- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
válasz
vargalex #57988 üzenetére
Szia
Jelenleg pptp vpnt használok ehy synology nas segítségével. De érdekelne az openvpn beállítás. Suste 0.5-re feltettem a luci-app-openpnt és az openvpn-openssl csomagot.
A szolgáltatások/openvpn fülön lehet hozzáadni clienst és szervert is. De nem tudom a legördülő listából melyiket válasszam?
Android telefonra feltettem az általad linkelt programot, de azzal nem sokra mentem, valami ovpn fájlt lehetne importálni vele. Nem találok semmi olyan hozzáadási lehetőséget, mint a pptp esetén. Vagy itt mindenképp létre kell hozni ezt az ovpn fájlt és minden eszközön hozzáadni? Nem lehet "CSAK" IP cím / felhasználónév /jelszó hármassal operálni?
iOS-re van e openvpn kliens?Köszi
-
CheGhost
aktív tag
válasz
vargalex #57986 üzenetére
Szia!
Mindig tun-nal próbáltam, de sehogy sem tudtam kapcsolódni a vpn szerverhez. A wiki szinte összes kapcsolódó oldalát átnéztem. De akkor biztató, hogy van sikerre is példa, akkor amikor lesz megint időm és kedvem átnézem még párszor azt a pár wiki oldalt.
Androidon melyik app-ot használod? "OpenVPN for Android"-ot próbáltam utoljára. -
RedCat
senior tag
válasz
vargalex #57848 üzenetére
A wikit próbáltam. Kicsit bonyolultnak tűnek nekem az a leírás, nem értem melyik lépésekre van/nincs szükségem...
Pl. a modeswitch csomag nem megy fel. A többit feltettem, az interfészek között lett olyan hogy UTMS/GPRS. Ezt kiválasztom, beállítom az apn-t, pin-t, de nem csatlakozik.
Szóval elakadtam vele. -
wopi
aktív tag
válasz
vargalex #57683 üzenetére
Alapvetően csak érdekelne, hogy mennyit látok a Digi 200-as csomagjából. Nekem a 80 is elég volt, de ha már automatikusan emelték, érdekel. Alapvetően nem érzem, hogy kihasználnám, ez miatt nem fogok cserélgetni.
Mérni fogok, az eredményekről majd beszámolok! Köszi a tanácsokat!
-
Lacics25
aktív tag
válasz
vargalex #57650 üzenetére
Köszönöm megvan!
Nekem 3600-as van, akadás nélkül futtatok rajta saját weblapot is. Ezen a "kistestvéren" valóban kínszenvedés? Érdemes megcsinálni?Ha eljutunk idáig, akkor persze ez a csatlakozási mód nem lesz jó, de leginkább ismerkedni, tanulni kapja a fiatalember.
-
scream
veterán
válasz
vargalex #57628 üzenetére
Köszönöm, akkor megpróbálkozok vele.
--
Gondoltam kezdek egy tiszta fw-vel (vargalex v1.1.7), de valamiért nem akar menni az extroot és kezdek agybajt kapni tőle, próbáltam 3 különböző eszközzel is (pendrive-ok), de hiába választom a :8081-en a 2. vagy 3. opciót (extroot), sikeresen végigmegy, majd a csatolási pontoknál nem történik semmi sem, nem látszódik, se swap, se extroot.
Mi lehet a baj?
-
gduck
addikt
válasz
vargalex #57210 üzenetére
2. felvonás!
Na reggel jött egy 1,5 órás kis áramszünet. Áramszünet után V1 visszakapcs, PPPoE megint szakad
(Eközben a fejemben: opkg update forrás helye:fáskamra)
Másik V1 elővesz a szekrényből (a múltkor ezt is leteszteltem az akkor bevált option keepalive '80 20' értékekkel, SIMÁN MŰKÖDÖTT) Szintén zenész, PPPoE szakad
3 óra szórakozás a két V1-es routerrel felváltva: reset/reconfig/reflash/mac address change kombinációk tömkelege. SEMMI! Hiába a "csodaszer" keepalive értékek, SEMMI! PPPoE szakad! "LCP terminated by peer..."
(Eközben a fejemben: opkg install kisbalta, de azért még egy esélyt adok install előtt)
Végső elkeseredésben és az őrület-értetlenség határán.... 14.07 helyett 12.09-et raktam rá. Felkonfiguráltam (csak ddns-script és 2db port forward) ÉS LŐN CSODA! MŰKÖDIK!!! Azóta is és NEM ÉRTEM!
Szóval ez számomra ÉRTHETETLEN!
-
gduck
addikt
válasz
vargalex #57188 üzenetére
Oké oké, de ugye a sztori:
1043v1 (openwrt) megy jó pár hónapig folyamatosan (szünetmentesen van). Hosszabb áramszünet miatt le kell állítani majd újraindítani. PPPoE nem megy 5-10 másodpercenként állandóan szakad. Elővesz másik 1043v1, ugyanaz a konfig, tökéletesen megy. Majd egy év után ismét áramszünet miatt restart, utána szintén nem megy. 841v9 berak, ugyanaz a konfig, simán megy. És a 1043v1-esekkel mindent elkövettem újra firmware, reset, reconfig, stb. Most meg már csak ezzel a beállítással megy (de végre megy!!!). Szóval picit azért érdekes
-
-
balaaa88
aktív tag
válasz
vargalex #56637 üzenetére
Köszi a segítségeket! Már próbáltam más kábellel is; teszterrel is lecsekkoltam. Jó volt. Lehet, hogy hibásat fogtam ki, csak a gyári FW-vel meg ment, custom-al meg nem. Nem baj, vissza is vittem a boltba. Beszereztem helyette egy WDR3600-at. Ezzel eddig minden OK OpenWrt-vel is. Meglássuk.. Még1x köszik.
-
-
mumtaz
senior tag
válasz
vargalex #56245 üzenetére
Vargalex mester! Az mire lehet jó? A hubon nincs kábel, közvetlen beforrasztott USB apuci csati. A hubon van két USB aljzat és a hubot úgy módosítottam, hogy az egyik betápját (VCC) teljesen leválasztottam, tehát a nyákon elvágtam az oda vezető szálat. A másiknak a riuter adja a VCC-t és abba dugtam a pendrive-ot. Abba, amelyik csak külső tápot kap, abba dugtam a wifi adaptert. De próbáltam úgy is, hogy mindkét usb aljzatnak adtam külön tápot és egy-két diódával választottam le a VCC-t, tehát a VCC-t mindkettő megkapta plusz a külső tápot. Amilyen formában csak lehetett már mindenhogyan próbálkoztam a külső táppal, de mindig ugyanaz volt az eredmény.
-
Isty1974
csendes tag
válasz
vargalex #56203 üzenetére
root@TpLinkWR1043:~# /usr/bin/transmission-daemon -f -g $(uci get transmission.@
transmission[0].config_dir)ezt dobta ki:
[2015-01-21 19:01:44.483 CET] JSON parse failed in /mnt/transmission/settings.json at pos 2312: STRING_OUTSIDE_CONTAINER -- remaining text ""download-queue-"
[2015-01-21 19:01:44.486 CET] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:519)valakinek mond valamit
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #56154 üzenetére
Viszont ha a te repodban sincs, miért írjam át arra? Meg itt eleve úgy tűnik, hogy a tiéden van. Ez a config:
src/gz vargalex_v1.1.7 http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlay -
PistiSan
addikt
válasz
vargalex #56093 üzenetére
A ratio limit az be van allitva, viszont nagyon lassu a feltoltesem, ezert nem szeretem ha a regi linux image seed is megy, mikozben az ujat akarom vissza tolteni, hogy a kotelessegeimet letudjam.
Torrent done scripptel (transmission-remote) probalkozom, mar ugyesen kilistazom cli-n a torrenteket, most mar csak egyenkent kene atadnom a torrent id-t a stop paranccsal egyutt a scriten belul a remote-nak. -
suste
veterán
válasz
vargalex #56079 üzenetére
nem lenne egyszerűbb megnézni egy DLNA klienssel, hogy látja-e, elindul-e?
ezért telepítgetni (extroot-olni) szerintem feleslegesegyébként én nem is feltételeztem, hogy csak a log alapján kérdez....
én pl nem az alapján szoktam menni, hanem ha nem játsza a tv, akkor töröl és keres másikat -
Isty1974
csendes tag
válasz
vargalex #56079 üzenetére
Installing sqlite3-cli (3080704-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/sqlite3-cli_3080704-1_ar71xx.ipk.
Installing libncurses (5.9-1) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 56kb available on filesystem /overlay, pkg libncurses needs 117
* opkg_install_cmd: Cannot install package sqlite3-cli.
Szabad hely: 15% (56.00 KB) -
Isty1974
csendes tag
válasz
vargalex #56010 üzenetére
root@TpLinkWR1043:/etc/config# cat minidlna
config minidlna 'config'
option port '8200'
option friendly_name 'miniDLNA'
option db_dir '/mnt/minidlna'
option log_dir '/mnt/minidlna'
option inotify '1'
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg'
option interface 'br-lan,eth1,wlan0'
option enable_tivo '1'
list media_dir 'media_dir=V,/mnt/divx'
list media_dir 'media_dir=A,/mnt/mp3'
option enabled '1'
option root_container 'B'illetve
option interface 'br-lan'
-
-
-
chros
őstag
válasz
vargalex #55162 üzenetére
igen, az /etc/rc.local tartalma nalam igy nez ki (az ip csomag kell hozza, suste firmwareben benne van Archer-en):
# Put your custom commands here that should be executed once
# the system init finished. By default this file does nothing.
ip neigh change 192.168.1.yy lladdr xx:xx:xx:xx:xx:xx nud permanent dev br-lan
ip neigh add 192.168.1.yy lladdr xx:xx:xx:xx:xx:xx nud permanent dev br-lan
exit 0Az xx:xx:xx:xx:xx:xx helyere a kivant MAC address kerul, yy helyere az aktualis fix ip (dhcp-vel kiosztott). Es muxik is szepen
-
zolikutya
csendes tag
válasz
vargalex #55099 üzenetére
Akkor ezért lehetséges az is, hogyfixen rendelek mac címhez ip-címet, ha olyan gépről van szó, ahol portot is kell forwardolni. Nálam van úgy hogy egy vagy két számmal odébb rak egy-egy eszköz ip-címét, így a port forwardos gépeknek mindig jó ha fix ip-t kérek.
Valamint láttam továbbá, hogy alapbeállításonként 12 órás intervallumban újítja meg az ip-ket. Tegyük fvel, jön ismerős, netezik nálam telóval vagy táblával, akkor egy adott dhcp bérlet időtartamra még bent van az ip-címe, és ha nincs hatókörben az ő eszköze, akkor a következő szórásból ő már kimarad. -
frhu
csendes tag
válasz
vargalex #54609 üzenetére
QoS kapcsolót nem is találom a V2-re menő openwrt ben, hova a fenébe dughatták el, végig kattingattam mindent de semmi, most már normális géppel is próbálva 80/50 jön ki a madzagból, viszont wifin jó ha megvan a 30-35 le fel továbbra is érdekes hogy közel 50 van, 8-10ms a ping
szóval egyáltalán hol találom a qos beállítást?
a te általad készítettben a V1.x re megtaláltam, egy másik helyre még jó régen ilyet raktam... de ebben... -
frhu
csendes tag
válasz
vargalex #54609 üzenetére
Passzolom, meg fogom nézni, esetlegesen hogy lehet elérni a routert távolról, netán a lucit?
Egyébként a QoS az open wrt ben ki van kapcsolva vagy nincs, nekem mintha az rémlene hogy ki van kapcsolva, legalább is egy DIR-300 ra toltam fel és ott ki volt kapcsolva...Alex tervezed, hogy valamikor netán a közeljövőben csinálsz a V2.x routerhez is fw-t?
-
Baleno
újonc
válasz
vargalex #37726 üzenetére
Sziasztok!
Nálam a DDNS eddig a dnsdynamic.org volt beállítva. Most hogy megyszüntek, a dyndns.hu-t állítottam be.
A baj az, hogy nem frisíti magát. Ha valamiért megváltozik a szolgáltatótól kapott ip címem, akkor nem érhető el kintről a router, csak ha újra bejelentkezek manuálisan a dyndns.hu-ra a router mögül.Van valami, amit még be kell állítanom, vagy a Dyndns.hu-ra nem tud önálllóan bejelentkezni?
-
To_Pet
tag
válasz
vargalex #54574 üzenetére
A PC-n nem tudok csatlakozni, de a laptop az gigabitet ír a router nélküli szélessávú kapcsolatra.
Közben találtam egy toldást a bejövő kábelen a bejárati ajtó felett. Rendesen megvan csinálva RJ45 toldóval. Szétszedtem a toldást és ott közvetlenül csatlakoztam a laptoppal és ott is ugyanazokat a sebességeket mértem. -
To_Pet
tag
válasz
vargalex #54568 üzenetére
1. Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy 200-as van beállítva
2. Nincs net/telefon osztóm
3 Az ügyfélszolgálatos állítása szerint gigabites portra van dugva a switch-en.Ha a gépbe van dugva akkor a hálókártyán a zöld led világít folyamatosan, a narancs villog. (ha erre utalt a kérdésed. Ha a routerre van dugva akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest