- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
No eddig úgy néz ki, hogy megszűnt a villogás a menüben. Végre megy a Majstor igre...
C835 - V582A villogást figyelni fogom. A kép alsó negyede villodzott, de csak a Destiny 2 alatt és ott is csak a menüben.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok.
A Tcl 32s5400af smart tv-hez egy RC802nu távirányítót kaptam. Milyen tipusszamu távirányítót keressek Alin ami működik a tv-vel és hangvezérlést is tud?
Ez a gyári:
-
gianni85
veterán
válasz
Vhiktor #19882 üzenetére
Nem volt semmi bajom vele. Bár nem vagyok egy nagy power user…
Ha nem iratkozok fel erre a topikra, lehet az életben nem frissítettem volna a tv-t
Egyébként most az 562-vel sincs bajom. Volt egy kis idő amíg akadoztak a stream appok, de lekopogom, megjavult kb magától. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #19876 üzenetére
Az esetek 99.9%ban a fw frissítés nem befolyásolja a kalibrációt.
Nem szoktak hatalmas változást tartalmazni. 835 esetében is amíg nem jött ki a 845 és az ahhoz tartozó fw ami sok újdonságot hozott, addig a 835 fw frissitesei semmit nem szóltak bele a kalibráciolóba. Most sem igazán, csak a tone mappinget kell beállítani ami par kattintas.
Én pl továbbra sem vagyok benne biztos, hogy a 845 fw-jei teljesen jól működnek 835-el, még ha rájuk van írva akkor sem. Főleg, úgy, hogy nem automatan teszi meg a tv, hanem netrol kell leszedni.Ha valaki elégedett a tv működésével akkor ne frissitsen mert sokszor csak butitanak rajta és mesterséges elavulást tartalmaznak->direkt belassíthatják a tvt ezzel ösztönozve a váltásra.
-
gianni85
veterán
válasz
szkutyi #19874 üzenetére
Kicsit meg vagyok lőve, mert nem csak kijelzőnek használom a tv-t, hanem ezen keresztül mennek a streaming appok is, és gondolom a fw frissítések nem csak a képalkotással kapcsolatban tartalmaznak javítást, hanem rendszerfrissítéseket is. Másrészről meg már nagyon érik nekem is egy kalibrálás (eddig mindig közbejött valami, aztán sajnáltam rá hó végén a több tízezret) és utána gondolom lőttek az update-eknek, mert összekuszálhat bármit, az meg nem játszik, hogy per update újrakalibráltassam. De így hogy 5 év gari van a tv-re hosszú távon tervezek vele. Előző is 6 évig volt meg, sőt most a hálóban éli tovább az életét.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
nicu71 #19852 üzenetére
Plex sajnos nem frissül magától. Ezt nekem sem sikerült beállítani. Ha új tartalom kerül a mappába mindig manuálisan kell frissíteni.
Sorozatokat külön mappába kell tenni és létre kell hozni egy külön libraryt a plexben ami sorozat librarynak van jelölve és nem movienak. Illetve van egy naming convention is, ahhoz van leírás, ha rá keresel, de a virágboltos releasek eddig mind jók voltak ebből a szempontból.
Alternatívaként én Vimut használok.
Ha visszaolvasol ezen a csatornán korábban leírtam azt is, hogyan kell a gépen beállítani a videó megosztást. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, h mi a különbség a 43c735 és a 43c645 között? Összehasonlító oldalnál csak a 120hz vs. 60 Hz különbséget láttam...melyik lenne jobb vétel?
Előre is köszönöm!
B. -
ERPY
őstag
Sziasztok! Bocsánat a kérdésért, de kezdi vagyok. Van egy 75c645 tv-m. Erre ezt a napokban megjelent firm-t fel lehet tenni, aminél ezt írja:
582 a verzió száma
TV models ....C745 & C845....
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)559 van rajta, amióta megvettem, azóta sem frissült.
Köszönöm előre is a válaszokat.Más:
Tegnap vettem észre netflix sorozat nézése közben (one piece első részénél 4k dv), hogy előbb vált fényerőt, mint ahogy vált a kamera jelenet. Pokoli idegesítő. Van erre valami megoldás? -
szkutyi
addikt
Feltette valaki c835-re az új v582-es fw-t?
-
nicu71
addikt
válasz
winters123 #19859 üzenetére
és hogyan lehet a windows mappa elérését engedélyezni a tv-n? Azt irja a Kodi "operation not permitted"
-
Scale
őstag
válasz
Vhiktor #19858 üzenetére
Az mit jelent? A render része alatt mit értesz? Tv hiba, vagy a játék rosszul adja ki az utasítást adott pixelekre hogy mit jelenitsen meg?
Bár az alapján hogy egy teljesen más tv-n is talán ez a hiba van akkor a játék/ps5 lehet a hibas?!
Esetleg tudsz többet a hibáról?Meg még ami tervben van próbára hogy vrr-t kikapcsolom és megnézem 60hz-en, illetve hdr-t kikapcsolom vrr-t benthagyva.
-
Scale
őstag
Ilyet idáig senki nem látott?
Még másik kábellel ki fogom próbálni (jelenleg az eredeti ps5 2.1 hdmi kabelevel próbálom).
Illetve másik vrr-os 120hz-es játékkal is ki fogom próbálni de egyelőre még mindig csak ennél vettem észre, se hdr filmnél se sima nem hdr jateknál nem jött elő.
Amit extraban megfigyeltem hogy amiutan levaltok a játékról a menüben pár másodpercre rá "alszanak" ki ezek a világító pixelek. -
rainman72
nagyúr
válasz
tkohun2107 #19854 üzenetére
Kifutott C835 vagy C845.
Vagy esetleg még a C745. -
tkohun2107
tag
Üdv sajna semmit nem értek a tvkhez, én egy sima tvt szeretnék főleg játékra Xbox series, és mellé HBO nézek. Tcl c825 ajánlottak de nem ismerem. Ez egy jó tv ? Előre is köszönöm a segítséget
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
C715-öt használok jelenleg v722-es fw-vel, érdemes a 728-ra lecserélni?
Ha igen, akkor az itt lévő mehet reset és egyéb nélkül, csak simán menü alól?
-
nicu71
addikt
Sziasztok,a Plex mostanában nem igazán teljesít jól,nem frissül a könyvtár/hiába van beállitva ,sorozatokat nem érzékeli ,a PC-n el sem indul stb.Mit ajánlotok helyette számítógépről a tv-re streamelt filmezéshez?
-
beach head
senior tag
Üdv!
Van olyan beállítás a menüben valahol, hogy mindig induljon el automatikusan a tv app? ( az hogy az utolsó használt mód induljon az nem jó , mert xbox, tv box is rá van kötve, tehát olyan kellene ami a tv appot indítja fixen bekapcsolásnál)?
Illetve ha a telegram csatornán a v560 a legrissebb fw (c639hez) akkor a tv menüje miért nem talál frissítést ? (v501 van rajt kicsomagoás óta) -
Vhiktor
nagyúr
-
-
rumkola
nagyúr
55C735 -re feltettem az 582 -es firmet.
Amit észrevettem és fontos változás, hogy a rendszer beállításokban az ALLM/Game Master bemeneteként állíthatóo, on/off/auto módba. Ezenkívűl a gyorsmenüben bármikor bármelyik bemeneten bekapcsolhato a gamebar, ilyenkor ha mondjuk PC-nél ezt bekapcsolom, akkor egyből VRR módba vál a kijelző és elérhető lesz a 144Hz
G-sync/freesync. Game képmód már csak bekacsolt VRR/Gamebarral érhető el PC-n! Képminőség és a HDR/DoVi maradt olyan mint eddig volt (mondjuk ezeket már addig állítgattam, hogy sokkal jobban néz ki a TV-n külső vinyóról lejátszva a film, mint PC-n nézve. Eddig pont fordítva volt.)
-
Frekoo
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek várható, hogy az 55c745 ára megy lefelé jelentősebbet hamarosan? Pár napja lehetett venni 240k-ért, de most 270k az euronics-ban, és 300k kb. mindenhol máshol. Pár napon belül kellene egy tv, de nem tudom, érdemes-e várni.
Illetve az 55c735 és 55c745 között van akkora különbség, hogy megéri a jelenlegi 70-100k-t hozzátenni (c735 200k körül/alatt van) ?
Tv, netflix, illetve PS a felhasználás nem túl világos szobában.
Köszi!
-
ricsi0307
senior tag
Zip a pendriveon de c835-ön a helyi frissítéssel nem dobja fel. Más is megpróbálná?
-
vidaila
senior tag
Az új firmwarebe a kép szakértő beállítások között mi az a ddc opció azon belül ddc kliens párosítás (közbe nem történik semmi)?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19835 üzenetére
562 azért volt sötét mert amit mondtunk is hogy a dynamic tone mapping balance hozza meg a fenyerot, csak az már más kérdés hogy túlzottan is...xd
Amúgy itt az 511: [link] -
eisento
addikt
válasz
Parmezan77 #19835 üzenetére
[link] nekem meg sikerult leszedni feltettem drive-ra ha kell valakinek ottvan. (en meg nem tettem fel a tv-re)
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19831 üzenetére
Nézem én is...szerintem nem való ez a 835-re..nem hiába van zárójelben ..már az 562 is túl vilagositott mindent...
Ha valaki feltette, ossza meg velünk tapasztalatát -
Scale
őstag
Köszi mindenkinek a tippeket, próbálgatni fogjuk
-
eisento
addikt
válasz
Parmezan77 #19831 üzenetére
Johetnek a tapasztnyalatok (c728 erdekel)
-
Parmezan77
junior tag
Új 582 FW lett elérhető TV models ....C745 & C845....
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)
[link] -
Vhiktor
nagyúr
Lényegében a fényerő a különbség. Lámpa fény, tűz, stb. Pl sdr-ben nem lehet megjeleníteni úgy a Lázár, hogy az valóban izzónak tűnjön.
De ha az sdrt is max fényerőn nézed, akkor már ennyi különbség sem lesz. Viszont hdrvwnnmindenkwppen dinamikusabb a kép. A sötét sötét a világos világos, míg sdrben nem.
Ha látni akarod mi az igazi különbség vedd le sdr esetében a fényerőt 100 nitre. Kb 8-as szintre. -
Scale
őstag
válasz
Vhiktor #19825 üzenetére
C835 a tv, értem amit írsz nagyjából, viszont leírva mit kellene eszlelnunk a tv-t nézve egy hdr/db filmnél az sdr-rel szemben? Gondolom papíron nagyobb színvilág, viszont ez hogyan tűnik szembe saját szemmel?
Illetve a leírásod alapján egy sdr film is tud nagyon szép lenni, szóval ha jó releaset fog ki az ember akkor kb mindegy mit néz -
Vhiktor
nagyúr
Sajnos sok hdr és dv kiadás egy nagy kamu, kokler munka. Referencia anyagból lehet meglátni milyennek is kellene ezeknek lenniük.
Színtér tekintetében a hdr és dv ugyanaz. Jelenleg inkább a p3 szinteret erőltetik ugyanis csak ezt tudják éppen hogy lefedni a tvk. De a P3 színtér nem sokkal szélesebb mint sdr filmeknél a rec709, szóval nincs hatalmas különbség. Bt2020 az ami már valónam látványosabb, de ezt még nem tudják a tvk. De azért így is van bőven előnye egy jdr vagy dv filmnek az sdr-hez képest csak hát elég sok a férc munka.
Milyen tv? Hdr-hez kell a nagy fényerő és ez beleszól a színekbe, szóval nem is annyira a színtér a lényeg hanem a színtérfogat. Ami hdr esetében akkor is jóval nagyobb lenne ha a hdr film csak a rec709 szinteret használná ugyanúgy mint az sdr.
Ne remélem ezzel nem zavartalak összeEgy a lényeg hogy jó hdr tartalmat kell nézni és hogy üssön elég jó tv is kell hozzá.
-
Scale
őstag
Megnéztünk egy film egyes jeleneteit 4k sdr, hdr illetve doviban is. Páromnak igazából majdnemhogy az sdr tetszett a legjobban mert ott voltak a legkevésbé sötétek a jelenetek, doviban túl sötét viszont hdr-ben pl ő nem látott semmi extrát, én még nem nyilvanitok véleményt mert túl friss és még nezegetem
Viszont azon kívül hogy papíron az sdr<hdr<dovi a sorrend a lehetséges színek tekintetében, ezt mennyire tudja az ember szeme lekövetni, megkülönböztetni rendesen? Milyen előnyökkel kéne reálisan bírnia ezeknek a vivmanyoknak?
Majd olvasok utána cikkeket is mert lehet csak mi vagyunk bénák. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem a Telekomtól egy TCL 32S5400AF FHD Smart andoridos TV-t. Az lenne a kérdésem, hogy ezen tudok majd akár Telekom TV Go vagy Digi online nézni azokat a csatornákat, melyre van előfizetésem? Vagy csak böngészőn keresztül? Másik kérdésem az lenne, hogy a tv-hez milyen távirányítót adnak, amivel pl. youtube-nál hanggal tudok keresni? Vagy ha nem akkor mi lenne a típusa annak ami jó lenne ehhez és hanggal vezérelhető, mert akkor Aliról rendelek egyet.
-
flash-
veterán
Akiknek TCL C725-ös tv-n a legfrissebb google tv rendszer annak mi a tapasztalata? mi pontosan a gtv rendszerrel a baj?
nekem a legutóbbi androidos fw van fent, ami febr 19-én jelent meg tehát réginek számít.
(V8-R51MT02-LF1V337.020865)
(de javítsatok ki ha tévedek én csak a relase leírása alatt lévő megadott tipusok alapján gondolom hogy ez a legújabbnem tudom váltsak -e tehát erről az androidosról a gtv-re? pro-kontra?
-
szkutyi
addikt
Be is bizonyosodott hogy az 562 nem jó a 835-re!
Hdr-en a tone maping sehogy sem jó!kikapcsolva kevés, bekapcsolva minden opción túl sokat tol!70% fenyerőre vissza véve is volt hogy vakitott... 511re vissza térve 100% fenyeron legfényesebb jelenetben sem bánt... -
szkutyi
addikt
Sziasztok! Fw511 maradhat a gyors indítás?vagy bug-os lessz a tv?
-
Scale
őstag
válasz
gianni85 #19807 üzenetére
Elég volt kihúzni a kábelt, asus routeremben 20/40/80 maradt és egyből racsatlakozott
Más: nektek hálózati frissítés az tud lehuzni új firmwaret, Android updatet?
Jelenleg ezek vannak és idáig nem is frissített megvétel óta, viszont az a biztonsági patch tavaly júniusról érdekes.. oké hogy tavalyi modell de gondolom a támogatás nem szűnik meg egy év alatt?
-
gianni85
veterán
Korábbi wifi kommentem:
Utána olvastam, mert ennyivel nem tudok mit kezdeni… miért??? Állítólag az RF táv miatt nem működnek a DFS csatornák, ezért csak 32-48 között és 149 fölött működik az 5GHz.
-
Osynho
addikt
Igen, ebbe én is belefutottam, húzd ki az UTP kábelt a TV-ből.
#19786ricsik:
Így is bukom a HD hangokat, de legalább a core hangsávok kimennek. Megpróbálom majd.
Igen, nagyon drágák lettek az AVR-ek, újat egyáltalán nem tervezek venni (ahogy más hifi komponenseket sem).#19787Vhiktor:
Megint nem voltam egyértelmű, a HDR nem fog működni, mivel az AVR nem tudja. lejátszó-AVR-TV. Egyébként néha nincs hangja HDMI-n (ARC), átváltok más beállításra, vissza és megjavul. Vagy restart. Ez elég ideegsítő. Illetve LG-nél tudtam irányítani a lejátszót a TV távirányítójával, a TCL viszont csak az AVR-t vezérli. Ez másnál is így van? Esetleg valami beállítást nem láttam? -
ricsi0307
senior tag
Bizony, 40 környéki csatorna kell neki. Én ezért engedtem el az 5Ghz-et, ezek a csatornák nálam a panelben zsúfolásig vannak, míg 160-nál konrétan üres. Csak a tv miatt meg nem fogom magam megszivatni. Most 2.4-en van így 160 a letöltés kábelen jó ha 60 volt.
-
Scale
őstag
válasz
gianni85 #19802 üzenetére
Erre gondoltam én is amúgy csak nem akartam írni, elfelejtettem kipróbálni és addig gondoltam hátha jönnek egyéb ötletek de amint tudom kipróbálom, köszi!
De ez amúgy milyen hülyeség? Előző samsungomra rá votl fixen kötve a kábel és ettől függetlenül fixen 5gs wifit kapta meg, priorizalta... Ennél meg ilyen van? Akkor írná ki ezt hogy nem fogja tudni megoldani amíg kábelen van
Pedig mielőtt megvettem alapvetően örültem hogy legalább ax-es wifit is tud pl az lg oledekkel ellentétben.. bár azóta se értem a gyártók miért nem képesek egy gigabites halokartyat belerakni a tvkbe, akkor minden probléma meglenne oldva.A 40-es frekit kipróbálom, most 20/40/80ra van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest