Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

válasz hetn #5990 üzenetére

Szia!

Bevallom, hogy a Taskernek ezen funkcióját még soha nem volt alkalmam tesztelni, mivel a mobilnetes/GPS pozíció sokkal pontosabb értékeket ad.

De teszteltem Nexus5-ön Android 5.1 és 6.1.1 alatt is, mindkettőn hibátlanul működött mindenféle beavatkozás és New API bekapcsolás nélkül is. Bár lehet azért, mert az Accelerometer miatt a Tasker soha nem teszi deep sleepbe a telefont (Yes, and keep device awake-n van).

Egyébként, ha a deep sleep a gond, egy végtelen ciklussal el tudod érni egyszerűen, hogy ne 'aludjon be' a telefonod.

Viszont azt tapasztaltam, hogy ha kiiratom egy flashsel ezeket a változókat:

%CELLID %CELLSRV %CELLSIG

, akkor ezt kapom vissza:

%CELLID unknown -1

Próbáltam a Cell near profilhoz hozzárendelni a taskot, de így sem kaptam vissza rendes értékeket, csak a középső érték változott 'unknown'-ról 'service'-re... A Cell Near ennek ellenére tökéletesen szuperál... :U Mondjuk ezt megoldottam pár Java API hívással, amit bármikor tudok futtatni.

Egyébként ha a ciklus/szenzor miatti ébrentartás nem működne, átküldöm a Java-s taskom, s azt tudod csinálni, hogy míg megy a Waze, a Tasker percenként futtatja, s ha egyezik a cella, akkor végrehajt egy másik taskot. Sokkal többet nem fog fogyasztani, mint a GMail pl., hacsak percenként egyszer fut le, s feltételezem, hogy percenként nem fogsz egy sokkal messzebbi cellába kerülni... Persze így több cellát is megadhatsz. :D

PS: A workaround a GPS-t élesztené fel egy pillanatra, ami már - hála a Droid API változásoknak - nem lehetséges alkalmazásból (csak Settings nyúlkálással, de erre a Tasker 'gyárilag' nem képes).

Új hozzászólás Aktív témák