- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
Celtis #23116 üzenetére
Gondolom nekem szól a második kioktató post is. Nem Urguru fórumtárs volt a kérdező. Nem okoz gondot pár karakter begépelése, ha így lenne, a kérdésemet sem tettem volna fel.
Kb. személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, olyanokra, hogy ha csak streaming megy, akkor nyugodtan veheti az "X" szériát is, vagy arra minimum az "Y" széria, mert...Vagy az, hogy ha a 805-t nem tudja megfizetni, akkor mi lehet az alternatíva, vagy akár az, hogy más gyártót keressen akkor. Személyes tapasztalatokat az összehasonlító oldalakról aligha tudom beszerezni.
A segítséget köszönöm, léphetünk tovább. -
krepp
tag
válasz
Celtis #22791 üzenetére
Csak hogy egy kicsit tovább gördítsem ezt a nem túl fontos kérdést, kíváncsiságból en is megnéztem az adott napfelkeltés részt és a netflixen, nálam is megvan a jelenetváltás előtti fekete háttér kivilágosodás, de annyira minimális hogy ezt magamtól én se vettem volna észre. (Amire én emlékeztem régebbről jelenség, az sokkal látványosabb volt.)
Egy érdekes adalék hogy én ezt a vontatott, f*st (filmet) egy jobb minőségű SDR-ben láttam, ott is megnéztem az elejét, és nincs meg ez a kivilágosodás... -
sircoon
csendes tag
válasz
Celtis #22931 üzenetére
Találtam egy fura workaround-ot, ezzel már-már együtt tudok élni...
Ha az Audio out: ARC , Audio processing: auto , Digital audio out: pass through (kb. mint nálad) és elindítok egy olyan tartlamat, ami nem szól (pl. a Barbie-t) , az erősítőt átváltom az optikára (nálam TV scene) ahol lesz hang az Optikai kapcsolat miatt, majd visszaváltom az ARC-os bemenetre (nálam AUDIO), onnantól ott is 5.1-es lesz.
Ez a trükk ment Atmos forrással, és DD-vel is.
Sajnos a hangerőszabályzás továbbra sem megy, megjelenik a hangerő ikon a TV-n, ahogy nyomod a +/- gombokat villog, de az erősítőn nem történik semmi.
Valószínűleg valami nagyon ritka Yamaha vagy Yamaha vs. TCL firmware bugba szaladhattam bele. Mindenesetre köszi az eddigi ötleteket / teszteket, ha lesz előrelépés jelzem -
sircoon
csendes tag
válasz
Celtis #22922 üzenetére
A TV távirányítót használom, megvolt az a kombós teszt is, hogy csak a TV és az AVR összekötve. A hangerőt szabályozni sehogy sem tudom, hang van a youtube-on és néhány streaming-en is. De olyan esetben, mint pl. HBO Max Barbie, ahol a hang Dolby Atmos lenne, ott már csak PCM-ként szólal meg az erősítőn.
Küzdök még vele, de szerintem elfogytak a lehetőségek. A hangerő problémára már találtam post-ot az avforumon is, ott sem volt megoldás. -
sircoon
csendes tag
válasz
Celtis #22908 üzenetére
Az enyém régebbi, RX-V377.
Intelligent Sound: 2x off
Sound Preset: Standard
Audio Out: ARC
Audio Processing: off
Advanced settingsben
Auto volume control: off
Digital audio out: PCM
DTS DRC: offHa a digital audio out-ot vagy az audio processing-et elállítom, már nincs hang az erősítőn. Most próbáltam még a gyors kikapcoslát tiltani, hátha segít a hangerő gondon, de nem
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #22864 üzenetére
Visszavonom.
Miután harmadjára megnéztem korom sötét szobában ,akkor már valóban látszik.
De annyira kevés ideig és olyan kis mértékben, hogy ha nem tudom mit kell nézni tutira fel sem tűnik így sem.A kép és a videó abszolút nem adja vissza a valóságot.
Szerk : A feliratos dolog amit írtál ,ís biztosan ott volt , de én tuti nem láttam.
Illetve ennyire szőrszálhasogatva nem nézek tartalmat. Nekem ez már a ló másik oldala
Olyan amit csak keresve találok, máshogy nem. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22864 üzenetére
Az ezt megelőző képváltás is hasonló csak pepitában. Amikor eltűnik a felirat, enyhén szürke a kép egy darabig majd a bolygó kontúr megjelenése előtt 1-2 másodperccel teljesen sötétre vált, utána a fekete képernyőn jelenik meg a bolygó, tökéletes a kontraszt, majd jön az előbbi videón látható jelenség.
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #22854 üzenetére
A tévétől minden bizonnyal vannak jobb lejátszók,sőt.
Jobb a képfeldolgozás, jobb algoritmusokkal doldozik, minőségibb alkatrészekből áll össze mkv-ból DV támogatás , stb...stb....Itt nem is az a kérdés, hogy mindig van jobb lejátszó, hanem az, hogy mennyit érhet ebbe beruházni?
Én csak streaming miatt nem vennék külön az tuti.
Eleve kevés a bitrate , és szerintem nagy csodákat nem lehet ezekkel csinálni. -
-
baladam86
aktív tag
válasz
Celtis #22657 üzenetére
Szia,
Köszönöm kérdésed, Xbox alatt vígan mosolyog a zöld pixel, de csak akkor
Nem akartam untatni a nagyérdeműt a nyomorommal, mert nem tudom hol van a kutya elásva, és nehéz lenne kinyomozni, hogy mi a nemi szerv lehet a hibás.
Game mode off, VRR off esetén is ott van. Másik HDMI kábellel, és másik HDMI porton is ott van. Másik TV-re kötve nincs zöld pixel, ha az Xbox-ot használom.
Megnézve bármilyen screen testet a TV-n viszont közelről nézve a zöld pixel helyén felfedezni vélek 1 pixelt (alpixelt), ami nem világít úgy, mint ahogy kellene. De ezt csak akkor, ha makro módba állítom a szememet, nézési távolságból nem látszik semmi.
Úgyhogy arra az elhatározásra jutottam, hogy elengedem játék közben azt az 1 rohadt irritáló zöld pixelt, és inkább a játékra koncentrálok, mert az fontosabb, ha nem nézek a zöld pixelre, nem tűnik fel. Ahogy említettem más tartalom (külső vinyó, bármelyik streaming szolgáltató, a TV saját menüje alatt) semmi látható jele a zöld pixelnek.
Most már én is kezdek hinni abban, hogy elképzelhető a szoftveres probléma. Ez van, lehetne rosszabb a helyzet, és persze jobb is.
Ha megpróbálnám a TCL-nél bejelenteni a gondomat, lepattintanának, az Xbox-nál ugyanez lenne a helyzet, mind a kettő azt állítaná, hogy a saját termékük hibátlan, a másikkal lesz a gond. Ehhez nekem se erőm, se hangulatom, se időm. Max egyszer valamikor garanciaidőn belül, ha a későbbiekben is fennáll majd a helyzet.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Celtis #22694 üzenetére
És ez hogy működne? Pl bejön hdmi1-be a kép+hang és hdmi4-en tudna kimenni az erositobe csak a hang? Ez a hdmi arc -> opctical adapter jó lehet?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #22657 üzenetére
Ezt mondjuk a TV -nek kellene jól kezelnie. Az más kérdés, hogy PS5 -nél sem teljesen százas, de ebből a szempontból lényegtelen. HDMI Forum VRR van, Xbox -nál pedig FreeSync.
Bár nem tudom azóta mi lett nála a pixel problémával. Én is kíváncsi lennék rá, hogy megololdódott -e.
Szerk.:
Nálam LG, Samsung, TCL alatt sem volt ilyen probléma egyik konzolnál sem az évek során. De ez elég random dolognak tűnik... -
st6969
őstag
válasz
Celtis #22410 üzenetére
"Figyelj, mert videó formátumonként külön-külön be kell állítani ezeket."
Bocs az amatőr kérdésért, de... ezt úgy érted, hogy ha SDR tartalom után HDR tartalmat akarok nézni, aztán meg Dolby vision-t, akkor minden egyes váltáskor állítgatnom kell a beállításokat a tartalom szabványának megfelelően? Vagy ezek elmenthetők, és a tv automatikusan alkalmazza, amikor adott tartalmat kap?
Ezért meg el is áshattok, de... a kábeltv-n a csatornáknál az, hogy "HD" (pl. RTLKLUB HD vagy ATV HD, stb.) semmi köze a HDR-hez, ugye?
Gondolom ezekhez az SDR beállításokat alkalmazzam?
De mi a helyzet a Netflix-szel, Amazon Prime-mal, Disney+-szal? Honnan tudom, hogy onnan milyen tartalom jön? Szóval, hogy hogyan állítsam a tv paramétereket, ha azt nézem. Vakon vagyok, sorry...de szívesen megvilágosodnék -
VFR800
csendes újonc
válasz
Celtis #22619 üzenetére
Már kibontott tv-nek néz ki, mint amire visszahúzták a fóliát. A yt videókban azt látom, hogy mindegyik áttetsző, ezen meg úgy néz ki mint amire visszahúzták, csak nem feszült pár sávban rendesen mert megnyúlt mikor lehúzták. Csak aggódom, hogy visszaküldöttet kaptam újként. Ezért kérdezem, hogy aki megkapta azon teljesen sima és áttetsző volt-e, és végig rendesen a képernyőre volt-e tapadva.
-
st6969
őstag
válasz
Celtis #22610 üzenetére
Hmm...érdekes a felvetés. A felhasználó felelősségei részben ez pl. erre utal:
"... ac) lopás által okozott kárt haladéktalanul bejelenteni a rendőrségen;"
Bár hozzáteszem (és nem akarok negatív lenni - tényleg nem), vettem én már 5 év kiterjesztett garanciával tv-t (Hitachi). 2,5 év múlva (egyébként éppen most) elromlott. Bejelentettem, ahogy kell. Erre közölte a szerviz, hogy tényleg sajnálják, de a nyáron a forgalmazó csődbe ment, és a kiterjesztett garit ők vállalták. Mehetek az eladóhoz is, de ők csak a törvényi garanciát kötelesek adni, ami ebben az értékben 2 év --> így ők se segítettek -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22602 üzenetére
Gondoltam levideózom erre most nem tudom reprodukálni a hibát! Kopogtatom ugyan ott és semmi. Mindegy várok. Kikapcsoltam a gyorsindítást is mert úgy ha kikapcsoltam majd vissza jó lett. Gyorsindítással nem javult meg ha kikapcsoltam majd vissza. Ha megint csinálja levideózom. Persze azért reménykedem hogy nem csinálja többet.
-
nicu71
addikt
válasz
Celtis #22408 üzenetére
Persze hogy volt,sokkal feketébb jelenet,ruha stb mint a fekete sáv.De annyira ez nem zavar.Eppen most néztem meg a Legomasterst,az ugye SDR,de olyan gyönyörű színek voltak végig a studióban,és olyan kontrasztos feketékkel,hogy végig orgazmusközeli állapotban néztem.Eszmèletlen,komolyan👌
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Celtis #22430 üzenetére
Magyarul olcsó húsnak híg a leve. Pont mint anno feltörekvő kínai gyártóként a Xiaomi. A hardver alatta van, de a szoftver és körítés ami miatt más többet tud elkérni, az itt hiányzik. Szeretem a 835-öt, főleg az Alzás kuponos ár miatt, de beláttam én is hogy ha valakinek nagyok az elvárásai az más márkát és panelt választ. Tényleg csak az bosszantó hogy technikailag ez egy hibátlan készülék is lehetne, de a szoftver elvan rontva alatta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #22428 üzenetére
Mondjuk ha valami van, akkor azt úgyis az eladó cégnek kell bizonyítania. Illetve neki kell meccselni a futárokkal. Más esetben hivatalos szervhez kell fordulni.
Persze tényleg egészen más téma, ha sérült a csomag. Én azzal biztos nem szórakoznék. Át sem venném. Volt már sajnos ilyen...nem is vettem át.
Szerk.:
A "vállalkozás" -t feljebb az eladóra/forgalmazóra értettem. Lehet ez nem volt egyértelmű. Hülyén írtam... -
Vhiktor
nagyúr
-
Gimii
csendes tag
válasz
Celtis #22378 üzenetére
https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55c645-55-4k-qled-google-tv-p282747?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=cpc&utm_campaign=1594343&utm_content=282747
Erre gondolok. Ez gondolom a c645 XD elírtam.
Szóval ez a "nit" kérdés ami ennek, 450 de ha jól emlékszem a 8xx vminek meg 2000. Számít a fényerőssége? Tud veszíteni abból ? Vagy kb ezt 15 év múlva érzékelhető csak ha addig működik egyáltalán...?
https://prohardver.hu/tudastar/fenyero_fenysuruseg_cd_m2.html
De úgy általános véleményeket is olvasnék szívesen.
-
baladam86
aktív tag
válasz
Celtis #22365 üzenetére
Rendben, köszönöm, nem volt célom hülyét csinálni magamból, ezért kérdeztem először itt, reménykedve, hogy van hasonló tapasztalata valakinek, megpróbálom az összes lehetőséget kipróbálni, hátha menthető a dolog, vagy hogy le lehessen szűkíteni, hogy mi okozza pontosan a galibát.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Volt nálam Samu mini led QN85A meg QN91A.
Ott se volt full fekete a sáv,kb ugyanez a szint,és ott jobban fel is tünt nekem mint a C805-nél.
Tegnap ránéztem,engem igazából nem zavar,nem oled fekete de nem is rossz.
Én ezen túl tudtam lépni,összességében a legjobb tv ami nálam járt eddig,árban verhetetlen.Hiába veszek jóval drágábban valamit ott is lesz valami gebasz,ennyi.
Ár/érték bajnok jelenleg. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Én valószínűnek tartom ha sdr esetében fel van tolva a fényerő maxra akkor ugyanolyan lesz.
Szoftveres bénáskodás lehet, mert kifejezetten blooming teszt videókkal atom jó a tv, erre az alsó és fekete sáv meg világít.
Szerintem az van, hogy tévesen a fekete sávot is a film tartalmának érzékeli a rendszer és itt csúszik el valami.
Egy biztos, hogy nálam a 835 a teszt f-el nem.produkalt ilyen hibát. Tuti szoftveres bénáskodás. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22305 üzenetére
Nézegettem ezeket a videókat, készítettem fix expozícióval fényképeket is, de végül nem jutottam semmire.
TLDR ON
Tényleg úgy tűnik, hogy főleg HDR filmek sötétebb jeleneteinél észrevehető a fekete csík enyhe szürkesége. De a fényképek ezt nem igazolták.
Aztán azt láttam, hogy a Lupin 3.évad (DV) stáblista esetén a feketeszint 50-ről 49-re csökkentése a fekete háttér szürkeségét megszünteti, de a filmbe visszalépve a fekete sávra mégsem volt hatása, viszont a sötét részek egyértelműen vesztek.
Aztán arra gondoltam, hogy talán csak a szemem tréfál meg, és a kép többi részétől függ mennyire látom feketének a sávot, mert HDR tartalomnál is néha van matt fekete, a YT demo videókról nem is beszélve. Aztán megnéztem egy SDR filmet (Johnny English 3) és ott annyira fekete volt képtartalomtól függetlenül a csík, hogy ez is megdőlt.
TLDR OFFSzóval fogalam sincs. Talán Vhiktor segítségével lehetne az okának utánajárni. Esetleg kalibrálni kellene? Mindenesetre ha úgy állnak a csillagok, elképesztő kontrasztot és képminőséget produkál ez a tv.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22296 üzenetére
Hát most igy hirtelen egyet tudok netflixen a sweet home sorozat első évada 4k sdr. A második évad 4k Dolby vision. Viszont ennél a sorozatnál inkább csak a fekete sávot tudod tesztelni mert maga a sorozat ilyen ködös, fátyolos kontrasztalan stílus a képi világa. Legalábbis legtöbb esetben. Gáz a sorozat de arra nagyjából jó amit akarsz nézni. 🙂
rainman72
Na akkor megnyugodtam kicsit. Kösz. Legalább már nem rágódok rajta mi legyen. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22228 üzenetére
Ugyan ez a bajom 55C745 -nél ! Jóval világosabb a fekete hdr és dolby vision filmeknél. Persze együtt lehet élni vele de pont az olyan filmeknél sz@rabb a kontraszt.
boborján2
Ez sötét jelenetekben látszik nem világos jelenetekben.szkutyi
Vajon samsung mini ledes tévék ezt hogy kezelik? -
rainman72
nagyúr
válasz
Celtis #22193 üzenetére
Ok sejtettem h tudod
Én személy szerint az ára meg a tudása miatt vettem.Ha nem lett volna plus gari akkor is.
Nem csak nálunk van ez a promoció,elég sok ország volt felsorolva mikor MO-t ki kellett választani,meg egész évben ment ez a dolog.
De majd látjuk,én nem valószínű mert nem biztos h meg lesz addig,de én bízok bennük. -
BreamHunter
tag
válasz
Celtis #22186 üzenetére
Akkor nem tudom mi nem világos. Teljesen egyértelmű a garipapír.
A kiterjesztett 36 hónapra a TCL Care szervíz kiterjesztett garanciára vonatkozó része érvényes. Talán a honlapjukon le van írva mi érvényes rá. Vagy a szerviztől
meg kell kérdezni, hogy a gyári garancia és a kiterjesztett garancia miben tér el, ha eltér. Előfordulhat, hogy nem teljesen ugyan az mint a gyári. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22041 üzenetére
Nekem ilyen fagyás még egyáltalán nem volt. Egyszer volt az, hogy apple tv 4k 2021 - en nem volt hang de megoldotta az hogy megnyomtam tévé távirányítón a home gombot majd vissza váltottam apple tv -re és jó lett. Semmi más problémám nem volt eddig. Igazából stabil és elég gyors is a Google tv rendszer rajta eddig.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22039 üzenetére
Viszont írtad ( ha jól emlékszem te írtad) hogy lehet lehúzza a fekete sávokat is sötétebbre. DV esetén nem lenne baj. Meg ezek alap funkciók és működjön már szerintem. Lehet túlreagálom de jelenleg így érzem, hogy zavar. Azért örülnék neki ha javítaná legalább egy részét ez a firmware.
Amúgy amíg nem vettem észre, hogy nem működnek semmi problémám nem volt 😄. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Celtis #22009 üzenetére
75C935 van már kb fél éve. Kalibrálás után a csik eltünt, nekem nem látszik vagy nem veszem észre. Persze ha kimerevítek eggyes DV filmeket pontosan megadott képkockáknál akkor talán észre lehet venni, de ez már megint olyan ami a mindennapos használatnál nem látható.
Viszont a fekete szép mély, a HDR/DV tartalmaknak olyan kontrasztja van, hogy lemászik a tvről és nem mellesleg a szélesvásznú filmeknél a csík az fekete -
válasz
Celtis #21869 üzenetére
Erre egy kissé sántító analógia:
Egy barátom éppen a minap mutogatta a tizenöt éves német prémium autóján, hogy anno majdnem kétszer annyiba került, mint a testvére hasonló méretű koreai kocsija, de minden részletén látszik az igényesebb kialakítás.
Csakhogy, mint kiderült, a koreai autó 200e km alatt semmilyen hibát nem produkált, a németre viszont 180e km alatt több milliót kellett költeni javításra.
MaCS
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #21869 üzenetére
A napokban vettem kínai és qva nagy hűtőszekrényt.
Vicces volt felvinni az emeletre. 95kg. Remélem sokáig bírja majd.Egyébként a tömeg nem feltétlenül mérvadó.
Nem véletlenül törekedik a gyártó hogy könnyebb legyen. Szállítás/logisztika... óriási pénzeket lehet itt spórolni. A sony lehet hogy 48kg , de ez az árában is meglátszik rendesen.Valakinek ki kell fizetni a szállítást.
De pl. láttunk már nem is egyszer 18650 cellát drága árcédulával, csak éppen homokkal volt kitömve a nagyrésze. Ha nehezeb,hamarabb megveszik.
Persze van ellenpélda is ugyanitt, mert nem egy esetben a könnyebb olcsóbb cella 2x annyit tud,mint a homok nélküli drágább. -
Stealth
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged