Hirdetés
- Apple Watch
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Google Pixel topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha jól értelmezem, ő azt szeretné, hogy a víruskergető csak megadott időközönként szkenneljen.
Az intenttel max egy keresést lehetne indítani, attól még magától is fog keresgélni és szívja az akksit. Szóval, valahogy inkább fagyasztani/jegelni kéne az appot. Ezt pedig Taskerrel magában nem lehet kivitelezni. Olyan szempontból viszont jók az intentek, ha pl a Titanium Backupot lehet vele utasítani freeze (fagyasztás) és defrost (kiolvasztás)-ra, bár nem tudom, h tud-e ilyet az app.
Amúgy a legjobb az lenne, ha pl egy clamAV-t fordítana magának és mondjuk recoveryből, vagy rootos fájlkezelőből (illetve ha úgy fordítja, akkor akár SD-n, root nélkül is megy) a helyére tenné. Azzal shell alól nagyon egyszerű lenne a víruskergetés és tényleg csak akkor menne, ha a Tasker, vagy a terminál arra utasítja. De nem hiszem, h fordított már valaki clamav-t android buildrootra, nekem meg jelenleg rengeteg dologom van, így nem tudok rá időt szánni.
Szóval marad a freeze app keresése (ami támogatja az intenteket).
Bár én nem az antivírusra fektetném a hangsúlyt, hanem inkább figyelnék arra, hogy mit töltök le. Androidra nagyon nehéz vírust találni és annak is a legtöbbje csak interakcióval tud (tehát a user felteszi) érvényesülni. Szóval az androidos vírusok kikerülhetőek azzal, h nem szedünk le apk-t ismeretlen forrásból, 4sharedről, Blackmartról, noname orosz blogból stb... Ha pedig attól fél a kérdező, h pl USB-s kapcsolat esetén fertőzné meg a gépet/eszközt, akkor a gépre érdemes antivírust tenni.
Telóra úgy sincs nagyon hatékony vírusírtó (legalábbis, amikor foglalkoztam a droidra nem láttam ilyet). Mindegyik csak az SD-t tudta vizsgálni, egyik sem tudott mit kezdeni azzal, h van rootom... Ezért csináltam magamnak clamAV-t. Viszont a clam meg nem mobilra van tervezve és egy gyengébb eszközt le tud terhelni a kereséseivel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest