- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #626 üzenetére
persze persze...
mindegy, nem lényeges.
de azért nem árt tudni, hogy az, hogy nincsen tandíj, mert a népvezér eltörölte a "nép érdekében", nagyban, sőt megkockáztatom, a leginkább tehet arról, hogy a diploma ma szart sem ér, max seggtörlésre, gyakorlatilag teljesen elértéktelenedett, futószalagon ontja a felsőoktatás segghülye, buta embereket, akik megszólalni se tudnak egy interjún, de van diplomájuk és követelőznek és az asztalt verik, hogy mi jár nekik, de dolgozni azt nem akarnak, mert nekik olyan munka kell ami a diplomájukhoz való.
szóval aki tandíj ellen hőzöng, az a saját jövöjéről is gondoskodik. csak nem biztos hogy jó irányban. de csak hajrá.
már csak azért is gondolkodni kéne, mert jelen helyzetben még tandíj mellett is nehéz, hogy a diploma érjen valamit.. -
Integra
titán
én azt gondolom hogy semmi sincsen a mai világban ingyen.
rendszerváltáskor pedig a magyar nép erre szavazott.
én nem jajolok, hanem keresem a megoldást a problémákra.
és sokszor a megoldás büdös és nem tetszik, de ettől még megoldás.
''Azzal meg,h nem fizeti be amit be kellene majd a nyugdíjnál veszi észre,h hoppá minbéren voltam egész életemben dőzsölés volt most meg kapom a minimálnyugdíjat(ha nem így van javítsatok ki)''
ez alapján azt hiszem hogy te is úgy gondolod hogy nem helyes aki minimálon dolgozik. és most nem a kényszer minimálosokra gondolok, hanem akik egyéni vállalkozók és csak minimált fizetnek maguk után be. tény és való, hogy ezek az emberek abból tudnak később megéln, ellenni egy hónapban amit félreraktak. mert a nyugdíjból tuti nem.
rengetegen ezt gondolják és így csinálják, meg számlát vesznek 10%ra és így tovább.
nem tudom sajnálni a rövidlátóságuk miatt őket, a gond csak az, hogy mikor eltelik pár évtized és előjönnek a gondjaik mert amikor lehetett volna lehetőségük spórolni, céltartalékot képezni, akkor nem tették meg... és akkor megint az államra hárul a feladat, hogy gondoskodjon róluk -
Integra
titán
először is nem tudom, hogy fizet e adót rendesen vagy sem
másodszor a jelen helyzetben aki most dolgozik a rendelőben azoknak már nagy valószínűséggel normális munkaszerződésük van, szóval nem hiszem hogy ez a veszély fenyeget
harmadszor van tb kártyám, fizetem keményen a dolgokat, úgyhogy el is várom hogy összefoltozzanak.
más kérdés hogy én absz pozitív befizető vagyok, (minden tb és biztosító álma) mert 8-10 éve nem voltam beteg, és úgy is élek hogy ne is legyek az. más kérdés ha örököltem valamit és az visz el, de igyekszem megelőzni. szóval nekem ráfizetéses a rendszer keményen
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Flashcash #540 üzenetére
hidd el egyik ember sem önszántából van minimálon bejelentve mert ők annyira szeretnék..
kell a munka? ez van, hát csináld. ilyen egyszerű ez.
és hogy ennek ellenére még áll a költségvetés azt jelenti, hogy óriási pénzeket síbolnak el a cégek és vállalkozók. ha ezeket betudnák fogni akkor semmi gond nem lenne ebben az országban. bár valszeg csinálnánk magunknak.. -
Integra
titán
válasz
Flashcash #526 üzenetére
aha. természetesen a brutto bérek pont úgy lesznek megoldva hogy minden faszán klappoljon.
láttál te már multi könyvelést? mindegyik ott próbál meg módosítani ahol tud.
ha a nagyok ezt csinálják akkor mit csinálnak a kicsik? még inkább ezt.
nézd meg a színlelt szerződések körül mekkora balhé lett. inkább nem dolgozik a szarházi orvos sem, mert hozzászokott a számlázáshoz meg hogy nem fizet be..
te melyik országban élsz amúgy?
nem finnországból írsz?
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Flashcash #516 üzenetére
érdekes hogy egy odalról absz negatívan fested le a helyzetet, hogy az állam így meg úgy, másik oldalról viszont még csak fel sem merül a gondolat a fejedben, hogy utófinanszírozás alul a jelentős többség kifog bújni valahogy... lehetnél legalább ennyire kritikus szerintem a diákokkal szemben is
persze természetesen ebben a topikban itt pont mindenki ha utólagosan fizethetne, még szép hogy befizetné.....
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
luciferc #474 üzenetére
''imádom ezt a mentalitást. nekem szar volt, miért ne legyen másnak is az?''
hát ez jó nagy butaság...
vedd már észre hogy kalandor mit írt
nem is értem hogy a szavait hogy tudtad erre a gondolat menetre lefordítani, félelmetes..
''Valószínűleg neked is jobb lett volna, ha ''csak'' tanulnod kell, ami egyébként a hallgató munkája. Akár tetszik akár nem, a hallgató dolgozik (elvileg, sajnos ez ma nem mindig igaz), így a tanulás melletti munka, az másodállás. Ez a másodállás pedig jó eséllyel a tanulás rovására megy egy normális követelményű rendszerben, aminek egyenes következménye a rossz eredmény.''
inkább egy erős közepes tanuló már életszaggal és gyakorlattal, mint egy eminens tanuló nulla önállósággal. bocs, de a szép elméletek egy dolog, az élet meg egy másik. -
-
Integra
titán
válasz
FehérHolló #439 üzenetére
pedig elmondták nem egyszer és nem kétszer azt és úgy is ahogy te mondanád.
mint ahogy azt is kerek perec megmondták hogy azért nem utófinanszírozás lett, ami tegyük hozzá jó nagy baromság volt és kényszermegoldás volt pont annak elkerülése végett, hogy márpedig azonnal fizetsz, mert a magyar valahogy kifog bújni a fizetési kötelezettség alól. nem kerteltek ebben se és igazuk van -
Integra
titán
nem hiszem hogy a finneket hozzán kéne hasonlítani
olyan életszínvonal van ott amiről itt talán ha 30 év múlva gondolkozhatunk.
azzal főzünk amink van.
ráadásul itthon ahogy ezt a topikot is olvashatod, igen komoly mentális problémák vannak.
sajátos állatfaj a magyar, még akkor is ha a gondok nem csak erre az országra jellemzőek, hanem megjelennek a magasabb életszínvonalú országokban is -
Integra
titán
-
-
Integra
titán
bizony rengetegen vannak akik olyan munkából szedték össze az első forintjaikat amihez semmi kedvük nem volt és tudásukon mélységesen aluli volt. és megcsinálták, hiába volt büdös és megalázó a munka. miért? mert itt kezdődik minden. aki ezt nem érti meg, aki nem megy el melózni mert ő már diplomás és ez neki nem megfelelő, az magára mutogasson, ne másra.
hidd el tízezer számra tehető évente azoknak a száma akik azért mennek el főiskolára, mert nem tudják mit akarnak, mit szeretnének dolgozni, de szar melót nem akarnak csinálni, ezért ha tehetik eltengetnek még 4 évet, hogy aztán csak lesz valahogy... sajnos óriási a kilátástalanság a fiatalok körében, ez is oka ennek az irdatlan továbbtanulási vágynak. amihez az is hozzájárul az, hogy valamiért a társadalom lenézi azokat az embereket akik a két kezükkel dolgoznak, ami számomra érthetetlen miért.
te azt hiszed hogy úgy megy ez, hogy diplomáztál és máris iroda, pc, telefon, és pontosan az a munka amire kijöttél a főiskolából? meg cégautó?
te hol élsz? álomvilágban?
vegyétek már észre, hogy ez nem így megy, max az igazán szerencséseknek, illetve azoknak akik megfelelő kapcsolat rendszerrel rendelkeznek.
ezt pedig nem tudom rossz néven venni, te ugyan ezt tennéd ha a te gyerekedről lenne szó, még szép hogy megpróbálod elhelyezni valahol.
a bosszantó az, ha a gyerek nem tud semmit! inkompetens, egy épkézláb gondolata nincsen, gyakorlatiasságból egy nulla. sajnos sok ilyennel is találkoztam.
az a gond hogy te sem tudsz elvonatkoztatni az árufeltöltéstől és a plakátragasztástól, pedig itt nem konkrétan erről a két munkáról van szó, hanem azokról a fajta melókról, amik a mai fiataloknak büdösek, cikinek érzik és nem úgy fizetnek.. -
Integra
titán
''egyetem mellett végezhető munkát, amiért tisztességes bért lehetne kapni. Nem hiszem, hogy túlzó igény, hogy egy egyetemista munkalehetőségei ne a plakátragastásban és az árufeltöltésben érjenek véget.''
na itt a baj, baszik elmenni, mert kuli meló
pedig tetszik nem tetszik ezt a kuli melót kell csinálni, mese nincsen, ez a realitás.
és azt mondom nem is baj, hogy kulimelózik az ember, mert legalább annál jobban megtanulja megbecsülni a későbbi komoly munkáit majd -
Integra
titán
válasz
ArthurMiller #411 üzenetére
aha, csak kapásból megbukik a dolog a finanszírozási elképzelésén.
-
Integra
titán
válasz
luciferc #416 üzenetére
''mellesleg ezt a dolgozz tanulás mellett dolgot én nem nagyon csípem. az első diploma alatt adassék meg a lehetőség, hogy valaki csak tanuljon.''
kényelmes vagy? lazítani akarsz?
2006-ban ez egy luxus amit nem engedhetsz meg magadnak.
ja hogy mégis? hát szar ügy, majd valszeg te is ott fogsz állni 25 évesen és tüntetsz mert van diplomád nulla tapasztalattal, szakmai gyakorlattal és hogy munkahelyet követelsz magadnak az államtól
végülis ez is egy hozzá állás -
Integra
titán
válasz
Retekegér #401 üzenetére
én is láttam, voltam párszor az ibs-ben, de hidd el, nem ez az általános trend.
és bizony itt is nagyon komoly keményen tanuló srácok vannak, akik igenis megbecsülik a lehetőséget amit a szüleik szintén vér verejtékes munkával teremtettek nekik.
és való igaz, a munkával szembeni alázat nincsen meg nagyon sokakban, őket lehet megvadítani ezzel a tandíj dologgal.
megnéztem ma a híreket, höok vezér meg a többi nyomja hogy nemhogy tüntetni fognak, de úgy is fognak tüntetni hogy nem mennek be az órákra.
igen? nem mennek be? én pénzemből feszkóznak? hát remélem jól megfogják buktatni ezeket mind -
Integra
titán
nos, ez alapján amit mondtál, így is úgy is sok a munkanélküli, mindössze arról van szó, hogy sok a bújtatott munkanélküli, akik nem tudják mit csináljanak ezért inkább ''tanulnak'' még 4 évet az állam költségén. bocs, helyesbítek, elvannak még 4 évet. vagyis az én, a te, meg mindannyiunk költségén.
na én ezt nem támogatom semmilyen formában.
és legalább tisztul a munkanélküli piac, végre reálisabb, konkrétabb adatokat is kapunk a helyzetről, ebben az országban ez sem utolsó szempont.
és ne felejtsük el, hogy sokaknak büdös a két kezi munka! -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
Retekegér #390 üzenetére
de figyelj, azok az emberek, akik saját maguk fizetik, mert a családjuk megengedheti, azok nem fogják elvenni a helyet azok elől akik ingyen tanulhatnak mert kimagasló a tanulmányi eredményük!
és van még egy fontos dolog is szerintem. mégpedig az, hogy ezek az emberek sokkal, de sokkal jobban megfogják becsülni a lehetőséget, a tudást amit megszereznek!
és lesznek akik kibuknak mindkét oldalról.
továbbá tudom hogy divat az anyuci meg apuci pénzére hivatkozni és fikázni őket, de azért azt szeretném megjegyezni hogy noha van közöttük sok tirpák, nem jellemző a nagy többségre. és az is téves gondolat, hogy mindenhol ilyen emberek vannak. ha ez igaz lenne, akkor ebben az országban semmi gond nem lenne. bárcsak mindenkit a szülei tudnának fizetni az iskolákba emelt szintű szolgáltatásokra. bárcsak itt tartanánk.
de nem ez a helyzet.
jelenleg az egyetlen lehetőség, hogy a szülők azt mondják a gyereknek, hogy figyelj, fogat összeszorítani és dolgozni és küzdeni és kitartani. -
Integra
titán
válasz
Retekegér #382 üzenetére
nem kevés ismerősöm van aki érettségivel elment munkát keresni és talált és felvették és ott tartották. miért? mert talpraesett volt mind, nem hisztiztek és sírtak, ha kellett mcdonaldsban gürcöltek, de pénzt kerestek, lehetőséget, reggel 7kor mindig felkeltek és úgy álltak hozzá, hogy márpedig előbbre fogok jutni.
akár mit is mondasz, itt alapvető mentális és hozzá állás beli gondok vannak az embereknél.. -
Integra
titán
válasz
Retekegér #379 üzenetére
nézd soha nem lesz ebben a világban tökéletes igazságosság.
ezt te is tudod, én is tudom, mindenki tudja.
de!
tarthatatlan helyzet, hogy futószalagon ontják az intézmények a nullla diplomáskat.
semmilyen motiválás nincsen. és igenis amennyire lehet gondoskodjon mindenki magáról a lehető legjobban. csak túlságosan elkényelmesedett mindenki és az elmúlt évek gondoskodtak róla hogy mindenki csak a markát nyújtsa, a másikra mutogasson és követeljen, de ő maga semmit sem tesz a siker érdekében.
igenis ha fizet a diák, akkor tudatában lesz annak hogy nem a vörösboros kóláról kell hogy szóljon az egyetem, hanem munkáról, tanulásról, felelősségről..
teljesen jogos és helyes hogy tandíj van.
a rendszer pedig azoknak segítsen támogatással akik tényleg a legrászorultabbak.
azt gondolom, hogy akinek otthon számítógépe és internete van és ide írogat, az nem rászoruló... -
Integra
titán
válasz
Motion_Blur #368 üzenetére
ennek semmi köze ahhoz hogy kinek van pénze, kinek nem.
de hát te sosem az eszedről és a gondolkodásról voltál híres....
egyébként pedig ha picit is odafigyeltél volna, a rendszer magában hordozza a lehetőséget, hogy ne fizess semmit. csak ehhez tanulni kell. és ahogy régen is, most is rengetegen dolgoznak, tányért mosnak ha kell, de összegyűjtik a pénzt rá. magától nem lesz siker. persze sokaknak egyszerűbb sírni komcsizni meg rinyálni, de hát őket már eléggé megbüntette az élet -
Integra
titán
hát a magadfajtádnak és a sleppednek szar lesz, de szerintem ez nem nagy ár egy normális rendszerért ahol tanulni, teljesíteni és bizonyítani kell...
de legalább nem az én adóforintjaimból fogsz lébecolni ha egyszer felsőoktatási intézménybe kerülsz, bár ezzel a gondolkodással sokra amúgy se jutsz
[Szerkesztve] -
Integra
titán
''A diplomás munkanélküli meg a proligyerek itthon itt is elmehet szar melót csinálni, de miért tenné ha 2órával arrébb 5* jobban megfizetik, nyelvet tanulhat, és nem azon múlik a felemelkedése, hogy a szülei kit ismernek a KISZből.''
ez de szar duma....
de tény, egyszerűbb mint tükörbe nézni -
Integra
titán
menjenek.
én itthon is tudtam diplomával két nyelvvel és x év referenciával kocsit mosni, füvet nyírni és szutykos melókat csinálni mikor nem volt pénzem.
szóval az oka ennek mentális. teljesen kilátástalannak tartja a helyzetét a mai fiatal, de összességében sem képes látni a helyzetet, csak azt, hogy neki pénz kell, mégpedig minél hamarabb minél több. lehet hogy most kimegy felszolgálni angliába és keres relatíve jól pénzt, de hogy ott azzal semmit sem fejlődik szakmailag az is biztos. felszolgálóból mi lesz? talán egy üzletvezető? egy magyar londonban? háááát, 1 a 100000-ből, szóval fényes kilátások.
aki fejlődni akar az vért izzad és összeszorított fogakkal küzd és tesz is ennek érdekében, nem pedig siránkozik és menekül máshova -
Integra
titán
válasz
concret_hp #332 üzenetére
pontosan, beáll kőműves inasnak, téglát pakolni etc.
csakhogy a mai fiataloknak már büdös a kétkezi munka, meg hogy ők nem ezért tanultak etc..
és? ha nem csinálja éhen döglik. teljesen elvannak tévedve
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest