- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Oda 2 kell. 1d lut és a config file.
Egyv alamire tudok gondolni, hogy a file nevében a PID utáni számsot a tv egyedi azonosítója és azért nem engedi. Lehet át kell nevezni ezt a számsort a saját tv pid számára.
De akkor ez újdonséág, mert pár hónappal ezelött ez nem volt gond. -
-
bnorci71
addikt
-
Bogyi007
veterán
Felraktam mégiscsak a V420-at, beállítottam Vhiktor setupjait is hozzá és minden okés újra.
Nem tudom mi okozta nálam a mikroakadozást a V486-nál a sportesenenyeknél de így most helyreállt a kép.
Most az F1 szabadedzést nézve inkább az van hogy kicsit soknak tűnik a McLarenek narancssárga és a Ferrarik vörös árnyalata...
-
-
nicu71
addikt
Csatlakozom,a Plex annyira egyszerű mint a faék,pillanat alatt felfogtam mit hova ,miért .A Kodi sokkal bonyolultabb, igencsak megkínlodtam vele , és nagyon ritkán voltam elégedett ,mindig elcsesztem valami beállítást és csomó időm elment kárba .És fel is felbosszantott,hogy hogylehetek ilyen béna.
Ami jó a Kodinál az a movieshark depo appjai,de most valami miatt /elég ritkán használom/azok se működnek az RTL + kivételével,rá is hagytam/Filmvilág,Netmozi el se indul,pedig automata frissítések stb be vannak állítva. -
vargalex
félisten
A Kodi nem csak droidon elérhető. Van Windows, Linux, macOS, iOS, tvOS, WebOS verzió.
#36993 bnorci71: a Kodi-nak is inkább akkor van értelme, ha nem file megosztásként használod, hanem scraper-el bekerül a médiatárba az összes tartalom borítóval, leírással, színészekkel, mindennel együtt...
-
bnorci71
addikt
Plex egyszerűbb.....
tartsd a gyűjteményed abba a név mappa rendszerbe amibe fel tudja ismerni mert egyébként nem jól olvassa be be se olvassa stb.
Kodi hozzáadod a média mappát és csókolom onnan meg fájl szinten tallózod. Persze Kodi is kínál millió beállítást el lehet benne veszni de alapból szerintem 100% egyszerűbb átláthatóbb mint a Plex.
Plex egy dolog miatt tetszik a távoli elérés. -
zsolt501
nagyúr
És Vhiktor C805 estén én azt vettem észre, hogy a megvett kalibráció a v486 szoftverrel nem az igazi, a színek el vannak mászva zöldes irányba, legalábbis a bőr színnél ezt vettem észre és a kép is mintha zöldesebb árnyalatot kap, szóval ehhez a szoftverhez nem lenne rossz egy új beállítási leírás, mert ez nem az igazi így.
-
freeland0806
tag
Na meg a futárnak vannak más címei is. Elég vicces lenne ha ott állna, mint egy darab f... ameddig én kiszedem a dobozból, felrakom a talpát (vagy fali konzolra), bénázok egy sort, bekapcsolom, beállítom, de előtte általában a tv lefrissíti magát (addig nem is tudom használni) aztán úgy sacc 40-45 perc múlva mehet dolgára a futár. De azért elképzeltem
A csomagot viszont érdemes megnézni, hogy nincs e rajta sérülés, ütődés. -
zsolt501
nagyúr
Igen ismerem, nálam mint írtam a Digis szerelők hozták a csillapítót, amúgy amíg a lépcsőházban volt az erősítő ott szintezték ki a jelet az erősítőn, majd miután jött az optikai hálózat fejlesztés és hoztak mini nodokat akkor jött a probléma mert a mini nod adott túl erős jelet, és a készüléken nem volt lehetőség a jelerősséget állítani.
-
thboxx
aktív tag
Na jó reggelt mindenkinek!
Fejlemény az ügyben: csináltam gyári visszaállítást, újra beállítottam mindent. Találtam egy olyan opciót, hogy automatikus áruház mód (WHAT???), ezt kikapcsoltam. Most úgy néz ki megint minden jól működik. Az új v385 FW-el. Sajnos a hang továbbítás továbbra sem jó MAX, illetve Disney+ felől. Ahogy elindítom a filmet, a TV az Atmos hangot továbbítja az erősítő felé ARC porton. Próbáltam mkndenféle beállítást, kábelt, de itt a TV hangfeldolgozásával van valami szoftveres gond. Pedig az erősítő típusát is látja... Elvileg tudnia kéne, hogy nem Atmos képes. Ha az említett streaming appokban leveszem a minőséget SD-re, akkor megjön a hang. Kodin DD+ és DTS hangsáv átmegy szépen. Mindegy. Hátha javítják valamikor...
Azért lett válasz, hogy visszakövethető legyen a story... bocsi..😅
-
Morph76
senior tag
Azt tudni már mely modellekben lesz a samu-ban a whva? Számomra, amúgy csalódás, hogy a c9k-ból nem lesz 98-as. Az x11 meg csak a sima crystal panlet kapja csak meg. Érthetetlen. Csepegtetik csak, hogy vegyél jövőre is valami új darabot. Az árakra is kíváncsi leszek, in d a samu, mind a tcl-nél.
-
-
koppasz1986
aktív tag
Először frissítettem a 486ra gyári vissza állítás nélkül szóval megmaradtak a képi beállítások, és zöldessé váltak egyes jelenetek, amik mondjuk pl egy sötétebb szobában látszódnak, mint ha a szereplők arca átvenné a zöldes háttér színét, nem igazán tudom ezt elmagyarázni, képet meg most nem tudok mutatni, mert nem vagyok otthon. Csináltam aztán egy gyári vissza állítást, majd a képbeállítást újból minden értéket megadtam, és ugyanolyan zöldes lett. Aztán a képnél már inkább vissza van állítva alapértékre, mindegy, hogy filmmaker vagy mozi mód, minden képjavító meg dinamikus dolog kikapcsolva ahogy kell, persze így nincs zöldesség, de egyszerűen nem olyan jó a kép, mint volt, sokszor nem olyan éles, mint ha kicsit elmosódott is lenne vagy nem tudom. A 135ön pazar volt a kép, öröm volt nézni, de ezen valahogy nincs olyan élmény. Sokat fifázok, és a játékmódon is megváltoztak a színek alap beállításokon is. Nem tetszik, ennyit tudok mondani. A 420as és az azt követő béta is ilyen volt nekem képileg, mint ez az új, ezért is tértem vissza a 135re, ami sajna most nem akar összejönni.
-
MEXX_85
tag
Igen megy a downgade a 486 ról.. De elég ideg tépő... Minden szempontból... Én max ha jön ki újabb verzio azt kiprobalom.. Ennyi. De ezt még 1x tuti nem... Kimaxoltam... 🤣 Nem jött be.. Menüje tetszett pedig.. Meg a mozgása talán szebb volt.. De olyan mintha 1 lila plexi mögül néztem volna.. Reszletesség 75 és így is homályos volt a kép nem volt aza hibám meg de fasza.. De ugye 1 tv csatornán belül is más kép volt mindig.. Stúdió képek tiszták, de fekete kiégve.. És ha volt esetleg magenta megvilágítás akkor lila volt minden de sokszor még fehér megvilágításnál is. Világos jelenetek legtöbbször fakok.. Sötétek meg korom feketék.. Nem volt köztes állapot akár merre bilentettem a fényerőt.. A gammat.. A kontrasztot.. Local dimming pl 1 modban a dinamikusba volt csak.. De ezek a 8 bites árnyékok pixelekkel.. Ezek nem javultak max kepsimitassal sem csak és mosott pixeles hátteru jelentek voltak.. Én azthittem higx a 486 ez isten királyság lesz.. De nem.. A movemaker mód.. Megint nem nekem való.. A 420nal a mozi módot se szerettem.. 🤣 Szóval.. Ennyi.. Mindenkinek más a szép és a szemének megfelelő színdinamika de én ezt nem tudtam olyan rá beállítani mint a 420nal van... Ott is volt allítgatas.. De aztán meglett.. Kb 2 hétig finomitgattam. Mire kb minden tvcsatornanal számomra megfelelő képet csináltam.. De a 486 az totál más.. A 420nal nemvolt az alap beállításokkal sem ilyen rossz a kép.. .. merem mondani hogy pl a Disney plusz avatar 2 ennél is észrevehetően jobb képet lehet kihozni a 420nal.. Nézem és húzza a szemem mert annyira részletgazdag és élettel teliek a színek és arra gondolok hogy ez egy baromi jó tv... . Szóval így imádom a tvt... 😉 486nal lehet a mozgás picit finomabb, meg a menüje jobban bejövős.. de más jót nem tudok mondani... 4-5 nap elég volt belőle..es imatkoztam hogy a 420 valahogy viszsa kerüljön úgy hogy a tvt ne tegyem tönkre. Ha ilyen lett volna a képe mint a 486 alatt vásárláskor, akkor nem lett volna vásárlás..
-
koppasz1986
aktív tag
Én is eszerint csinálom még sem megy... Már 3 pendriveot próbáltam, még sem indul el az a gyászos telepítés... pedig vissza akarom rakni a 135ös fwt, mert azon sokkal faszább volt a kép (c765), mint ezen az újan. 16gb pendrive, formázom fat32re, rá a pkg file, tévé hosszan nyomva a kikapcsológomb leállítás , vagy tv kikapcs áramtalanítás, mindegy, pendrive be majd tv bekapcsológomb hosszan, de mindig csak az a recoverys hoki jön be, de már rohadtul idegesít... behozok egy baltát azt összevagdalom az egész tévét
-
thboxx
aktív tag
Hát megpróbálom. Az IMG-t recovery módban kell telepíteni, vagy PC-ről kell felülírni a ROM-ot? Anno MX5Q vagy milyen TV boxommal csináltam ilyen gyári szoftver visszaállítást. Remélem itt nem kell ekkorát szívni vele...
Az újításokat nem teszteltem. A UI itt-ott más. Igazán én a hang-problémámra vártam tőle javulást, ezt pont nem...😅
De filmet azóta nem volt alkalmam nézni rajta. -
kokokka
addikt
Az új firm-el azért elég nagy előre lépés, hogy a Skyshowtime-ot truükkozés nélkül simán fel lehet telepíteni. Persze csak FHD, de nem kell régióváltással szórakozni, nem kell app-okkal trükközni (amikor néha még az 5. félével is csak nagyítva játsza le a tartalmat). Írtam nekik, hogy mi a tervük a 4K-val a TCL-en, mert nekem is ilyen előfizeteésem van, de cseszhetem, amire persze sablon választ kaptam: folyamatos bővítés van náluk, hogy legyek türelmes. Ez így volt a sztereóval is, azt is a kezdetek óta bővítik 5.1-re, de a mai napig nincs.
-
kacsento1
senior tag
Sokáig néztem a TCL-t, később inkább Hisense felé húztam, viszont olvastam, hogy ott nincs lehetőség rtl+-t telepíteni? Az viszont fontos, mert a fiam sok meccset néz rajta. SkyShowtime egyelőre nem győzött meg, szerintem nem is fog, ezért ez a hátrány annyira nem érint. Persze most a p655-ről beszélek.
-
-
kacsento1
senior tag
Így van, nekem az már sok sajnos, főleg, hogy lassan a 15 éves pana plazmámat is cserélni kéne, mivel költözünk, és a jelenlegi 3,2m nézési távolság megnő 5,4m-re, és félek teljesen elveszik majd az 50 col. Valószínű vb idején beújítok egy 75-85 colos valamibe, lehet egy c655-be. De az még odébb van.
-
boborján2
senior tag
Vicces hogy pont én ekézem a samu -t
Ahol elvileg pont az alábbi nyűg nincs.
Jelenleg egy streaming előfizetésem van életben tartva , az a skyshowtime, ês persze , mert hát miért is ne, ők az egyetlen ahol TCL tévén ,se HDR , se DV. De még a feliratozással is szívás van ,ha az android rendszerben be van kapcsolva a feliratok testreszabása.
Az 1bites üfsz meg természetesen azt sem tudja felfogni ,amit kérdezel ezzel kapcsolatban. -
-
boborján2
senior tag
Emlékszem amikor 10+ éve vettünk indukciós főzőlapot. Fél év után az egyik hűtőventi elkezdett halkan ciceregni forgás közben. Abszolút nem volt vészes ,meg működött rendesen, csak épp annyi hangja volt hogy ha nincs háttér zaj mellette ,akkor idegesítsen.
Kijött a szervizes ,na mondom 5 perc kicseréli és megoldva. Nem cserélte ki, elment és egy hét múlva visszajött egy csereutalvánnyal , ezt meg elvitte.
Azt mondta ez kuka. Wtf???
(bár attól a háttérben lehet megoldották okosba, de ez soha nem derült ki)Végülis jobban jártam, mert ez a modell már nem volt zanussiban, így helyette lett a közetkező ami egy picivel még jobb is tudásban és azóta is hibamentes.
Szóval csak azt akartam mondani ,hogy néha tudnak a gyártók/szervizek érdekesen kezelni egy garis javítást.
-
zsolt501
nagyúr
Csináltam egy Plex eltávolítást és újraindítottam a TV-t most úgy néz ki hogy megy, de lehet csinálok a TV-n egy gyárivisszaállítást, mert még mindig nem pöccre indul a lejátszás, Netflixel és MAX-al nincs lejátszási gond, Netxlix esetén 4K-s előfizu van MAX esetén csak FHD, de még tesztelem mit tud, de a Plex hiba nagyon szívbe markoló volt.
Annyi biztos Plex esetén a mikro akadások megszűntek
-
ρσгτσ
addikt
Tavaly egyébként arról volt szó, hogy az Apple TV+ nem minden márkán és modellen kapcsolja. Akkoriban az LG -t és a Samsung -ot írták. Hogy azóta hogyan változott, azt nem tudom.
TCL -en nem nagyon szoktam filmezni, és amúgy is friss még itt a Filmmaker.
Szerk.:
Az a baj, ha valami stremingre, illetve márkákra van bízva, az nem mindig jó. Lásd. TCL - SkyShowtime 4K/HDR. Vagy hogy Netflix -re megérkezett a HDR10+ támogatás, de egyelőre(?) úgy néz ki nem minden modellen, OS -en. -
kokokka
addikt
Vhiktor azt irta, nem tud automatikusan átkapcsolni a TV, ezért néztem utána. Mert rémlett, hogy én ezt olvastam valahol. Az UHDA egyértelműen leirja, hogy van tartalom, ahol igen. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy hol van ilyen tartalom, mert én égen földön nem találok. Az újak streamen is DV-vel jönnek, arra átvált a TV, de ott még manuálisan sem lehet bekapcsolni az FMM-et mert nincs ilyen opció. Írták a Prime-ot, a Disnye+-tv, de én egyiken sem találtam ilyet. Még csak a neten sem, hogy mely filmekbe van beágyazva ez a metaadat. Tényleg csak a kíváncsiság miatt érdekel, ha már benne van az új firmben, valóban tudja e?
-
vargalex
félisten
Teljesen értem, amit írsz, de egyik forrás esetén sem tudod, hogy a Fimmaker mód által támogatott összes metaadatot támogatja-e. A linkelt cikk alapján az is lehet, hogy ha olyan forrást néznél, ami igen, akkor minden TV-n ugyan úgy is nézne ki (persze paneltől függően). Egészen addig mindkét oldalról csak találgatás az egész. Sajna nem találtam olyan anyagot, ami mérésekkel támasztaná alá, vagy cáfolná a dolgot. Sőt, azt sem találtam meg, hogy milyen metaadatokat kell figyelembe vegyen a Filmmaker mód esetén.
-
vargalex
félisten
Azt. hogy fix beállított értékeket használ minden egyes filmnél alá tudod támasztani mérésekkel is olyan források esetén, amik tartalmazzák is az összes szükséges metaadatot (nyilván lehet, olyan forrás, ami csak annyi metaadatot ad, hogy Filmmaker mode-ba kell váltani) ? Vagy ez is csak olyan feltevés, mint a jól megírt marketing?
-
kokokka
addikt
Nekem saját Home menüm volt, így mindenképp jopbbnak láttam egy FR-t előtte. Lehet, hogy nálad is segítene, bár elvileg fel kéne mennie 412-re is.
Sok vizuális újdonság (is) érkezett, a leglátványosabb a T-Exhibition. A beállítások menüben szintén rengeteg változtatás, újítás és kiegészítés jött, új felületet kapott a kép/hang menü is. Megérkezett a Film Maker mód, ami DV kivételével minden módnál bekapcsolható ha valaki szeretné, de be lehet állítani úgy is, hogy ha egy film ilyen adatot tartalmaz, akkor automatikusan átvált rá. Azt nem tudom, hogy ilyet honnan lehet beszerezni vagy épp mi jelöli ezt egy forrásnál, de még kutakodom ezzel kapcsolatban. Nem sorolom fel mi változott még, de amire mindenki várt, azt megoldották: vaj sima minden forrásból a képmozgás. Nincs már akadás, röccenés se a beépített Youtub-on se a beépített Netflixen, hibátlan úgy, ahogy van. Nálam csak ez a kettő volt kaki, a Netflix az nagyon, konkrétan néthetetlen volt, de ma hajnaltól ez már csak történelem
Sokat kellett várni rá, és ha nincs ez a firmware forrás, még ki tudja meddig kellett volna, de végre olyan a TV, amilyennek lennie kelltt volna már az első pillanattól. Hallelujah!
Pár fotó a telepítésről. A harmadiknál beugrott a csoki a sok piros X láttán, de aztán elolvastam mit ír alatta és megnyugodtam
Aki teheti tegye fel, semmi exra nem volt benne. FAT32-es USB-re *zip-et felmásolni, TV-be bedugni és a menüben az USB telepítést kiválasztani. Innentől teljesen automatikus, és egy hibátlan TV/rendszer lesz az eredménye. -
Szoke1982
senior tag
Nálam max a 10%-ot dob fel nem tudom gondolom lejárt az a akciós kupon nap? Írják itt is a akadást amit olvastam itt is ez mennyire jön elő? Gondolom a processzor túl terhelt vagy betelik a memória? Mint a sony x95j -m is néha néha lefagy, és újra kell indítani.. De látom elég jókat írnak róla!
-
vargalex
félisten
Persze, és ott vannak a hw modok is. De mondom, nekem az LG-n AV-n is nagyon jó. Egy PS2-es ismerős volt nálam, akkor néztük meg. Ez szerintem olyan 8-10 éve volt. Rögtön az volt a reakciója, hogy nála a Samsung TV-n ocsmány az LG-hez képest. Nálam valójában AV és komponens között nincs nagyon észrevehető különbség.
-
vargalex
félisten
Vagy, ahogy írtam, a megfelelő pinouttal összekötött (vagy otthon legyártott) adapter. Nem véletlenül van a TV-n AV IN. Egy retro konzolon úgysem lesz tű éles a kép...
Én mondjuk anno azért választottam a szobába LG TV-t, mert azon még (legalábbis még a 2020-as 50UN81003LB-n is) van Component bemenet is (a Composite mellett), így a PS2 képe is még nagyon jó. Egyszer próbáltam Composite-on, ott sem volt vészes. TCL-en még nem néztem.
Az aktuális adapter lábkiosztása egy multiméterrel könnyen ellenőrizhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest