni
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17033 üzenetére
még a klavim is befordult arra amit írtam mert feladta....
minden előzménynélkül, alig egy hónapos... remélem meg lesz valahol a garija....
---
torrent: hát mondom hogy nem értek hozzá.... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #17034 üzenetére
Igen, a file-okat incomplete_dir használata esetén oda kell betenni, aztán ellenőrzi. Ha nincs incomplete_dir, akkor a download_dir-be.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17027 üzenetére
csak azt mondom, hogy pc-vel gyors. routerrel lassú. tehát nem a vinyóval van gond
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17031 üzenetére
mert nem ugyan az az elérési útvonal..... gondolom én a paraszt logikámmal....
win alatt tplink//mnt/mappak/dok/piacgazdasag.pdf
ha most ebből torrentet csinálok és felteszem a tpre akkor eleve nem lesz jó... szvsz... de pl azt sem tudom melyik könyvtárba kellene tenni a trans alatt... done????egyébként én transban nem tudok megadni neki semmit... pláne nem az adatok helyét.... de lehet csak én nem találtam....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17027 üzenetére
gondolom lanon kötötte pcre a 1043at....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17021 üzenetére
a kérdés nem az volt hogy kell torrent fájlét létrehozni hanem hogy hogy tudok 1043 alatt futo transra létrehozni torrent fájl! olyat ami mnt alól tudnék tölteni transal! win alatt hiába csinálom meg más kliensel, nem lesz jó, magát torrentet tudok csinálni csak az használhatatlan, nekem a topik témájába vágó használható javaslat kellene....
Köszi -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17024 üzenetére
köszi, én megnéztem a lapot, felraktam a legutolso előttit. ami bár ugy tünik, 2010-es még, de le***om.. ha stabillá válik ezzel ez a szr, akkor már megnyugszok.
ha nem lesz jó, megpróbálom a tiédet is. kösz -
Zenador
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16962 üzenetére
Szia!
Olvastam a többiek hozzászólását is másnál is van ugyanilyen probléma a TP-LINK WR1043ND routernél szakad néha a WAN-kapcsolat!
A legutóbbi gyári firmware-t újra felrakom rá. Lehet, hogy a legutóbbi firmware frissítés nem sikerült rendesen, pedig jó minőségű zavarszűrős BELKIN 230 V-os elosztót használok, tehát még az sem fordulhat elő, hogy feszültségtüske esetleg bekavarhatott a firmware-égetésbe (Úgy tudom, hogy elég sz*r tápegységük van a routereknek, elég gyenge zavarszűréssel).
Ha a gyári firmware nem segít, akkor megpróbálom az általad javasolt firmware-t. Ha az sem, akkor megcserélem a két routert. LAN-LAN módon kötöm össze a kettőt, úgy hogy a lenti router lesz a TP-LINK WR1043ND. A másik WAN-ján megy be az internet. Ebben a sorrendben, tehát a TP-LINK WR1043ND WAN-ját nem fogom használni. Szerinted a hibás WAN így is be tud kavarni?
Ha a sorrendcsere sem oldja meg, akkor TP-LINK WR1043ND --> KUKA!
Szívni fogom a fogam, mert ugye ez újonnan egy csúcskategóriás router volt viszonylag sok szolgáltatással. Úgy tudom, hogy ez nem az a kategória, ami néhány éven belül bedöglik, ennek ellenére sz*ródik
Még egy kérdés. Öreg, és néha lefagyó alaplapoknál, márt csináltam "kondizást", az elöregedett elektrolit kondenzátorokat kicseréltem újabbakra és jobb minőségűekre. Ez sokszor segít az alaplapokon.
Valakinek van tapasztalata a router javításban? Úgy tudom itt is vannak elektrolit kondik, amik elöregedhetnek. Valaki már javított hasonló módszerrel routert? Érdemes kipróbálni az elektrolit kondenzátorok cseréjét?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Moon_Walker
tag
válasz
Intruder2k5 #16964 üzenetére
Kösz, én is erre gondoltam....
egyelőre ez lesz.
(A sysupdate file mire való?) -
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16951 üzenetére
ext 2 volna az ideális?
Azt viszont látja a winfos ha esetleg visszakötöm?Van valamilyen részéletes "hülyebiztos" leírás amivel az Alex féle fw feltehető?
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16927 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy garancia ugrik vagy visszatehető a gyári fw?
Ja és NTFS-ben maradhat az usbre kötött HDD? Kicsi macerás volna áttenni róla a dolgokat és formázni..
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16936 üzenetére
próbáltam, csak sajna annyi memória nincs hogy /mntről átírjam /sdb2-re......
Most már addig nem akarom piszkálni mig meg nem jött az egypont nullás vargaalex mert ha jól értem órák napok kérdése... kétszer nem dolgoznék ha nem muszáj... extrootot kellene beüzemelnem, de azt sem tudom beüzemelni mert sziontén kevés a memoria, nem tudom átirni sda ról sdb-re..... no komment... Ezért gondoltam hogy lehet a dlnanak is az a baja és ahogy olvasom az utánnad lévő hszt igazam is van.... ha 1betüt nem tudok átírni egy egy terrás vinyóról készült katalógust pláne nem fog tudni megcsinálni.......... -
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16936 üzenetére
Te milyen firmwaret használsz?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16931 üzenetére
értem, de akkor elvileg lehetséges lenne, csak túl sok szintű a dolog és eléggé összetett.
Ez már eléggé a finom hangolás kategória
Köszönöm, okosabb lettem mint egy hatodikos -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16929 üzenetére
akkor nem off... nem a teljesítményét de mondjuk a trans és a full hd stream rangot...
ha megy a fullhd stream akkor trans speed limit, else full... vagy hasonló... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16927 üzenetére
bocs hogy bele, de nem erre való a qos???? nem tudom ezért kérdezem...
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16925 üzenetére
5MB ra gondoltam, 5 Mbit/s tenyleg keves.Ez amit leirtal egesz biztato!Nem toltok es nezek full hd-t majd egyszerre.Mindez,h megvalosuljon melyik firmwaret kell felrakni?A ram mod mikepp modositana a kepet?Jobban birna?
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16921 üzenetére
Koszonom a kimerito valaszod!Sejtettem,h lassu lesz a letoltes ha a routerrol futtatnam a torrenteket. Epp ezert irtam azt verziot amikor a geprol toltom de a routeren levo hdd ra menne.Net eleg gyors igy nem szukseges napokig seedelni.5 mb al ilyenkor tudnek tolteni?Ebben az esetben se menne a full hd es a toltes egyszerre?
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #16919 üzenetére
hoppa
telefonrol irok,nm rakta be a linket.Fentebb irtam egy kisebb kerdes halmazt.
-
Kirk27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16843 üzenetére
Sajnos nem működik:
-ash: mount.cifs: not foundAztán ezt próbáltam:
mount -t cifs //192.168.1.102/share /mnt/hdd -o iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777mount: mounting //192.168.1.102/share on /mnt/hdd failed: No such device
De ezzel sem akarja felcsatolni a windowsos megosztásomat.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16912 üzenetére
Rendben, megpróbálom. WGET-tel leszedtem, viszont ZIP a fájl, hogyan bontom ki?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16910 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy letöltöm ezt:[link], felrakom valahogy usb-re és ssh-n keresztül a mtd -r-es paranccsal jó is lesz? Ez tapasztalat?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16878 üzenetére
Köszi, annyira nem ismerem a linuxot, hogy kérdezés nélkül bármibe is belekezdjek. Inkább kérdezek, mielőtt elrontok valamit.
Még valami: az, hogy a QSS gombot megnyomom és ezáltal az USB leválasztódik, azt hogyan tudom beállítani, vagy ha ilyet nem is szeretnék, akkor hogyan válasszam le biztonságosan? -
wiERHcSc
tag
válasz
Intruder2k5 #16866 üzenetére
Köszi a gyors választ!!!!! DD-WRT lesz!!!!!
wiER
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16868 üzenetére
Sosem használom a gyári hálózatot és maszkot
Köszi mindenkinek, már csak az FTP-hez szeretnék hozzáférni. Jól gondolom, hogy eddig minden defaulton van és Transmission által leszedett torrentfájlokat a /mnt/transmission/done könyvtárban levő fájlokat fogom látni FTP-n? -
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16851 üzenetére
Az volt!
Már csak egyetlen kérdés: hol és hogyan tudom beállítani a következőt:
120/10-es internetem van és úgy akarom elosztani 2 gépre, hogy értelemszerűen 60/5 szávszél legyen mindkettőnek. A QoS-nél próbálkoztam, oda beírtam, hogy 60/5, de akkor összesen 60/5 lett a sávszél mindkettő gépre, mintha alapból ekkora lett volna a netem. Gépenként szeretném beállítani, kérdés, hogy hogyan. -
zsolti.22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16845 üzenetére
Köszi, és a Bandwidth control működik? Illetve valahol meg tudom nézni a sávszélesség használatot?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16804 üzenetére
Mikor már megírtam a hozzászólást, akkor derült ki, hogy nem magyar oldalon nyomul. Valószínűleg a többségnek azért nincs ilyen problémája, mert ők igen.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16801 üzenetére
Csak példa volt, de akárhonnan máshonnan is lehet messziről, nem magyar oldalon torrentezek.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16154 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Sajnos, olyan is volt, hogy használat közben döglött meg a router. Úgyhogy visszavittem ezt is. Kicserélik egy újra. Remélem, a harmadik ugyanilyen, vadiúj routerrel már nem lesz gondom. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem ingott meg a bizalmam a lengyel cég "jó ár-érték arányú" termékében. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16773 üzenetére
Sőt, a gyári firmware is pont ekkora. :-) DD-Wrt esetén már más a helyzet.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16771 üzenetére
Simán használhatja... nem kell átszámolni semmit sem... az openwrt file -ok mérete mindig ugyanannyi...8126464 byte...
Formázáskor és firmware íráskor ezt adjuk meg hex formában a 7c0000 -val.
hexában 7c0000 = decimálisban 8126464.Tehát bármelyik openwrt firm -et fel lehet tenni a leírásomban található adatokkal.
-
zozyk
addikt
válasz
Intruder2k5 #16761 üzenetére
Köszönöm a gyors infót...
-
zozyk
addikt
válasz
Intruder2k5 #16758 üzenetére
Köszi.
Akkor ha jól értem,ezt betallózom a megfelelő helyre,felflashelem,és már működik is minden,amit szeretnék,és webes felületen rendezhetem?
Olvastam a leirását,nem tűnik vészesnek a telepítés... -
lszb19
tag
válasz
Intruder2k5 #16741 üzenetére
Szia, köszi a választ
kipróbáltam az ext4 -> PC az 9mb/sec
a PC -> ntfs(router-en) az 2-3mb/sec ez tűnik lassúnak sajnos -
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16723 üzenetére
nem,tüske van beforrasztva,arra forrasztom rá a kábelt,amíg az én kábelem meg nem érkezik. A sajátom végére meg ráforrasztom majd tüskesor ellenpárját,de remélem többet nem lesz már rá szükség.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16697 üzenetére
Szia!
Igen, Igen... mostanság már nem sok időm van fejleszteni...sajnos más munka elveszi az összes időmet szinte... bár most megpróbálok ide is koncentrálni... firmware -t fejleszteni, de egyenlőre csak ilyen "basic" verziót... azaz nem ilyen "teljes értékű" firmware -t mint vargalex... leginkább azért mert nem döntöttem még el, hogy akarok e egyáltalán olyat csinálni, mivel még mindig nem támogatom annyira ezt mindent bele firmware dolgot... de lehet, hogy bevezetek valami ilyen "Full" verziót is, amibe webszerver+php, rtorrent, samba, vsftpd stb van... de ez még nem biztos, hogy ilyenre vetemedek...Mondjuk ötleteket azért várok, hogy mik legyenek esetleg benne, meg akár segítséget is ha éppen valaki javított valami ismert hibát, vagy fejlesztett valamit amitől jobb lehet esetleg.. mint pl. vargalex -nél a starupscript, meg umount script... ilyenekre gondolok...
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #16678 üzenetére
Hogy olyat vársz el ettől a routertől, amit a Asusod tud, holott a CPU/RAM kisebb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16686 üzenetére
Biztos, hogy csak script-tel, ugyanis csak a 2.40b1-től van Torrent queuing
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16688 üzenetére
Úgy legyen!
Most írta az előbb, hogy rákukkant a beállításokra ssh-n, akkor talán ezt is be tudja ékelni valahogy.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16686 üzenetére
Ő mondta a scriptest is, csak annak én jobb ha nem állok neki.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16677 üzenetére
Az aktív torrentekben benne van a le és a feltöltés is, ha 1-re leveszem, akkor meg nem mennek a seedelni kívánt torrentek.
Újabb kérdés merült fel. MW2-t szoktam játszogatni néha este és ezzel a NAT strict-re ugrott. A webes felületről tudok valahogy kiengedni portokat? Steames a játék, így steames portok kellenek neki.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16674 üzenetére
Kérdeztem már Alex fórumtársat, hogy hogyan tudom beállítani, hogy lefele egyszerre csak 1 torrentet szedhessen, csak én ezekhez a scriptekhez már full low vagyok, így majd figyelek arra, hogy mindig egy menjen.
Feltöltésre most becheckeltem neki kb 10 torrentet is, bár nem mennek, de így nincs lassulás sem.
Megpróbálom lejjebb tenni a torrentenkénti peer számot, aztán tesztüzem on.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #16674 üzenetére
vicces
-
válasz
Intruder2k5 #16667 üzenetére
De az asztali gépe nem is fpga chippel van ellátva, hanem x86 magokkal
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16667 üzenetére
Egyértelmű, nem is hasonlítom össze, csak a számok nyomán gondoltam, hogy 2 torrenttől nem fog azért lehalni.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16665 üzenetére
"Persze ha ez a sebesség 20-30 peerkapcsolatból adódik össze, az már jobban megfogja a vasat."
Igen, ezzel van a baj, a 20-30 kapcsolat még nem is nagy szó torrentenként, sima win alól nekem össz 2000 volt engedélyezve, torrentenként is 100 és meg se kottyant, reméltem, hogy ez is kicsit többet bír.
FTP-n a hdd-re 3MB/s-el másolok, lefele róla 10MB-al másodpercenként, ez is lehetne igazán egy 10/10, de ez még kevésbé zavar.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16663 üzenetére
Nekem 15 megabit van lefele és ez már soknak tűnik neki sajnos, nagyon ugrál.
-
quby01
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16640 üzenetére
köszi
-
quby01
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16638 üzenetére
bocsi, par fontos info kimaradt: vargalex v0.9 fw van fennt es csak annyit szeretnek, hogy a jelenlegi fw extroot nelkul menjen hdd nelkul
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16635 üzenetére
Jogos, így lesz akkor. Köszi
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16626 üzenetére
és sikerült is visszaállni a gyárira
Újabb köszönettel tartozom -
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16624 üzenetére
de jo, köszönöm!
http://www.tp-link.com/common/download/?resource=%2fresources%2fsoftware%2f201011815105816.zip
ez kéne kicsomagolva -
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16622 üzenetére
ez 841nd nem 1043...a wget hová tölti ami-t megadok utána?
ahol épp vagyok?
tehát nyomok egy cd /tmp -et majd wget és akkor ide pakolja?szerk.: aha az nem jo...de megpróbálom egyből a dd-wrt üsse kő...
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16620 üzenetére
elöször a gyárira akartam visszaállni ahogy levan írva az opwrt oldalán majd onnét, dd-wrt -re... parázok hogy nem lesz jó
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16614 üzenetére
Pont ezt akartam én is kérdezni.
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16553 üzenetére
Explorerbe és chrome-ba próbáltam.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16528 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap este letesztelem, aztán jelzek, hogy sikerült-e, valószínűleg ext4-es fájlrendszert is kipróbálom.
-
counterbill
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16543 üzenetére
Igen a netgearben engedélyezbe van a DHPC viszont azt néztem most ,hogy a netgear wan beállitása PPPoE-ra van állitba és nem dynamic ipre. Ez okozhatja a gondot? Amugy resetet már probáltam mindenhogy
lehet visszaviszem tényleg kitudja...
-
counterbill
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16537 üzenetére
Megprobáltam úgy h a netgearből érkező kábelt bedugtam az egyik lanba és mellé a gépemet de semmi reakció..se net se beállitások..ugyan ugy nem lép be..probáltam csak a gépet rádugni semmi mást de egyszerüen úgy se akar belépni...a netgear ipjét beirom egyböl feldobja az ablakot kéri a jelszot egyebek..egyébként a netgear cime 192.168.0.1. , a tplinké pedig 192.168.1.1 szoval elvileg nem ütközhetnek nem? el nem lett állitva semmi az új routerben mert áprilisban vettem de nem sikerült belépnem akkor sem azt elpakoltam a dobozával együtt..ma bele botlottam és gondoltam megprobálom mégegyszer..
-
counterbill
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16535 üzenetére
Második router alatt az újat érted ugye? Az a baj h nem lép be a kezelő felületbe így át állitani se tudom...Első routerbe (netgear) betudok lépni..ha arra értetted akkor megprobálom
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16526 üzenetére
Szia!
Egyedi, vagyis a sima build van fent. Azért ezt, mert néha előfordul, hogy elviszem és Windows alatt a kis segédprogrammal működésre tudom bírni. Ja és a Samba-nál természetesen a Read Only nincs engedélyezve. -
bacsisza
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16521 üzenetére
Nah sikerült, de nincs netem nem értem miért. Eljött a pillanat és visszarakom a gyári programot, majd hétvégén újrapróbálom, akkor lesz időm
-
bacsisza
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16515 üzenetére
Igen jól gondolod.
Sajnos így sem jön össze.A putty egyszerűen kilép nem csinál semmit.
-
ricsi1980
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16517 üzenetére
De igen, windows 7 x64.
Eddig is az volt rajta. -
ricsi1980
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16514 üzenetére
Szia,
Áram alatt és feszültség mentesen 1 percig tartottam a reset gombot.
firefox és ie9 alatt is ugyan az a hiba. Eddig jó volt, nem történt a gépen semmi változás. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Intruder2k5 #16501 üzenetére
Kösz a tippet, OpenWrt-t már raktam az itthonira egyszer, le is szedtem, tényleg atombonyolult ahhoz képest, amire az ember használni szeretné a routerét úgy nagy általánosságban, bár minden tiszteletem azoké, akik ilyesmiket fejlesztenek, mert bizonyos helyeken tényleg nagy szükség lehet rá és tényleg használható és fontos funkciókkal bővülhet a routerünk tárháza.
Nálunk bent is két egyszerű feladat hárul a routerekre: wifi (persze védett) és MAC szűrés a wifire, ennyi. Ezt egyrészt a gyári firm is kiválóan tudja, másrészt pedig tele vagyunk 108-as TP-Linkekkel és évek óta 24/7-ben csodásan műxenek (webadminnal együtt), csak elavulás és egy kis fejlesztés miatt cseréltük le őket, ahol lecseréltük. Tehát jómagam általánosságban nem tartom kifejezetten rossznak a TP-s fw-eket, lehetséges, hogy csak egyes típusokkal van gond.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16501 üzenetére
Nem vagyok én olyan sértődékeny!
Egyébként a BackFire fw-ban nem kell semmit utólag telepíteni az alap router funkciókhoz. Trunk-ban is csak a Luci-t.
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16498 üzenetére
Természetesen én is úgy gondoltam, hogy 150/41 routerre, de még az is szép mennyiség.
Illetve a kérdés hogy honnan próbálja melyik routert elérni.
Mert nem mind1, hogy mennyi alhálózaton kell végigmennie a csomagoknak. -
Champipi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16481 üzenetére
Az Upnp-t azért szeretném hazsnálni, mert tudja papíron a router is, a nas is, akkor miért ne használjam? Nem akarom évekig hackelgetni a cuccot, hogy működjön amit ígér a gyártó!
Amúgy upnp hiányában kézzel felvettem nléhányat, de a NAS tud vagy 15 szolgáltatást ha a http és a https típusokat is számolom, ezeket folyamatossan próbálom ki, és tök fárasztó mindig leellenőrizni, hogy na az 5005 port vajon forwardolva van-e, miközben az Upnp magától intézné, ha működne.
Szóval Upnp ügyban ha tud valaki segíteni, megköszönném
-
@matthew@
őstag
válasz
Intruder2k5 #16470 üzenetére
A net megy és minden ok, full sávszélességél, szal az jó akkor a WiFi-t levédem és sztem egyenlőre ki is kapcsolom. Thx a helpet! Amúgy a DHCP mit jelent?
-
@matthew@
őstag
válasz
Intruder2k5 #16467 üzenetére
Közben kaptam egy olyan tippet h nyomjak egy reset-et és ezzel megoldódott a gond, van netem, szal lehet ennyi elég volt, amúgy a reset gomb megnyomásával minden beállítás eltűnik? Illetve ha igen akkor úgy ahogy van alapból vagyis reset után, használható vagy vmit állítani kell?
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16440 üzenetére
hihetetlen hogy kitalálod mit bénázok
köszi
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16437 üzenetére
Az alapértelmezett átjáróra a legelső routert dobja ki, amihez nincs hozzáférésem.
Amúgy az egész úgy történt hogy beállítottam és utána save and config, elkezdett gondolkozni és ennyibe maradtunk. Újraindítottam, de már semmi. Érdekes a net meg jön. Egyéb 5let? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16421 üzenetére
OpenWrt alatt default beállításokkal a
logread
paranccsal lehet megnézni a logot, ugyanis valóban csak memóriában tárolja, tehát még ramdisk-re sem írja ki (a /var/log/message-ba).
-
venlo88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16418 üzenetére
azt hol tudom megnézni?
-
venlo88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16412 üzenetére
Így se jó, ahogy írtad, mástól is ezt a tanácsot hallottam h húzzam ki a modemet, de nem működik így se
Szeretném már beállítani a cuccokat rajta de net nélkül ez nem fog menni. Nem értem miért nem jó.
-
venlo88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16409 üzenetére
Azt h kell?
kezdő vagyok
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16392 üzenetére
köszi Intruder!
-
Bazijoe73
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16385 üzenetére
Az a baj , hogy még az opkg telepítésénél elakadok. Mert amiket találtam leírásokat mindben benne van egy opkg update parancs a mi nálam nem megy??? Mert ugye DDwrt alá előszőr az kell vagy már nem???
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16381 üzenetére
igen , meg!
de amint látszik nem ezen múlt
ITT elég szájbarágós a leírás,holnap megpróbálok venni kábelt.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16379 üzenetére
Üdv!
Mire beírtad,kigugliztam, pont így csináltam,és már ki is nyírtam a routert
wget --user=zz --password=zz 192.168.1.2/open07.binwget át is szedte szépen a temp-be , majd kiadtam az mtd -r write open07.bin firmware parancsot , látszólag elindult azt írta,meg hogy rebooting, de most már csak a power világít,az összes többi villog. resetre,qss-re áramtalanításra nem reagál,csak villog.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16376 üzenetére
Üdv!
A wget az működik,legalábbis beírtam,majd rögtön kaptam a választ,missing url , meg hogy hogy kellene használni : option / url
A winscp kell hozzá? Mert az leszedtem már délelőtt a nagy keresések közepette.
Ha le tudnád írni,számámomra is érthető módon a firmware routerre juttatását azt megköszönném!
-
Coolmat
őstag
válasz
Intruder2k5 #16366 üzenetére
Sajnos nem nyert, másnál sem hozza be
Egyéb ötlet mi lehet a probléma?
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16372 üzenetére
Sajnos továbbra sem jó.
Luci nem jön be, telneten meg ugyanaz a hiba,mint a fenti képen.
A fájl rendszer csak olvasható,nem tudja módosítani.leírom hogy próbálom,hátha az nem jó:
fix ip a gépnek , 192.168.1.2 , maszk 255.255.255.0 , átjáró 192.168.1.1router áramtalanít,bedug, qss megnyom,sys gyorsan villog , putty-telnet-192.168.1.1
majd beírom hogy passwd utána meg kétszer a jelszót.ez így jó?
passwd előtt nem kell még valami?
ssh-n továbbra is a "connection refused" üzenet csatlakozáskor.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16370 üzenetére
az ok,de most mit is kellene csinálnom tovább?
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16368 üzenetére
Üdv!
Ez történt:
Unlocking rootfs_data ...
Erasing rootfs_data ...
Rebooting ... -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16342 üzenetére
Gyari fw nem tud DLNA-t,csak sambat. Samban keresztul meg halal a medialejatszas. Megoldas: OpenWRT +ext3/4.
Mas: Kabelen passz hogy mennyi,de wifin olyan 4-5MB/s az adatatviteli sebesseg.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16345 üzenetére
hát visszatekintve az eddigi failjeimre, ezt egyáltalán nem tartom kizártnak
de szívesen fogadnék 1-2 jótanácsot, hogy mi okozhatja ezt : )
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16341 üzenetére
N-es mindkét notebookban a vevőegység, akkore remélem ezzel sem lesz gond. Jók az előjelek.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16337 üzenetére
Arra gondoltam, hogy tudja-e ezt a routerre dugott hdd és a gépem között mondjuk és ugyanezt egy vezeték nélkül csatlakozó notebook és a gépem között, esetleg a notebook és a hdd között.
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16334 üzenetére
Na jó de mit kezdjek egy ext4-re formázott vinyóval ha haverokhoz viszek át rajta filmet? A környezetemben mindenki windows-t használ ... ezért muszáj az ntfs sajna ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest