Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63373 üzenetére
A soros porton történő élesztés volt a nyerő, úgy tűnik, hogy az eszköz ismét hibátlanul működik. A tüskesor beforrasztásával - így gyakorlat nélkül - egy kicsit azért megszenvedtem.
Ezen videó sokat segített, másnak is ajánlom, ha hozzám hasonlóan féltéglázza: [link] A netes leírásokhoz képest annyiban más a folyamat, hogy terminalról először a setenv paranccsal indít. Feltettem az általad a sebesség miatt javasolt 1.02.1-es firmet, és fel/le is hasít: 230/200 Mbps.
Ez már tényleg a router fizikai korlátja.
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63378 üzenetére
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63378 üzenetére
Még annyi, hogy a hardware változata 1.8, nem tudom, ez számít-e, azaz pont elég, vagy épp kevés a serial nélküli flash-re (azárt megpróbálom még xp-n is): [link] "If your device doesn't even boot (e.g. due to a bad flash), and your device is recent enough (circa 2011, v1.8+), you can use the device built-in auto tftp recovery process."
-
bladesks007
tag
válasz
A 2. verzió sem működik, ráadásul a leírásban van 1-2 furcsaság: hiába állítok be statikus ip címet win7 alatt, addig amíg nincs az utp kábel csatlakoztatva, ezek nem állítódnak be tényleges ip-ként. A leírás alapján előbb reset, router indítás, de ez a szerencsétlen statik ip csak ezután kezd el "aktivizálódni", és közben a tftpd32-nél beállított server interfacet is átlövi a default 127.0.0.0-ra. Nem csoda, hogy nem tud frissíteni.
Marad a soros megoldás.
Kábelt hogy lehet a legegyszerűbben összehozni? Gondolom, ez kevés, mivel csak usb: [link]
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63375 üzenetére
Az első verzió valóban nem működik, tekintettel arra, hogy a sys alapból sem villog, csak felvillan (kb. ellenőrzi a ledeket), nem hogy akkor, mikor nyomogatom indításkor a resetet vagy qss-t. Most próbálom a 2. verziót, de nem sok esélyt adok neki.
-
bladesks007
tag
válasz
ok, köszi, próbálkozom.
Amikor bekapcsolom, akkor felvillan az összes led egy pillanatra, után a lanok és végül csak az világít, amelyikre csatlakoztatva van kábel. tehát a sys villogás, ami korábban volt, nincs, csak a legelején egy fél mp-re. A telnetes csatlakozás miként megy, feltettem a telnetet, Microsoft Telnet> ide mit írjak majd pontosan? telnet open 192.168.1.1? És a parancsokat hogy lehet kiadni? Vagy ha már belép a 192.168.1.1-be akkor a router már tudni fogja és csak simán mount_root, stb.?
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63371 üzenetére
- Szerintem nem oszt ki 169.254-gyel kezdődő ip-k lesznek, magánhálózati ip-ként
- nem tudom megpingetni, azaz a 192.168.1.1 esetén nincs válasz
- próbáltam a 10 mp resetet, de semmiSajnos a beállításokat nem mentettem el, úgy flasheltem, akkor talán megmaradt volna a 192.168.1.1 alap is.
Egyébként csak a pwr ledje világít, a system nem és az a lan, amelyikbe épp dugom a csatlakozót + wan, ha rákötöm ont-ot. Nagy a baj?
Failsafe módba hogy állítsam? És utána puttyval milyen ip-n érjem el? Lehet elállította az internal ip-jét.
-
bladesks007
tag
válasz
bladesks007 #63369 üzenetére
Miután nem jött össze a gyári fw visszahelyezése, vargalex 1.02.1 verzióját próbáltam rátenni CC 15.05.1-re, flashelés előtt fájlméret ellenőrzése, flashelés elindul, de nem akarta abbahagyni. 15 perc után újraindítottam a routert, azóta viszont nem érem el a 192.168.1.1-es címen
, power, lan, wan led világít, remélem, nem tégláztam. Most mitévő legyek?
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63367 üzenetére
Megpróbáltam visszatenni a gyári fw-t a Chaos Calmer 15.05.1-ra, de nem akarja az igazat, el sem indul a flashelés, legalábbis úgy tűnik, csak újraindul a router és ismét CC 15.05.1 van. Ezzel próbáltam: TL-WR1043ND-V1-FW0.0.3-stripped.bin Ahhoz, hogy véletlenül se téglázzam, mivel flasheljem?
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63367 üzenetére
Igen, kezdek én is így érezni... TP-LINK 1043ND v3/v4 vagy ASUS RT-N18U-val szemezgetek.
-
bladesks007
tag
válasz
Intruder2k5 #63365 üzenetére
Köszi, de ha jól sejtem, ipv6-ot nem tud.
-
bladesks007
tag
Sziasztok!
Tapasztalaitok alapján, ha elsődleges szempont (az ipv6 opció után) a LAN-on keresztül történő minél nagyobb letöltési sebesség, melyik openwrt verzió javasolt WR1043ND V1-re?
Digi 1000/200-as csomag, ont-router-lan:
- vargalex féle v1.1.7: 180-200 Mbit/s
- OpenWrt 2014.04.01. punk17: max. 100 Mbit/s (érződik speedtesten, hogy tudna feljebb is menni , de úgy látszik, alapból korlátozva van)
- Chaos Calmer 15.05.1 r49294 / LuCI for-15.05 branch (git-16.110.26779-c0ae328): ~145 Mbit/sÉvekig vargalex által összerakott firmet használtam, melyet az ipv6 lehetőség miatt cseréltem le, de az elérhető letöltési sebesség az újabb verzióknál sajnos érezhetően csökkent.
Ha Luciben van olyan beállítási/finomhangolási lehetőség, mely segíthet, szívesen veszem az ezzel kapcsolatos infót is. (Természetesen tudom, hogy hosszú távon új routert kell beszereznem a digis csomag minél jobb kihasználása érdekében, de addig is jó lenne egy nem sebességkorlátozó firmet használni).
Előre is köszi a segítséget!
-
bladesks007
tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már volt.
Privát torrentet készítettem egy ismerősnek PC-n (mely a routerhez UTP kábelen keresztül csatlakozik, nem wifi-n, de lehet, ez lényegtelen) utorrenttel, viszont az illetőnek csak akkor indul el a letöltés, ha a routert kiiktatom, s közvetlenül a fali LAN-hoz csatlakoztatom a gépet.
Router használatakor a peer listához a showmyip-nél kiírt ip-t és az utorrent portját (IP:port) vetettem fel, természetesen nem a belső, 192.168... ip-t...
Tudnátok segíteni mit és hol állítsak át, hogy routeren keresztül is elinduljon a privát torrent adatforgalom?
(Firm.: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342)
Előre is köszi a segítséget!
-
bladesks007
tag
válasz
vargalex #38122 üzenetére
Ott még nem tartok
, egyelőre az open-wrt sincs fent, előbb körüljárom, kutakodok, szeretem érteni, amit csinálok. (Szerencsére már olvastam máshol is, hogy esetleges gyári visszaállítása esetén boot nélküli gyári firm szükséges).
A gyáriról 1.1.7-re frissítéshez ez a leírás még aktuális és lépésről-lépésre alkalmazható: [link]? (Tehát a leírásban említett Putty is kell?) -
bladesks007
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy itt - velem szemben - szinte alig használ valaki gyári firmwaret (konkrétan: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n), de valaki talán mégis tud segíteni. Mindössze annyit szerettem volna, hogy a pendriven tárolt médiákat wifin keresztül, telefonon is le tudjam játszani (tehát kizárólag LAN). Beállítottam az usb settingsben mindent, amit kellett, de mégsem érem el telefonról a folder-eket (PC-n igen). Aztán itt jött egy újabb probléma: ftp szerver aktiválása után (ráadásul internet access-t disablen hagytam) alig megy valamelyik weboldal, s az is nagyon lassan, újra kellett indítanom a routert. Lehetséges gyári firmmel megoldani a problémámat, vagy inkább ássam bele magam az openwrt-be (vagy mibe)?
Más: későbbiekben szeretném külső helyről "vezényelni" a routert, letöltési parancsokat adni neki távolról (torre..), erre alkalmas az openwrt?
Előre is köszi!
Üdv.: blade
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest