- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Mobil flották
- 
			  Mobilarena TP-Link WDR3600 - N600 router 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

jozsi252 veterán Igen olvastam  Az lenne a kérdésem hogy van-e aki sima Cat5 kábelt használ ehhez a routerhez? Ha igen akkor mekkora sebességet értetek el vele? Csak mert ami volt itthon egyetlen egy darab Cat5e kábel az rossz. Így a sima Cat5 kábellel 40 megabájttal tudok csak másolni. Ez reális ehhez a kábelhez? 
- 

jozsi252 veterán Sziasztok Én is most fogok vásárolni ilyen routert. A topicot olvasgatva mindenhol azt olvasom hogy nagyon jó választás. Ezért is döntöttem emellett a TP router mellett. Láttam a topicba linkelve egy ilyen képet. katt. Ez pontosan az akar lenni hogy a wifi erősségét lehet növelni? De gondolom ez a gyári FW-el nem lehetséges. Gondolkoztam rajta hogy rakok rá egy vargalex féle fw-t. Ha lenne vele valami gond akkor visszalehet állítani a gyárit, hogy a garival ne legyen semmi gond? Illetve egy másik kérdésem az lenne hogy van egy Epson ML2300D nyomtatóm. Ez ugye nem a hálózatos nyomtató hanem a sima. Ha a szgépem helyett a routerba dugom bele a kábelt, akkor más, hálózatra kötött gépek is fognak tudni nyomtatni? Köszönöm a segítséget  
- 

TIT veterán Nem tudom,általában ahol vetted oda kell visszavinni és ők küldik a beszállítóhoz vagy a tp-linkhez taiwanba ami 5 hét szerintem.Kérdés ha megrendeled tényleg ennyi-e,mert nem hiszem.Auchan-tuskó nem szokott ilyen kategóriás routert árulni mert rájuk rohadna éa biztos 20 körül árulnák. 
- 

ajani aktív tag 
- 

nyikszi őstag válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéreEgyetértek, üresek a polcok, ezt tegnap is és ma is tapasztaltam. Még jó, hogy már szinte mindent megvettem  Kérdés: meg lehet oldani, hogy jelszóval levédjek egy-egy mappát? Vagy valahol olvastam, hogy lehet különböző usereket adni, jogokat is lehet? Nem szeretném, hogy a Kisfiam (4,5 éves) elkezdjen nézni véletlenül, mondjuk egy krimit  Most ugyan nem kardinális még, de szerintem 1 év és simán kezelni fogja, aztán nem vagyunk benn 1-2 percet, az is elég ha rossz filmet néz. Most ugyan nem kardinális még, de szerintem 1 év és simán kezelni fogja, aztán nem vagyunk benn 1-2 percet, az is elég ha rossz filmet néz.
- 

TIT veterán Előbb is lesz,külföldről is hozhatják. 
 A bolttal meg gariztatásnál lehet gond,egy asztal az egész.Kérdés mire megrendeled mennyi lesz?
- 

ajani aktív tag válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreKöszi mindenkinek, megrendeltem. Sajnos nincs raktáron, kíváncsi leszek, hogy mikorra jön meg... 
- 

ajani aktív tag Tudnátok ajánlani egy megbízható webshopot, ahol jó áron (~15k) lehet ilyen routert venni? 
- 

libus őstag Holnap én is tulaja leszek (1043 után) ennek a routernek!  
 OpenWRT-t akarom majd egyből rátenni.
 Esetleg v.mi jó tanács ehhez a routerhez? 
- 

No megvan ! ;-)) ... az alapconfig. Hurrá!! 
 Eltelt egy kis idő mire rájöttem, hogy tplinkéknél az alap LAN IP 192.168.0.1 :-(( újabban !!
 Flashelés után meg a PC-t kellett ujraindítani , hogy a róka bevegye a 192.168.1.1-et.Az természetes ,hogy mindkét rádió aktiválása után a 2,4 Ghz Radio0 aktív MASTER és az 5Ghz Radio1 CLIENT és azt irja a comment az utóbbiról (pedig aktiválva van) ,hogy: A vezeték nélküli háló le van tiltva , vagy nem kapcsolódik.        
- 

tjsz senior tag válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreKipróbáltam: működik tökéletesen. Csak beírod a MAC address-t és kész. 
- 

xigris őstag válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreKöszi szépen 
- 

xigris őstag Sziasztok érdeklődnék ha ilyen routerra váltok a vargalex vagy ddwrt tudja a WOL funkciót mint a tomato az asuson? 
- 

nyikszi őstag Mondom bennem van a hiba  SSH alól írtam át és elkövettem azt a hibát, hogy az "option incomplete_dir '/mnt/hdd/transmission/incomplete'" sorig nem tekertem le, így nem írtam át. Most már megy a transmission. Köszönöm Vargalex! SSH alól írtam át és elkövettem azt a hibát, hogy az "option incomplete_dir '/mnt/hdd/transmission/incomplete'" sorig nem tekertem le, így nem írtam át. Most már megy a transmission. Köszönöm Vargalex! Most jön a miniDLNA, remélem azzal nem kell ennyit szenvednem! Most jön a miniDLNA, remélem azzal nem kell ennyit szenvednem!
- 

Boltokban nem találom. 
 Van-e tippje valakinek már bevált NET-es vásárlása kapcsán.
 Hol lehet a NET-en ugy megrendelni , hogy átutalással lehessen fizetni (nem kártya, nem PayPal).
 Tipp jöhetne priviben , hogy ne reklámozódjon senki.Köszönöm !!! ... CsI 
- 

vargalex félisten Hi! Most nézem meg jobban a fentebb adott képet! Neked a HDD a /mnt/hdd-be van mountolva (így nem tudom, hogy valóban a beépített formázóval formáztad-e)! Gondolom a transmission config-ban viszont nem módosítottad a könyvtárakat, azaz az pedig a /mnt/transmission, /mnt/transmission/done, /mnt/transmission/incomplete könyvtárakba dolgozik, ami ugye a HDD-n kívül esik, tehát a flash-t jelenti! (#162) SteveBeard: nyilván az ellenőrzés sokáig tarthat, de egyrészt elég ritkán fut, másrészt elvileg meg kell várnia a végét. 
- 

SteveBeard senior tag válasz  vargalex

üzenetére vargalex

üzenetéreSzia Alex! Nem lehet, hogy a lemezellenőrzés kavar be? 
 Az tart nagyon sokáig, addig fel sem csatolja, míg nem végez. Én az általad készített scriptet használom mivel már vannak adatok rajta, de ott is kikapcsoltam a lemezellenőrzést. Persze csak az adatparticióra, a többivel gyorsan megvan.
- 

nyikszi őstag válasz  vargalex

üzenetére vargalex

üzenetéreMegtörtént, semmi változás  Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: .... write failed for "...avi": No space left on device (inout.c:132) 
 Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: Couldn't save temporary file "/mnt/transmission/resume/....97e328d9e4ce8f7e.resume.tmp.jJPc7q": No space left on device (bencode.c:1744)
 Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: ... Unable to save resume file: No space left on device (torrent.c:486A ... helyén volt torrent file neve, csak itt kitöröltem. 
- 

vargalex félisten válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreHi! Természetesen lehet. A ciklust kell lecserélni konkrét mount point-okra. 
- 

Sebiferi tag válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreEgy barátom segítségével és persze a tiéddel sikerült megcsinálni! 
 Még egyszer köszönöm!
- 

nyikszi őstag Sziasztok! Megvettem a routert, feltettem a Vargalex féle openwrt-t és minden OK lenne, ha elindulna a transmission. Luciban az alábbi üzenet fogad: /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/transmission'. 
 The called action terminated with an exception:
 /usr/lib/lua/luci/cbi.lua:336: Unable to read UCI data: transmission
 stack traceback:
 (C): in function 'assert'
 /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
 /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Ha a 192.168.1.1:9091-re megyek, akkor meg ez fogad: "A kapcsolódás sikertelen 
 A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1:9091 helyen lévő kiszolgálóval."Mit rontottam el? 
- 

SteveBeard senior tag Sziasztok! 
 A 3600-on működik a qss gombbal a HDD leválasztás?
- 

deblaci csendes tag Szeretnék venni egy routert de elbizonytalanodtam. 
 Ebben a tesztben azt hozták ki hogy a 3600 jobb! mint a 4300.
 http://uk.hardware.info/reviews/3423/7/tp-link-tl-wdr3600-and-wdr4300-review-two-shades-of-black-test-results-10-metresMost ez tényleg így van vagy valamit elrontottak a tesztelők? 
- 

üzenetére SteveBeard

üzenetéreKöszönöm! 
 Kipróbálom.
- 

SteveBeard senior tag válasz  Sebiferi

üzenetére Sebiferi

üzenetéreSzia! Engem is zavar, de nem tudok rájönni miért áll le pl az 1wire eszközözöm. 
 Már a 1043-nál is csinálta, tehát ez nem a router hibája.Cronból időzítem a futását. 
 Forrás: http://asusrouterforum
 Az eredetit egy helyen módosítani kellett, mert nem OpenWrt-hez készült.
 Természetesen a Tm-hez a megfelelő helyeken át kell írni.#!/bin/sh 
 PROGRAM="/opt/1wire" # Az ellenőrizendő program
 INIT_COMMAND="owfs -u /opt/1wire" # A program indítóparancsa
 LOGDIR="/opt/logs/1wire" # A logfile-ok helye
 mkdir -p $LOGDIR
 LOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")
 LOGFILE=$LOGDIR/check_program_$LOGDAY.log
 touch $LOGFILE
 NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
 ps -- ef | grep -v grep | grep $PROGRAM
 if [ $? -eq 1 ]
 then
 echo "$NOW $PROGRAM not running, restart!" >> $LOGFILE
 rm -rf /opt/1wire # Ez csak az 1wire-hez kell
 mkdir -p /opt/1wire # Ez csak az 1wire-hez kell
 $INIT_COMMAND
 else
 echo "$NOW $PROGRAM running!" >> $LOGFILE
 fi
- 

üzenetére SteveBeard

üzenetéreKöszönöm - érdekel! 
 Írd le légy szíves.De igazából az érdekelne, hogy miért áll le! Én már csak ilyen vagyok - törekszem a tökéletesre.  
- 

Sebiferi tag válasz  Kicsirics77

üzenetére Kicsirics77

üzenetéreA vinyó külső tápos házban van. 
- 

válasz  SteveBeard

üzenetére SteveBeard

üzenetéreAz árán eléggé megakadtam, hogy mennyire jó... 
 Úgy indultam neki még pár hónapja, hogy kéne valami "gyors" router....de akkor valahogy túl sok volt a drágaság, meg a hülyeség. Pedig csak egy 300+300-as 2,4-en és 5Ghz-en szimultán működni képes darabot kerestem. Az 1043-ast azért vetettem el mert némi időtállóságot is szerettem volna...Aztán valamikor pár hete bukkantam rá, és nem hittem a szememnek...papíron minden szép és jó..majd némi parkolás után a napokban újra körülnéztem, ezért is kérdeztem meg itt, hogy mi a tapasztalat. 
 Örülök a pozitív tapasztalatoknak... Mennyi ideig tart a vargalex féle firmware config-olása? 
- 

SteveBeard senior tag válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéreSzia! Több, mint egy hete használom, én is 1043-ról váltottam. 
 Rengeteg mindent futtatok a routeren és teljesen stabil.
 Az erősebb proci is biztosan számít, de igazán jelentős különbség a négyszeres mennyiségű ram.
 Szerintem nem fogsz csalódni benne. Az ára meg hihetetlenül alacsonyan van, most.
- 

Köszi, mindkettőtöknek. Akkor úgy néz ki tényleg ez lesz... 
- 

Sebiferi tag válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéreÉn már kb. egy hónapja nyúzom - 1043-ast váltott le. 
 Nem lehet elmondani a különbséget, mert olyan sok!
 Az egyetlen nyűgöm vele mostanában, hogy 2-3-4 naponta a TM egyszerűen megszűnik futni, a log-ban semmi nincs.
 Újraindítom és megint megy napokig.
 De ezen kívül eszméletlen gyors és stabil. (Vargalex 1.1.5 { természetesen }) })
- 

vargalex félisten Szia! Elvileg csak a 2,4 GHz-et tudja. Ráadásul, ha jól látom, akkor 150 Mbps-es. 
- 

hudyfiu senior tag válasz  MrSealRD

üzenetére MrSealRD

üzenetéreKb. hetente állítok be 1-1 ilyet ismerősöknek. 
 Sztem kb 25-30k tól vannak másik gyártóknak olyan ami felveszi ezzel a versenyt.Persze csak vargalex fw-t teszek mindenhova. Senkinél nem volt még semmi probléma. Viszont nem nagyon lehet kapni, rendelni ilyet szval ha valahol látsz polcon gyorsan vedd meg mert ha kifogynak lehet nem lesz vagy 2 hétig sem. Én még arra gondolok hogy az ára is emelkedni fog. 
 Ár/Értékben túl jó a cucc.
- 

Érdekelne mi az általános vélemény és tapasztalat erről a routerről. Van aki már hosszabb ideje nyúzza és elégedett vele? 
 Van esetleg olyan "betegsége" amiről tudtok?Előre is kösz. 
- 

TIT veterán válasz  Claude Leon

üzenetére Claude Leon

üzenetéreKöszi ez jó hír,főleg,gy erősebb mint a 2543-as. 
 Kérdés a laptopok mennyire viszik az 5Ghz-t?
- 

TIT veterán Sziasztok! Most készülök venni egy ilyet.Indultam 1043-ról,aztán 2543 és lett ez,remélem az 560Mhz-es proci és a 128mb ram elég jónak számít.Nem tudom van-e jobb? 
 Mind a 2 sávot(2,4 és 5Ghz)be érdemes kapcsolni laptophoz vagy elég az egyik?
 Gondolom együttesen nem adódik össze és lesz 600Mbites wifim,hanem külön külön 300-as.
 Az fura,hogy a 2543-as gyengébb mégis 450-es.
- 

- 

Kris87 aktív tag Sziasztok! Másnak is megáll 20 dBm-nél a tx power 2.4 ghz-en, és 19 dBm-nél 5 ghz-en? Nem mintha kevesleném, így is messzebbről látszik, mint a 1043-mas 23dBm-en, csak a kíváncsiság hajt. 
- 

tjsz senior tag Valaki esetleg tud segíteni? - van valami utility, amivel parancssorból meg lehet nézni, hogy adott hdd le van-e állítva vagy sem? (#71) 
 - openssh-sftp-server beállításról hol találok doksit? (#70)
 - a syslog logrotate nálam nem megy. Mi lehet a gond? (#68)
 - a syslog külső eszközökről nem fogad log-ot. Valami tipp?
 - az NTP server funkció nem működik belső lan-os eszközökre. Ötlet? (#73)Előre is köszönök minden segítséget!  
- 

tamas.nick aktív tag Sziasztok! Segítséget kérnék az FTP beállításaiban, sajnos nem sikerül létrehozni a kapcsolatot  
 [link]
- 

vargalex félisten válasz  equilibrius1

üzenetére equilibrius1

üzenetéreHi! Itt válaszoltam. 
- 

CaNNa3IS senior tag  egy link jobban esett volna, hamár reagáltál. egy link jobban esett volna, hamár reagáltál.
 Olvasgattam egy kicsit de nem találtam. Ha szépen megkérlek belinkeled amit tudnom kéne, hogy ne rajtam nevessen mindenki. Kösz
- 

CaNNa3IS senior tag válasz  equilibrius1

üzenetére equilibrius1

üzenetérenem hiszem, hogy egy routerben dlna képes hardver lenne. 
- 

equilibrius1 csendes tag Üdv mindenkinek! Nemrégiben vettem egy 3600as routert, és a következő problémával szembesültem: (Gyári firmware-t használok) A routerre dugott Samsung külső vinyó sajátossága, hogy x idő elteltével, ha nincs aktivitás, lekapcsolja magát. Ilyenkor azokon a gépeken, ahol elvileg elérném a tartalmakat mediaszerver kapcsolódással, kiürül a megosztás, eltűnik a mediaszerverben megosztott összes mappa, mintha unmountoltam volna a hálózati eszközt. Megoldható, hogy a router "felélessze a vinyót" DLNA kapcsolódás esetén? 
 Továbbá bosszantó hiba, hogy futó média server esetén bár a Samsung LCD TV-m látja, hogy a TPlink nevű eszközön DLNA megosztás van, és a megosztott fájlok és mappák is tallózhatóak, a TV nem képes lejátszani a fájlokat, helyette " nem támogatott médiaformátum" hibával kidob minden fájltipus esetén. (Ugyanez a helyzet a wifin keresztül kapcsolódó allshare klienset használó tabletnél is) A fájlok terészetesen a vinyó direktbe tv-re kötése esetén ill. pc-ról allshare mediaszerverrel továbbítva vígan működnek.Az lenne a kérdésem, hogy ezek a "problémák" sajátosságai-e a routernek/gyári firmware-nek, vagyis nem is fogja tudni a rákötött USB-s vinyóról DLNA-n TV-re kitolni a médiafájlokat, vagy csak elmulasztottam valamilyen beállítást? A Vargalex féle build telepítésével megoldódnak-e ezek a problémák? Sajnos nem ismerem a minidlna-t és az egyéb klienseket, amelyeket az openwrt-re lehet rakni! Mivel egyáltalán nem rendelkezem semmilyen linuxos alapismerettel, a forumban adott tippek a telepítéshez szintén nehezen értelmezhetők számomra, ezzel kapcsolatban a következőkben kérem a hozzáértők segítségét: Jól értem, hogy a router gyári kezelőfelületén a firmware frissítés menüpontban lehet beolvasni a letöltött custom bin filet, és onnan egy kattintással felmegy a custom fw? Az Open wrt elindulása után a "LuCi" kezelőfelületen vissza is lehet állítani a gyári firmware-t, tehát optimális esetben nem kell bűvészkedni parancssorban? Vargalex oldalán olvastam, hogy ellenőrizzük a checksumot, azonban fogalmam sincs, hogy mit mivel kell összevetni (a letölthető md5sum filenak még kiterjesztése sincs) A gyártói legfrissebb firmware esetében akkor most kell-e megvagdosni a bin filet factory reset előtt, vagy mehet luciból közvetlenül, módosítás nélkül? Az NTFS fájlrendszerben formázott, és 98%ra teletöltött vinyót egy kattintással lehet mountolni, vagy formázni szükséges előtte extre? Szükséges egyénileg szkriptet írni az automountra? Ha mindeközben valami félrecsúszik és brickelem a routert, akkor gyári gari ugrik? Köszönöm a segítséget! 
- 

krealon veterán "A 1043-ason próbáltam olyat, hogy egy passzív USB hub-ra rakni egy hdd-t és egy pendrive-t, de a hdd már felpörögni sem tudott....." Engedd meg, hogy felvilagositsalak! 
 A szabvanyos USB port altal szolgaltatott taparam 500mA. Hozzateve, hogy a tapfeszultseg 5V, adodik, hogy 2.5W teljesitmeny nyerheto ki egy USB csatlakozobol a szamitogepen (routeren, notebookon).
 Egy mobil winchester a teljesitmenyszukseglete 2 - 2.5W, igy kozvetlenul a szamitogepbe dugva altalaban mukodik.Egy kulso tapegyseg nelkuli USB HUB az energiaszuksegletet az szamitogepbol szerzi, ugyanakkor a benne levo elekronika is fogyaszt valamennyit, igy a (tipikusan 4) kimeneti USB csatlakozonak lenyegesen kevesebb aram marad, mint amennyi bekerul a HUB-ba. Ezek utan nem csoda, ha szerencsetlen HDD az elegtelen talalas miatt nem tud elindulni. Ez nem a rendszer hibaja, hanem a felhasznaloje, aki passziv HUB-bal akar mobil winchestert hajtani. 
- 

tjsz senior tag Szia! Nekem van egy 1043-asom és egy 3600-asom is. A 3600-as jobb, gyorsabb, 2 USB portja van, a 1043-ason a Luci alig akart bejönni, ha éppen letöltött egy torrent-et. A 1043-ason próbáltam olyat, hogy egy passzív USB hub-ra rakni egy hdd-t és egy pendrive-t, de a hdd már felpörögni sem tudott..... Konkrétan egy Samsung hordhozható hdd-vel tapasztaltam ezt. A 3600-asom pedig most 2 hdd-t hajt meg minden gond nélkül: egy Iomega-t és egy Samsung-ot. OpenWrt vagy Vargalex firmware-t érdemes felrakni ha torrentezel, ha speckó dolgokra szeretnéd felhasználni, de a finomhangolásuk egy kis időt fog igénybe venni. Ugyanakkor nem is veszed észre, hogy a finomhangolással te is tanulsz egy csomót, ami bármikor jól jöhet. Üdv: Szabi 
Új hozzászólás Aktív témák
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Suzuki topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Kèszleten levő VGA-k! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

egy link jobban esett volna, hamár reagáltál.
 egy link jobban esett volna, hamár reagáltál.