- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
-
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #37677 üzenetére
Nekem az extroot egy pendrive-on van, Linux alatt gyorsan megformázom, azután LuCI-ban csatolom fel és kész. A státusz lap nekem is elég üres, kíváncsi leszek Nálad milyen lesz, mert én csak a mentés visszatöltése után néztem rá, így nem láttam milyen tiszta telepítéskor.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #37675 üzenetére
Lehet Alexnak kéne jönni, de én úgy gondolom, hogy összeakadt a régi és az új kernel, a régi és az új firmware.
Ezért szoktam az új telepítés előtt az extroot tartalmát törölni.
Tehát leválasztani a routerről, majd formázni vagy csak simán törölni mindent és úgy visszacsatolni.
Ha leválasztod az extrootot, és úgy nézed meg a a kernel verziókat, akkor látni fogod, hogy mindenütt ugyanaz.a telepítési listában ennek kéne lenni:
3.7.4-1-e176a863d8b8db45f8c95512742cfb69 -
SteveBeard
senior tag
-
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #37655 üzenetére
Sziasztok!
3600-on minden további nélkül ment az upgrade, a mentés visszatöltése után tulajdonképpen az alap dolgok rögtön működtek. Persze így nem minden változtatást veszek észre és LuCI-ban az "áttekintés/status" fül hiányos lett. Ami biztos a 3.7.4-es kernel.
A wifi rendben működik... -
bpmcwap
senior tag
válasz
doberman #36995 üzenetére
ez egyébként már csak azért is érdekes mert az ide topikozók ip címét csak egy valakik tudhatják vagy azok akik őket megtámadták, DE én pl már azt sem tudom mikor írtam ide és én adslel vagyok ráadásul nem fix ipvel, szóval ez kétlem hogy a fórumozók ellen indított támadás lenne inkább az fw elleni, mert az hagy nyomott maga után és arra lehet rákeresni, vagy csak szimplán a 2222es portot csengette végig valaki amiben meg mi benne voltunk mind mert eddig nem volt egyedi portunk. Az mindenesetre számomra igen csak megnyugtató hogy senki nem vett olyat észre hogy be is hatoltak hozzá, hogy mondjuk eltűnt volna valami vagy ott lenne valami vagy figyelnék őt- ezt ugye a forgalmi adatokból egyből észre lehetne venni,
Mindenesetre érdemes lenne a log fájlt némileg felhizlalni, hogy mondjuk legalább 72órás legyen mert ez a pár perces smafu.... vagy csak nekem van igy??? Sőt esetleg lehetne írni egy scriptet hogy küldjön email értesítést az ilyen esetekben, ha betörési kísérlet van akkor az ip-t időt küldje el... ezt meg lehetne oldani ALex???szerk: eszembe jutott még valami...... a megtámadottak közül nem volt esetleg mindenkinek androidos okos telefonja????
-
Jamboo529
senior tag
válasz
doberman #36995 üzenetére
Én meg UPC-s vagyok. Végigment ez mindenkin.
Más!
Akinek esetleg működik az mjpg-streamer, és szokta nézni a webcam videót neten. Nem tudjátok, miért van az néha, hogy ha nézem folyamatosan a router által küldött képet, akkor a böngésző feldobálja az ablakot, hogy megnyitom, vagy mentem. A router bénázik megint valamit, vagy a hibát a böngészőben kell keresnem? (firefox) -
-
-
Jim76
aktív tag
válasz
doberman #36084 üzenetére
A 443 nyitva van, ahogy írtam az utána következő hsz-ban, a LuCI be is villan fél mp-re, aztán certificate hiba...
A másikkal is ugyanez a helyzet, az Open Port check tool szerint:
"Success: I can see your service on 80.95.xx.xx on port (9091)
Your ISP is not blocking port 9091"
Nem értem mi lehet a gond -
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #35883 üzenetére
Köszönöm!
Nekem is működik, csak nálam van egy külön config fájl, ahol lehet állítani a paramétereket.
Ez most így néz ki:
config mjpg-streamer core
option enabled "true"
option device "/dev/video0"
option resolution "640x480"
option fps "5"
option www "/www/webcam"
option port "8080"
option username "xxxxxxxx"
option password "xxxxxxxx"A parancs pedig:
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www --port $port ${username:+-c $username:$password}" \
--output "output_file.so -f /opt/camera -d 60000"Az utolsó sornál láthatod, hogy az a config fájlból még nem paraméterezhető.
Működik így is, csak úgy szebb lenne -
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #35789 üzenetére
A titkosítás megoldva. (webes felületen)
A /etc/init.d/mjpg-streamer scriptben ezt a sort:
--output "output_http.so --www $www --port $port"kellett átírni erre:
--output "output_http.so --www $www -c username:password --port $port"Persze az username:password helyettesítendő a kívánt párossal.
Indítás után a logban már így szerepel:[23498]: starting application
[23498]: MJPG Streamer Version: svn rev: exported
[23498]: Using V4L2 device.: /dev/video0
[23498]: Desired Resolution: 640 x 480
[23498]: Frames Per Second.: 5
[23498]: Format............: MJPEG
[23498]: www-folder-path...: /www/webcam/
[23498]: HTTP TCP port.....: 7085
[23498]: username:password.: username:password
[23498]: commands..........: enabled
[23498]: starting input plugin input_uvc.so
[23498]: starting output plugin: output_http.so (ID: 00)Az openvpn természetesen biztosabb, de egy gyengébb védelemnek, kezdők ellen ez is megteszi.
-
Dave77
tag
válasz
doberman #35729 üzenetére
Most megint próbáltam a laptoppal és minden frankón megy, szóval tényleg az asztali géppel van a bibi. Gyári a firm, nem akartam cserélni, amíg ki nem próbáltam az alapfunkciókat. Így utólag jól tettem, mert biztos a firmre (is) gyanakodnék
Közben néztem egy olyat, hogy nem hálókábellel, hanem wifi adapterrel (TL-WN722N) csatlakoztattam az asztali gépet a routerhez és úgy sem volt jó...
Meg fogom nézni csökkentett módban hálózattal, csak nem találom a kábeles billentyűzetet, a wireless nem érzékel semmit a Win7 indulásig. -
doberman
senior tag
válasz
doberman #35591 üzenetére
na kibújt a szög a zsákból... beugrott a majom a vízbe...
ubuntu lemezkezelője a vizsgálatkor közölte hogy a hdd hajlott korú... -a körösztanyád mondom én.. alig 3 éves..az fsck pedig javítgatott közben pedig panaszkodott mindenféle inode -ra meg számokra.. meg elfántokat (orphan) emlegetett, majd a végén megtörölte homlokát és közölte, hogy kész. az eredmény a swap partició felismerhetetlen... az adat partición pedig enyhe adathiány lépett fel. természetesen ha rádugom a routerre a router csak félig meddig indul el... no dhcp,no wifi... no work...
kb ennyi...
egyéletem-egyhalálom az ssd-t megpróbálom... úgyis garis még 11 hónapig... más úgy sincs itthon.. -
válasz
doberman #35589 üzenetére
Egy ismerősnek RT-N66U-ra volt kötve SSD, bár futott rajta torrent, de az SSD-n csak a programok voltak, az adatfile-ok pedig egy NAS-on! Swap nem volt, mivel abban van 256MB RAM, ami bőségesen sok is! Ennek ellenére 1-2 hónap alatt kifeküdt az SSD, majd miután nagy nehezen gariztatta vagy két hónap alatt, kb. 2 hét után az új is megunta! Most egy 8GB-os pendrive van rajta, ez tökéletes!
Hogy miért, ezt én sem értem, mert tényleg alig volt használva!
-
doberman
senior tag
válasz
doberman #35587 üzenetére
hmmm.. a hdd-vel lehet gond... ha csatlakozva a hdd el sem indul ( nincs még dhcp sem, wlan sincs...)
hdd nélkül megy, usb bedug, felcsatolódik - ráadásul jó helyre- és látszódik a megosztás és látszanak a filék is... hub-ba vissza csatlakoztatva a webcam-ot lsusb látja, de a /etc/init.d/mjpg-streamer start -ra not found...
hmmm.
pedig jó helyre csatolódik... sda1,sda2,sda3 -nak látszódik.... brrrnincs itthon csak egy ssd-m... mi a mai álláspont, hogy szereti az ssd-t a "drágaszágom" ? torrent nincs, dlna nincs... akkor sem szabad használni?
z
-
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #34965 üzenetére
Nincs mit, én is most kaptam meg, akkor rendeltem, mikor Te.
Ezért nincs sok tapasztalatom... kicsit vak vezet világtalant dolog ez így...
A mumudvb-t ki sem próbáltam még, mert nem tudom mi kéne a pc-re. A routerre feltelepítettem, találtam Alextől is egy scriptet, de nem jutottam tovább. -
SteveBeard
senior tag
válasz
doberman #34960 üzenetére
Szia!
Tegnap csak egy pillanatra néztem be, így utólag látom, hogy eddig már Te is eljutottál.
Automatikus csatornakeresést nem találtam, de nem kizárt, hogy van.
A csatornák neveit már én szerkesztettem. A jobb szélén az info gombra kattintva kezdtem keresgélni.
Ha találtam egy ilyet,
az jó eséllyel egy működő csatorna.
A play gombra kattintva le is kéne játszania.
Valamiért ez 10 esetből egyszer jött be, ezért a play gombra jobb egérrel, és a link címének másolása, majd a vlc-ben lejátszás/hálózat/url cím-hez beillesztettem. Így már vidáman lejátszotta.
Ha ezt
látod nem érdemes próbálkozni, mert kódolt adás, de hibaüzenetként nálam nem utal rá. -
-
Kicsirics77
veterán
válasz
doberman #34251 üzenetére
reggel újra formáztam sima swap-osra csak a többi meg egyben ext4
kiváncsi leszek mi lesz a végkifejlet egyelőre megy a torrent felfelé ezerrel....és mindjárt nézek egy log-ot is van-e benne valami...
hmmm eddig ok mert 7:46 óta nincs újabb bejegyzés ezekszerint eddig minden rendben... -
litter
tag
válasz
doberman #33807 üzenetére
Köszi! Behoztam a vasat munkahelyre, úh meg is néztem gyorsan. Sajna így sem jó, a ping-re sem válaszol.
A hálózati címtartományokhoz nem nyúltam, mindent úgy hagytam ahogy Vargalex-től átjött.
Mit tudok még kipróbálni amivel fel lehetne éleszteni esetleg? Van esetleg egyéb ötlet? -
vargalex
Topikgazda
válasz
doberman #33686 üzenetére
Hi!
Nem a mumudvb-n, vagy a tvheadend-en múlik. Kernel driver kell hozzá. Én e-bay-ról rendelt it9138 chipset-es stick-et használok. Egyébként ugyan úgy néz ki, mint a szintén e-bay-ról rendelhető af9015-ös chipset-el szerelt eszközök.
-
biokill1
tag
válasz
doberman #33205 üzenetére
Szia!
Köszi, de nem maradt ki.
Vagy az általad leirt létrehozás van, vagy inditani az /etc/init.d/openvpn -t, aminek meg kéne csinálnia...Egyébként az általad irtra ezt dobja:
"root@OpenWrt:~# /usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0
Sat Oct 27 19:51:18 2012 Note: Cannot ioctl TUNSETIFF tap0: Device or resource busy (errno=16)
Sat Oct 27 19:51:18 2012 Note: Attempting fallback to kernel 2.2 TUN/TAP interface
Sat Oct 27 19:51:18 2012 Cannot open TUN/TAP dev /dev/tap0: No such file or directory (errno=2)
Sat Oct 27 19:51:18 2012 Exiting
"Valakinek itt a fórumban volt már ez a gondja, de a hsz-eket túrva nem derült ki hogy oldódott meg
Köszönöm azért az ötleted!
-
biokill1
tag
válasz
doberman #33188 üzenetére
Köszi szépen, én is ez alapján csináltam... Lehet nyomok egy factory resetet és utánna újra megpróbálom...
Ami ezzel a leirással gondom volt: a bridge beállitás. Nekem a Lucyban nincs ott olyan rész, ahol ipálgatni lehete hogy ki legyen a bridge-ben. Ha a Lan-hoz nem eth0.1-et választok, akkor a LAN portokon nem kapok IP cimet (kézzel adva sem tudom pingetni a routert).... -
válasz
doberman #32831 üzenetére
Köszönöm neked is a biztatást doberman!
Az a tpl szócska sokat segített a többi ezen témáju hsz megtalálásában, s igy tovább olvasva már megjött a lélektani power a hadmüvelethez.
Egy elözö hsz még azt sugallta nekem hogy USB-s kábel kell hozzá, pedig vargalex már megirta hogy a sima rs232-es jobb , mert nem kell ujabb drivert telepíteni hozzá, de az általam birtokolt turis kábelt sehol se láttam megemlítve, hogy használható. Ez volt életem elsö ttl-szintillesztös hadmüvelete. Én a negyedik pint is rádugtam.
Az intruder gyüjteményéből pedig a server progit és a putty-ot vettem kölcsön, ezt is köszönöm!Ha linuxból csnáltam volna , akkor a server progi se kellett volna külön hozzá?
Nem az extroottal volt a baj, hanem a rádugott pendrájvval,valószinüleg ennek az elbaxódása folytán így is elfogyott a memria,mert a luci már nem volt a helyzet magaslatán, bár az utolsó beállításokkal a hálózat meg az internet még kifogástalanul működött.
Mégegyszer kösuönöm mindenkinek a segítséget !
-
mzolcsi
csendes tag
válasz
doberman #32466 üzenetére
Szia!
Az üzenetet el kellene hogy olvassam
az megkönnyítené a dolgomat. A swap-l van a baja. Luci-ban ugyan nem látszik a swap, de a swapon-l kiíjra, hogy be van állítva egy olyan eszköz ami nem is csatlakozik a router-hez.
root@OpenWrt:~# swapon -vs
Filename Type Size Used Priority
/dev/sda1 (deleted) partition 131068 208 -1Hogyan tudom kitörölni ez a bejegyzést anélkül, hogy kézzel belehackelnék a /proc/swaps fájlba (már ha lehet egyáltalán)?
-
raidx
őstag
válasz
doberman #32470 üzenetére
Ha Extrootot használsz, nem megy az utólagos felmountolás. Háttértárat leválasztod, router reboot és ha felállt a router háttértár vissza. Ha nincs egyéb sérülés akkor visszamountolja.
Régen kaptam Alextól egy ilyet:
mkfs.ext4 -L extroot /dev/sda2
mkdir -p /tmp/overlay
mount -t ext4 /dev/sda2 /tmp/overlay
cat << __EOF__ > /etc/config/fstab
config global automount
option from_fstab 1
option anon_mount 0config global autoswap
option from_fstab 1
option anon_swap 0config mount
option target /overlay
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 1config mount
option target /mnt
option device /dev/sda3
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 1config swap
option device /dev/sda1
option enabled 1
__EOF__
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlay
rebootIgazából nem használtam mert akkoriba a router garis lett, azóta meg nem kellet.
-
válasz
doberman #32470 üzenetére
Akkor sajnos passz, lehet, hogy extroot-ot semmiképpen nem lehet felcsatolni a működő rendszer alá! A mount -a parancs arra szolgálna, hogy felcsatoljon minden elérhető partíciót, ami az fstab-ban szerepel... reboot ehhez nem kell, bár lehet az megoldja a problémád, de annak ehhez már semmi köze nem lesz!
-
-
SteveBeard
senior tag
-
raidx
őstag
válasz
doberman #31915 üzenetére
Windows alól igen (a kamerába van a mikrofon), gondoltam, a Linux sem butább de eddig csak USB-s hangkártya életre-keltését találtam. Ha lesz időm kipróbálom mert ugye más hangkártya nincs a routerbe.
Még a Motiont nem sikerült beüzemelni meg a szkenneremet. A szkennert látja a rendszer de valami beállítás hiányzik vagy nem jó.Itt egy érdekes oldal, hogy miket lehet az OpenWRT-vel vezérelni.
[link] -
-
-
-
-
-
doberman
senior tag
válasz
doberman #31366 üzenetére
na kezdődik....
ilyet sikerült összeguglizni - mosolyogni szabad - röhögni nem illik:
#!/usr/bin/sh
# Example script
# Copyright (C) 2007 OpenWrt.org
START=10
STOP=15
start() {
echo start
/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so -r 1920x720" -o "output_file.so -f /mnt/webcam -d 30000 -s 5"
}
stop() {
echo stop
killall /usr/bin/mjpg_streamer
}természetesen nem működik..
:
root@Donimo:~# /etc/init.d/webcam start
-ash: /etc/init.d/webcam: not found?
z
-
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #31347 üzenetére
Az a helyzet, hogy tegnap állítgattam a wifi-t a routeren. Próbálgattam, hogy erősebb, hogy gyorsabb...
Aztán nem tudom mi történt de ma egy cucc se ment róla (csak androidos kütyük vannak folyamatosan feljelentkezve) Mivel egyik se ment a routerre gyanakodtam. Mikor a gyári fw-vel se ment akkor meg már biztos voltam benne. Na most meg úgy néz ki, hogy valami padlóra küldte az androidos kütyüket, mert mikor a pc viszont fel tudott jelentkezni, újraindítottam őket és azok is mennek. Gőzöm sincs mi történt de jól megszívatott. (persze én is magamat). -
Jamboo529
senior tag
válasz
doberman #30704 üzenetére
Már megy, írtam, hogy visszavontam az előző hsz-omat. Működik a kép szépen
1280X720 24 fps, hibátlan szakadásmentes kép. legalább is belső hálón.
A végcélom az volna, hogy kiengedem a streamet netre, és csatlakozhaznak rá mások is, persze megfelelő user/pwd combóval, amit én állítottam be előzőleg.
Kiengedni gondolom port forwarddal lehet.
Milyen portot érdemes használni?
és hol lehet jelszó/ user nevet adni a webcam stream hez??
Valamint az a user csak ezt tudja majd elérni?
Nem tud belepiszkálni a routerembe? -
Jamboo529
senior tag
válasz
doberman #30692 üzenetére
Pontosan ezért kértem, hogy lépésről lépésre segítsetek, ugyanis ezt én is megtaláltam, feltettem minden csomagot, benéztem a configba, ott is ugyanez volt mint a hozzászólásban, felmentem az adott címre, és nem enged!!!!
Probléma az oldal betöltése közben.
Na akkor mit nem csináltam jól??Visszavontam, nem indítottam el a mjpg-streamet
nem indul el csak úgy, ha a folyamatokra rákattintok.
parancssorból kell indtani -
vargalex
Topikgazda
válasz
doberman #30044 üzenetére
Hi!
Ez azt jelenti, hogy a particionálás után 5 másodperccel még nem áll készen a HDD. Megpróbálhatod a várakozási időt növelni. Ehhez ssh-n (vagy LuCI-n a Parancs Futtatása ablakban) futtasd a következő parancsot:
sed -i 's/1 5/1 10/g' /www_vargalex/cgi-bin/first_steps
Ezzel 5 helyett maximum 10 másodpercet fog várni.
Esetleg leszakad a HDD. dmesg-ben (kernel log) nem látszik semmi hiba?
Szerk.: közben megjött a válasz is: leszakad a HDD. PC-n megnézve biztos, hogy hibátlan a vinyó? Ha igen, akkor router-külső ház inkompatibilitási gond van.
-
eninek
tag
válasz
doberman #29957 üzenetére
Hali, végül megtartottam, remekül működik. Nem tudom hogy gond nem származik belőle semmi. Viszont nem tudok rájönni hogy miért nem tudom sem a transmission-t sem ftp-t, de meg realvnc-t sem elérni ha a no-ip.org-os cimememen kereresztul probalkozom, csak itthonrol belsohalorol. de transmission web felulet semmi nem jon be. Ez nem fugg ossze a firmware-val elotte sem mukodott egy ideje de hogy miert azt nem tudom. Egyszeruen megszunt mukodni. Valami tipp merre induljak el keresgelni, mit csinaljak?
-
-
pajanko
csendes tag
válasz
doberman #29927 üzenetére
Köszi!
A tűzfalat akkor nem állítom.
A másik kezdő kérdésem,ha lehet az,hogy WLAN-on a 36, 40,44,csatornákat be tudom állítani de a 149-165-ig levőket nem.A ruteren beállítom pl 153-as csatornát,mentés alkalmazás,a WLAN LED kigyullad,de inSSIDer-en nem látni semmit. Nem is lehet csatlakozni.A wlan kártya lehet,hogy nem tudja azt a frekvenciát,vagy tiltott az a sáv?intel 3945abg a kártya tipusa.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest