- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
luciferc #474 üzenetére
''imádom ezt a mentalitást. nekem szar volt, miért ne legyen másnak is az?''
hát ez jó nagy butaság...
vedd már észre hogy kalandor mit írt
nem is értem hogy a szavait hogy tudtad erre a gondolat menetre lefordítani, félelmetes..
''Valószínűleg neked is jobb lett volna, ha ''csak'' tanulnod kell, ami egyébként a hallgató munkája. Akár tetszik akár nem, a hallgató dolgozik (elvileg, sajnos ez ma nem mindig igaz), így a tanulás melletti munka, az másodállás. Ez a másodállás pedig jó eséllyel a tanulás rovására megy egy normális követelményű rendszerben, aminek egyenes következménye a rossz eredmény.''
inkább egy erős közepes tanuló már életszaggal és gyakorlattal, mint egy eminens tanuló nulla önállósággal. bocs, de a szép elméletek egy dolog, az élet meg egy másik. -
tomazin
veterán
válasz
luciferc #494 üzenetére
Ezzel én is így vagyok,h a büfészakok rosszak.DE:melyik szak büfészak?Honnan tudja Kiss Pista döntéshozó,h hány darab idegenforgalmi szakmenedzser kell(mert ugye kell egynehány olyan is)?
Az iskola azt mondja majd,h sok,mert ugye az péz.A diák meg nem fogja tudni nemtriviális büfészaknál,h jó lesz-e az neki,ha olyan diplomája lesz 5 év múlva.
''buta kölyköknek 2-est osztogatni''
Hát nálunk is van ilyen tárgy,de eddigi 3 éves pályafutásom alapján 1 kezemen meg tudnám zsámolni mennyi ilyen volt.Nálunk nem nagyon cicóznak ilyenekkel elvágnak,s ha ezzel kirúgnak akkor ez van sajnáljuk. -
-
Thyb
senior tag
válasz
luciferc #474 üzenetére
Részben igazad van, részben pedig nem. Ez épp olyan mint a kormány mostani megszigoritásai, egyik oldalon bohóckodunk, de a másikon nem teszünk semmit. Amig a magyar szakképzés, és itt nem a felsőoktatásra gondolok, hanem a szakmunkásra és a szakközép iskolákra ilyen szinten vannak, addig nem lehet azt elvárni a munkaadóktól, hogy olyan embereket vegyenek fel akiknek gyakorlatilag egy sima érettségiük van (vagy még az sem) teljes szakmai háttértudás nélkül. Abban egyetértek, hogy a tömeg diplomagyártás lerombolja a megszerzett diplomák imidzsét, de ugyanakkor ha a középszintű oktatásban nem lesznek szakemberek képezve akik odatudnak állni az esztergapad vagy a felrakandó fal mellé, akkor ezzel a mostani huzással nem érünk el semmit. A tömeges diplomás képzés csak lehuzza a diploma eszmei értékét. De a mostani lépés mint irtam ezen addig nem fog érdemben változtatni, amik a szakmunkás képzés sehol sincs.
-
Rive
veterán
válasz
luciferc #474 üzenetére
le kell csökkenteni a felvettek számát, fel kell emelni a vizsgák színvonalát és meg kell szervezni a hallgatók szakmai gyakorlatát rendesen. ha ez megtörténik, akkor lesz minőségi felsőoktatás
A többivel nagyjából egyetértek, csak itt van egy kis bibi. Ezt ugyanis központilag nem lehet rendesen megcsinálni. Azaz kell valami direkt, még a jól bejáratott 'elvagyunk a híg fosban' jellegű intézeti hozzáállást is áttörő visszacsatolás a tanulók későbbi sikereiről az intézetnek.
Erre még a mai formájában is jó úgy-ahogy a tandíj. Még jobb lenne, ha ténylegesen át lehetne alakítani valami utólagos, sikerfüggő formába. De így is jobb, mint a mai 'rendszer'. Ami inkább rendszertelenség.
A diákok (megfelelő szinvonalú oktatás és számonkérés melletti) terhelését illetően inkább egy megfelelő ösztöndíj- és szociális rendszer lehetne megoldás. -
Ariadne
őstag
válasz
luciferc #466 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom saját tapasztalataim alapján. A szakomon belül legkeményebbnek tartott egyetemre jártam, és az első években voltak csak olyan emberkék, akik rendszeresen dolgozni próbáltak a nappalis képzés mellett. Aztán valahogy mind abbahagyták, esetleg átmentek levelezőre, mert ezek mellett a vizsgák mellett egyszerűen nem lehetett rendszeresen dolgozni. Alkalmi diákmunkákra persze lehetett menni nyáron meg hétvégenként, bár vidéken pocsékul fizetik ezeket, valamennyi bevételt az is jelent. De rendszeres munkát hétközben, az esélytelen volt...
-
Integra
titán
válasz
luciferc #416 üzenetére
''mellesleg ezt a dolgozz tanulás mellett dolgot én nem nagyon csípem. az első diploma alatt adassék meg a lehetőség, hogy valaki csak tanuljon.''
kényelmes vagy? lazítani akarsz?
2006-ban ez egy luxus amit nem engedhetsz meg magadnak.
ja hogy mégis? hát szar ügy, majd valszeg te is ott fogsz állni 25 évesen és tüntetsz mert van diplomád nulla tapasztalattal, szakmai gyakorlattal és hogy munkahelyet követelsz magadnak az államtól
végülis ez is egy hozzá állás -
tildy
nagyúr
válasz
luciferc #410 üzenetére
''(megsúgom, iszonyat gáz lesz amikor tömegével kerülnek majd ki félig kész diplomások, ugyanis kevés kivételtől eltekintve a tanmenetet alig alakították át ''
Ugye most az egyetemekről beszélsz? Lenne létjogosultsága egyébként a BSC, MSC képzéseknek, de talán ezen a szinten szerintem jobban járnak a főiskolák, akik (nagy nehezen ) indíthatnak MSC képzést, mint az egyetemek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged