- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
emitter
őstag
én arra tippelnék, főleg mert ha jól emlékszem, azt írja, h ne használjunk vegyszeres tisztítást... egyébként nekem is kezd foltos-zsíros lenni néhol a felülete, lehet, h én is nekiállok letörülni
a kijelzőt meg szemüge-tisztítókendővel szoktam (mikro-szálas cucc), kicsit rá kell nyomni, enyhén dörzsölni, akkor jól leviszi az ujjnyomatokat is
mod: nemsokára felnyomok a win helyére egy ubuntu-linuxot, remélem nem fog problémázni... majd beszámolok az eredményekről(azért előtte kiírtam a 7 cd-t
)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Igen, aktív wifi használattal nekem is 2-2.5 óra legfeljebb. Pedig én nem is formáztam 2x 16 órát, ha jól emlékszem
Elképzelhető, hogy azt a gyári 4 órát a leglájtosabb körülmények közt, 1%procihasználat mellett, wifi nélkül, nuku program futása mellett mérték, nem lehet tudni sajnos. Azért odaírhatták volna a mérési körülményeket. -
emitter
őstag
én rögtön vettem hozzá egy gagyi ednetet, azóta sem használom
persze ha neked nem jön be fullosan a trekpoint, akkor maradj a külső egérnél, de én már annyira megszoktam, hogy semmi szükségem mégegy lógó kábelre
(persze, ha játszani akarsz a gépen, akkor jól jöhet a zegér) -
user01
aktív tag
Pontosan már nem emlékszem, de az első töltés után nekem 3,5 óra kölüli értéket írt ki. Most betettem a hét elején feltöltött akkumat (azóta nem használtam), és 3 óra 8 percet ír.
Gondolom, a kiírt érték függ a kijelző fényerejétől is. Próbáld csökkenteni...
Nem 4000-es akkud van? Mert olyannal is árulják.
[Szerkesztve] -
nohabmozdony
csendes tag
Nulladik lépésként először: oprendszer frissítések telepítése. Aztán javasolnám a Lenovo Software Installer legfrissebb verziójának feltételét. Aztán ezzel frissíteni minden IBM szoftvert.
Utána:
- Product Recovery Discs készítése: ez 7 db CD, ami a rejtett partíció tartalmából készül, és ha bootoláskor az elsőt beteszed, a gyári állapotra állíthatod vissza a géped, azaz az és csak az lesz rajta, mint amikot megvetted. Ez a legújabb ThinkVantage Rescuse&Recoveryvel simán megy.
- Egyéb dolgaidról: Rescue Media, ez tartalmazza / tartalmazhatja a teljes merevlemez tartalmát, akár helyi rejtett könyvtárban, akár CD-kre kiírva, akár hálózati meghajtóra elmentve, stb. Ha ebből állítasz vissza, akkor azt a környezetet kapod, ami a legutolsó mentéskor rendelkezésedre állt.
Norton: ha nem tetszik -> uninstall, egyszerű.
A Software Installerről meg a Rescue&Recoveryről már írtam egész részletesen ebben a topicban, keresd vissza.
[Szerkesztve] -
Daneey
tag
Addig sikerült, hogy csinálni egy teljes mentést a gép winyójáról, de a mentés kezdetén kiírta, hogy nincs meg az a fájl, ami kell, hogy a CD bootlni tudjon... Kérdezte folytassam-e, én mondtam, h igen. És most várakozok. Kíváncsi vok az eredményre, h sikerülni fog-e (és legfőképpen arra is kíváncsi vagyok, hogy fog-e tudni bootolni majd az első CD). De ha esetleg nem sikerülne, akkor majd a merevlemezre is fogok egyet csinálni, és legfeljebb kiírom egy CD/DVD-re... Vagy az nem lenne jó, mert nem bootolna (az sem) ?
-
user01
aktív tag
Gratula az új notidhoz!
Azzal kezdd, hogy a Start menü / Programok / Acces IBM-ben elindítod a Recovery CD készítő progit (lehet, hogy nem pont így van, de fejből írom), és megírod a 7 db. CD-t! Utána már bármit csinálhatsz, letörölheted a recovery partíciót is. Ugyanis a 7 CD-vel a gyári állapotot lehet visszaállítani. Tehát akárhány partíciót is csinálsz, a recovery CD-kről boot-olva, majd a recovery-t választva visszacsinálja az 1 db. partíciót a gyári IBM-es windows-zal, és a rejtett partíciót a recovery cuccal, és minden törlődik, ami előzőleg a vinyón volt. -
nohabmozdony
csendes tag
Nyugi. A gépet eleve egy magyar nyelvű kézkönyvvel kapod, amiben az alapvető karbantartási műveletek, általad elvégezhető hibaelhárítás, stb. le van írva. Ezen felül minden ilyen szoftverhez van angol help, ami szerintem megfelelően részletes, nekem legalábbis nem okozott gondot megérteni...
-
emitter
őstag
laptop.hu-n vettem és meg vagyok vele elégedve (mármint a laptopommal
)
egyetlen gondom, amit még nem sikerült elhárítani, az a trackpoint, jobban mondva a kurzor ''elmászkálása'', mikor állnia kellene... de lehet, h ez csak az én egyéni esetem, mástól még nem hallottam ilyet -
emitter
őstag
-
nohabmozdony
csendes tag
A Lenovo Rescue & Recovery a következőket tudja:
1.) Product Recovery Disc készítése: ez az a bizonyos 6 db CD / boot CD + DVD készlet, amelyre a rejtett partíció tartalmát írja ki. Ezt valóban egyszer és csak egyszer engedélyezi. Erről lehet a gép gyári állapotát visszaállítani. Ez nálam speciel egy SP1-es XP Home. (Ez nem olyan nagy tragédia, tűzfal mögül updatelni kell a Windowst majd a Lenovo cuccokat.)
2.) Rescue Media készítése. Ez egy biztonsági mentés a gép egy adott állapotáról, amelyet lehet tárolni a winchesteren vagy kiíratni CD-re, DVD-re, hálózati meghajtóra, USB-s tárolóra, stb. Erről szükség esetén helyre lehet állítani a gép azon állapotát, amikor ez a biztonsági mentés készült. Erre van egy Windows alól futó környezet, illetve a bootolás előtt elindítható saját környezet is arra az esetre, ha a Windows sem tudna felbootolni. Ilyenből készíthetsz akármennyit, ez ugyanis nem operációs rendszer telepítő lemez. Ezekben a rescue fájlokban minden megtalálható. Ez a Windows rendszerhelyreállítás kissé intelligensebb megfelelője, mert nem csak az oprendszer, hanem a teljes tartalom helyreállítására képes, viszont a mentés készítésekor ki lehet jelölni azokat a területeket, amikről nem kérsz biztonsági másolatot. Viszont mivel mindent tartalmaz, ami a gépen van, egy ilyen rescue backup mentés 3-4 giga helyet is el tud foglalni. Alapértelmezett esetben legelőször csinál egy nagy backupot, aztán azt updateli egy darabig, stb. Ennek fényében tessék eldönteni, hogy érdemes-e használni
Magánvélemény: érdemes, ha van olyan adatod, amit a gépen féltesz. Engem még a 4 gigás backup fájl sem zavar, mivel egy 30 gigás merevlemezt amúgysem pakolok tele ''multimédiás tartalommal'', tehát elfér ez is, a rejtett partició is, az oprendszer is, minden cuccom, és még van 10 giga szabad helyem. -
engusz
veterán
Nálunk sokszor megy akkumlátorról. Nem volt rikta a 3 órás (!!!) üzemidő sem. Legjobb tudomásom szerint az összes akkumlátor, ami ma megtalálható a notebookokban fel van szerelve egy intelligens áramkörrel, ami szabályozza a töltést. Nálunk igazából nem a legendák (és a mit szabad és mit nem szabályok) határozzák meg, hogy miként használjuk a gépet. Ha szükséges, akkor akkumlátorról, ha úgy van, akkor pedig a hálózatról megy. De szó sincs arról, hogy kiszerelnénk az akkumlátort.
A legtutibb az volna, ha valaki írna az IBM Magyarországnak, hogy mi a véleményük a dolgokról. Persze, ha ez annyira fontos kérdés. -
emitter
őstag
rengeteg különböző véleményt hallani, az valószínű, h az aksinak az élettartama nem lesz sokkal hosszabb attól, h nem használod, hanem hálózatról nyomod
az is biztos, h az aksik nem szeretik ha hálózat mellett is be vnnak téve a gépbe, mert bár van vmi intelligens áramkör, ami nem engedi túltölteni, de azt mondják, ettől még bármi történhet
én úgy lőttem be az aksi töltési-szabályzatát, h ha 10% alá merül, akkor töltse csak, és akkor nyomja föl 100%-ra
És ha hihetünk a gépnek, akkor ilyenkor nem tölti túl, mert a töltőáram/fesz.-nél nem ír ki semmit, nem tölti
Persze ha nem zavaró, a legjobb fizikailag kiszedni az aksit, az a legbiztosabb, de úgy is kb havonta érdemes 1x lemeríteni, és feltölteni
És tárolni is asszem üresen érdemes -
tibyke
tag
nyugodtan torold le, persze.
en az elso boot utan toroltem a particiot, atmereteztem, es csinaltam melle egy masikat, egy oprencernek.
szerintem ha letoltod azt a 300 megas recovery cuccot, az a recovery particio nelkul is megcsinalja a cd keszletet.
valaki amugy azt is mondta jonehany hozzaszolassal feljebb, hogy allitolag a netrol is lehet letolteni a teljes keszletet, bar en ezt ketlem.
t -
Rufusz
tag
Én anno megkérdeztem ahol vettem, ott azt mondták hogy szerintük(!) simán le lehet gyalulni, a gari megmarad, de aszonták nem 100%
Mindenesetre én is kigyomláltam. Állítólag az IBM vagy lenovo vagy mifene nem nagyon szokott szívózni a garinál, elég ha abból indulunk ki hogy sorozatszám alapján bárhol cserélik/javítják a garis gépet.
Új oprendszer az xp helyére: szerintem egyértelműen Ubuntu 5.10
Próbáltam ezen a gépen SUSE-t, Mandriva2006-ot, Kubuntut, de az Ubuntu jött be leginkább.
Ezek közül csak az Ubuntu (na jó a Kubuntu is nyilván) ismeri fel alapból a wireless karit, 1-2 csomagot kell letölteni és fullos Thinkpad-támogatás van hozzá, stb.
Egyedül a trackpoint-görgetéshez kell egy file-t átírni, de az is két sor.
1CD az egész cucc, de azért nem árt neki egy 6-8GB-os partíció. Gyorsaságban nekem majdnem mint az XP, de sosem fagy persze (256MB azért nem túl sok ennek az oprendszernek) -
emitter
őstag
persze, miért ne? sztem nem befolyásolja a garit...
reméljük
szerk: én is nemsokára készülök letarolni a vindózt, meg az egész vincsit, mert kezd egyre belassulni és gyakrabban fagyogatni a bénája... pedig még csak két hónapja használom a zixpét
asszem nem kérdés, mit fogok helyette felnyomni
[Szerkesztve] -
vscotina
aktív tag
Van aki nem szereti a Home verziót, mert azt mondja, hogy az a Professional butított verziója. Nekem személy szerint tökéletesen megfelelő.
A lényeg úgyis csak a DVD író, és a WIFI, memóriát pedig 8600-ért rögtön lehet belerakatni és akkor már 512Mb fut benne. Ez az oprendszer így OEM verzióban 23,5, míg a Prof verzó 40 fölött van. Nekem annyit nem ér. -
Terminus_
aktív tag
Üzletben vettem, számlával, garanciával, kipróbálással. Nyilván neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb: az, hogy új legyen, adott esetben 3 év garanciával, vagy, hogy könnyebb, tele extrákkal és közben bevállalod a kevesebb garanciából adódó esetleges kellemetlenségeket. Én ez utóbbit tettem, mert a T sorozatról azt beszélik, hogy tartós gépek. Olyan 180-220 körül egészen szép állapotú, jó felszereltségű példányokat lehet találni. Sőt nemrég láttam 250-ért bontatlan dobozos 3 év garanciás T42-t! De addigra már megvettem a T40-et...
Talán első hallásra a 200 körüli használt ár soknak tűnik, de ha belegondolsz, hogy ezek csupán 1-2 éves gépek általában és gyakorlatilag minden van bennük (az enyémben pl.: Bluetooth II, Gb LAN, WiFi, Radeon 7500, 4 órás aku(!),...) és 2.2 kiló körüli a tömegük.
A következő helyeken nézzél szét:
Bővebben: link
Bővebben: link
Ha jobban érdeklődsz a T4x-ek után, akkor folytassuk inkább egy T-s topikban.
A többiektől pedig sorry az off-ért. -
Terminus_
aktív tag
Mindenképpen új laptopt akarsz venni? Azért kérdezem, mert én is R50e-t akartam, de végül egy másfél év garis, használt, de szinte új állapotban levő T40-et vettem olcsóbban, mint amilyen R50e-t kinéztem és ráadásul sokkal jobb paraméterekkel. Ez Pentium M, 512MB, Radeon 7500, BT, WLAN és könnyebb.
Ez csak egy ötlet, de szerintem érdemes megfontolni.
u.i.: nem az R50 ellen beszélek, csak tény, hogy használtan nagyon jó áron lehet szerezni még garanciás T4x laptopot.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Hát, ha már fél évet vártál rá akkor elég kitartó vagy!
(Vagy azért vártál, mert nem volt rá elég zsé?)
Persze várhatsz még tovább, biztosan lesz még karácsony előtt akció, itt a notebook.hu-n ált. 3-4 havonta jön az újabb akciós hullám. Ez a mostani akcijó már 1,5 hónapja megy kb, szal nem hiszem, h sokat kel várnod.
Ramot lehet venni lassabbat is, csak azért írtam a 400-ast, mert párszázzal drágább csak a lassabbaknál. Kiegészítőt érdemes az aqua.hu-n venni, ott minden a lehető legolcsóbb tapasztalatom szerint. -
emitter
őstag
Jól látod a helyzetet, tényleg megéri most IBM-et venni, nagyon lementek az árak.
Márkás (Kingmax) notiramot kapsz pl. az Aqua-ban 6, ill 13e-ért (256/512MB - 400mhz)
Máshol is körülnézhetsz, én kb egy hete nézegettem az árakat az usanotebook.hu-n, a laptop.hu-n, meg itt a notebookéknál, és ez volt a legolcsóbb. Igaz, csak celeron procival, meg wlan nélkül adják, de még így is megéri, ha nincsenek olyan nagy igényeid. A celeron proci többet fogyaszt a pentium M-nél, hangosabb is a ventije, de ettől függetlenül még jó cucc.
Szvsz olcsóbban kijössz, ha veszel ebbe a notiba +ramot, esetleg pcmcia wlan-t, meg amit akarsz, mintha egy olyan r50e-t vennél meg, amiben ezek alapból bennevannak.
szerk: ugye azt észrevetted, h nem jár hozzá oprendszer?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest