-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major112
újonc
A gyari firmwaret mar frissitettem, nem tudom mi volt eredetileg de most ez van: 3.17.38 Build 140613 Rel.55867n. A Verzio WR1043 v2 00000000 - gondolom 2-es a v2 miatt
A digi eszkoz egy HUAWEI fekete lapos doboz, tipus megnevezes nelkul (kb 20x25x4 cm). UTP kabellel csatlakozik a wifi routerhez / ugyanezzel csatlakoztam direktben is hozza
koszi -
tobias40
veterán
Igen de a ram sosem fogy el,kb 50%-nál tovább sosem megy fel akár mit indítok el!
Nfs-el megy a film lejátszása mert ezt ajánlották és s régi lejátszóval is így csináltam!Hát igen és akkor nem is volt olcsó,ezért kérdeztem hogy már elavult volna erre a pár feladatra amikre én használom???
-
tobias40
veterán
Pontosan ezt csináltam eddig!
Mindent leállítok akkor is 40%-on megy a proci folyamatosan,néha még e-fölé is ugrik!
(és néha még így is felugrik 90%-ra is!!
)
3d iso elindítva,ahol 5MB/s körül megy a film ott nem szaggat de amikor gyors mozgások és részletesebb képek indulnak és felugrik 7MB/s -ra és a-fölé na ott beszaggat a kép és a hang is akár 10 mp-re is!
Mondom közben "elvileg" nem futtatok semmit!!Miket csináljak még vele?Újra kellene esetleg telepíteni vagy mi?
Syno-router restart már megvolt de nem változik semmi!!Viszont az erőforrás figyelésnél állandóan különböző kiírások ugranak fel ami mutatja is hogy melyik mennyit fogyaszt a prociból,de ezek változnak!
Csináltam printscr-t hogyan tudom a képet előhozni és ide bemásolni,úgy könnyebb lenne sztem ha látjátok miket mutat!! -
Pr3s
aktív tag
vargalexnek van igaza, mert ha utánaolvasol, akkor láthatod, hogy az úgynevezett ACK csomagok is elveszhetnek a hálózati forgalomból, amik a feltöltés szálon mennének a forrás állomás felé, ha nagyon magas a letöltési sebesség, az ACK csomagok nehezebben érnek el a feltöltési oldalon a célállomás felé, emiatt lehet kétszer is megkapod ugyanazt az adatcsomagot, amit nem kellene, de mivel a felfelé komunikáció lassabb, ez előfordulhat.
Ezt rendszerinformatikus suliban is tanítják. -
-
kenand
veterán
Nem túl erős a rooter. Torrent masinának letöltésre nagyon gyatra, USB írás teljesen leterheli, nekem akkor a Wifi klienseket mindig leszórta. Emiatt is váltottam torrent masinának egy leharcolt TV boxra. Ott a SATA port és az erősebb CPU miatt sokkal jobb a sebesség. (és nem terheli a rootert)
-
suste
veterán
ez tényleg igényfüggő!
ha nem akar az ember 100GB-okat megmozgatni/letölteni naponta, akkor bőven jó mini "nas"-nak
pl 1MB/s x 60 x 60 x 24 = 86400MB letöltés, és közvetlen lejátszás (nem másolgatni, hiszen ez a cél), tehát napi 2 fullhd/3d, vagy a kisebb felbontásokból sokkal több is...de kinek van ideje megnézni?
közben mehet a lejátszás és fájlmegosztás isennél komolyabb igényekre viszont csakis NAS
-
wwenigma
Jómunkásember
Ez ilyen sajnos, az elmélet és a gyakorlat nem mindig fér össze.
Más. GoFlex logjában észrevettem hogy hongkongból be akarnak SSH-zni. Nem tom archlinux mennyire egyezik az openwrt-vel, de mar 4 kiserlet utan egy oraig nem tudjak ujraprobalni.
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --set
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 3600 --hitcount 4 -j DROP
iptables-save > /etc/iptables/iptables.rules -
<Adamsky>
nagyúr
Szívesen! Lehet figyelmetlen voltam, de nem találtam hasonló leírást itt a fórumban. A neten, ill. máshol is általában azzal kezdik, hogy szedd szét, forrassz, stb. Azért ezt így mindenképp érdemes előtte megpróbálni.
"Akkor soros porttal nem kellett bajlodni?"
Nem, azt megúsztam. -
suste
veterán
a legnagyobb fájdalmam, hogy az "openwrt"-s skin már nincsen CC alatt
pedig Headless módosítása óta még azok is megoldóttak, amiben jobb volt bootstrap (menü fülek betöltés nélkül)
sőt a 0.7-ben lévő openwrt-s luci már egyértelműen jobb is, mert vannak fülek amik a bootstrap-ban csak betöltés után jelennek meg, openwrt-s felületen pedig betöltés nélkül
csak hogy érthető legyen itt egy kép:
[/L]
-
chros
őstag
Igen, ugy nez ki, hogy az 5GHz-es wifi (Archer C5) CC-ben javitva van:
- le lehet allitani es elinditani Luci-ben
- az 'iw wlan0 scan' parancs is muxik mar
- a jelerosseg pedig majd kiderul majd kesobbFirefox vacakol rendesen a Lucivel: bejelentkezes utan kivag siman
Chrome muxik jol.
-
Headless
őstag
Nekem mintha azt mondta volna Suste, hogy sokszor be sem tudja kapcsolni az AC wifit ha egyszer bootolás után kikapcsolja. Utána reboot kell hogy bekapcsolhasd mégeegyszer bár nála még a legelső stable release van...
8,7-el még megdöntheted a rekordomat nálam az átlagsebesség rekord 4 MB/s, max sebesség 5,8 MB/s
-
Headless
őstag
Swap-al nincs gond itt sem, hanem az extroot-al... Chros, az automountban simán kikapcsolható a swap csatolás is, ha simán disabledre rakod luciban akkor békén hagyja azt
Az új pnp már teljesen máshogy működik. Ez jelenleg nálam sustenál, és gr8t-nél van jelenleg. Nah meg mentésben talán.
wenigma írta hogy gyorsabb NATolás szempontjából esetleg egy tr teszt is mehetne
Csak hogy mire lehet számítani... De 7 mbyte/s alatt ne is írd
Most már ki/be lehet kapcsolni az AC wifit az új firmwarével?
-
krealon
veterán
"Egyenlore a kerdes nem arra iranyult, hogy "hogyan valosithato ez meg" , hanem arra, hogy van e letjogosultsaga egyaltalan a megvalositasnak (mert ebben sem vagyok biztos)."
Nagyon ritkan fordul elo MTU okozta problema, igy mint korabban irtam a kezi piszkalasnak semmi ertelme.
A kulonbozo MTU ertekek (1400-1500) hasznalataval az ateresztokepesseg nehany szazalekot valtozik, tehat teljesitmenybeli hatasa nem igazan van.
A 9k jumbo frame-ek mar hoznak jelentos atvitel novekedest, viszont ezt minden koztes eszkoznek - a forras es a cel kozott - tudnia kell megfelleloen kezelni. Ez viszont altalaban a helyi halozatokban teljesul csupan.
-
krealon
veterán
Tekintve, hogy letezik szabvanyos Path MTU Discovery, igy a kezi MTU allitasnak - nagyon elenyeszo kiveteltol eltekintve - semmi ertelme.
Problema akkor van, ha bizonyos router-ek elnyelik a Discovery-hez szukseges ICMP csomagokat az interneten.
-
La Magra
tag
A df parancsot le tudtam futtatni, azt írja, 90%-os a kihasználtság, tehát 10% van szabadon, ami 60 KB-ot jelent - ez már a "nagyon kevés" kategória? És ha igen, mit tudok tenni ez ellen? (Sajna a hsz-ed többi részéből szinte semmit nem értettem... mondtam, hogy hozzánemértő vagyok.
)
-
suste
veterán
egyértelműen az 1.0.2.1 a leggyorsabb buildje vargalexnek, ezt már régóta mondom
mind NAT, mind más terhelésben (torrent 2MB-tal simán megy havernál: v1+vargalex 1.0.2.1)
csak sajna még a 1043v1-ből sem támogatja mindet (talán v1.10-ig?)@(#58950)
a lucis mentés sajnos nem minden változtatást ment el (ezért is csináltunk mi is egy külön backup-ot, ami full mentést csinál), de azért a fő beállításokat igen
viszont tudod bővíteni luciban a mentés fül alatt van egy beállítás fül, ahol felveheted amiket szeretnél menteni (igaz ehhez azért érteni is kell kicsit hozzá, hogy mi hol van) -
Pr3s
aktív tag
Korábban már vargalex is mondta, hogy nem egy hetes munka kideríteni mi miért van a gargoyleban, de aztán neki jött az új családtag, és szabadidejében a családjával foglalkozik, de biztosan segít feltérképezni, ha megkérjük, hogy átültethessétek a jó kis firmwarebe a gargoyleban működő dolgot.
-
Headless
őstag
Forrást megtaláltad chros? Vagy scriptet amit használnak... ha igen dobj már egy linket. Igazából jó volna belenézni a hátterébe, most így vakon aztmondom szimpla scriptel és TC-vel megleht oldani a qos-t csak ahhoz jobban bele kéne merülni a tc használatába.
Vagy ha valakinek garagoyle van fent küldhetne valamit -
Headless
őstag
Köszönjük a visszajelzést, archer tesztelésre korlátozoottan volt alkalmam.
Suste-nal a wifi ki volt kapcsolva és nem volt lehetősége visszakap solni azt. Nem olyan egyszerű mint a nem ac-s társaikat.De ez számodra gondolom ismert.Wlan0/1 változás ismert, és tartalmazza. A nerby wifi csak tájékozttó jellegű, annak csak a repeater/wds beállító felületen van/lesz értelme.
Wdr szérián működik az 5 ghz is. Ezen való tesztelési lehetőségért köszönet donmackonak,
Esetleg chros benézhetnék a c5-be valamikor?
-
chros
őstag
Nos, Archer C5-on, Suste klonnal (nincsenek a plusz webfeluletek, de elviekben minden csomag van , ami kell, bemasolva a sima www ala):
- az 5 GHz-es wifi nem muxik (mar elotte sem ment)
- es a Nearby wifis: kapcsolo sem, vagy nem tudom mit kene produkalnia. C5-on wlan0 az 5, es wlan1 a 2.4 Ghz-s. Alapon (elso betolteskor) mutatja a felso diagramon a 2.4-et jol, az also 5-os ures. De ha valasztok barmit abbelo a listabol, a reload utan mindket diagram ures.Nagyon pipec lett, Gratula erte!!!!!
Szerk: akar jelezhetitek a lengyel testvereinknek is a munkatok gyumolcset!
-
rover45
őstag
Köszönöm. Töltöttem le vágottat, de az hogy lehet, hogy gyári visszaállítás után sem történik semmi?
Úgy értem, megvolt a reset. Feltöltöttem a vágottat és ugyan az a ddwrt fogad, mint előtte...
Teljesen olyan, mintha írásvédett lennepedig a frissítés végén azt írja, sikeres :s
-
chros
őstag
(#57098) babicsbalu:
Helyi halorol felebred?Itt a leiras, ami alapjan annak idejen csinaltam: http://rpc.one.pl/index.php/lista-artykulow/34-openwrt/84-wake-on-lan-or-wan-w-openwrt (google fordito szukseges hozza, legalabbis nekem
)
Es itt vannak a WOL kliensek, kulonbozo oprendszerekre (en ezeket hasznalom Win-en es Androidon) http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx
Celszeru eloszor belso halon kiprobalni masik geprol/telorol , hogy felebred-e a gep. Ha igen, akkor mar csak a kulso felebresztes van hatra
Ha nem, akkor lehet vacakolni a geppel
-
suste
veterán
hát ha valakinek ilyen 30-40GB-okat kell állandóan mozgatni, akkor ne is jusson eszébe a routeres szerverezés
átlagfelhasználásnál egyszer lejön az anyag (itt az idő az nem annyira lényeges, ha észnél van az ember), és onnan egyből megy a tv-be
tehát nincsen semmilyen egyéb saját hálós mozgatás
erre tökéletes a router, akár fullHD minőségben is (persze nem wifin)
(mellékesen a sok100Mbites net sem kell ehhez, elég 20-30Mbit/s is) -
Headless
őstag
Szia egyszerűbb itt nem offoljuk szét a topicot. (Hát ez mégse privátba ment
elnézést)
Hát az elég hosszú~70 kb-os html fájl. amit szintén egy korábbi curlal töltök le.De a változó definiciók így jók. Wgetet nem próbáltam, azzal már egy korábbi próbálkozásnál elbuktam, nem jött össze, vele pár dolog. De majd lehet ránézek újra. Én echo-val se tudtam kiiratni de csak ezt az egyet. a korábbiakat simán. De azok mennek a nélkül is.
itt van a teljes script részlet ami ehhez kapcsolódik ebben benne van minden változó definiálás.Ez most így jelenleg működik.
curl -b cookies.txt $server/profile/index >/wget/gold
pvp_num=$(cat /wget/pvp_num)
gold=$(cat /wget/gold | grep 'infobar_line_value' | head -n 1 | sed 's/.*">//' | sed 's|</div>||' | tr -d '.')
if [ "$pvp_num" -lt "5" ] && [ "$gold" -lt "280000" ] ; then
pvp_num=$(($pvp_num+1))
echo $pvp_num >/wget/pvp_num
url=1
x=$(($x-1))
while [ "$url" != "" ]
do
curl -b cookies.txt $server/robbery/index >/wget/gold
url=$(cat /wget/gold | grep '/robbery/index?__token=' | sed 's/.*http/http/' | sed 's/" name.*//')
value=$(cat /wget/gold | grep '<input type="hidden" name="key" value="' | sed 's/.*value="//' | sed 's/" .*//')
curl -b cookies.txt -d "key=$value&searchtype=all" $url >/wget/gold
url=$(cat /wget/gold | grep '/robbery/attack?__token=' | sed 's/.*action="//' | sed 's/" method.*//')
attack=$(cat /wget/gold | grep attackID | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
pay=$(cat /wget/gold | grep payCheck | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
echo "curl -b cookies.txt -d attackID=$attack" >/wget/attack_bug
echo "-d payCheck=$pay" >>/wget/attack_bug
echo "$url" >>/wget/attack_bug
$(cat /wget/attack_bug | xargs)
x=$(($x+1))
done
fi -
Headless
őstag
Hát végül, mint írtam ideiglenesen így oldottam meg.
url=$(cat /wget/gold | grep '/robbery/attack?__token=' | sed 's/.*action="//' | sed 's/" method.*//')
attack=$(cat /wget/gold | grep attackID | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
pay=$(cat /wget/gold | grep payCheck | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
echo "curl -b cookies.txt -d attackID=$attack" >/wget/attack_bug
echo "-d payCheck=$pay" >>/wget/attack_bug
echo "$url" >>/wget/attack_bug
$(cat /wget/attack_bug | xargs)Változók alakjai
url=http://valami.com/robbery/attack?__token=9f0c2b3dcc123273ef5607da0678fb8a
attack=22952
pay=65e469b1e64631277ca83dcab0ded2b3Valahogy a változók összevesznek de az a fura, hogy csak ennél a curlnál, van korábban pl egy ilyen, ami meg teljesen jól lefut teljesen hasonló a változó rendszer.
curl -b cookies.txt -d "key=$value&searchtype=all" $url >/wget/gold
itt ennél annyi a különbség, hogy a -d opció után csak egy változó van. De mint írtam az echoba való kiírás sem ment úgy, hogy a teljes parancsot kiírjam echoval. Ezért külön részekre kellett bontani...
-
Headless
őstag
Nálam egy kicsit bonyolultabb a helyzet ugyanis az url és a változók ténylegesen változnak minden betöltéskor amit egy korábban letöltött html fájlból olvasok ki. valahogy így
url=$(cat /wget/gold | grep 'valami' | sed ... ) nyilván a ... arra utal, hogy egy pontos részt adjon nekem ami kell. Esetleg a $(...) -ot bekéne raknom dupla idézőjelbe? -
chros
őstag
Hhmmm... Egyre erdekesebb a helyzet:
- mint emlitettem suste 0.4.5 build
- altalam forditott busibox (iconv-t hasznalva) (ber ez lehet, hogy nem is kene hozza?)
- python-mini csomag telepitve (BB-bol)Kiadva ezt a parancsot:
python -c 'print u"\u22c5 \u22c5\u22c5 \u201d \u2019 \u266f \u2622 \u260d \u2318 \u2730 " \
> u"\u28ff \u26a1 \u262f \u2691 \u21ba \u2934 \u2935 \u2206 \u231a \u2240\u2207 \u2707 " \
> u"\u26a0\xa0\u25d4 \u26a1\xa0\u21af \xbf \u2a02 \u2716 \u21e3 \u21e1 \u2801 \u2809 " \
> u"\u280b \u281b \u281f \u283f \u287f \u28ff \u2639 \u2780 \u2781 \u2782 \u2783 \u2784 " \
> u"\u2785 \u2786 \u2787 \u2788 \u2789 \u25b9\xa0\u254d \u25aa \u26af \u2692 \u25cc " \
> u"\u21c5 \u21a1 \u219f \u229b \u267a ".encode("utf8")'Megkapom ezeket a karaktereket screen-ben (Mac OS X terminalrol nezve):
⋅ ⋅⋅ ” ’ ♯ ☢ ☍ ⌘ ✰ ⣿ ⚡ ☯ ⚑ ↺ ⤴ ⤵ ∆ ⌚ ≀∇ ✇ ⚠ ◔ ⚡ ↯ ¿ ⨂ ✖ ⇣ ⇡ ⠁ ⠉ ⠋ ⠛ ⠟ ⠿ ⡿ ⣿ ☹ ➀ ➁ ➂ ➃ ➄ ➅ ➆ ➇ ➈ ➉ ▹ ╍ ▪ ⚯ ⚒ ◌ ⇅ ↡ ↟ ⊛ ♺De a programon belul nem muxik.
Lehet, hogy a fent levo modulok nem iconv-vel vannak forditva? (glibc, stb) -
Headless
őstag
Én is ubuntuval csináltam Gparted-ben a particiós táblát létre kellett hozni és utána formázni. Azután csak rádugod és bodottág van. Swap nem tudom de szerintem azzal sem lesz gondod.
Jah hogy külföld az más
De ezek is gyárilag külső vinyók nézz egy két olyan lehetőséget hogy belső vinyó+külső ház. -
suste
veterán
ezzel van a baj: regi Verbatim usb 2.0 + esata 2.5"-es 500GB
az egybe vinyókkal kevésbé van baj, mert kevesebb áram veszik el a csatlakozásoknál
ezért ajánlottunk többen gyári külső HDD-t
régi belső HDD-im nekem sem mentek el soha csak 1db USB-ről (csak minimum "Y" kábellel), pedig volt olyan köztük, ami direkt kisfogyasztású volt..... -
zolikutya
csendes tag
WR 1043 ND v1-es van. Swapolni így is kell, különben azonnal ledöglik egy egy komolyabb kihívásnál, extroot megoldva. A webes felületet a rtorrent miatt kérded?
Nem jól látó vagyok és egy konzolos felületen nehezebben igazodok ki, mint egy webes felületen. Rutorrent pedig egész jól pluginolható. -
suste
veterán
-
Doky1988
senior tag
Pontosan! Igazából amit egyik user írt, az a legértelmesebb megoldás a hp micro server pl.. Havernak 240/20mbit UPC-je van, NSA-310et megfogta úgy, hogy kifagyott szinte, elérhetetlen volt.. Nekem 50/30-as digim van, letöltésnél igencsak megfogja azt is, routerrel próbálkoztam előtte, ha nem állítottam letöltési sebesség limitet akkor a routert is megfogta igen keményen, szal HP Microserver!
Vagy bizonyos limitekkel NAS is jó, csak kb 4mb/sec -ig birja fagyás nélkül.Mondjuk azért erősebb egy NAS pl asszem nsa310-nek 1.2Ghz procija van..
-
FrankóStein
aktív tag
Köszönöm, hogy segíteni akarsz, a "keress rá" dolog megvolt, az 'mc'-re is rájöttem mi lehet, sőt már azt is láttam, hogy mi az az SSH (legalábbis a PUTTY-ban sikerült valami router szagú felületre lépnem), de aztán csak nézek ki a fejemből, tőlem japán írásjeleket is nézhetnék, attól sem lennék tudatlanabb. Említettem, hogy lövésem nincs a linuxhoz. Windowsban jártas vagyok, szeretem az egyenes tanácsokat, ha engem kérdez valaki (van sok gép a szervizelésemben) akkor azt mondom neki, hogy ezt tedd, vagy ezt ne tedd, de nem javaslok sose olyat, hogy kulcs szavakra keressen és maga próbálja meg megcsinálni, mert úgyse fog menni segítség nélkül.
Tehát sejtem én hogy a jogosultságokkal lehet gond, csak azt nem tudom, hogy hol. Vsftpd-ben, vagy a mountolásban (?). És ha sikerülne ezt megtudnom, akkor hol és mivel lehet javítani?
A Suste által javasolt "kezdj mindent elölről" dolgot nem szeretném, amíg minden felállt (Wi-Fi, IP kamerák forward, minidlna, stb) ez nekem 5 órámba került. Tomato-n 10-15 perc (már amit azon be kellett, mert ugye minidlna, egyebek nem voltak) és ment flottul. Nem kellett hozzá japán tudás, mert logikusan végigmentem rajta és kész volt.
Ezt is megtudnám csinálni, ha értenék linuxul, de nem értek. És most nem szeretnék beíratkozni sehová egy szemeszterre sem csak azért, hogy az FTP feltöltésem jó legyen.
Tehát ha még ezek után is veszi valaki a fáradságot, hogy egy hálátlan embernek segítsen, akkor az alábbi paraméterekkel kellene valami okosat összehozni:
felh (admin): root (tényleg: ezt meglehet változtatni?)
ftp user: ftp
USB vinyó: sda1
.....kell még valami? -
suste
veterán
az biztos hogy a transmission sosem fog úgy tölteni ezeken a routereken,mint egy pc-n, hogy ha 2MB-ra állítod akkor elindul és amíg nem jön le, addíg 2MB-tal folyamatosan jön
itt vannak ingadozások, olykor elég nagyok
nekem bőven belefér, főleg hogy nem nézegetem, hanem elindítom, és majd lejön
akinek ez nem fér bele, az vegyen NAS-t, vagy építsen PC-ből
nálam 1MB-ra van állítva a max, és azt el is éri, és a teljes letöltési idő kb 80%-ra ki is jön (tehát átlag 800K)A lényeg, hogy akinek az 1-2MB/s lefelé nem elég, az rossz helyen jár! (V2-ről beszélünk!!!)
(Esetleg ha nem használja valaki routernek, csak olcsó letöltő gépnek switch-ként, akkor jobban ki lehet hegyezni.) -
-
LamaCube
addikt
Igen a legújabb /azt hiszem/ gyári firmware. Diginet, viszont nem a networkos kábel, a digi húzta be 2-3 éve. Már pár hónapja megvan a router /azért vettem, mert megemelték 100/50-re és a régi nem bírta/ és eddig nem is jelentkezett ez a probléma. 11 napja kezdte és másnapra már nem volt gond. 10 napig semmi és tegnap este volt megint, de azóta megint nem szakad meg.Még garanciás, ezért openwrt-t nem szeretnék és nem is értek hozzá, mint ahogyan ez látszik is.
-
chros
őstag
Nos, a snapshot-ban levo rtorrent-rpc csomaggal mukodik, de kell meg hozza par csomag.
A teljes telepites (konfig nelkul) igy nez ki (lehet, hogy lehetne okosabban is):
# opkg update
# opkg install rtorrent
Ez a fuggosegeket is telepiti# opkg install xmlrpc-c-server
Ez tovabbi xmlrpc -s csomagokat telepit, ez kell hogy fusson az uj build.Meg kell nezni, hogy a jelenlegi snapshot repoban mi a pontos eleresi utvonala a rtorrent-rpc -nek:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/
Epp most:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipkLe kell menteni, eltavolitani az elozo rtorrent (BarrierBreaker) csomagot, majd felinstallani az ujat:
# cd /root
# wget --no-check-certificate https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipk
# opkg remove rtorrent
# opkg install ./rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipkEs erdemes elmenteni (atmasolni) az elobb levadaszott uj csomagot, hatha kesobb is jo lesz
Mar csak a config fajlt kell elkesziteni (lementeni, es modositani):
# cd root
# wget --no-check-certificate -O .rtorrent.rc https://raw.githubusercontent.com/rakshasa/rtorrent/master/doc/rtorrent.rcEs megprobalni elinditani screen-ben:
# screen -AR
# rtorrent -
chros
őstag
No, megneztem, es gyarilag nem adtak hozza adaptert, csak USB kabelt!!! (Ez egy [link] 2.5"-es Verbatim-ba csomagolt (smartmontools szerint) Samsung SpinPoint M7 HM500JI hdd.)
Na-most, regen a pot usb kabel egy pc hatuljaba volt bedugva, s az szolgaltatta az aramot szamara.
A jelenlegi USB-s adapterre ez van irva: 4.8V, 1A.Elkepzelheto, hogy keves neki???? Ha jol tudom, a standard USB 5V-ot es 500mA-ert tud leadni (?).
A tomshardware vegzett egy tesztet [link], s ebbol az latszik, hogy a kistestver M6 sem fogyasztott 4W-nal tobbet (M7 ennel kevesebbet). Igy az 1A-es toltonek elgnek kene lenni, nem? Vagy a fesz keves neki?Megprobalok turni egy 5V-os 1A-es usb-s toltot, s azzal kiprobalni ...
-
chros
őstag
Az "y" kapcsolo bevalt s kijavitotta a fajlrendszer hibakat:
e2fsck -f -y /dev/sdc3
Utana megegyszer csinaltam egy rovid es egy hosszu smartellenorzest, s ujra egy fajlrendszer tesztet, ezuttal mindharom rendben volt.
Az jutott meg eszembe, hogy multkor kattogott a 2.5"-es vinyo, azaz olyan volt, mintha nem kapna eleg aramot. Este megnezem az adaptert, lehet, hogy nem a sajatjaval hasznaltam volna??!!! -
Headless
őstag
5 [HGz]-en kevésbé vannak még zavaró jelek, mert nem sok háztartásban van ellenben a magasabb frekvencia hátránya a rövidebb hatótáv. De ezek a routerek egyszerre használják mind a két sávot, így a két sávon lévő sebesség összeadódik ezért jobb. És itt a másik de ezt támogatnia kell az összes többi eszköznek amit használsz, tehát ha most sima n-es 2,4 [GHz]-es eszközeid vannak és nem is akarsz még költeni új hálózati kártyákra akkor felesleges az 5 [GHz]
-
a v2 sokkal erősebb hardver, ha nem kell a dual band wifi (5 GHz is a 2.4 GHz mellé), akkor jó a tl-wr1043nd v2.
ellenkező esetben tl-wdr3600, tl-wdr4300 vagy tl-wdr4900, esetleg archer c7 - már ha tp-link kell, ellenkező esetben vannak még jó asus típusok például.
a vargalex más kérdés, de v2-re is van már néhány moddolt firmware, a tl-wdrxx00 esetén meg az is adott. -
-
Szia!
Én személy szerint noip-t használok, aminek annyi hátránya van, hogy nem változik az ip címed 30 napig, akkor küldenek egy aktiváló emailt, amiben van egy captcha, azt beírod, oké, majd megint van 30 napod! Ha az ip címed változik a 30 nap alatt, akkor erre sem kerül sor...
-
DaniTm
csendes tag
Kalandosnak biztos az....
Nos.. Az első próba egy egyszerű pákával történt ( régi le , új fel ). Csere után az új modullal csak a pwr világított. Mivel késő volt elvetettük a dolgot későbbre. Majd komolyabb felszereléssel visszakerült rá a gyári ram, azzal elindult majd megállt. Utána újra rákerült a 64-es modul, azzal is elindult majd megállt. Most forrasztási hibára gyanakodunk, hogy valamelyik alkatrész "leforrasztotta" magát és ahogy melegszik úgy nem érintkezik... Kb. 20 perc a működési ideje perpill
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest