- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz
Kiskutya #15572 üzenetére
Pedig ez a helyzet. A statikus HDR, ha a film max. fényereje nagyobb, mint a kijelzőjé, mindent arányosan eltol lefelé, a sötéteket is lejjebb veszi valamivel. Gyakorlatilag lesötétíti a filmet. Ez még az oledet is keményen érinti, ezért is használnak szinte mindenhol valamilyen dinamikus HDR szabványt, mert az a gyengébb fényerejű kijelzőkön sokkal jobban néz ki.
[link] -
gyépés
aktív tag
válasz
#48613632 #15560 üzenetére
Egyrészt jó árban volt, másrészt feleségem kínai márkát nem engedett be a lakásba.
Aztán, ha a Hisense meg a TCL kiesik, és 65" oledért/miniledért nem akarsz csiliárdot fizetni, nem sok minden marad: Sony, Lg, Philips, Samsung, Panasonic. Ezek közül jobb ár/érték arányban a Samsung, a Sony meg talán a Philips, és a Samsung QE65Q80B volt elég jó akcióban, pont befért az anyagi meg a minőségi keretbe is. Nem bántam meg, a nagy fényerő miatt nem gond a DV hiánya. Egyébként nekünk tetszik a képe, 4 hdmi 2.1 van rajta, szóval akár időtálló is lehet. A SkyShowtime hiánya lehet gond, de az is kiderül idővel kell-e nekünk. Szóval mi ilyen kompromisszumokat választottunk, mert ha nincs végtelen pénz, az mindig lesz.
-
gyépés
aktív tag
válasz
#48613632 #15551 üzenetére
Szerintem azért nem jött elő, mert statikus HDR tartalmakat nem nagyon néznek az emberek. Én is azért vettem kicsit drágább Samsungot, hogy meglegyen a kb. 1000 nit, mivel DV-t nem tud ugye és így könnyebben belefutok a statikus HDR-be csak talán így nem fáj annyira.
-
gyépés
aktív tag
válasz
#48613632 #15537 üzenetére
Nem lehet, hogy ez a tv ennyit tud sima HDR szabvánnyal? Amennyire tudom, a sima statikus HDR pont ezt csinálja, ha nem elég magas a tv max. fényereje. Pont erre találtak ki a dinamikus HDR szabványokat (DV, HDR10+), hogy ezt a jelenséget a kisebb fényerejű tvknél is kezelni lehessen. Szerintem, ha nem tud a tv legalább 800-100 nit max. fényerőt folyamatosan, nagyobb területen és statikus HDR-t használsz, akkor ez a "normális" sajnos. Bár ezt a tv-t nem tudom mennyit tud max. fényerőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest