- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Terminus_
aktív tag
Ha valakit érdekel: [link]
Shadowfax: a linken megtalálod a régen beígért second skin képét is. -
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #271 üzenetére
Ki lehet cserélni, bár szerintem ha megveszed így, nem fogod megejteni ezt a dolgot. A Celeron M-et senkinek nem tudod majd eladni. A CPU upgrade-hez meg jól szét kell szedni a notit, ami után akár szívhatsz is az egyszer használatos csavarok miatt. Ha meg IBM-nél csináltatod, az nagyon drága játék. Szóval szerintem nem érdemes utólag cserélni, mert sokkal többe lenne, mintha most rászánod azt a pluszt, amivel többe kerül a Dothan.
-
Terminus_
aktív tag
Az IBM-es Battery Maximiser Battery Tips részében a következő áll:
''If you primarily use your computer with the AC adapter attached and only infrequently use battery power, you can increase the lifespan of the battery by changing the charge thresholds. This allows you to reduce the number of charge cycles by letting the battery discharge to a lower percentage before beginning to recharge. It also allows you to set the maximum charge value to below 100%. This is useful because batteries which are used infrequently have a longer lifespan when they are stored at less than full charge.''
Szóval itt sem azt mondja, hogy vedd ki, ha nem használod, hanem csak azt, amit emitter is írt, hogy át kell állítani, hogy mikor töltsön rá.
Egy másik részben azt írja, ha kiveszed az akksit és úgy tárolod: (Ne értsd félre, nem azt mondja, hogy vedd ki és úgy tárold, hanem hogyha kiveszed, akkor mit csinálj.)
''When you store your battery outside of your ThinkPad Computer, store it with a charge of less than 50% to reduce the battery wear.'' -
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #183 üzenetére
''[...] sokan aggodalmaskodtak emiatt, hogyha rámegy egy pendrive, vagy esetleg valami USB-s külső eszköz, akkor a másikhoz már nem lehet hozzáférni.''
Szerintem nem érdemes ezen rágódni. Nyilván userfüggő a dolog, de tapasztalataim alapján fölösleges mondjuk 5 USB port egy notira, mint azt pár gyártó csinálja. Nem hiszem, hogy a felhasználók 99.9%-a valaha is aggatna 5 USB-s eszközt egy hordozható gépre. A maradék 0.01% meg meg is érdemli, ha ilyet csinál.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #182 üzenetére
A trackpointot úgy képzeld el, mint egy kis kiálló pöcköt a billentyűzetből. Ezt lehet mozgatni minden irányba, sőt nyomásra is érzékeny. Szóval gyakorlatilag az egér bal gombját és mozgatását váltja ki. Mondjuk a nyomogatós részét nem szeretem, mert, ha megnyomom mindig arrébbugrik a kurzor, de erre úgy is ott vannak a gombok.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #177 üzenetére
Akkor mégegy pont a track pointnak.
Az enyémen van tapipad is, de nem szeretem használni. Sokkal kényelmesebbnek és használhatóbbnak tartom a trackpointot. Egyébként a gombok meglepő módon: bal gomb, scroll, jobb gomb. És szerintem nagyon kézre állnak. Ha esetleg attól félsz, hogy nehéz lesz használni, megnyugtatlak, tök szuperul megy. Annyi, hogy érdemes az érzékenységét maxra tenni.
Egyébként meg sorolj fel nekem 3 olyan USB-s eszközt, amit egyszerre szeretnél használni.Szóval,ezen én is rágódtam, de azóta sem használtam egyik USB portot sem.
mod: látom sokat vacakoltam és közben emitter is válaszolt pár kérdésre.
emitter: nekem viszont a billentyűzettel mai napig az a bajom, hogy a ctrl helyett az fn-t találom meg egy csomószor, pedig a ctrl gyakran kell. A másik meg a böngészős gombok. Az elején elég idegesítőek voltak nekem. A harmadik parám a bill.-tel, hogy a numlock-os rész macerásan hívható elő. Hugom Dell notiján ez sokkal kényelmesebben van megcsinálva, mert ott csak Fn+Numerikus rész.
Amúgy frankó a billenytűzet, jó rajta programozni, csak az Fn lehetne máshol...
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
-
Terminus_
aktív tag
A manualban benne van (legalább is a T40-ében), hogy a csavarok 1x használatosak, utána újat érdemes használni. Azt hiszem valami spec. nylon bevonat van a csavaron és kicsavaráskor az megsérül/lejön így, ha visszateszed nem tudod normálisan meghúzni, nem fog rendesen tartani. Sőt még a becsavaráshoz is adnak instrukciókat. De a nyakamat rá, hogy egy vagyonba kerül egy csomag csavar és csak min. 50-es kiszerelésben van.
Csak azt nem tudom, hogy a user által cserélhető részek fedele is ilyen csavarokkal van e lefogatva. -
Terminus_
aktív tag
válasz
vscotina #162 üzenetére
Szerintem a gari nem veszik el. Ezt az alapján gondolom, hogy az IBM hivatalos honlapján még videók is vannak arról, hogy hogyan kell ramot cserélni. Sőt még a billentyűzet és a backup battery cseréje is fent van.
Na jó, a kézikönyvébe még azt is taglalják, hogyan kell az LCD panelt kiszerelni a a gépből, szóval...
De vannak user által cserélhető részek: pl az akksi, a hdd és a ram is. Már csak az a kérdés, hogy a ram fedőjét is egyszer használatos csavar zárja e le? Mert ha igen, akkor megértem az 5000Ft-os munkadíjat. (az tuti, hogy a csavarok nagy része, ha nem az összes, egyszer használatos!)
Azt, hogy milyen RAM van benne a legkönyebben az IBM honlapján ellenőrizheted, de egy tesztprogram is simán megmondja. pl.: Everest -
Terminus_
aktív tag
Üzletben vettem, számlával, garanciával, kipróbálással. Nyilván neked kell eldöntened, hogy mi a fontosabb: az, hogy új legyen, adott esetben 3 év garanciával, vagy, hogy könnyebb, tele extrákkal és közben bevállalod a kevesebb garanciából adódó esetleges kellemetlenségeket. Én ez utóbbit tettem, mert a T sorozatról azt beszélik, hogy tartós gépek. Olyan 180-220 körül egészen szép állapotú, jó felszereltségű példányokat lehet találni. Sőt nemrég láttam 250-ért bontatlan dobozos 3 év garanciás T42-t! De addigra már megvettem a T40-et...
Talán első hallásra a 200 körüli használt ár soknak tűnik, de ha belegondolsz, hogy ezek csupán 1-2 éves gépek általában és gyakorlatilag minden van bennük (az enyémben pl.: Bluetooth II, Gb LAN, WiFi, Radeon 7500, 4 órás aku(!),...) és 2.2 kiló körüli a tömegük.
A következő helyeken nézzél szét:
Bővebben: link
Ha jobban érdeklődsz a T4x-ek után, akkor folytassuk inkább egy T-s topikban.
A többiektől pedig sorry az off-ért. -
Terminus_
aktív tag
Mindenképpen új laptopt akarsz venni? Azért kérdezem, mert én is R50e-t akartam, de végül egy másfél év garis, használt, de szinte új állapotban levő T40-et vettem olcsóbban, mint amilyen R50e-t kinéztem és ráadásul sokkal jobb paraméterekkel. Ez Pentium M, 512MB, Radeon 7500, BT, WLAN és könnyebb.
Ez csak egy ötlet, de szerintem érdemes megfontolni.
u.i.: nem az R50 ellen beszélek, csak tény, hogy használtan nagyon jó áron lehet szerezni még garanciás T4x laptopot.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
reálisnak tartjátok, ezt az akkuidőt?
Aki wifi nélkül használja annak mennyit bír? Esetleg tudna nekem nézni valaki egy battery eater pro tesztet? Bővebben: link -
Terminus_
aktív tag
Flashcash linkelte és azóta már a Miklandban is annyi.
XP Home nem fontos, sőt jobb is ha nincs hozzá, mert MSDNAA-s vagyok.
Valóban, amúgy 200 simán jó érte így. Még alszok rá, mert a másik versenyző (egy Fujitsu Siemens) is nagyon vonzó. Ezért is kérdezősködök itt, hogy meg legyek kicsit győzve. -
Terminus_
aktív tag
válasz
nohabmozdony #108 üzenetére
Munkához lenne, ami főként webes fejlesztést jelent, tehát nagy számítási teljesítmény nem kell, inkább memória az, ami jó ha van bőségesen.
Igazából ezt a 159.999-es akciót nézegettem, de nem tudom eldönteni, hogy jó e ez nekem. Ahogy néztem ebben nincs wifi, ami egészen jó lenne, ha lenne. Szóval az elején RAM bővítés + wifi kártya beszerzést kellene megejteni...
Ebben a CD cserélhető? Esetleg Multi-Bay-es megoldású? -
Terminus_
aktív tag
Akksija mennyit bír? Lehet írtátok már, de akkor sikeresen elsiklottam fölötte.
És ez a Celeron-M 1400Mhz mire képes? Nem igazán tudom hova tenni.
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest