Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Saccco #17511 üzenetére
V474. Úgy emlékszem, korábbi változattal vettem, de az tuti, hogy nem így nézett ez ki, a beállítások is külön, nagyobb "csempén" voltak, meg alul nem voltak azok a valamik, amik úgy néznek ki, mintha még be akarnak valami értesítést tölteni a rendszer.
Mindjárt megnézem a Plexet, remélem az működik még.
Frissíteni akartam reggel, de a V523 nem ment fel pendrive-ról reggel, lehet a pendrive-val van baja, nemtom... -
DroneZ^
őstag
válasz
Saccco #17496 üzenetére
Lefrissítettem az 503-asra. Először azt hittem, hogy placebo, de aztán alaposabban elkezdtem tesztelni. Emlékeztem, hogy az Elysium filmben a berepülős jeleneteknél rengeteg hibát csinált. Nos az új szoftverrel a 80-90%-a kijött. Kicsit még látszik, de ez viszont már abszolút nem zavaró. Következő bug a PC módnál a katasztrófális színek voltak, ezt is megoldották. Végül pedig egy apróság: akadozott az Android 1-2 másodpercig, miután a távirányítón a fogaskereket lenyomtam, mostmár ez is kisimult. Mindenképpen megérte frissíteni, köszönöm a helpet!
Előtte azt hiszem 486 vagy valami ilyesmi verziószám volt fent.
A homogenitás sajnos még mindig nem igazán jó, szerintem az változatlan maradt.
szerk.: Nem értem miért dugdossák a jó szoftver frissítéseket, miért nem találja meg magának beállításokon keresztül mint bármelyik okos TV a piacon... 400-600 ezer forintos TV-nél ez nagyon ciki. Arról nem is beszélve, hogy kvázi warez körülmények között kell hozzá jutni a szoftverhez, telegramon keresztül.. Értem én, hogy a TCL csatornája, de akkor is. Világpiacon értékesített készülékről beszélünk...
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
Saccco #17470 üzenetére
Nekem az a menü jön be, amit linkeltem fentebb. Ez nem tudom milyen verzió, 'o' gombra ilyet nem tudok előcsalni. A stream az nekem is 4k, de az a forrás. Itt pont a screen resolution nem látszik.
Mondjuk én elengedtem a dolgot, elővettem a régi Khadas VIM-et, megkapta a legújabb CoreELEC/Kodi 20.1-t. Na azon éles a kép, mindent úgy ír a Kodi, ahogy kell, kadenciahelyes lejátszás is van, megfelelő frekit vált be, nem 50 vagy 60 Hz-en megy. Jobb lett volna, ha nem kell külső player a C835-höz, de a gyári fapad, nincs külső felirat, ezért meg nem fogok 40-50GB-okat muxolgatni. A többi meg szerintem elvérzik a Google TV korlátozásain.
-
DroneZ^
őstag
válasz
Saccco #17492 üzenetére
Jelen állás szerint van problémám, így megnéznék egy frissebb szoftvert. Hol tudom megnézni/letölteni illetve hogyan tudom frissíteni? (Kérdezem ezt azért, mert a gyári útvonalon, TV-n keresztül és TCL honlapon keresztül sehova se jutottam el). Sajnos nem tudom mi az az OTA
mrmft:
Forrás hibát kizárhatjuk, mert egy 165Hz-es gamer monitoron is megnéztem és ott nem volt ilyen gond. Ráadásul annyira jellegzetes a hiba, hogy azonnal észrevehető. Egy másik jelenség a szabályos rácsos textúrák mozgása. Ott is szeret így "eltolódni" a textúra, egy hologram szerű effektus keletkezik. Néha a teljes textúrára kiterjed, néha csak egy bizonyos alak kontúrjára. -
4264adam
veterán
válasz
Saccco #17249 üzenetére
Sajnos nekem ment is vissza a TP-Link USB to Ethernet mert a Samsung Q80T és lG OLED A2 nem eszi meg
Nagyon sajnálom, hogy csak Androidon megy mert a Router 5Ghz kézi 40Mhz csatornaszélessége az LG-n szépen hozza a 200Mbps-et letöltésben és fel (Auto mód nem) de ezen meg a Samsung Q80T roskad össze, a szétválasztott 2.4Ghz / 5Ghz-en megy az is.
Kábelen meg mind a kettőn csupán 60-80Mbps érhető el. Cat6 kábelek és a gépen szépen megvan az 1000Mbps, TV-k nem mennek 100-on
Meglátjuk a plex mikor roskad össze és kapcsolom vissza 5Ghz-re a háló OLED-et. -
MoVieFaN
aktív tag
válasz
Saccco #17452 üzenetére
Erre a menüre gondoltam. Szerintem csak billentyűzettel csalható elő, "o" gomb.
Nálam a média 4k, a Screen 1080@60Hz.
Sajnos a ma ajánlott Vimu ugyanez, ott is 1080@50 és 1080@60-at ír a Switch módra az Options/Diagnostic alatt. Ugyanaz, mint a KODI beállítások alatt. Ez lehet Google TV limitáció?fw: V474
-
atee_13
őstag
-
HollywoodBoy
tag
válasz
Saccco #17244 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy usb-ethernet? USB-vel megy a net a TV-be? Azt tudom (pont Te írtad korábban azt hiszem), hogy csak 10/100-as az ethernet portja, de erre nem is gondoltam... És így USB-n tényleg hozza a 280-300Mbit-et?
Más:
1. A kép beállítás "Mozgás" szekciója alatt nektek van "Frissítési ráta" beállítási lehetőség?2. Van egy olyan menüpont szintén a kép beállításoknál, hogy "Minden kép mód alkalmazása". Ott nekem elősször az "Aktuális jelforrás" volt kiválasztva (alapértelmezett, mert nem voltam benne biztos mit is jelent) amikor elvégeztem a képbeállításokat a TV-ről indított Netflix app-ban. De aztán kaptam segítséget Vhiktor-tól, hogy mit jelent valójában az a beállítás, de igazából nálam alapból meghagyta az elvégzett beállításokat másik forrásra is (pl. a HDMI3-ra ahol a Vodafone-os box van) annak ellenére, hogy nem a "Minden jelforrás" volt beálíltva. Szóval nekem az a funkció kicsit olyannak tűnik, hogy bármit is állítok be az összes forrásra igaz lesz. Ez nálatok hogy van?
-
chatran
őstag
válasz
Saccco #17106 üzenetére
"Illetve ne felejtsétek el a Biztonság alkalmazás alól a Play shortcut-ot telepíteni, sokkal könnyebb az élet."
Melyik az a biztonság alkalmazás? Nem sikerült rájönnöm. Egy Digi Online-t feltennék a TV-re, hátha elviselhetőbb az M4 Sport minősége.
A legviccesebb, mikor a beépített alkalmazáskeresőben próbálok keresni valamit és semmit nem talál, megszólal a szokásos idegesítő néni és fonetikusan felolvassa, hogy "Szorri szometing went wrong."
-
madgie
titán
válasz
Saccco #17106 üzenetére
"Néztem egy tesztet, ahol azt írják, hogy kötelező a TCL Login, nem az!
Amikor feljön, akkor a távirányítón nyomjatok 5-ször fel és 5-ször le nyilat, így át lehet ugrani."
Hah, ez jól jön majd, felültem én is a C385 vonatra, még épphogy elcsíptem az akció végét.
AirPlay 2-nél gondolkodtam, hogy időnként tök jó lenne másodlagos monitorként kidobni a tévére a Macbook 16" képét, csak nem tudom, mennyire késik úgy a kép/hang. Lehet egyszerűbb lenne egy HDMI kábelt a talp mögé dugni és ha kell, ott van az -
nicu71
addikt
válasz
Saccco #17106 üzenetére
Sziasztok,sajnos addig meditáltam , míg lemaradtam a 835 akcióról,ugyhogy mentő ötlet az 55c735.Aki használja, mennyire van megelégedve, leginkább sima Tv-nézés, alkalmasint film PCről,esetleg HBo streaming lenne az irány
Emagon van ujracsomagolt,180ért,bele merjek vágni,vagy inkább menjek tutira egy újjal.213 ezer jelenleg.... -
gaborhun
csendes tag
válasz
Saccco #16997 üzenetére
Köszönöm a választ.
Három csatorna lista szerkesztőt próbáltam, nekem a ChanSort tetszett a legjobban.
Kipróbáltam bekapcsolt HDMI CEC-el is, de a set-top boksz-ról így sem jött át hang. Ellenben rádugtam a próba kedvéért egy laptopot is és ott mind a kép mind a hang megfelelő volt. -
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16648 üzenetére
A távolság, nem freki függő (ha függ inkább fordított az arányosság).
A probléma inkább a csatorna telítettség (szomszédok), egy telefonos progival derítsd ki, hogy milyen a csatorna telítettség és aszerint válassz csatornát.
A router néhányszor 10 cm- es elmozdítása vagy fordítása sokat javíthat. -
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16646 üzenetére
Ne borzold már az idegeimet...
Mi az, hogy a jó csatornák felül vannak?
Egyébbként sok eszköz csak az alsóbb csatornákat ismeri fel. Érdemes ki próbálni a régió váltást a routeron és a TV-n is. (Nem éri meg a küzdelmet...).
Az alsó csatornákon nekem meg van a 3-400 Mbps (igaz kertes ház).Az AP helye: Amikor kialakít az ember egy média rendszert, azt illik megtervezni, hogy mit hova. Sajnos egy lakásban vannak kompromisszumok....
Ha távol van az AP akkor sajnos kellhet egy USB/Eth átalakító. -
FJC
senior tag
válasz
Saccco #16642 üzenetére
Az alsóbb csatornákon is teljesen rendben van 3-400 Mbs.
Egy lakásban milyen lefedettségről beszélünk? A TV közelében legyen az AP, a NAS vagy PC meg mehet vezetéken (1 Gbps).
Én még nem futottam bele wifi okozta lag- ba, igaz extrem sávszélességű filmeket nem nagyon nézek (max 40-50 Mbps). -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest