Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert. Elérhető valahol kezdőknek szóló leírás, hogy a vargalex-féle firmware-t hogyan lehet telepiteni?
Egy esetleges garanciáztatás előtt könnyen vissza lehet tölteni az eredeti firmware-t?
Köszi

-
rrunner
csendes tag
Sziasztok,
szeretnem a routerrol elerni a wdtvlive medialejatszom samba megosztasat, hogy a routerre dugott usb diszkre toltott dolgokat ne a PC-n keresztul kelljen a media lejatszora masolni. Kerdeseim:
Az gaz, hogy a medialejatszo kikapcsolasakor eltunik a megosztas?
Hogy kell hozzaadni a windows altal \\wdtvlive-nak latszo share-t?
koszi
rrunner -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, fontolgatom a cserét 1043-ról.
Kérdenék párat.

Fogyasztás?
Másolás usb eszközre?
Másolás lan-wifi között?Előre is köszi.

-
ajani
aktív tag
Most 6 napig bírta a wifim, úgy, hogy ki volt kapcsolva az 5GHz-es rész, tehát nem ez a gond. Elkeserítő, hogy 4-6 napnál nem megy tovább a router hiba nélkül. A 1043-as routerem hónapokig ment bazi stabilan vargalex fw-rel. Vajon a 1.1.7 hozhat javulást a wifi fagyás problémára?

Más: megköszönném, ha adnátok néhány e-bay/dx.com/vatera linket tuti dvb-t vevőhöz. Nem vagyok árérzékeny, azt szeretném, hogy sallangmentesen működjön. Köszi előre is!

-
-
Tamarel
senior tag
Van új gyári firmware.
http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WDR3600&version=V1#tbl_j
-
Graf Spee
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm. Akkor mihamarabb beszerzek egy winchestert. 2.5 collos winyót ... gondolom a router el tudja látni kakaóval .....
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
arra gondoltam visszamenne a 741nd és mögé a nas mert csak dlna és a torrentre használom
-
-
xigris
őstag
Sziasztok érdeklődnék a 3600-t érdemes lecserélni NAS-ra?
-
Jamesch
tag
Sziasztok
Én is routervásárlás előtt állok. És egyelőre a 3600as a kiszemelt.
Amire szeretném használni:
-tudjak letölteni torrenten a rákötött vinyóra
-letöltött HD videókat megosztáson keresztül lejátszaniMennyire működik ez alap FW-el és mennyire open/dd-wrt-vel?
Nagyon leterheli a torrent?
USB-n mekkora átvitelt képes csinálni olvasás esetén? Lehet hogy elég a 100Mbites 3500-as mert ugyse tud 12MB/s-nél gyorsabban olvasni?Olvastam, hogy 2TB-nál nagyobb HDD-ket nem nagyon kezelnek a routerek, ez itt is igaz?
Előre is kösz a válaszokat
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
még semmi, mert nincs sehol, a mezőtúriaknak sincs! :-(
-
Pr3s
aktív tag
Akinek 3600-as routere van , milyen hw ver-el vette?
Előre is köszi a válaszokat! -
Akkor kinullazom !
Az áttekintés állapot menűben majd megkukkantjuk, hogy így is dolgozik és pufferol-e. -
válasz
Graf Spee
üzenetére
Nem bírja a több szálon történő, egy idejű írást, és/vagy olvasást! Lassú, ilyen felhasználás mellett extrém módon terheli a routert, a pendrive élettartama nagyon megrövidül, és ha gyengébb minőségű darab, akkor a filerendszer is gyakran összeomolhat rajta! De persze kipróbálni azért lehet, csak ne várj tőle sokat!
-
Sebiferi
tag
-
pluhi
tag
Web gui? Transmission Remote Gui nálam a nyerő, van androidra is, tökéletesen működik. Ilyen fel/letöltési sor trükk se kell. Nálam általában olyan 80-100 torrentnél van kis takaritás, lenyomom 50 köré azt annyi. Arány/ncore helyezés nem lehet probléma egy ilyen setuppal, 7/24-ben nincs olyan egzotikus torrent, amit ne tolnál fel pár hónap alatt megfelelő szintre.
-
válasz
Sebiferi
üzenetére
Én is kisérleti alapon vagyok.
a netem 5Gb (6144)/512mb
Addig jutottam a 3600assal, hogy :
Pufferméret 3mb
letöltési korlát 2048
feltöltési korlát 256 , hogy legyen másra is NETem , de ahogy látom nem is kell több az előző kettőből.feltöltési szálak torrentenként:15
DHT, LPD,PEX,uTP, lasy bit bepipálva
globális partnerkorlát 100
torrentenkénti partnerkorlát 20A letöltési és a feltöltési sor muszály , hogy egyenlő legyen egymással , mert ha nem , akkor hülyeségeket mutat a Transmission WEB GUI (dupla sorok). Jelenleg 5 torrent mellett végre kúszik fel az arányom.
Úgy gondolom, hogy lesz mindig összesen mondjuk 7 torrent a WEB GUIban , és ha megunom a legbutábbat, akkor azt kicserélem ujabbra. A letöltési és feltöltési sorok számát mindig az össz torrentnek megfelően fogom beállítani egyformára.
Vért izzadftam , mire rájöttem , hogy a mikrotorrent felesleges , azért van a transmission WEB GUI.
WIN 8 mellett jelenleg hálózati meghajtóként simán látom a mountolt transmission mappákat, de ha a MINI DLNA-t is engedélyezem , akkor lőttek a WIN8-ból látható Transmission mappáknak!
Ja ! ... A vinyó 500 gigás Samu. Pendrájvot sütögetni teljesen felesleges ! Nem szalonna az.
-
Esetleg valaki tudna tippet a 956-ra?
Jé !
Fanatikus lettem ! 
-
11hh
tag
Sziasztok!
Létezik az hogy az Openwrt 1.1.5nél erősebb volt a wifi jel, mint az új 1.1.7 verziónál? Elvileg beállításom ugyan az.
-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
cat /proc/net/arp:
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.3.105 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * wlan0-2
109.xx.xx.xx 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * eth0.2
192.168.1.100 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * br-lana szép az, hogy a 192.168.3.105-ös eszköz a 192.168.3.100-as repeateren keresztül csatlakozik, mégsincsen a listában a repeater
-
Ryoo
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TL-WDR3600-as router, ha kikapcsolom az 5 GHz-es wifi szórását, akkor egyáltalán nem működik a net. Találkozott már vki ilyen problémával?
-
Graf Spee
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Végre rendesen működik a pendrive, csatolt filerendszerek között szerepel.
Torrent kliens is most már nem a router apró kis helyére próbálja lementeni a fileokat.Sajnos van még megoldatlan probléma. Annyit szeretnék elérni, hogy a számítógépemre le tudjam menteni a routererre dugott pendrive-on lévő dolgokat, esetleg ha valamit torrent kliensen keresztül szeretnék feltölteni egy filet, akkor számítógépről a pendrive-ra azt feltölteni.
Nem kell, hogy ilyenkor a kapcsolat wifi-s legyen. Laptopommal a kábeles kapcsolat is jó lenne (már csak azért is mert az gyorsabb, és ilyen rövid időkre oda tudom tenni a laptopot)
Nem tudom hogy lenne könnyebb ezt megoldani. FTP-s megoldás ugyanúgy jó lenne mint a hálózati mappa. (szerintem az ftp az ésszerűbb megoldás a számítógépre telepített total commanderrel).
De persze bármit meghallgatok.
Előre is köszönöm! -
vargalex
félisten
Szia!
Pedig Stevebeard verziója is a /proc/net/arp-ből dolgozik (mondjuk máshonnan nem is nagyon tudna). Te pedig itt arra nem adtál szűkítést (illetve csak annyit, hogy ne DHCP-n kapja az IP-t). Biztos, hogy nincs az IP-je a /tmp/dhcp.leases-ben?
A /proc/net/arp-ben megtalálod (cat /proc/net/arp parancs)?
-
-
Egy Transmission (openWrt) beállítási Howto honnan lehetne elérhető okosodás céljából?
-
pluhi
tag
Üdv!
Csak FYI írom, hogy miután megdöglött a WD Mybook Essential-om, váltottam rack+vinyo párosra.
A rack: [link]
A vinyo: [link]Szépen megy, 15MB/sec-kel másol rá Sambán keresztül (ext4), hangja nincs még, csak a mountolásnál.
Ami érdekes, hogy az 1.1.5-ben lévő particionáló/formázó felület elhalt, drive not ready-vel, nem tudom miért.
A particiókat létrehozta, a swapot meg is formázta, de az adatparticót már nem. Gparteddel formáztam meg végül és kézzel állitottam be az fstabot, minden okés lett. -
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
na ez most nekem nem működik
van az egyik vendégemen egy fix ip-s repeater, és az ő ip-jét még sehogy nem bírtam kinyerni
erre már minden IP kijön, csak a reepeater nem:
egrep -v $(cat /tmp/dhcp.leases | sed ':a;N;$!ba;s/\n/|/g') /proc/net/arpvagyis ez így nem igaz, mert a Stevebeard-os verzió kimutatja, csak ott meg a MAC címek keveredtek össze,mivel ugye az összes repeateren lógó eszközhöz hozzákapom a repeater MAC-jét is
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard
üzenetére
ok, csak én megfordítottam az in/out-ot, mert jobban szeretem ha a hálózatom szempontjából a NET felé látom, és nem a gépem a routeremhez képesti változatot.....
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard
üzenetére
1360138524 00:25:22:36:34:af 192.168.1.165 * 01:00:25:22:36:34:af
1360133498 00:80:0f:0d:40:6a 192.168.1.198 STB-91747f058228 *
1360121798 8c:c8:cd:90:77:47 192.168.1.163 * 01:8c:c8:cd:90:77:47
Nekem ezeket dobja de ezt ő osztja ki viszont még legalább 2-nek lenni kéne egy router ami fix ip-n van és még egy beltéri is ami fixen megy
-
vargalex
félisten
Szia!
Persze, lehet még bonyolítani.

További kiterjesztés más hálókra:
egrep -v $(cat /tmp/dhcp.leases | cut -f 3 -d " " | sed ':a;N;$!ba;s/\n/|/g') /proc/net/arp | egrep 'br-lan|vendeg'
Azaz a végén pipe-val kell elválasztani az egyes inteface-okat. Csak arra figyelj, hogy ott eddig grep volt, de most már egrep!
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard
üzenetére
ha jól látom a wlan0-nál elfelejtetted megforítani a ki/be oldalt

vagy netcsomagot váltottál?
-
-
-
-
xigris
őstag
Sziasztok úgy látom jól sikerült kérdés volt

Viszont tényleg jó lenne a luciban látni így sosem tudom hogy az otthoni géppel mizu meg a többiekkel lehet e töltenem teljes sávszéllel vagy fogjam vissza magam.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard
üzenetére
Szia!
Ha olyan IP van a hálózatodban, amit nem a DHCP szerver oszt ki (a statikus címeket is a DHCP osztja), akkor az az IP nem lehet benne a /tmp/dhcp.leases-ben!
Nálad lehet valami, mert kipróbáltam LuCI-ban, működnek a parancsok!
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard
üzenetére
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Kipróbáltam, de nem ad vissza semmit, mondjuk LuCI-ban az enyém sem megy.
De LuCI-ban egy sima cat /proc/net/arp sem ad vissza semmit.
Amit adtál, az ssh-n sem dob vissza semmit, hibaüzenetet sem ad. De lehet nálam van valami bibi.
LuCI-ban pl. egy ifconfig parancs az meg jó...Viszont így minden interface szerepel benne. Illetve benne lesznek a DHCP-n osztott IP-k is
Igen, nekem ez is volt a cél a scriptben -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard
üzenetére
Szia!
Igen, így nem ad plusz feladatot. Viszont így minden interface szerepel benne. Illetve benne lesznek a DHCP-n osztott IP-k is.
Tényleg, kipróbáltátok, működik a lekérdezésem? -
suste
veterán
válasz
SteveBeard
üzenetére
Én akkor már nem bonyolítanám ennyire, mert ha meg van a tűzfalas sor, akkor a luci/állapot/tűzfal fülön kiolvashatóak az IP/MAC-ek.
csak ugye szebb lenne ha lenne egy külön kis ablaka egy gombbal....
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard
üzenetére
Hi!
Egyrészt így a tűzfal is kap folyamatos feladatot (persze nem vészes), másrészt nem látom, hogy a tűzfal szabály hol lenne összekötve a ciklussal.
-
suste
veterán
Másik FW-s kérdésem is lenne:
Már beszéltünk arról, hogy többünk szerint a miniDLNA lucis felülete terheli meg a routert, mert ha ezt eltávolítjuk, akkor nem lesz nagy load a luci/állapot fülön csücsülve
Lehetne, hogy csak az állapot fülről lekerüljön az az információs sáv, ami a miniDLNA-hoz tartozik?
Ha érdekel valakit akkor megtalálná a luci/szolgáltatások/miniDLNA fülön -bár szerintem ezt senki nem nézegeti, max a legelső indulásnál, hogy leellenőrizze a működést.Mások mit szólnak ehhez?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Én így csináltam:
Két sor a tűzfalba az egyéni szabályokhoz
iptables -N traffic
iptables -I FORWARD -j traffic
Majd ssh-n ezt lefuttatva adja az ip-ket, mac címeket, neveket, már amelyiket ki tudja olvasni.
for MAC in $(cat /proc/net/arp | grep -v address | awk '{print $4}') ; do
MAC_=$(echo $MAC | sed 's/:/-/g')
IP=$(cat /proc/net/arp | grep $MAC | awk '{print $1}'| head -n1 )
NAME=$(nslookup $IP | awk '/\.lan$/ { print substr($4,1,length($4)-4) }' )
echo $MAC $IP $NAME
done -
vargalex
félisten
Hi!
Első közelítésre én így kérdezném le:
egrep -v $(cat /tmp/dhcp.leases | cut -f 3 -d " " | sed ':a;N;$!ba;s/\n/|/g') /proc/net/arp | grep br-lan
Mondjuk én nem emlékszem, hogy bármelyik routerem is mutatta volna a statikus IP-jű klienseket, igaz minden kliensem DHCP-s volt.

-
suste
veterán
na, a technológiát kitaláltuk Stevebeard-del

az IP/MAC forgalom szűréshez kellett anno 2 sor a tűzfalba
és ennek a hatására a tűzfal bejegyzésekbe belekerülnek a kiszolgált IP/MAC-ek
már csak ehhez kéne írnia valakinek egy Luci fület/gombot, ami beolvassa innen az adatokatönként jelentkezőket várunk

-
suste
veterán
válasz
doberman
üzenetére
Alex forgalommérő scriptje alapján Stevebeard összehozott egy olyan scriptet, ami IP és MAC alapján csinál forgalom garfikonokat. Ennek egy leegyszerűsített verziója is jó lenne egy kézi frissítéses (luciban egy nyomógomb)MAC/IP kereséshez. Ez most eszembe se jutott, pedig sokat beszélgettünk erről Stevebeard-dal, meg tesztelgettük.
De szerintem is lenne valahogy erre egyszerűbb megoldás, ami kevésbé fogja meg a routert, hiszen régi routereken gyári FW-vel is lehett látni a fix ip-seket.A tplinkes gyáriban látszanak a fix ip-sek? Van aki meg tudja ezt nézni? Csak a kíváncsiság miatt

-
suste
veterán
ha a kliensen van beállítva a fix ip, azt sehol nem látod a luci-ban
(ALEX! erre nincsen valami megoldás az openwrt-ben? Már engem is zavart a hiánya.......)
(régen volt egy program win alatt (amac), amit használtam, mert ez felderítette a teljes hálózatot, és begyüjtötte a IP és MAC címeket is -és még MAC cím átírásra is jó volt
)static dhcp-t a luci/halozat/dhcp és dns alatt tudsz beállítani, ha erre gondolsz esetleg
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Vargalex 1.1.5 alatt hol látom azokat akik fix ip vel vannak a dhcp tartományon kivül.
-
chab7
addikt
Én úgy tudom annak nem a jelerősségben van szerepe, hanem a sebesség tartásában (és ugye mivel a 4300-as 450-et tud az egyik sávon, emiatt kell). Ezt mintha itt az egyik topicban olvastam volna, de mivel annyit olvasgattam mostanában e témában, nem biztos, hogy jól emlékszem. Majd ha nem így van kijavítanak.

-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új routert, a két jelölt a manapság kelendő TP-LINK TL-WDR3600 és a TP-LINK TL-WDR4300.
Megér a 4300 plusz 5 ezer Ft-ot? Az antennákon kívül van különbség a kettő között?
Köszi

-
Ryoo
senior tag
Sziasztok! Van vmi ötletetek arra, hogy miért nincs netem, mikor kikapcsolom az 5Gz-es wifi szórását? Csak akkor működik rendesen, ha mind2 wifi be van kapcsolva.
-
mandras81
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Annyit mèg megtennèl, hogy bemàsolod a vsftp config file tartalmàt ide?
Hàtha...
Hagyd!
Beírtam csak a külső ip-t, ès így beenged! De, a LuCi meg simán megy ddns-ssel...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
mandras81
üzenetére
Nekem nincs

A routerünk ugyanolyan, semmit nem változtattam a beállításokon, csak a jelszót állítottam be. A "play"-ről szedtem le a TC-t az ftp és lan plugint is hozzá. Tehát semmi extra. Gondolom a restart is megtörtént, amit Alex írt korábban.
Megpróbáltam belülről dyndns címmel, természetesen "kapcsolathívási hibával" leáll... -
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mobilnetről (tudod, csakazandroid
). -
-
mandras81
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
A LuCi-t elèrem kívülről, szóval a ddns-ssel nincs gond... Más ötlet esetleg?
-
-
mandras81
senior tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Most már 530 Login Incorrect-et kapok.
SteveBeard beállításaival próbálkoztam, ftp user-rel, x jelszóval...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jé !
Fanatikus lettem ! 

).