- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzolika10
aktív tag
válasz
rviktor25 #20725 üzenetére
Akkor meg már ott a prémium 1 év hűséggel. Nem értem, hogy kiért kellett kinyírni az extrát.
Beszéltem velük, 6500Ft/ hóért elérhető 1 év hűséggel, ha telefont is kérek mellé
Tehát azzal lesz olcsóbb, hogy marad a hgw és amortizálódik, amikor adhatnák olcsóbban is hűséggel és akkor szükség se lenne a hgw-re. Teljesen logikus. -
Aprósólyom
addikt
válasz
rviktor25 #20027 üzenetére
Nem vagyok rendszer mérnök, se híradástechnikus, csak próbálom online olvasgatással jobban megérteni a jelenséget, és ha tudok rajta javítani, akkor azt elérni. Ezért hadd kérdezzek vissza.
Tehát a FEC az az OSI modell értelmében egy alacsonyabb szintű, PHY szintű korrekció? Az UDP meg csak a transport layer szintjén nem végez hiba keresés/javítást?
Viszont az előző gateway mutatott (a mostani már nem) #18830 Aprósólyom "uncorrectables octates" értékeket.
Jól értem, hogy ezek azoknak a bájtoknak a száma, amit nem tudott javítani PHY szinten sem?
A "correcteds" érték pedig amiket PHY réteg szintjén kellet javítani és el is tudta végezni?Kvázi a DOCSIS PHY szinten is végez ellenőrzést, még ha game UDP protokollon keresztül kommunikál?
Viszont ha fizikai rétegben szükséges javítani de az nem sikerült ("uncorrectables") az az UDP rétegben okozhat packet hibát/kiesést/késést/sűrűsödést?
(Wire sharkkal elemeztem már gaming alatt transmitting és receiving packet ratet és már az feltűnt, hogy folyamatosan van kisebb nagyobb időközönként +/- 1-2 csökkenés/növekedés a bejövő csomagok/másodperc számában, miközben fixen ~60-at kellene kapjak másodpercenként.)
Ha jól értem: ha van is hiba, nem igazán tudok rajta javítani, mert az adott technológia adottsága/korláta.
Ha valaki tudna is javítani a kapcsolat minőségén az legfeljebb a szolgáltató lenne, a végpont és a központ közötti infrastruktúra vizsgálatával?
Viszont, arról már többször is azt állították, hogy OK. Ennek ellenére, vannak időszakok, mikor feltűnően rosszabb, máskor jó.Budapesten Digi DOCSIS kapcsolaton voltak rossz élményeim szintén alkalomszerűen. Ott elismerték a műszakiak, hogy sajnos illegális kábel TV csatlakozók zavarják a jelminőséget/jelátvitelt. Kaptam is pár hónap visszatérítést/kompenzálást cserébe.
Gyanakszom valami hasonlóra itt a vidéki szolgáltató esetében is, mert vannak időszakok, mikor radikális az általános különbség gaming élményben.
Van, mikor kiváló, de van mikor élvezhetetlen. -
-
Kuruc2
senior tag
válasz
rviktor25 #19585 üzenetére
Ezentúl a helyükön kezelem őket, ahogy a rablókat szokás. Ha valamit akarnak, annak fél hónapig utánajárok hol az átb.sz.s.
Most hogy megnéztem a havidíjakat is, kis túlzással nincs két egyforma. Ezek késedelmidíjaznak újabban a szerint épp mikorra találják ki a határidőt? Vagy mi folyik itt öngyösön? -
bzolika10
aktív tag
válasz
rviktor25 #19394 üzenetére
Azért nem olyan vészes az. Extra kábeltv 6000 a tarrnál, 2000/1000+alap telefon 5800 a T-nél. Árban kb ugyanott van, mint ha Extra+250M+Tel lenne azzal a különbséggel, hogy 20mbit helyett 1000 a feltöltés és a letöltésen is van egy 10x-es szorzó. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a tarrnál az 500M +extra+tel kombó 14 guriga, amihez csak 22 mbit feltöltés "jár".
-
Poplacsek
senior tag
válasz
rviktor25 #19336 üzenetére
Siker, köszönöm mindenkinek! Ügyfélszolgálat szépen elnavigált az ASUS router menüjében. Wan-kapcsolat típusa: PPPoE + felhasználónév és jelszó.
Ezt leokézva egyből ment a PC-n a LAN Net az ASUS-on keresztül, viszont érdekesség, hogy szívtam még a WiFi-s eszközökkel, nagyon hektikusan működött a mobilokon a Net, az XBOX-ok meg egyáltalán nem is tudtak csatlakozni. A WiFi akkor állt helyre amikor: Vezeték nélküli / Általános / Smart Connect engedélyezése: OFF - Ezt kikapcsoltam és így különvált a 2,4-es és az 5 GHz-es WiFi hálózat.
Most már minden hepi! -
Poplacsek
senior tag
válasz
rviktor25 #19328 üzenetére
Köszi, valóban ZTE F688-at kötöttek be, viszont elmentek anélkül, hogy leteszteltük volna a netet. A ZTE F688-at a PC-be kötve megy a net, de az ASUS routeremet akarom használni, azon keresztül nem megy. Gondolom Bridge módba kell kapcsolni a ZTE routert, meg tudom ezt oldani magam, vagy csak a központból állítható?
-
bzolika10
aktív tag
válasz
rviktor25 #19185 üzenetére
Az arris mizéria miatt beszélgettem egy pár szerelővel és ők is azt mondták, hogy szerény "város"unkban elsőkörben a társasok lesznek beoptikázva. Utána a többi szépen lassan idővel. OLT már van Pécsváradon, mert innét szolgálják ki a környező SZIP-es településeket pl Lovászhetény, Martonfa, plusz azt a 3 társast.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
rviktor25 #19182 üzenetére
Múlt héten voltam telekom üzletben Pécsen más okból. Aztán ha már ott voltam megkérdeztem. Azt mondta a hogy sokan kérdezik és hogy idén várható, de ha csúszás van akkor jövő év eleje. Telefonon is érdeklődtem még fél éve, akkor még nem tudtak semmit mondani, mert hogy az ügyfélszolgálat csak 6 hónapra látnak előre. Nem tűnik lehetetlennek annak fényében, hogy tavaly októberben készült el Hosszúhetényben is az optika.
Egy kis infó a Pécsváradi ON szolgáltató optikáról: A Rákóczi és a Liszt Ferenc utca sarkán már van egy optikai kötődoboz fent az oszlopon, valószínűleg az épülő társasháznak.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
rviktor25 #19123 üzenetére
Felhívtam az ügyfelszolgálatot, rákerdeztem a 250- sre. Azt mondták, hogy 100 forinttal drágább havonta. 500-nak nem nagyon látom értelmét, plusz 2 megabit feltöltesért nem fogok 2000 forinttal többet fizetni. Úgyhogy maradt a 250. Állítólag annyira új csomag, hogy nem is látta az ügyfélszolgálatos a rendszerben, hogy mik a pontos technikai paraméterek. Bekapcsolás után 15 perccel már szépen stabilan jött a 250/20.
-
-
domesz
aktív tag
válasz
rviktor25 #3609 üzenetére
Pedig nekem van ilyen menü a tv beállításai között hogy CI modul de bedugom és nem lesz aktív.
Sőt most vettem észre, ugye a STB-t bevittem kértem a kártyát helyette az STB-ből kihúzott tv kábelt a tv-be dugtam, és a sima kábeltv-s adások sem jönnek be, nemhogy a digitálisak.
-
-
-
590227
aktív tag
válasz
rviktor25 #3143 üzenetére
Látom messze nem tapolcai vagy.Honnan tudnád,itt milyen a Net.Számtalanszor -tük a problémát,a lassúságot,az időtúllépést.Csúcsidőben nehezen,vagy alig jönnek be a külföldi weboldalak.Éjjel,hajnalban gyors.Mi vagyunk a Net végén.Az okos Tarr szerelők,évek óta szenvednek a szolgáltatással,főleg szélben.Az tény,hogy bejelentéskor azonnal jönnek,és minden esetben megkeresik a hibákat.Persze az éjszaka,vagy a hétvége az más.Akkor letojnak minketEkkora szolgáltatónak nem tellik ügyfélszolgálatra.A törvény előírja a 24 órás panaszfelvétel biztosítását.Összegezve:Mi a volt Zelkások,jelentős visszaesést tapasztaltunk az internet szolgáltatásnál.,ez a mai napig megmaradt.Ami érdekes,Emre megjegyzésében,hogy voltak akik kaptak decemberben levelet,amiben ingyenesen 8 megásra bővítették a sebességet.Nekünk azóta is 5 megás van.Ritka az a nap,amikor a kép is nem akad a tv műsor közben,valamelyik adón.Ez már velejárója a szolgáltatásnak,egy +extra,amit ingyen kapunk.A szerződésről:Volt akivel január 17-én kötöttek szerződést,hogy nem is emlitették neki a csomagok szűkítését.Emre 1 percesére még megjegyzem,most sem passzol az új lista, a ténylegesen nézhetővel,sőt teljesen más.Elvették a zsíroskenyeremet,és ezért nagyon mérges vagyok.25 nap múlva lejár a szerződés,amit az asszony kötött.Én senkivel sem szerződöm,hosszú évek óta.
-
590227
aktív tag
válasz
rviktor25 #3139 üzenetére
Nem a sebességet kritizálom,az hibátlan,atomstabil.Neked nyilván még nem volt más szolgáltatókkal tapasztalatod.Emre is okoskodik csak.Mivel nekem laptoppom van amit használok más hálózaton is,tudok különbséget tenni,a Netezés szempontjából.A torrentezés meg nem nagyon érdekel,nyilván közösen fizetjük a sokat töltők helyett, a díjakat.Az árak addig magasak,amig a törvény nem kötelezi az átjárhatóságot.Azt meg butaságnak tartom,hogy akinél számiítógép,meg Net sincs,az elolvassa a Tarr honlapján az ÁSZF-et.Most sem passzol semmi,a mai kiosztással sem.Az meg,hogy az egyetlen magyar adót,a Filmmúzeumot kivették, biztosan nem valami nagy magyarságra vall.Olyan szó,hogy szemitizmus nincs,ezért nem találok megfelelő szót.....Egyenlőre végeztem itt.
-
green_army78
tag
válasz
rviktor25 #2972 üzenetére
először a számomra egyik fontos (német nyelv gyakorlás) ORF1-t vették ki a mini csomagból, aztán a sport2-t az alapból, majd most az Eurosportot is az alapból...
analóg egyre szűkül, de legalább lehetne digitális kiscsomagokra előfizetni, és nem csak a legdrágább 6000-s előfizetése esetén...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest