-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
Leki78 #20084 üzenetére
Az nagyon rossznak számít, még csoda hogy van jeled. Véleményem szerint jelents hibát ha a kábelezést és a csatlakozókat tökéletesnek találod. Nézd meg napközben a jelszinteket a tv-n és este is. Ha napközben is hasonlóan rossz akkor úgy jelentsd, viszont ha csak az esti órákban vannak gondjaid, akkor ezt a bejelentésnél említsd meg, hogy hátha figyelembe veszik.
Más:
Másnál sem működik a weblapon a Település címének kiválasztása? Hiába írok be irányítószámot vagy település nevet, mindenre nincs találat a válasza. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Leki78 #20079 üzenetére
Milyen frekvencián van ez a csatorna?
Lehet zajbetörés van azon a csatornán vagy gyenge a jel.
Az osztók bekötésének változtatásával vagy cseréjével lehet próbálkozni.
Ha közel vannak egymáshoz az osztók az első osztóba mehetne a modem illetve a tap osztó helyére mehetne egy kettes splitter, egyik kimenet modem, másik kimenet teletronik hpf szűrő, majd hármas osztó, hármasnál már nem lenne szükség hpf szűrőre. Amennyiben messze vannak egymástól az osztók a hármas osztó helyére mehetne egy aszimetrikus tipus, aminek az alacsonyabb csillapítású kimenetére mehetne a modem, ettől nyáron is rendben lesznek a modemértékek, de ha a dvb-c adások gyengén jönnek nem segít. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Leki78 #20074 üzenetére
Köszi a képeket, ezek az elosztók és a csatlakozók jófajták.
Nézd meg, hogy az osztóknál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók. Úgy tűnik van olyan mux ami gyengébben jön. Ha kiválasztod valamelyik frekit és megnyomod az ok gombot elvileg kiírja a minőség értéket és ha van bithiba akkor a BER értéket is. Boxon elvileg info gomb vagy a hangolás menüpontban kiírja az értékeket. Melyik tévén jelentkezik a vételi probléma? -
ftamas0201
Topikgazda
válasz
Leki78 #20074 üzenetére
A kép szétesés sajnos lehet a jelszintek miatt, a csatolt képeken (nekem is LG tv-k vannak) elég gyenge a jelerősség. Ha belemész a legalacsonyabb sávval rendelkező frekvenciába (rámész és oké vagy görgő gomb) akkor kiírja a jelerősséget és jelminőséget illetve ott látod is, hogy azon a frekvencián melyik csatornák vannak, így be is határolhatod, hogy amiket nézel, összefügg-e a jelerősséggel.
Én úgy tapasztaltam, hogy LG tv-nél 60-60% jelerősség alatt már nagyon hajlamos a problémázásra, szétesik a kép, nincs jel stb..
Az osztók lehetséges hogy túl sokat csillapítanak, ezt kabelmania majd megerősíti, hogy igaz vagy sem, én kicserélgettem itthon alacsony csillapítású osztókra mert nálam is voltak 70-80%-os jelek, ezt sikerült feltornáznom 90-96% jelerősségre. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Leki78 #20072 üzenetére
Üdv!
Ezek az értékek rendben vannak.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. Tévén milyen a jelerősség és a minőség? Mely frekvenciákkal van gond? -
allnickused
tag
válasz
Leki78 #19766 üzenetére
Azért olcsóbb, mert a konkurencia is kiépített hálózatot. Nehogy átmenj a t-hez. Ahol nincs optika falun például, nincs semmi alternatíva a tarr helyett, ott annyit kér amennyit akar. Ez már több mint egy évtizede így van, amikor a t elkezdte az optika kiépítését Szekszárdon még mindenhol 10-20-50 megabites net volt 6-7-8 ezerért. Ahol meglett a telekom optika ott a 20 és 50 megabites netet 2200-2800-ért adta a tarr, de nem volt szabad reklámozni, nehogy túlságosan híre menjen.
-
Ubi
tag
válasz
Leki78 #19772 üzenetére
Erre nem is gondoltam, de sajnos 3 laptopon is megnéztem. Kettő saját és egy céges. Mindegyiken ezek az eredmények jönnek. Akárhogy gondolkodók nem tudom elképzelni, hogy ne szolgáltató oldalon legyen a gond. Azt is el tudom képzelni, hogy nem tökéletes a Router és cserélni kellene.
-
-
barnibooo
aktív tag
-
-
rviktor25
tag
válasz
Leki78 #19485 üzenetére
Változtattak rajta.
Most már csak FTTH területen jár azonnal ingyen egy box, ill. ha prémium csomagot is kérsz.
Koax területen a normál csomagokkal 390Ft/hó az első ára.
Médiaeszközök - TARR . kábeltv . internet . telefon
edit: ezt eredetileg bzolika10-nek akartam válaszolni -
bzolika10
aktív tag
válasz
Leki78 #19445 üzenetére
Most csekkoltam le, tényleg koaxos. Viszont akkor nem értem, hogy hogy kerül 7990-be az a csomag, ami más koaxos területen 12000f
t. Van valamilyen más szolgáltató a faluban?
Ez annyiban módosítja a TV adás vételét, hogy nem kell minden tévéhez kártya, hanem csak akkor, ha az extra csomagon felül előfizetsz valamelyik kiscsomagra.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Leki78 #19442 üzenetére
Mivel optikai területen laksz ezért mindenképpen kártya fog kelleni a műsor kikódolásához. Az mindegy, hogy ezt a tv vagy a box végzi el. Boxot egy tv esetében ingyen adnak, csak a másodikért kell külön fizetni. Nálunk anno otthon ilyen TechniSat box volt, az jött ment tette a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest