- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Aktív témák
-
-
user01
aktív tag
A ThinkPadek a legmegbízhatóbb notebookok:
[link] -
user01
aktív tag
válasz
taratis #1736 üzenetére
Nemtom, hogy olcsó/drága volt-e (16e+ÁFA), de úgy voltam vele, veszek egy ugyanolyan jó minőségűt ugyanazon paraméterekkel (512 Mb DDR 2700 333 Mhz - Kingston élettartam garancia), mint ami eredetileg is benne volt (256 Mb 2700 333 Mhz). Ja, és nekem is R50e van.
Az AQUA computerben bruttó 15900 Ft. a Kingmax RAM (PC2700 512MB). Én is ilyent vettem bele. Tökéletesen működik!
[link] -
user01
aktív tag
válasz
Shadowfax #1471 üzenetére
Sajnos én csak üres vinyóval próbáltam ki, de úgy lenne logikus, hogy ha a gyári állapotot választom, akkor a gyári állapotot kapom. Legfeljebb figyelmeztet, hogy minden meglévő adat el fog veszni a vinyón.
Tehát mérget nem mernék venni az állításomra.
Ki kell próbálni! -
-
user01
aktív tag
válasz
levy1983 #1461 üzenetére
Hát nagyon valószínű...
Nekem most saját Win XP Prof. van fent, és a ThinkVantage progit nem telepítettem, csak a szükséges driver-eket. Így most van egy felesleges, kék IBM gombom, ami nem csinál semmit.
Ha feltelepíted a ThinkVantage progit, akkor elképzelhető, hogy lesz funkcionalitása az IBM gombnak. Én nem próbáltam ki, mert semmi szükségem rá. -
user01
aktív tag
Nem tudom, hogy rec. dvd-ről vissza lehet-e állítani. Szerintem nem.
Pedig vissza lehet... Én töröltem a rejtett partíciót, majd formáztam az egész HDD-t. Tehát a vinyón egy db. üres partíció volt. Ezután kipróbáltam a recovery Cd-ket. A gyári állapot visszaállítását választottam, és a végén olyan lett a gépem, mint amikor kihoztam az üzletből. Megvolt a rejtett partíció, feltelepült a Win, és meg kellett adnom a felhasználót, úgy mint akkor, amikor először kapcsoltam be a laptop-ot. -
user01
aktív tag
Na, most én is utánanéztem a dolognak.
2005. 10. 25-én vettem a gépet, és a weblap szerint a garancia 2006. 09. 21-én jár le.
Vagyis egy jó honappal rövidebb a garancia a notimra. -
user01
aktív tag
Végülis nekem inkább telepítési tanácsokra lenne szükségem.
Az op.rendszer egy XP Professional lenne.
Mivel nem az eredeti oprendszert akarod felrakni, először is az IBM honlapjáról (http://www.ibm.com/products/finder/us/finders?pg=ddfinder) le kell szedned a szükséges driver-eket. Ezután mented, ami kell, majd egy ''format c:'' után telepíted az XP-t. Aztán felpakolod a driver-eket, és kész is. Röviden ennyi
[Szerkesztve] -
user01
aktív tag
akkor jó lenne tudni, hogy pl. az usanotebooknál (ahol kinéztem sulinetben 204990-ért) milyen akksi van benne? És van még valami ami esetleg különbözhet ha máshol veszem? pl dvd író sebessége
Mivel a honlapon nem szerepel sem az akku teljesítménye, sem a dvd író sebessége, nincs más lehetőség, mint megkérdezni levélben vagy személyesen.
A gépek még különbözhetnek op.rendszerben, a w-lan hiányában, illetve DVD író vagy combo meghajtóban, de ezek kiderülnek a honlapról. -
user01
aktív tag
Így néz ki: [link]
-
user01
aktív tag
Pontosan már nem emlékszem, de az első töltés után nekem 3,5 óra kölüli értéket írt ki. Most betettem a hét elején feltöltött akkumat (azóta nem használtam), és 3 óra 8 percet ír.
Gondolom, a kiírt érték függ a kijelző fényerejétől is. Próbáld csökkenteni...
Nem 4000-es akkud van? Mert olyannal is árulják.
[Szerkesztve] -
user01
aktív tag
válasz
--=Gefi=-- #378 üzenetére
Böngészéssel, irodai munkával kb. 3-3,5 óra (4400 mAh-ás akkuval).
Úgy látom, mennek fel az árak. A notebook.hu-n már 8000 ft-tal drágább, mint amennyiért még én vettem. -
user01
aktív tag
válasz
nohabmozdony #372 üzenetére
Gefi!
Nálam mezei XP van fent (természetesen az IBM driver-ekkel kiegészítve), és tökéletesen működik.
Azt hiszem, korábban írta valaki a topic-ban, hogy a recovery mentést 1db. CD-re + 1 db. DVD-re is ki lehet írni.
Amikor én ''legyalultam'' a vinyót, majd a hét CD-ről újra raktam a gyári állapotot, megpróbáltam újra kiírni a recovery cuccost, és símán engedte. Tehát ha valaki kettő vagy több mentést szeretne, itt van a megoldás. -
user01
aktív tag
Gratula az új notidhoz!
Azzal kezdd, hogy a Start menü / Programok / Acces IBM-ben elindítod a Recovery CD készítő progit (lehet, hogy nem pont így van, de fejből írom), és megírod a 7 db. CD-t! Utána már bármit csinálhatsz, letörölheted a recovery partíciót is. Ugyanis a 7 CD-vel a gyári állapotot lehet visszaállítani. Tehát akárhány partíciót is csinálsz, a recovery CD-kről boot-olva, majd a recovery-t választva visszacsinálja az 1 db. partíciót a gyári IBM-es windows-zal, és a rejtett partíciót a recovery cuccal, és minden törlődik, ami előzőleg a vinyón volt. -
user01
aktív tag
most már csak az a kérdés, visszaveszik-e?
Hát kicsi az esély rá. Ha tényleg rossz a modul, akkor valószínűleg inkább adnak egy másikat a pénz visszaadása helyett. Talán okosabb lett volna eleve az üzletbe visszavinni, ahelyett, hogy egy másik boltban vásároltál egy újat.
De ne legyen igazam! -
user01
aktív tag
Kb. három hete kérdeztem, hogy bootol-e ez a gép usb drive-ról, de nem jött eddig válasz.
Nos... kipróbáltam, és remekül működik a dolog. Ráadásul, akit érdekel, a novemberi Computer Panorámá-ban olvashat egy részletes cikket arról, hogy miként készíthetünk olyan boot-pendrive-ot, amelyikről NTFS fájlrendszert is lehet olvasni. -
user01
aktív tag
Én is három napja vettem szintén Kingmax DDR 333 MHz-es RAM-ot (512 MB) az AQUA-ban. Nálam tökéletesen működik, tehát a RAM márkájával nincs baj!
Azonban arról lebeszélnélek, hogy a beépített slot-ban próbálgasd a memóriát, mert ahhoz fel kell nyitni a gépet, és nincs kizárva, hogy garanciavesztéssel jár. Esetleg vidd vissza az üzletbe a géppel együtt, és ott próbáljatok bele egy másik modult. Ha azzal sem működik, akkor jöhet a szervíz, ha igen, akkor értelemszerűen a memória vot hibás. -
user01
aktív tag
Nálam is ki van pipálva a rámutatás javítása, de egyelőre nem mászkál a kurzor. Mindesetre elraktároztam információt, még jól jöhet!
Egyébként én vettem a Saturn-ban 4900 Ft-ért egy fujitsu-siemens vezeték nélküli, optikai notebook egeret. Nagyon pepec kis jószág, ajánlom mindenkinek!
Amúgy tudja valaki, hol lehet beállítani, hogy a videókártya mennyi memóriát használjon?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
user01
aktív tag
Nálam tökéletesen működik a ''saját'' XP!
Bár én azzal kezdtem, hogy megírtam a recovery CD-ket, így bármikor visszaállíthatom a gyári állapotot. -
user01
aktív tag
válasz
nohabmozdony #311 üzenetére
Azért valljuk be, egy IBM-től komolyabb megoldást várhatnánk. Nem találkoztam még olyan laptoppal, amelynek ennyire szabadon van a szalagkábele.
-
user01
aktív tag
A kijelzőt és a házat összekötő szalagkábel nektek is teljesen szabadon és védtelenül van? Vagy csak nálam hiányzik valami védőburkolat róla? Mert ez így nagyon primitív megoldás, könnyen megsérülhet. Nem méltó az IBM névhez.
-
user01
aktív tag
Nem tudom, hogy szedhetném ki a driver-t. Meg hát a te XP-dben is benne kell, hogy legyen. Nekem XP+SP2 van fent. Az eszközkezelőben az illesztőprogram fülön ez van:
IBM PS/2 TrackPoint
Illesztőprogram szállítója: Microsoft
Illesztőprogram dátuma: 2001.07.01.
Illesztőprogram verziója: 5.1.2600.0
Digitálisan aláírta: Microsoft Windows Publosher
Esetleg egy újrainstall segít, de az IBM driver-ét ne tedd fel. Vagy próbáld ki, hogy eltávolítod az IBM driver-ét, és utána hátha felteszi az XP a sajátját. -
user01
aktív tag
Rufusz!
Én is saját (tehát nem IBM) XP-t pakoltam fel a gépre, és tökéletesen működik a scrollozás (IE-ben és Operában néztem). Ráadásul driver-t sem tettem fel, az XP sajátja működik. Viszont a beállításoknál a TrackPoint fülön nálam nem az alapértelmezett viselkedés, hanem a dokumentum görgetése van kipöttyözve. -
user01
aktív tag
Sziasztok! Én is R50e-t tervezek venni. Elmentem az üzletbe (notbook.hu) közelebbről megnézni, de a kijelzője nemigen fogott meg. Mintha picit homályosak lettek volna a betűk, pedig az optimális 1024x768 volt a felbontás. Az összes kiállított gép közül ennek volt a legrosszabb a kijelzője. Az eladó azt mondta, hogy EZ ilyen. A tulajokat kérdezném, hogy nekik mi a véleményük a kijelzőről? Esetleg attól lehet, hogy túl nagyok a pixelek? Vagy csak a kiállított gépnek volt éppen valamilyen baja?
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest