- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ez lehet a Samsung hajlíthatók startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #29102 üzenetére
Nézd úgy voltam, hogy derüljön ki mit bír, én se akarom rendszeresen ekkora fájlokkal etetni, de ha már teszt akkor legyen ez is meg.
A fájl neves dolog engem eléggé meglepett, pláne hogy a gyári média lejátszó látta a filmet, igaz elhasalt tőle,
Még akarom tesztelgetni miket bír, mert így derül ki hogy mivel ne próbálkozzak majd. -
-
Aurig@
őstag
válasz
Stealth #28973 üzenetére
Sajnos a tévékben lévő médialejtászó csak egy plusz extra. Sosem lesz olyan mint egy külső lejátszó.
Megnéztem ezt a két fájlt, amit írtál és egyiknek sincs semmi baja. Teljesen hibátlanul lehet nézni illetve hallgatni.
Sokan vannak abban a tévhitben, hogy a beépített lejátszó egy tökéletes, hibátlan mindent is tudó lejátszó. Hát nem így van. 9 év alatt a tévé lejátszóját egyszer használtam, hogy mit tud. Elég is volt. -
szimcsi
senior tag
válasz
Stealth #28826 üzenetére
Köszi, nem találok audio delay beállítást.
Másfél éve van meg a tv (55c635).
Megvétel után próbálgattam 1-2 lejátszót, saját lejátszóját + kodit.
Mindegyiknél volt mindig 1 dolog ami nem úgy ment, ahogy én akartam, így nem tudtam letenni a voksomat egyik mellett sem.
Így maradtam a tv saját lejátszójánál. De most lehet volt valami frissítés, lehet emiatt a feliratokat sokszor egybe sűrítve kezdte el megjeleníteni.
Gondoltam kipróbálom megint a vlc-t és tetszene is. De hát megint 1 gebasz, csúszik a kép/hang, amúgy jó lenne.
Kodi lejátszó se rossz, ott a hanggal van a bajom, hangfalon nem jön ki a digital 5.1 például stb.
Ami saját lejátszón meg vlc-n kijön. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28732 üzenetére
Most nézem. Igen, ugyanaz. Annyi, hogy bármikor bevihető a kód, ha a home képernyőn van a tv. Illetve ahogy írja is C805 esetén nincs menü gomb, hanem a 3 csíkos gombot kell nyomni.
Volt még egy kód
a kontraszt beállításba belépve az 1,9,5,0 gombokra belép valami szerviz menübe a tv. Itt csak le kellett olvasnom egy értéket. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28721 üzenetére
Nekem le vannak írva a PID módosítás lépései, mert a szerviz megcsináltatta velem. Nem ajánlom játszani vele, mert más PID-re állítva a készüléket sötét marad a képernyő. Habár vakon végigcsinálva a lépéseket a PID visszaállítható.
Érdekes módon nekem az oda-visszaállítástól megváltozott a tv viselkedése. De jó nem lett. A TCL elutasította a készülékcsere iránti igényemet (75 nap alatt sem javították meg, hanem csak elrontották, de ezért majd remélem a fogyvéd jól megb.ssza őket) Most a szerviz újra alaplapot akar cserélni. -
joydrv
aktív tag
válasz
Stealth #28313 üzenetére
Nekem a 75C645 február körül rendesen, magától - "gyárival" - frissült a v559-re, majd most pár napja megint ugyanúgy, felugró ablak jelezte, hogy készen áll a frissítésre (manuálra van állítva), és engedélyezés után telepítette a v620-as fw-t.
Egyébként mióta megvan a tv, gyorsindításra van állítva. Rendesen ki sem volt kapcsolva, sem kihúzva. Nem vettem észre semmi lassulást eddig sehol. -
turho
addikt
válasz
Stealth #27861 üzenetére
Írtam, 3 profi kábel van, az XBox kábele is dedikált minőségű.
Kezdetektől fogva feltűnt, akár pc-monitorként használva a tv-t, hogy 4k60-ról 4k120-ra váltva pl. Windowsban is simább a mozgás, viszont homályosabbak a kontúrok.
Bőven túl vagyok a kábelcsere témákon, 2 vga és egy xbox ugyanígy viselkedik. -
Faby
senior tag
válasz
Stealth #27654 üzenetére
Fel fogom tenni a Kodit, annál is inkább, mert a mostani lejátszón is ugye az megy (Coreelec – Kodi), így annak a felületét, szolgáltatásait ismerem.
NFS megosztáson keresztül érem el most is a NAS-t, szóval ez is pipa
Innen nézve tiszta szégyen, hogy csak 1 árva USB van a készülékben, ha berakom a LAN adaptert, akkor el is foglaltam. Mi lenne, ha rendszeresen akarnék pendrive-ot, külső tárolót, billentyűzetet használni?Egy aktív USB hub működhet?Ja, látom a linkelt adapter ezt is megold(hat)ja.
Nameg mennyivel lenne több a TV ára, ha 1000-es LAN lenne? 2 dollárral?
Persze, csak át kell dugni az optikai kábelt, de akkor felejtős a médialejátszó, és jelen helyzetben még azt használom, a FHD tartalmakhoz jó.
A további beállításokkal is fogok foglalkozni, de majd csak 7végén. -
classic B
senior tag
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #27481 üzenetére
Tényleg az is volt. Nem tudom igazából de valamelyik szerintem jönni fog. A v098 miatt gondolom ezt mert az is megérkezett ota-n csak jóval később mint telegrammon. De majd meglátjuk.
lajosx
Én pont fordítva írtam! Dv lejátszás után mikor leállítom a lejátszást nem az előzőleg használt mozi képmódra vált vissza ( sdr képmódra) hanem dinamikus képmódra. Ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta amit használtam! Ja meg a dv sötét módban indul legtöbbször pedig én a dv világos módot használom. Ez nem mindegyik fw csinálta de elég sok. V101 és a v121 is így tesz. -
BlueSteel
tag
válasz
Stealth #27347 üzenetére
Ha lesz egy kis időm, megnézhetem, bár k*vasok fájl van ezen az oldalon. Én rengeteg különböző formátummal tesztelem a TV-t (720p-től, 1080p sima, HDR, 4k hdr, DV tartalmak), ugyanazokkal és ugyanott, így tudom összevetni a firmware-eket.
gg72: belső lejátszó vagy Vimu vagy Kodi 21 (DV-t csak e kettő utóbbi játszik le).
pictigjis: én sem használok alapvetően mozgásjavítást. Amiket leírtam, azok mozgásjavítás nélkül értendőek. Ha bekapcsolom a mozgásjavítást, van, hogy nem javít szinte semmit (pl. v101-nél, v098-nál), van hogy minimum értékeken (de-judder max 2.) valamit segít, ami még nem annyira zavaró (m999v1,v3 pl.)
Remélem, hogy a firetv stick megoldja ezeket a problémákat, és végre nyugodtan nézhetem a filmeket a TV-n. Ettől függetlenül ez egy Android 12 rendszert futtató TV. Azt olvastam, hogy az Android 12 natívan támogatja pl. az AFR-t, ehhez képest nemhogy AFR-t nem tettek a szoftverbe (ami pl. Kodival, Vimuval mehetne), hanem whitelistelni se lehet pl. Kodiban, hogy te az adott filmhez manual módban beállítanál egy 24Hz-es képfrissítést. Csak a 4K 60hz-et tudja a menüben, semmi mást.
Van még egy hibája a szoftvereknek, ami szintén váltakozik, egyikben hol erősebb, másikban hol gyengébb, ha sötét jelenetből hirtelen nagyon fényes jelenet következik, laggol a local dimming és egy villanást tapasztalsz (m999v3-at pl. ezért hagytam el). A V028-nál erre sem emlékszem.
-
BlueSteel
tag
válasz
Stealth #27223 üzenetére
Többen részletesen leírtuk, hogy a v028-hoz képest a v098 mozgásmegjelenítése gyalázatos. Szerintem a local dimming is gyengébb lett, egy korábbi posztomban megtalálod az általam észlelt különbségeket. Pl. mindenhol akadások, reccenések, élességállításos bug, zajosodás.
Jelenleg az m999v3 tesztfirmware-t használom, ha nem felel meg, megyek tovább. A v101-et és az új teszteket még nem próbáltam (már kint van a v8-as tesztf. is)
-
classic B
senior tag
válasz
Stealth #27209 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy jobb lesz-e a mostanitól vagy még rosszabb.
Szerintem a telegrammos megjelenés után 3-4 héttel fog tévén jönni, ha jön.
Amúgy a Dolby Visionhoz kapcsolódóan a precíziós részletet eddig is lehetett állítani, nem?
Na meg a DV sötét nekem semmivel nem nyújt többet a HDR10-hez képest. Ti láttok jelentős külöbséget a kettő között? Én a fényeset választottam, bár lehet nem minden tartalomhoz lesz jó. -
st6969
őstag
válasz
Stealth #27218 üzenetére
+ többiek
Így van, pontosan, most lett nálam bekapcsolva
Pedig Vhiktor videója alapján állítottam be, de ezek szerint HDR tartalomnál ezt a részt vagy benéztem, mert a videójában be van kapcsolva, vagy pedig kikapcsolódhatott valami bug miatt
Fura, mert a fényerő, kontraszt, feketeszint csúszkák is össze-vissza állnak, nem úgy, mint a videóban
Érdekes, hogy DoVi-nál nem volt ilyen gondom (valószínűleg ott az elejétől fogva be van kapcsolva). De azért este majd megnézem pontosan, hogy DoVi-nál hogy áll, illetve SDR tartalomnál.
Köszönöm -
Swami
senior tag
válasz
Stealth #27205 üzenetére
Amikor megvolt a 65c805 én is tesztelgettem ezt a kapcsolót és végül bekapcsolva hagytam, mert úgy ítéltem meg, hogy segít azon a számomra full idegesítő dolgon, hogy a legtöbb Dolby Vision tartalom nem elég részletgazdag. Olyan, mintha valami blur lenne rajtuk. Mint a kilencvenes években, amikor elérhetők lettek ezek az effektek és szinte az összes videoklip blur-ös volt.
Szvsz ez az egy pozitív hozadéka a frissítésnek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest