- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Headless #12357 üzenetére
nem feltétlenül hatótávban rosszabb, abban némileg jobbnak kellene lennie az 5 dBi antennáknak köszönhetően - a v1 esetén 3 dBi antennák adottak -, hanem a szórás szöge szűkül be a dBi növekedésével, de a távolság nő.
más kérdés, hogy ha a nem beszórt szögben helyezkedik el az ellenoldali eszköz, akkor hiába a nagyobb dBi, a kisebb értékhez képest is rosszabbnak van titulálva, pedig a megfelelő szögben távolabb is van megfelelő kapcsolat, mint a kisebb dBi esetén. -
donmackó
addikt
válasz
Headless #12328 üzenetére
Nem rossz - nem rossz. Idáig nem foglalkoztam nagyon az oldallal, de most néztem hogy még külön mappája is lehet a másik felhasználónak ( a jogokról nem is beszélve). Szerintem akkor ez a projekt törölve, és meg van az új terv.
szerk: Esetleg az megoldható hogy egy mappáról (a családdal megosztottról beszélek) automatikusan csináljon a wrt egy backup-ot valahova? Ha lehetséges akkor majd kifejtem bővebben a gondolatom.
-
Bem Utat
csendes tag
válasz
Headless #12302 üzenetére
"Miért nem jó a pen extrootnak? ... alig van rajta irás, csak ha épp mentesz valamit"
Az igaz... Akkor lehet, hogy ez lesz.
Először megpróbálom a mostani vargalexet frissíteni, és ha úgy se lesz elég hely a vpn-nek, akkor átrendezem a dolgokat, de akkor már fölteszem a ti fw-eteket."Transmissionnak nem jó a pen"
Ahhoz a heti 1-2 cucchoz, amit leszedek, bőven elég. Kifelé meg nem megy szinte semmi.Kösz a tippeket!
-
Bem Utat
csendes tag
válasz
Headless #12299 üzenetére
"Azt csinálsz amit akarsz"
Persze, csak hallgassak rád, mi?"kell hozzá egy kis affinitás, meg egy kis linuxos tapasztalat sem árt"
Nem ez a gond..."azt se felejtsd el vargalex és suste buildjében vannak olyan dolgok alapbeállítások amiket nem tartalmaz egy-egy csomag, így vannak hátrányai is ha teljesen saját buildet csinálsz, sokszor mindent be kell állítani alapról, pl egy factory reset után"
Ez sokkal inkább. Egyszerűen nem akarnék ennyi energiát szánni rá."De miért rettegsz az extroottól? Suste fw-jében 1 gombnyomás beállítani kb, és semmi hátrányod nem származik belőle..."
Dehogynem. Most egy pendrive van "hdd"-nek, ami a saját torrentforgalmamra épp elég, de extrootnak ugye nem jó. A külső vinyónak külön táp kell, hogy stabilan menjen, meg amúgy is pocsékolás lenne pártíz MB miatt."Formázni sem kell a teljes vinyót, gépen leválasztasz egy kisebb particiót (minitoolal)"
Fdisk-kel csinálom az ilyesmit meg mkfs-sel, de mondom, nem ez a probléma -
Bem Utat
csendes tag
válasz
Headless #12287 üzenetére
"openVPN nincs Suste FW-jében"
Miért nincs? Ott van a listában, csak annyit ír, hogy 'alapból tiltva'. Igaz, most látom (lejjebb), hogy csak a 16MB-osokhoz 'jár'... De utólag se fér rá?"100% hogy extroot kell mert az openssl csomag túl nagy"
Ja, értem. Pedig az az egyik, amit meg akartam úszni...
(Mármint az extroot.)"Ráadásul openvpn beállító felület sincs"
Az nem érdekes."Ellenben knockd simán kiválthatja szerintem az openVPN-t"
Hát az biztos nem, mert nekem kliensként kéne a vpn. Az lenne a cél, hogy itthonról bármilyen eszközről elérjem a benti dolgokat, de ne kelljen mindenre felraknom a vpn-klienst."Csak openVPN miatt váltani felesleges, mééég."
Azért kéne váltanom, mert most nincs helyem a telepítésre. Elvileg a vargelex-hez is létezik openvpn, csak elpocsékoltam a helyet egy véletlen törléssel. Gondoltam, akkor már a legfrissebb cuccot teszem fel.
Viszont ha abban sincs benne alapból a vpn, akkor egyszerűbb lenne a mostani fw-t föltenni újra, úgy legalább a beállításokat simán vissza lehetne tölteni. Más kérdés, hogy ha ennyire szűkös a hely, akkor talán oda se menne föl extroot nélkül.
Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik fw mellett mennyi szabad hely marad, ill. mennyi kell a csomagoknak?
Vagy fordíthatok magamnak olyat, amiben csak az van, amit használok is, igaz? -
Bem Utat
csendes tag
válasz
Headless #12283 üzenetére
"Ha most openwrt van a routeren a mentésként elérhető dolgot felrakhatod"
Vargalex 1.1.7 van rajta."a knockd csomagot is tartalmazza, és a függőségeit ezért sok helyet foglal, kellhet extroot kb olyan 100kb-ot foglal"
Nincs annyi helyem, de a legfontosabb nem is a knockd lenne (az csak egy kellemes és hasznos ráadás), hanem az openvpn miatt akarok cserélni.
Kösz az infókat. -
válasz
Headless #12274 üzenetére
és Intruder2k5: Fejem mellett van a router, régebben hdd volt rádugva de hangos volt. Usb3-as pendrive-ra 10 év itthoni garancia van, heti 1 gb forgalmat remélem kibír még egy ideig.
Végül reseteltem a router-t, pendrive-ból (linux alól átméreteztem) kapott 256 mbyte extroot-ot, 64 mbyte swap-ot, háttértár csatoló/formázóval beállítottam, az új transmission is nagyon jó lett.
Köszönöm Vargalex, Suste és HeadLess a munkátokat, stabil, könnyen kezelhető és profi módon összerakott programot készítettetek.
-
válasz
Headless #12266 üzenetére
Felraktam 0.6-ot, nagyon jó, köszönöm. Egy gondom van: elfogyott a szabad hely, de nem telepítettem semmit sem. Jelenleg pl. Transmission-t sem tudom leállítani, mert mentés és alkalmazra vígan megy tovább. Honnan és mit törölhetnék le?
Még nincs extroot. Van egy 128-as pendrive ext4-es partícióval rádugva, átpartícionálás nélkül menne együtt a transmission és extroot?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Headless #12209 üzenetére
Egy iranyba igen, de szimultan up+down megölné.
Suste: elégge atlagon aluli... 20/2 az durvan elmaradt, csak 800e digisnek van gyorsabb netje minimum.
Arrol nem beszelve hogy FHD TV-n nem fogok divx-et bambulni, youtube-ot sem 240p-ben fogom nezni az 1920*1200as monitoromon. GOFLEXrol a letoltott anyagot is mokas lenne elernem tavolrol, mikor a bitraraja 20-50Mbit kozott ugral.
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #12192 üzenetére
Szia!
Egyetlen dolgot írtál el. Ugyanis OpenWrt alatt nincs hardware-os NAT, így ezek software-os NAT eredmények. Illetve a LAN-LAN eredménybõl az látszik, hogy valamelyik PC nem képes a gigabit kihajtására (bár linux alatt nagyobb esély lenne rá). Az 1-es load pedig éppen azt jelenti, hogy kifullad a CPU.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Headless #12172 üzenetére
Na várj, én nem azt mondtam hogy az ezres net kell rögtön
Végpontokon nem is feltétlenül kell, de egy nagyobb családban, ahol van 4-5 PC, 6 telefon, 3 tablet, 2 konzol, okostévék, IP kamera, NAS stb, ott szerintem elengedhetetlen minimum 200-as net. Persze a torrentet meg mindenki használja és a Google se jön fel. A legnagyobb előny pedig egyértelműen a vele járó magas feltöltési sebesség. Már egy ideje 100/100-as netet használok, egy áldás, de már lassan ez se elég.
Akinek van egy-két gépe és csak a mobilarénát olvassa, annak persze hogy elég a huszas net is.
-
suste
veterán
válasz
már sok emberrel irogattunk erről a "kell-e a nagy sebesség" témáról, én is hasonlóképpen gondolom mint, te
eddig egy komoly érvett kaptam, hogy PS vagy egyéb konzolnál a konzol frissítések vagy konzol és ps-s játék frissítéseknél ha gyorsba akar játszani az ember, akkor nem mindegy hogy 1-2 perc, vagy 10-20 perc alatt jönnek le a dolgok
de itt is kérdés, hogy a kliensek tudják-e kezelni ezt a sebességet, és a szervertől tud-e jönni ilyen sebességgel a cucc (Én arra tippelnék, hogy a jelen pillanatban 500Mb-1Gb-tel rendelkezők nagyobb része nem is tudja kihasználni ezt a sebességet. A szolgáltatók is bőszen ajánlják, hogy váltson nagyobbra az ember, csak azt nem mondják el, hogy aki csak levelezil meg webezik, annak már az 5Mbit is elég, ráadásul a kliesnt is fejleszteni kéne...)
egyébként meg ez az azonnal de rögtön lehetne indok a torrentnél is, de egy kis előre gondolkodással kiküszöbölhető.... -
vargalex
félisten
válasz
Szia!
Én csak ebből a hozzászólásból indultam ki. Ott ez szerepel:
option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00'
Ezt LuCI-ban biztos, hogy nem így kell beírni, ott nem kell az option extra és az aposztrófok sem. Ezért gondoltam, hogy CLI-ről van szó.
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #12167 üzenetére
Szia!
Firewall v3-ban (a BB-ben már az van) kicsit áttekinthetőbben is beállítható. Persze mindkét megoldás helyes.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #12167 üzenetére
Bocsánat a dupláért, gyári fw-hez tényleg semmi köze. Én az openWRT és suste fw-jének kapcsolatáról írtam. hardveres nat hiánya meg szerintem nem eget rengető. Ugyanis akkora sebességhez már a pcnek is elég erősnek kell lennie. És kábeles kapcsolat kell. Ami nem az átlagos laptop használatot jelenti. Tehát én biztos nem vennék gigabites netet csak mert van, mert nem látom értelmét, wifin ígyis úgyis 60-100 fog átmenni, n-es szabványú eszközökkel. Kábelen meg mire haználnád azt a tempót? De erre nem kell válaszolni csak gondolat ébresztésnek írtam.
-
donmackó
addikt
válasz
Headless #12160 üzenetére
Már késő.
Winfoson Már kipróbáltam az ftp porton a kopogtatást, viszont androidon még nem sikerült működésre bírni. És nem mellesleg ha a /mnt/LOG-ra irányítom a logolást akkor nem ment el semmilyen próbálkozást (pedig a mappát és a file-t létre hozta (kemény 1 kb) a /tmp-re írást még nem próbáltam.
-
-
-
sangean
csendes tag
válasz
Headless #12132 üzenetére
Igazad van, bent volt az exclude listaban. Csak nem latszik annyira mert ugyanabban a sorban van a berakott felsorolas! Lehetne talan egymas ala rakni az exlude bejegyzeseket.
Akkor a kovetkezo kiadasban WIFI ON lehetoseg is lesz exclude-ba a WIFI OFF mellett?
Akkor majd nem kell remove-olni az 5Ghz-et...A Crontab-ban megadott exclude vonatkozik a Reset WIFI ON/OFF gombra is?
Egy apro bug-ot latok, de az lehet, hogy az eredeti OpenWRT-ben is bent van. Amikor eloszor ranyomunk a "Network" menure, megnyilik az elso almenu "Interfaces", viszont az alatt nem nyilnak meg az almenuk: "WAN WAN6 LAN", csak, ha elobb atugrunk mondjuk a WIFI menure es onnan vissza az Interface menure.
Nagyon klassz a firmware, koszonjuk a munkatokat!
-
sangean
csendes tag
válasz
Headless #12121 üzenetére
Felraktam es minden jol mukodik, de a wifi idozitessel vannak gondok:
Az 5 Ghz-es BAND-et removoltam a NETWROK/WIFI alatt, mert most nem akarom hasznalni.Ha jol gondolom az alabbi parancsot hasznaljatok a RESET gombon es a Crontab-ban
/etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_reset off/on
Ez egy ido mulva nem mukodik, nem lehet lekapcsolni a Wifit az egyik modszerrel se (RESET gomb, Crontab), mert rogton visszakapcsol, lasd alabbi logok:
A Network/Wifi gomb tovabbra is mukodik, gondolom az mas parancsot ad ki.
Ha kiadom a wifi down es wifi up-ot utana megint egy ideig mukodik a RESET gomb es Crontab.At tudom valahol irni, a RESET gomb mogotti parancsot wifi down es wifi up-ra. Az ugy nez ki, hogy megbizhatobban mukodik...
Wed Jun 3 23:26:24 2015 user.notice root: WIFI Enabled
Wed Jun 3 23:26:24 2015 kern.info kernel: [ 1690.550000] device wlan0 left promiscuous mode
Wed Jun 3 23:26:24 2015 kern.info kernel: [ 1690.550000] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
Wed Jun 3 23:26:25 2015 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is down
Wed Jun 3 23:26:25 2015 daemon.notice netifd: radio0 (8662): sh: acs_survey: bad number
Wed Jun 3 23:26:25 2015 kern.info kernel: [ 1691.280000] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
Wed Jun 3 23:26:25 2015 kern.info kernel: [ 1691.310000] device wlan0 entered promiscuous mode
Wed Jun 3 23:26:25 2015 kern.info kernel: [ 1691.310000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Wed Jun 3 23:26:25 2015 kern.info kernel: [ 1691.320000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Wed Jun 3 23:26:26 2015 kern.info kernel: [ 1691.560000] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
Wed Jun 3 23:26:33 2015 kern.info kernel: [ 1698.900000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Wed Jun 3 23:26:33 2015 kern.info kernel: [ 1698.900000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Wed Jun 3 23:26:33 2015 kern.info kernel: [ 1698.910000] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
Wed Jun 3 23:26:33 2015 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up -
sangean
csendes tag
válasz
Headless #12100 üzenetére
1.
Uj routernel, suste 0.6 fw felrakasa elott kell-e valami backup-ot vagy akarmit csinalni?2.
Ha elobb felraknam a hivatalos Open WRT-t es utana dontenek a suste 0.6 mellett, akkor mi a teendo?- Visszakell rakni az eredeti TP-LINK fw-t es ugy suste-openwrt-0.6-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin
- Mehet egybol a suste-openwrt-0.6-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin -
válasz
Headless #12113 üzenetére
Szia!
Köszönöm, akkor lehet ez valami OpenWrt specifikus jelenség, hogy a teszt nem fut le. Ki tudja hol hasal el, de igazából nem is számít, majd akkor figyelem még hosszabb távon a feltöltött adatmennyiséget, és elválik, hogyan tovább... Csak furcsa, hogy 24 torrentje megy, 22 a magról, 2 pedig open trackerről, és ennyire áll a visszirány.
-
sangean
csendes tag
válasz
Headless #12097 üzenetére
Koszi!
"de előtte readme-kkel kezdj"
Hol talalom a Readme-ket?A hivatalos OpenWRT-vel is ugyan ugy tudom szerkeszteni crontab-ot. Csak nincs kulon GUI-s felulet, igaz?
"wps/reset gombbal is kapcsolható legyen a wifi."
Ez is a ti fejlesztesetek, vagy a hivatalos OpenWRT-ben is van? -
donmackó
addikt
válasz
Headless #12057 üzenetére
Pedig ez ilyen. dmesg-re is ezt írja [ 0.080000] MIPS: machine is TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310 Szóval akkor szerintem a felismerés lehet a gond. Valószínű magában az openwrt-ben vagy csak a buildben lehetne ezt átírni és típus specifikusra csinálni.
szerk: Megyek maci lacit nézni. skype-on elérsz ha kell.
-
Vicu21
tag
válasz
Headless #12007 üzenetére
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 7.0G 16.6M 6.6G 0% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 716.0K 61.0M 1% /tmp
/dev/sda1 7.0G 16.6M 6.6G 0% /overlay
overlayfs:/overlay 7.0G 16.6M 6.6G 0% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devazért csak mi irogatunk itten, mert akinek volt esze, elment aludni
mindkettőtöknek köszönöm a segítséget! -
donmackó
addikt
válasz
Headless #11990 üzenetére
Archos videoplayert használok ugyan az mint a kodi, viszont tud audió boost-ot (amelyik filmnek nagyon halk a hangja ez feltekeri/erősíti).
-
PieHUN
csendes tag
válasz
Headless #11954 üzenetére
50 MB-os cache se segített, továbbra is kerek 10 percenként megakadnak a videók.
Úgy néz ki, hogy az eddigi legjobb beállítás az volt, hogy az SD kártyára cache-el... (legfeljebb gyakran veszek majd SD kártyát...)
Viszont továbbra is zavar, hogy pont ugyanabban az időben csak a Wifi handshake megy a 2 telefonhoz, meg a tablethez. Ennek szerintem nem lenne szabad így leterhelni a routert, hogy megakassza az épp játszott videót... -
PieHUN
csendes tag
válasz
Headless #11947 üzenetére
A jelenség pontosabban: 10 percenként áll meg a kép pár másodpercre, majd megy tovább. Terhelő folyamatot nem nagyon gondolok, hogy lenne (LuCI-ban azt látom, hogy a terhelés elég alacsony, 0.16 az utolsó 15 percben az átlag, csúcs 0.17) - bár van Transmission, de semmi nem megy rajta. DynDNS (pontosabban no-ip.com) van beállítva, ami 90 percenként nézi az IP változást, meg egy vsftpd megy rajta, de azt csak a család használja - néhány hetente egyszer-kétszer...
Kb. 2-3 perce hagytam abba egy 50 perces HD videót.
Kipróbáltam az advancedsettings.xml állítást, amit javasoltál, meg kikapcsoltam az összes kütyün a wifit. Így most az 50 perces videó alatt mindössze egyszer, kerek 10 percnél jött elő ez a jelenség, utána egyszer sem.
Valamelyik (advancedsettings, vagy wifi kikapcs) ezek szerint segített, már csak arra kell rájönnöm, hogy mi volt ez.
ui.: Az rpi-n az advancedsettings.xml most így néz ki:
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> -
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #11917 üzenetére
Szia!
Suste mondta, hogy az ipdns nem megy a busybox-os wget-el a build-jében. Én CC-t használok (saját build), ott simán megy és a korábbi build-jeimben is ment.
No-IP-t én azért nem szeretem, mert a force update-okat nem fogadják az URL-es API híváson. Az UPC-nél pedig nem igazán változik az IP cím, így 30 (vagy 90, már nem emlékszem) naponta webes felületen kellett frissítést nyomni az IP-re. Igaz, azóta az OpenWrt-s srácok átírták a ddns-scripts csomagot és pont ezért (legalábbis, amikor utoljára néztem) előtte nyom egy update-ot egy fake IP-re, hogy változást érzékeljen a no-ip.
(#11916) suszti: Elég, ha telepíted a wget, vagy a curl csomagot. A dyndns script automatikusan azt fogja használni.
-
donmackó
addikt
válasz
Headless #11723 üzenetére
WDR3600-as. Csak a saját másik TP-Linket látja. Le futtassam még egyszer a módosítva?
root@TpLink:~# wd24=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
-ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
-ve 'sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
-ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell ..
- /\n/g")
root@TpLink:~# iw_list5=$(iwinfo $wd5 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. -
/\n/g")
root@TpLink:~# ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal
: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }'
| sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }
')
root@TpLink:~# ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal:
/|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' |
sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
root@TpLink:~# wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_
num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_nu
m" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
wd24=wlan0 wd5=wlan1
root@TpLink:~# echo "$ap24" | head -n2
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-48 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
root@TpLink:~# echo "$ap5" | head -n2
<option value="TP-LINK_5GHz_D43846">-47 dBm | TP-LINK_5GHz_D43846</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio1Módosítottan futtatva!
-
Wajk
addikt
válasz
Headless #11720 üzenetére
<option value="T-Home_6B7019">-55 dBm | T-Home_6B7019</option>
<option value="Szaszi7578">-62 dBm | Szaszi7578</option>
<option value="T-Home_6B7019">-53 dBm | T-Home_6B7019</option>
<option value="Szaszi7578">-61 dBm | Szaszi7578</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50" -
donmackó
addikt
válasz
Headless #11720 üzenetére
'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell ..
/g")
root@TpLink:~# iw_list5=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. -
/\n/g")
root@TpLink:~# ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal
: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }'
| sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }
')
root@TpLink:~# ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal:
/|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' |
sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
root@TpLink:~# wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_
num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_nu
m" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
wd24=wlan0 wd5=wlan1
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-48 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-49 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio1Szerk: suste 0.5 firmware
-
Headless
őstag
válasz
Headless #11706 üzenetére
Ha már nincs "tesztelni vágyó" itt akkor egy két parancs kimenetelére kíváncsi lennék a korábban említett router tulajdonosktól. Ha van rá lehetőség, nem szükséges suste build, elég ha van rajta iw és iwinfo (de tudtommal ez alapcsomag)
wd24=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
iw_list5=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
echo "$ap24" | head -n2
echo "$ap5" | head -n2
echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"Csak ssh-n adjátok ki akár ctrl-c jobb klikk és a végén lévő 3 echo kimenetére lennék kíváncsi, fontos, hogy az 5GHz-es wifi és a 2,4 ghz-es wifi is legyen bekapcsolva.
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap24" | head -n2
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
<option value="Belkin_N_Wireless_EE0F25">-69 dBm | Belkin_N_Wireless_EE0F25</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap5" | head -n2
<option value="37f9bc">-67 dBm | 37f9bc</option>
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio0Suste-val együtt köszönjük a segítséget
jó lenne ha érkezne egy kimenet AC-s eszközről meg sima dualband n-esről mert állítólag a wifi device felcserélődött a két eszközben.
-
vmaxter
tag
válasz
Headless #11649 üzenetére
Igazad van, nem tudom hogy került bele a szóköz, de a szar továbbra is ott van a palacsintában:
Mi az amit nem a leírásnak megfelelően csináltam? Lehet vicces a dolog de nem lehet mindenki ennyire kocka. Értek a kiadványszerkesztéshez, megtudom metszeni a gyümölcsfákat. Ehhez viszont nem értek, ezért kértem itt segítséget.
Köszönöm.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Headless #11625 üzenetére
Igen. Pontosan... De írtad ezt a kliens problémát és eszembe jutott valami.
A lényeg, hogy előtte hónapokig nem volt gond viszont az utóbbi időben meg rendszeres. Decemberben win8.1-et kezdtem használni egy Intel4965-ös kártyával. Driver nincs hozzá, és tonnányi kékhalál van hozzá dokumentálva a neten... Most egy régebbi van fent azzal csak néha csinálja de használható.
Hamarosan visszatérek 7-re ezen a gépen...és akkor ez a probléma is megszűnik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Bittorrent topik
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged