- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begi
senior tag
válasz
counterbill #16547 üzenetére
De nem is kell próbálkoznod.
Ha van egy alap routered és van a géped, amin dinamikus ip van beállitva, akkor ha a router jó és rádugod a géped (semmi más ne legyen közte) akkor a router a megfelelő ip-t fogja kiosztani.
Ezt nézd meg (ipconfig parancssorba). Aztán már megvan hogy a routernek mi lesz az ipje.
Ha meg nem kap ipt a géped, akkor szar a router. -
vargalex
Topikgazda
válasz
counterbill #16544 üzenetére
Hi!
A PPPoE kapcsolat nem zavar. A Netgear-on WAN oldalra nyilván olyan típust kell beállítani, amilyen a neted.
Ha a TP-Link LAN portjára csatlakoztatod a géped, a WAN portjára pedig semmit és így sem éred el (illetve nem is kap a gépet IP-t), akkor gari. -
sellerbuyer
őstag
válasz
counterbill #16542 üzenetére
Úgy is próbáltad, hogy közvetlenül a routerre kötötted a PC-t és semmi mást nem aggattál rá?
Egyszer egy 1043-asnál valamikor volt olyan problémám, hogy gyárilag(!) nem 1.1 volt az IP vége. Próbálgatással találtam rá valami 1.2, vagy 2.1-re, ilyesmi, már nem emlékszem...pedig nagyon dühös voltam, mert emiatt sokat szívtam én is vele...
-
válasz
counterbill #16542 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem is működik...?!
Ahogy írtad is, ebben a felállásban nem ütköznek az IP-k, tehát akkor azt nem is kell bántani. Ellenben próbálj meg még egy reset-et! Áram alatt lévő TP-LINK hátulján a reset gombot tartsd nyomva 10-15mp-ig, majd utána kösd össze a gépeddel a LAN1 portját, és próbáld meg ismét. Ha nem megy, akkor vidd vissza garba.
A géped ugye DHCP beállításon van? Tehát nem fix IP-s?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
counterbill #16540 üzenetére
Nyomj rajta egy resetet, ha másképp nem akarja az igazságot és utána is dugd a gépedre.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
counterbill #16534 üzenetére
Mielőtt ennek nekiállsz, szerintem kell majd az új routerre legalább egy DD-WRT, mert a gyári fw-rel szerintem nem tud repeater-ként funkcionálni.
Ha ez kész, akkor adj a TP-Link-nek úgy ip címet.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
counterbill #16536 üzenetére
Ha lehúzod a hálózatról a routert és közvetlenül, egyetlen UTP kábellel összekötöd a géped és a routert (LAN port) úgy, hogy semmi más nincs rajta, akkor be tudsz lépni a webadminba a router alján megadott adatokkal (amennyiben nem állítottad még el, ha pedig elállítottad, akkor azokkal az adatokkal), mert ilyen felállásban semmi más nem kavar be. Így beállítod, amiket tanácsoltak és ennyi, mehet a hálózatra a router.
-
válasz
counterbill #16536 üzenetére
Nem! A 741-re gondoltam... Abba csak akkor tudsz belépni, ha a gépet arra csatlakoztatod rá, vagy pedig bekapcsolod a remote management-et, mert ebben az esetben ezt a WAN port felől éred el. Csak, hogy ehhez is előbb be kell lépni, szóval mindenképpen rá kell dugni a gépre közvetlenül. Bár elvileg mindegy, hogy melyiket állítod át, de a fő hálózatot inkább ne bolygasd. Mellesleg ha a Netgear felől érkező kábelt a TP-LINK egyik LAN portjába dugod, úgy is működnie kell, sőt ez esetben még a hálózat sem lenne ketté osztva, de ehhez meg a DHCP szervert kell kikapcsolni a 741-ben, illetve az IP címét átállítani olyanra, hogy ne ütközzön a két router. Mondjuk 192.168.1.100 Tehát két variáció is van...
-
válasz
counterbill #16534 üzenetére
Szia!
A második router IP címét állítsd át 192.168.2.1-re, és ezután dugd rá az elsőre... Természetesen ekkor az admin felületét is a fenti címen keresd majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- BestBuy ruhás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest