- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boroskarcsi
tag
válasz
Stealth #29306 üzenetére
kicsit "besegítek" én is: nincs (nagyobb) gondom a tv-vel. 50C805 a hálóban teszi a dolgát.
tv adás ritkábban megy rajta, főleg stream meg xbox. ott villog néha a kép, de erről olvastam h ki kell kapcsolni a vrr-et a boxon és megoldja. ha jól értettem.
minden más esetben stabil, Vhiktor beállításaival szép a képe. a nappaliban LG oled 55" van, az azért jobb (Vhiktor kalibrálta) de nem egy liga, összegben sem. A magától (tiltás ellenére) frissülős FW van rajta. -
nicu71
addikt
válasz
Stealth #29246 üzenetére
Sorry, nem te irtad hogy akad a tv,de más igen a vb döntő kapcsán
Na áttettem, vagyis kivettem a minden jelforrás esetén a pipát,és mintha megszűnt volna az átkozott ghosting/egyébként nekem mozi módban se volt olyan hogy ne váltogatta volna,ahogy kell,szóval tényleg nagyon hektikusan viselkedik ez a televízor -
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29237 üzenetére
A korábbi FW-vel, ami most a V614-nél tart ez úgy működött, hogy az alábbiak számítottak különböző forrásnak:
TV - saját androidja
HDMI1
HDMI2
HDMI3
HDMI4Az hogy a TV androidján melyik streaming alkalmazássál játszottad le a médiatartalmat nem számított, így alkalmazásonként nem kellett/lehetett külön beállítani.
-
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29219 üzenetére
Nem a reset shopra gondolok. Igazából senki se tudja megmondani, hogy az pontosan mit csinál, a support sem. Van aztán időnként jó használni.... Még a telegrammos csoportban sem. Próbáltom kideríteni, de nem tudja megmondani senki. Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem visz a rendszerbe hibát. Pl hasonlóan mint régen egy telefonra felraktál egy Custom ROM-ot aztán nyomtál a recovery menu-ben egy factory reset-et aztán be is halt a telefon. Szerintem ilyen a reset shop csak már az ilyen nagy hibákat kijavították....
Az igm FW telepítése teljesen újra rakja az összes Android partíció összes elemét. Erre ezért van szükség., mert így biztos nem marad semmi hiba rajta. Nem görgeted magad elött a már benne lévő hibás részeket. Nagyon egyszerű. Van egy hibás rész, kódírási hiba vagy a hibáért felelős beállítás, amit már az új FW nem tartalmaz, ezért az új FW után már nem is tudod visszaállítani, resetelni, hanem benne marad örökre....
Régen a Windows "fénykorában" mindenki tudta, hogy időnként kell egy format C: aztán meg újratelepítés. Nah az igm telepítése pont ilyan a TLC androidján, ha hibát találasz....
A gyári beállítások visszaállítása a menüből (nem szervizmenü, hanem android menü), meg elvileg visszarak mindent a gyári beállításokra.
A képmenün belül is van alapértelmezett beállítások visszaállítása. -
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29200 üzenetére
Neked kellene egy gyári adat visszaállítás. Az hogy nem jegyzi meg a beállításokat az nem FW hiba....
Ha valaki úgy érzi, hogy szoftveres hibája van és a megoldást egy újabb verziójú FW-től várja akkor javasolt:
1. Gyári beállítás visszaállítása a régi FW-n
2. új img FW telepítése, mindegy mikori FW
3. legújabb FW telepítése
4. gyáribeállítások visszaállítása
5. a TV készülék újbóli figyelmes beállításaAmíg ezeken nem mentek végig addig ez csak panaszkodás és elégedetlenkedés.....
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #29102 üzenetére
Nézd úgy voltam, hogy derüljön ki mit bír, én se akarom rendszeresen ekkora fájlokkal etetni, de ha már teszt akkor legyen ez is meg.
A fájl neves dolog engem eléggé meglepett, pláne hogy a gyári média lejátszó látta a filmet, igaz elhasalt tőle,
Még akarom tesztelgetni miket bír, mert így derül ki hogy mivel ne próbálkozzak majd. -
-
Aurig@
őstag
válasz
Stealth #28973 üzenetére
Sajnos a tévékben lévő médialejtászó csak egy plusz extra. Sosem lesz olyan mint egy külső lejátszó.
Megnéztem ezt a két fájlt, amit írtál és egyiknek sincs semmi baja. Teljesen hibátlanul lehet nézni illetve hallgatni.
Sokan vannak abban a tévhitben, hogy a beépített lejátszó egy tökéletes, hibátlan mindent is tudó lejátszó. Hát nem így van. 9 év alatt a tévé lejátszóját egyszer használtam, hogy mit tud. Elég is volt. -
szimcsi
senior tag
válasz
Stealth #28826 üzenetére
Köszi, nem találok audio delay beállítást.
Másfél éve van meg a tv (55c635).
Megvétel után próbálgattam 1-2 lejátszót, saját lejátszóját + kodit.
Mindegyiknél volt mindig 1 dolog ami nem úgy ment, ahogy én akartam, így nem tudtam letenni a voksomat egyik mellett sem.
Így maradtam a tv saját lejátszójánál. De most lehet volt valami frissítés, lehet emiatt a feliratokat sokszor egybe sűrítve kezdte el megjeleníteni.
Gondoltam kipróbálom megint a vlc-t és tetszene is. De hát megint 1 gebasz, csúszik a kép/hang, amúgy jó lenne.
Kodi lejátszó se rossz, ott a hanggal van a bajom, hangfalon nem jön ki a digital 5.1 például stb.
Ami saját lejátszón meg vlc-n kijön. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28732 üzenetére
Most nézem. Igen, ugyanaz. Annyi, hogy bármikor bevihető a kód, ha a home képernyőn van a tv. Illetve ahogy írja is C805 esetén nincs menü gomb, hanem a 3 csíkos gombot kell nyomni.
Volt még egy kód
a kontraszt beállításba belépve az 1,9,5,0 gombokra belép valami szerviz menübe a tv. Itt csak le kellett olvasnom egy értéket. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28721 üzenetére
Nekem le vannak írva a PID módosítás lépései, mert a szerviz megcsináltatta velem. Nem ajánlom játszani vele, mert más PID-re állítva a készüléket sötét marad a képernyő. Habár vakon végigcsinálva a lépéseket a PID visszaállítható.
Érdekes módon nekem az oda-visszaállítástól megváltozott a tv viselkedése. De jó nem lett. A TCL elutasította a készülékcsere iránti igényemet (75 nap alatt sem javították meg, hanem csak elrontották, de ezért majd remélem a fogyvéd jól megb.ssza őket) Most a szerviz újra alaplapot akar cserélni. -
joydrv
aktív tag
válasz
Stealth #28313 üzenetére
Nekem a 75C645 február körül rendesen, magától - "gyárival" - frissült a v559-re, majd most pár napja megint ugyanúgy, felugró ablak jelezte, hogy készen áll a frissítésre (manuálra van állítva), és engedélyezés után telepítette a v620-as fw-t.
Egyébként mióta megvan a tv, gyorsindításra van állítva. Rendesen ki sem volt kapcsolva, sem kihúzva. Nem vettem észre semmi lassulást eddig sehol. -
turho
addikt
válasz
Stealth #27861 üzenetére
Írtam, 3 profi kábel van, az XBox kábele is dedikált minőségű.
Kezdetektől fogva feltűnt, akár pc-monitorként használva a tv-t, hogy 4k60-ról 4k120-ra váltva pl. Windowsban is simább a mozgás, viszont homályosabbak a kontúrok.
Bőven túl vagyok a kábelcsere témákon, 2 vga és egy xbox ugyanígy viselkedik. -
Faby
senior tag
válasz
Stealth #27654 üzenetére
Fel fogom tenni a Kodit, annál is inkább, mert a mostani lejátszón is ugye az megy (Coreelec – Kodi), így annak a felületét, szolgáltatásait ismerem.
NFS megosztáson keresztül érem el most is a NAS-t, szóval ez is pipa
Innen nézve tiszta szégyen, hogy csak 1 árva USB van a készülékben, ha berakom a LAN adaptert, akkor el is foglaltam. Mi lenne, ha rendszeresen akarnék pendrive-ot, külső tárolót, billentyűzetet használni?Egy aktív USB hub működhet?Ja, látom a linkelt adapter ezt is megold(hat)ja.
Nameg mennyivel lenne több a TV ára, ha 1000-es LAN lenne? 2 dollárral?
Persze, csak át kell dugni az optikai kábelt, de akkor felejtős a médialejátszó, és jelen helyzetben még azt használom, a FHD tartalmakhoz jó.
A további beállításokkal is fogok foglalkozni, de majd csak 7végén. -
classic B
senior tag
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #27481 üzenetére
Tényleg az is volt. Nem tudom igazából de valamelyik szerintem jönni fog. A v098 miatt gondolom ezt mert az is megérkezett ota-n csak jóval később mint telegrammon. De majd meglátjuk.
lajosx
Én pont fordítva írtam! Dv lejátszás után mikor leállítom a lejátszást nem az előzőleg használt mozi képmódra vált vissza ( sdr képmódra) hanem dinamikus képmódra. Ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta amit használtam! Ja meg a dv sötét módban indul legtöbbször pedig én a dv világos módot használom. Ez nem mindegyik fw csinálta de elég sok. V101 és a v121 is így tesz. -
BlueSteel
tag
válasz
Stealth #27347 üzenetére
Ha lesz egy kis időm, megnézhetem, bár k*vasok fájl van ezen az oldalon. Én rengeteg különböző formátummal tesztelem a TV-t (720p-től, 1080p sima, HDR, 4k hdr, DV tartalmak), ugyanazokkal és ugyanott, így tudom összevetni a firmware-eket.
gg72: belső lejátszó vagy Vimu vagy Kodi 21 (DV-t csak e kettő utóbbi játszik le).
pictigjis: én sem használok alapvetően mozgásjavítást. Amiket leírtam, azok mozgásjavítás nélkül értendőek. Ha bekapcsolom a mozgásjavítást, van, hogy nem javít szinte semmit (pl. v101-nél, v098-nál), van hogy minimum értékeken (de-judder max 2.) valamit segít, ami még nem annyira zavaró (m999v1,v3 pl.)
Remélem, hogy a firetv stick megoldja ezeket a problémákat, és végre nyugodtan nézhetem a filmeket a TV-n. Ettől függetlenül ez egy Android 12 rendszert futtató TV. Azt olvastam, hogy az Android 12 natívan támogatja pl. az AFR-t, ehhez képest nemhogy AFR-t nem tettek a szoftverbe (ami pl. Kodival, Vimuval mehetne), hanem whitelistelni se lehet pl. Kodiban, hogy te az adott filmhez manual módban beállítanál egy 24Hz-es képfrissítést. Csak a 4K 60hz-et tudja a menüben, semmi mást.
Van még egy hibája a szoftvereknek, ami szintén váltakozik, egyikben hol erősebb, másikban hol gyengébb, ha sötét jelenetből hirtelen nagyon fényes jelenet következik, laggol a local dimming és egy villanást tapasztalsz (m999v3-at pl. ezért hagytam el). A V028-nál erre sem emlékszem.
-
BlueSteel
tag
válasz
Stealth #27223 üzenetére
Többen részletesen leírtuk, hogy a v028-hoz képest a v098 mozgásmegjelenítése gyalázatos. Szerintem a local dimming is gyengébb lett, egy korábbi posztomban megtalálod az általam észlelt különbségeket. Pl. mindenhol akadások, reccenések, élességállításos bug, zajosodás.
Jelenleg az m999v3 tesztfirmware-t használom, ha nem felel meg, megyek tovább. A v101-et és az új teszteket még nem próbáltam (már kint van a v8-as tesztf. is)
-
classic B
senior tag
válasz
Stealth #27209 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy jobb lesz-e a mostanitól vagy még rosszabb.
Szerintem a telegrammos megjelenés után 3-4 héttel fog tévén jönni, ha jön.
Amúgy a Dolby Visionhoz kapcsolódóan a precíziós részletet eddig is lehetett állítani, nem?
Na meg a DV sötét nekem semmivel nem nyújt többet a HDR10-hez képest. Ti láttok jelentős külöbséget a kettő között? Én a fényeset választottam, bár lehet nem minden tartalomhoz lesz jó. -
st6969
őstag
válasz
Stealth #27218 üzenetére
+ többiek
Így van, pontosan, most lett nálam bekapcsolva
Pedig Vhiktor videója alapján állítottam be, de ezek szerint HDR tartalomnál ezt a részt vagy benéztem, mert a videójában be van kapcsolva, vagy pedig kikapcsolódhatott valami bug miatt
Fura, mert a fényerő, kontraszt, feketeszint csúszkák is össze-vissza állnak, nem úgy, mint a videóban
Érdekes, hogy DoVi-nál nem volt ilyen gondom (valószínűleg ott az elejétől fogva be van kapcsolva). De azért este majd megnézem pontosan, hogy DoVi-nál hogy áll, illetve SDR tartalomnál.
Köszönöm -
Swami
senior tag
válasz
Stealth #27205 üzenetére
Amikor megvolt a 65c805 én is tesztelgettem ezt a kapcsolót és végül bekapcsolva hagytam, mert úgy ítéltem meg, hogy segít azon a számomra full idegesítő dolgon, hogy a legtöbb Dolby Vision tartalom nem elég részletgazdag. Olyan, mintha valami blur lenne rajtuk. Mint a kilencvenes években, amikor elérhetők lettek ezek az effektek és szinte az összes videoklip blur-ös volt.
Szvsz ez az egy pozitív hozadéka a frissítésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Sajátos kábelmenedzsmenttel jöttek a belépőszintre a Lian Li tápjai
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- TCL 85'' C735 QLED 4K 120Hz VRR DolbyAtmos/Vision, HDR10+,
- SSAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- SHARP 43BN5EA Smart LED, 108 cm, 4K Ultra HD, Android GARANCIÁS
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest