- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az, hogy a kliens hibája, az kicsit hihetetlen. Egyrészt más klienseknél is előjön a probléma, másrészt az említett kliens fél éves. Lehet, hogy hirtelen megromlott volna a kód?
Mondjuk ez utóbbival szoktunk itt munkahelyen is poénkodni, mikor az ügyfél egy 4 éve fejlesztett programra mondja, hogy valami elkezdett benne rosszul működni. Váltig állítja, hogy nála semmi nem változott. Persze a végén mindig kiderül, hogy mégis...
-
suste
veterán
Én most már több mint 2 éve használom a TM-et a vargalex fw-ben, és soha nem volt semmi gondom.
A mostani tracker hibából is csak annyit érzek, hogy néha 1-1 letöltéshez beírja a hibát, de összességében a feltöltés így is maxon megy.
Ja! És lazán "elite"a státuszom (20-30 ezredik helyezéssel), pedig csak 100K-val töltök fel.
Szóval inkább beállítási hiba lesz, vagy túl nagyok az igényeid az ilyen használathoz.
Például szerintem semi értelme seed befejezést beállítani arány alapján, meg sehogy sem.
A routeres TM-ezésben pont az a legjobb, hogy 7/24-ben lehet le/feltölteni minimális energia felhasználással.
Nálam folyamatos seedben van minden, nincs leállás. Az mondjuk igaz,hogy nem töltök le napi több GB-ot, csak havi 1-4 film (leginkább xvid).szerk:
megnéztem haverét, ő sokkal jobban használja, de nála sincsen gond, lazán "elite": -
-
Zol77
aktív tag
Üdv!
Már erről is volt szó sokszor 3600 vs 4300.
Döntsd el,hogy neked megér +5-6000Ft-ot egy antenna, meg egy kis wifi sávszélesség:
300Mbps vs 450Mbps. ennyi a különbség a kettő között.Ezt viszont most találtam az oldalukon:
Egy újabb TP-Link router a TL-WDR4900 , ebben már 800MHz cpu van.
[link]
Érdekes,hogy ezt már a leírásban is kihangsúlyozzák,nem kell a neten kibogarászni. Ha még tesznek mellé 256MB ramot,elég ütőképes lesz. -
zsül555
csendes tag
Hi!
itt nézegesd, én most cserélem 4300-ra
Nekem az volt a gondom 'csak', hogy ha ment a letöltés, nehezen férem hozzá a routerhez, de minden más teljesen jó volt.A letöltés a hdd-re jobb lett de nefelejsd el hogy usb-n csatlakozol a routerhez,és a Qos-ben is érdemes beálítgatni a priorokat
hozzáféréseket magasabra +dlna is hogy jól fusson a stream, az ftp +torr portokat és minimálisra vettem, így ha nincs jobb dolga azért fut rendesen
a letöltés nagyon megfogja a vasat, érdemes korlátozni mert az írrással is kell törödnie közbenüdv.
-
Zol77
aktív tag
3600 - 560Mhz , 128MB ram.
2543 - 400Mhz , 64MB ram.
1043 - 400Mhz , 32MB ramSzerintem fizesd rá azt a kemény 2000Ft-ot,amivel többe kerül a 3600,jobban jársz.
Tegnap a 4. 3600-as routert állítottam be,természetesen Alex firmware fut rajta,és mind a négy ember elégedetten használja. -
-
-
Kicsirics77
veterán
2,4 ghz és 5 ghz a wi-fi egyszerre
És ezt egyszerre tudja nem pedig vagy az egyik vagy a másik.
Most lehet még nincs ilyen eszközöd vagy nem hasznàlod ki,de ha kicsit előrelátó vagy akkor mindenképpen a 3600, későbbiekben nem kell megint beruhàzni egy olyan eszközre ami tudja mindkét freki egyszerre...
Röviden ennyi... -
tupacamaru
veterán
Én meg a gyárival használom és nem bántam meg, ezek szerint mindenki boldog.
De hogy on is legyek: a gyáriban is van már nyomtató megosztás, de a gépekre fel kell telepíteni egy kis progit ahhoz hogy működjön, az OpenWRT-snél is kell ilyen? Meg ha tudna ftp szerverről letölteni akkor elgondolkoznék a kis gép likvidálásán az asztal alól.
-
libus
őstag
Remélem én sem fogom megbánni.
"A QSS gomb-hoz tartozó script futása le van tiltva. Az engedélyezéséhez a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script-ben az ENABLED változó értékét kell átírni hozzá 1-re "
Ezt nem tudom még (a többi már tiszta a fejemben). Szóval, mi az a script? Bocs a láma kérdésért! -
suste
veterán
Én a TP 1043-ast (vargalex fw) és egy Linksys wrt54gl-t (DDwrt fw) akartam összehozni WDS-sel, de sehogy nem akart összejönni. Aztán a 1043-at hagytam sima AP-ként, a Linksys-t meg Repeater Bridge-be állítva simán rácsatlakozott a 1043-ra wifin, és ossza a netet wifin és kábelen is.
-
Winne
nagyúr
Egyszerűen nem működik sehogy sem, nem kap ip-t a második router, de nem tudom mit rontok el. Most elhoztam hozzám, itthon Alex féle 1043ND van, erre mennék fel a 740N-el. Kitallózom, rámegyek a csatlakozásra , 11-es csatornára rakom mindkettőt, de megy a net sehogy, dhcp-n próbáltam már beírni azt a DNS-t, amit az első router is használ, de semmi sem változik. Valakinek valami tipp? Az első routeren is kell engedélyezni a WDS-t és csatlakozni, vagy elég a másodikon?
-
Moerte
csendes tag
Nekem kb 10 perce állt össze, igaz még egyenlőre itt vannak kb 1m-re egymástól.
Nálam így működik:
1.router TP1043ND Vargalex fw, ezen van a net 192.168.1.1 címen AP WDS üzemmódban2.router TP1043ND gyári fw 192.168.1.2 címen WDS Bridging üzemben
Akkor lett netem a második routerre kötött gépen amikor a DHCP beállítási fülön beállítottam, hogy a default gateway a 192.168.1.1 legyen és beírtam a DNS-eket is amit az 1-es a modemtől kap.
-
FishAir
senior tag
Tegyél fel egy Gargoyle-t, azzal menni fog.
Wireless Bridge -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy privátban adtál hozzáférést, megnéztem, a transmission-ban az RPC-t tiltottad le (maga a transmission futott). Engedélyeztem és megy rendesen. Látom sebességkorlátozás nincs beállítva, ezért kicsit magas a load, de jön is szépen 2 MB/s-el (illetve amikor néztem, néha felment 2,5 MB/s-re) az anyag.
-
-
-
RexpecT
addikt
Most meg egy pár torrentre ezt írja(pause aztén resume megoldja a problémát):
Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)Queue Stalled Time mit jelent?
Ha bekapcsolom a Transmissionben a Seed queue enabled illetve megadom hogy hányat seedelhet akkor annyi időközönként frissíti, hogy kinek lenne "érdemes" seedelnem? -
-
Coolmat
őstag
Alapból a wifi 20MHz csatornaszélességet foglal el, ezzel 144Mbps elméleti sebesség érhető el, 40MHz-en pedig 300Mbps, ha a kliensoldal is támogatja ezt (Wikipédia: [link]). A 2nd channel below/above pedig azt határozza meg, hogy a második 20MHz-es blokkot az első blokk fölé vagy alá helyezze el, ennek akkora lehet jelentősége, ha sok zavaró hálózat van a környezetedben (Wikipédia: [link]).
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Pedig minimálisan az addig érvényes torrentenkénti feltöltési szálakon menni kellett volna akkor. (Értem ezt úgy, hogy ha default-ban 20, de 0 szálon tölt fel, attól ha 50-re emeled, nem szabad, hogy 0-ról emelkedjen.)
Persze az is lehet, hogy a 400 letöltő anélkül, hogy tőled is töltene, elérte a náluk beállított kapcsolatok maximális számát.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha nem megy a feltöltés az két dolog miatt lehet:
1. Nincs nyitva a port. Ha az én build-emet használod és a transmission peer port-ját nem változtattad, akkor ez nem lehet, mert default-ban nyitva is van a tűzfalon. Illetve nyilván lehet, ha az 1043ND egy másik router mögött csücsül és az elsőn nincs, vagy nem jó a forward.
2. Egyszerűen olyan torrentek vannak nálad, ami senkinek nem kell.
-
-
-
-
Hát, nem tudom, mondjuk két torrenttől azért tényleg többet kellene bírnia, bár még most is fenntartom, hogy torrent darabszámban nem a legjobb megoldás ezt meghatározni! Nekem az RT-N16-on jelenleg 41 torrent van a kliensben (de volt már 100+ is), amiből seed-elni el szoktam indítani egyszerre 20-30 darabot, de az is igaz, hogy tényleges adatforgalom csak 5-10 torrentnél van egyszerre. Lefelé jelenleg 7-8 Mbps a netem, 3-5 torrentet bármikor elindítok rajta. Mi több, két külön rtorrent kliens fut rajta, egy nekem, egy pedig a fiamnak! Szerintem közel ezeket az értékéket kellene hoznia a 1043-nak is...
-
-
Volt itt már szó a sebesség ingadozásáról (ugrálásról) is, de azt nem tudom, hogy végül született-e rá megoldás. Most nem régiben volt ez, szerintem, 1-2 hete talán, de én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez (csak) a nagy sebesség miatt van. Szerintem ott is valami más volt, ha jól emlékszem...
Egyébiránt meg ideális körülmények közt, mondjuk egy-két szálon töltve lehet, hogy elbírja azt a tempót is. Persze ha ez a sebesség 20-30 peerkapcsolatból adódik össze, az már jobban megfogja a vasat.
-
Én a 2-est választanám, a három partíciós megoldást, tehát az extroot verziót, mert ha véletlenül később telepíteni akarsz majd valamit, az hely híján nehézségekbe ütközhet, ha nem csinálsz extroot-ot. De még ha nem is lesz használva, kétlem, hogy a mai HDD-k méretéből hiányozna az az 512MB...
-
Keresztapper
senior tag
Nem valószínű, hogy nagy változást fogsz tapasztalni, de ha a csatlakozó kompatibilis, akkor egy próbát megér.
Törekedj viszont arra, hogy minél kevésbé terhelt csatornán forgalmazz, mert a nagyobb antenna több "szemetet" is gyűjt.Ahogy olvastam / a tankönyvek írják / szerintem.
Javaslom, hogy kérdezz inkább egy rendszergazdit, ők nem csak elméletben, de gyakorlatban is pontosabb információkkal bírnak.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
- újrainduláskor automatikusan indul a seed is
- formázni inkább linux alatt, vagy a routeren ajánlott. Ha az én build-emet teszed fel, akkor kapsz hozzá egy webes felületet is, amivel egy gombnyomásra a particionálást és a formázást elvégzi a router
- a routerre csatlakoztatott HDD tartalmát samba-n (sima windows-os megosztás), ftp-n éred el (média file-ok esetén elérheted még DLNA-n is) -
Azért egy "csak torrentezni akaró" felhasználóknak ezekre leginkább semmi szüksége. Felteszi az fw-t, webes felületen beállítja, és töltöget.
Azt meg, hogy megéri a csere vagy se, neked kell eldönteni, mert ez egy szubjektív dolog, mindenki másképp látja. Én például személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, na de a WRT160-on meg nincs USB, tehát nem alternatíva.
-
-
Konkrétan OpenWrt-vel, és ebből is a legcélszerűbb vargalex buildjét feltenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest