Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Jó amit mondasz!
Én is képest voltam Valakinek az Önéletrajzát Wörbe behívni, átfutni a szememmel úgy, hogy néha még a nevét sem tudnám megmondani az ügyfélnek... és utána kinyomtatni, fénymásolni.--- ui: kell néhány baby telefonszáma? Jah, hogy számokat nagyon jól memorizálok!? :
-
net84
őstag
hogy jól induljon a napod
Én tegnap este wlan-t szereltem és közben egy kb. 3 hete újratelepített gép gazdája telefonált, hogy mit hol talál a mentések között. Természetesen nem lett meg a program, amit keresett, holott biztosan átmentettem, mert telepítés nélkül is működik, ezért nem is szenvedtem vele. 10 percel később életre kelt a hálózat, így üzentem neki, majd betömörítettem a progi egyik nálam lévő verzióját (micsoda szerencse, hogy hordok magamnál notit nyaraskor is), és megpróbáltam elküldeni. A második próbálkozás után írja, hogy annyira nem fontos, ráér, majd ha hazaérek. De ezért 5 percen belül 2szer fel kell hívni elötte...
Pénteken viszek egy gépet1 hete vitték el tőlünk, tegnap indiánosat játszott, és elkezdett füstjelekkel kommunikálni.
De látom azért te sem unatkozol.
Még szerencse, hogy a pogis elöbb nyit, mint mi
-
-
Sytex
tag
Még az a szép, amikor hoznak fali kábel, hogy ugye ezt is meg lehet tűzni? Persze, ha olyan vastag a rézszál, hogy bele sem megy a helyére, a tömörsége végett meg nem fúródik bele a kés...
Erre van egy találmány, úgy hívják: RJ45 dugó fali kábelre. Ugyanannyiba kerül kb mint a patch-re való, és még a szerelési módja is ugyanaz, sőt másfajta fogó se kell hozzá
Engem a melóhelyemen lefejeznének ha fali kábelre patch dugót tennék (Használunk mind2 fajta kábelt, elég sokat)
Szerk: OFF
-
TheReMiXeR
senior tag
Na értem én, de ilyennel nincs kedvem foglalkozni a logikából kiindulva.
Használt cuccokkal meg nem foglalkozom.Új ház 6700Ft-tól indul... ha meg bevizsgálok+takarítok akkor az is ennyi minimum.
Ilyenkor nem látom értelmét.EZ ugyanaz mint amikor valaki az UTP kábelekkel sz@rakszik. Ilyenkor van 500Ft szerelési díj. Azaz pont annyira jön ki, hogy 16m helyett vehetett volna 20méterest is... és nem kell várni se mert leveszem a polcról... A szerelési díj meg azért van, mert nincs kedvem hozott tyúksz@ros kábelekre dugót rakni 50Ft-ért...
ui.: nem 1x fordult elő, hogy hoztak egy bála kábelt és hogy majd én abból csinálok nekik vagy 30db rövid összekötőt mert 50Ft a csatlakozó... ja és mérjem is ki, hogy tuti legyen... meg azé jó lenne ha lemosnám a kábel burkolatát, mert hát eddig a padláson lógott az egér sz@rban de most beltérre kellene... 50Ft-ért/db... @anyádat azt...
-
PiciKenny
senior tag
Hát izlések és pofonok.Én annak idején, info szakot jelöltem leginkább meg, de anyám, mondta h jelöldmeg a cukrászt is mert hogy szeretsz itthon sütni, mondom oké.
Erre az info helyeken, túljelentkezésvolt, és kevés volt a 4.3as átlag.
Maradt a cukrász.Szép szakma, meg izletes is, de ! nagyon oda kell figyelni, sok mindenre 1 szerre, leginkább a higiéniára! na azért harapnak.Már énis otthon, ha anyuék nem ugy takaritanak mint hogy kellene
. Eleninte tetszett, jó volt. mig voltak tanuló felelöseim, 1 házaspár, rendesek voltak, és poénként fogták fel az egészet, és igy tanítottak, és igen! jól ment, de aztán egyéb okok miatt, ök eltávoztak az üzletből, igy maradt a fönökasszony, ki nemvolt mestercukrász,csak fönök meg cukrász, és hát nagyon lese xarta hogy ki hogy tanultovább. 3. évben. csak ha épp nemjutott eszembe valami, egyböl " miért nemtudod?? végzös vagy miért nemtudod? tudnod kéne..." meghasonlók. de 1et nem segített volna..
Meg ami legszörnyübb, hogy ami miatt 1ik nap megdicsér, azért másnap leba**ott, és igy tanuljam meg mi jó s mi nem
. Ezért utáltam meg a szakmát, lehet h más fönökkel más lenne, de igy... meglesz a szakma.. és ennyi kész..nemérdekel tovább ( érdekes módon majdnemén vagyok a legjobb tanuló az osztályban
..és engem még nemis nagyon érdekel...) meg azt pl sose tudtam felfogni, hogy a rákban lehet 1es valaki technologiából???? az nemcsinál semmit munkahelyen? v mi?
Felnött képzések is vannak,estin ha jól tudom ( sry ha mégsem
).
Ez attol függ, te mit szeretnél, édes szájú, vagy ink jó kajákat szereted, ezt te tudodui: mióta cukrászkodok, otthon többet fözök mint sütök
mod: elnézést ha ez kicsit sok lett, és még nemis ide vágó
-
Thulcandra
senior tag
Valószinűleg azért, mert kívülállóként az embernek fingja sincs mi folyik abban a szakmában valójában. Én annó tanultam szakácsnak, mert imádok főzni és visszajelzések alapján elég jól, de mindezt lerendezni nagyüzemben... ne tudd meg... mikor beesik az előre bejelentett 100 ember, azoknak kiszórni a bejelentett kaját, mellette a napi menüt, mellette még vagy 10 v több asztalt kiszórni alacarte, vagy neadjisten úgy esik be 100 ember, hogy nincs bejelentve és az is alacarte...
Nehéz olyan étteremet találni ami a két véglet között van, a lazaság de dögunalom, pénz sincs, meg a megőrülök egész nap között. Cukrász szakma is ugyanilyen hektikus. Nem említettem még az állandó meleget, főleg nyáron, a sérüléseket, olyan nincs, hogy valaki ügyes gyerek, aki ebben a szakmában dolgozik garantált, hogy időről időre elvágja, megégeti, leforázza magát. Szakácsként meg rettentes zsírszaga lesz az embernek, marha sokat kell tisztálkodni, fürödni, főleg ha az ember párja nem csípi a zsírszagot, akkor tök mindegy, hogy este 11kor estél haza és másnap 8ra megint mész, akkor is hajat kell mosni stb.Lényeg az, minden szakmának megvan az árnyoldala, persze ezt addig nem látod, míg nem vagy benne.
-
net84
őstag
ezért van nálam az, hogy vasárnap mindig van valami dolgom...elég nyomós érv kell ahhoz, hogy bárkinek megcsináljak bármit is vasárnap - vagy akár szombaton.
vasárnap pl kikapcsoltam én is a céges mobilom, vezetékes telefonom nincs
de van akiknek ez sem okoz gondot, mert minek is kapcsolom ki a cégeset, felhív a magán telefonomon, vagy addig keres valaki rokot, ismerőst, még a végén utol nem ér... -
sutykuru
aktív tag
Sokan nem képesek felfogni, hogy miért van rajta matrica, meg, hogy miért nem lehet telepíteni egy eredeti vistát a fél város gépeire.
Csomagolás sérült, sajnálom...
Talán ajánljatok egy új gépet?
Vista kompatibilist?, ja, hogy gyalog van;- a szomszédban szép autókat lehet kapniárukapcsolás
mod: erre csak azt tudom mondani, amit egy ügyész mondott:
"Nézze kérem, ha én bemegyek egy drága édesség boltba, és megveszem a legdrágább doboz bonbont, -haza viszem, óvatosan kibontom, a felét megeszem, másnap visszaviszem a boltba, hogy mégsem ilyet szeretnék hanem olyat, mert ez nem ízlik"
-
TheReMiXeR
senior tag
Én abszolute megértem, engem is zavarna a dolog. Főleg ebben a "vevőkért harculunk időszakban"...
Sajnos én is láttam már ilyet, a pultba beültetett droidok olyan kiképzést kaptak, hogy ha nem felelsz meg a leírt 5 elvárásnak akkor le se szarja a fejed. Előtte van a papír és csekkolja a leendő ügyfelet :
-szájszag? rendben OK
-hónaljszag? rendben OK
-mosdatlanság? rendben OK
-fingszag? rendben OK
-csipa? rendben OKHa valamelyik hiányzik, akkor az már kizáró ok.
...és egy DROIDNAK mondhatod. -
tothl
addikt
Szia !
Ha egy adaptec kari miatt akarsz regisztrálni egy nagykerben, akkor érthető az aggodalmuk.
Egyébként karit lefoglalod telón, kollégának papírokat oda, megy a kariért, 5 perc a regisztráció, kairt megkapja viszi haza, ennyi. A bolhából csináltál elefántot SZVSZ.
Nincs olyan sok jó nagyker ebben az országban, és az expert az egyik.... -
sutykuru
aktív tag
Ez a másik véglet, én a multkor zavartam el egy üzletkötőt, mert ki googlizta a számomat, és nem volt képes felfogni, hogy attól, hogy tev. kör, még nem foglalkozunk vele. -azóta is küldi az árlistákat, meg a hiper ajánlatokat- veszek valami ótvar sz@rt és rászállok gari ügyben, akkor lemond rólam szerintem
-
bullseye
addikt
off
én erre a helyetekben adnék egy 500 oldalas angol (kevésbé szimpatikusoknak szuahéli) pdf-t mellé, és ha azt meg nem érti, akkor még egy nyelviskola telefonszámát is. Te így mindent megadtál, ami a profi használat feltétele... innen már csak idő és elhatározás kérdése a felhasználó részéről...
onbocs, hogy itt közvéleménykutatok, de hallani, hogy kihal a szakma, nincs eladás, hal is elúszott... télleg vacak a piac? És ha igen akkor gazdasági okok (nincs pénz, kivárás, félelem - azért ne politizáljunk pls.) miatt, vagy csak mindenki beszedte karácsonyra az ócsó noteszt meg ócsó konfigot, ozt azzal szív csöndben?
-
1010
őstag
egyszer egy komplett gépet adtunk el
eddig ok
pár nap mulva csörög a telefonhogy neki kell a magyar nyelvű használati utasítás a számitógéphez
30perc után kiderült
neki kb az kell ami egy kenyérsűtő gépehez jár
(az a fajta ami megtanít kenyert sütni vagy 30oldalon kersztül)
innen már ismeritek sztem
a vége toporzékolás és ordibálás lett -
Rover623
félisten
Autós példád rossz...
Gyakori, hogy az autógyárak egy-egy napvilágra került hibát gariban (sőt, időnként azon kívül is) intéznek...pl. előfordul a motorvezérlő szoftver, vagy a más egyéb vezérlők szoftverének frissítése...ingyen.
Szóval egy normális boltban bele kellene férjen egy ingyenes BIOS frissítés... -
-
Pacák
senior tag
Vót itt PH! -n valami kúlermaszter "ammo" becenevű házikó tesztje. A gombok a dög tetején, mindegyik saját védőkupak alatt. Amolyan igazi bolondbiztos kiépítés, mintha tűzszerészeknek vagy modern tüzérségnek készült játékszer lenne. Nnna egy olyan kellene! Merthogy a kicsi Pacák után hamarosan érkezik hozzánk egy még kisebb Pacák. Akkor jaj lesz a szerkezetnek az íróasztal mellett.
Ez csak amolyan vevőoldali mélázás, nem vagyok boltos.
-
virkir
veterán
Erre egy szösszenet igaz videokamera az eset alanya
Én: kezcsókolom hoztam volna javításra egy kamerát, ez meg az a baja.
Munkafelvevő: örülök neki kérném akkor a delikvenst
É: mit adjak hozzá mert még a távirányítóját is elhoztam?
M: nem kell semmi még az akkut is vissza adom
Papírokat kitölt, a kamerát hatszor körbeforgatja tüzetesen megnézi, én balra el kb 10 órakor.Délután kettőkor a szerviztől cirka 200 km, beindul a telefonom kiír egy nem tárolt számot.
Természetesen a szervizes hívott, hogy miért nem vittem a kamera dokkolóját mert anélkül nem tud még hibátkeresni sem.
B@zdmeg -
net84
őstag
most már biztos ami eddig is borítékolható volt - teljes szerver újratelepítés zsír új vasra, új típusú adatbázis kezelő progi és a probléma most is fennáll, igaz most már kibírta fagyás nélkül negyed óráig
tehát elbaxtam egy egész napot és kiderült az, amit eddig is tudtunk (csam most már bizonyítékunk is van) instabil és szar az adatbázis...
nembaj! júzernek csak olyan tápegység kell, ami 12V-on 34A-t tud, mert aszonták, hogy olyan a jó...
de a neten talált is olyat, igaz még Mo-ra az a típus nem ért el, amit javasoltam neki, az nem jó, mert még nem hallot róla, a többi meg nem tudja ezt..., ami biztosan tudja Csíftek, az meg már drága nekíjje
-
diegho
nagyúr
azért vagyok olyan emberismerő, hogy látom előre kivel érdemes foglalkozni komolyabban és kivel nem. nekem mindig a legjobb ár/teljesítmény arányú rendszerem volt, jelenleg az intel ebben sokkal előrébb áll mint az amd. az hogy valaki nem tuningol az az ő baja, ha nincs 5 másodperce a biosra akkor vegyen drágább gépet én megoldom esetenként 20-30k-val olcsóbban ugyanazt a teljesítményt 5 másodperc bios-ba lépéssel, tudom, hogy a felhasználok 95%-a nem tuningol, de ha bejön egy emberke hogy van x pénz, látszik rajta, hogy azért van fogalma róla, de már 3-4 éve nem költött a gépre, akkor bátorkodom elmagyarázni neki, hogy ha megveszi az e2140+P31-es lap kombót 30k-ért és amellé tesz egy erősebb kártyát az jóval gyorsabb lesz mint az 5200+ x2+690g-s lap 40k-s kombója és egy gagyibb vga. érti? (ezzel nem akarok senkit megbántani, de miért venném az elavult, csak látszólag gyorsabbat drágábbért?) kb olyan szitu, mint mikor vettem a toyotámat és egy fapados opel-re akartak rábeszélni, de köszönöm nekem nem kell szimpla autó, mikor 150k-val olcsóbban megkaptam a toyotát
(senki nem hitte el mennyiért vettem
)
-
adik
őstag
És még egy dolgot: Mennyi volt egy-két-három éve a pendrive, a monitor, a DVD-író, és a többi. Pöcs árak vannak, a meló meg ugyanannyi, ha az adminisztrációkat nézem, akkor meg még több. A forgalom - és így természetesen a profit is kevesebb.
decembert vártuk már, mint messiást, hát be is szívtuk valamilyen szinten. Végeredmény: kb másfélszer annyi számlát kellett kiállítanunk, hogy valamivel kevesebb legyen az összforgalom, mint tavaly, meg azelőtt decemberben. Itt látható, hogy mennyivel erősebb a forint...
-
lesaux
veterán
Féloff: dolgoztam egy cégnél, ott olyan volt a fizetési morál, hogy amikor kellett venni valamit, felhívtuk az egyik ismerős számtechboltot, hogy XY Kft. vagyunk, ezmegaz kéne. Közölték, hogy ha készpénzzel fizetünk, akkor se szolgálnak ki. Nem kicsit volt kellemetlen még telefonon keresztül is égni a f@szadék főnökség hozzáállása miatt.
-
diegho
nagyúr
én ezért nem megyek ki senkihez. páran nem érteték meg, hogy nekem nem ér meg 2-3000et a kimenés, nevettek, azt hitték poénkodok, de könyörgöm szombat délben 11:55-kor jön be a boltba, hogy menjek ki és tegyem a gépébe az új vga-t (amit nem nálam vett) mert nem ért hozzá (vga a kezében) akkor majd persze rohanok. lehet bunkó vagyok, nem érdekel, de én minden nap 9-17ig értek hozzá 17-9ig analfabéta vagyok a témához és engem senki ne zargasson azzal, hogy a kölöknek nem megy az új crackelt játéka - mert volt ilyen is, vasárnap reggel ezzel keltett... nos azóta új mobil számom van amit senki nem tud
na jó 1-2 csinosabb csajnak azért megadtam, hozzájuk kimegyek bármikor
jah és persze ilyenkor mi eladók vagyunk a bunkók, mert miaz hogy nekünk van magánéletünk...
-
TheReMiXeR
senior tag
Lehet, hogy lenne értelme, hiszen megtudnánk azt is, hogy mi fáj a kedves vevőnek.
Így is ki tud derülni, hogy ki a barom, nem csak úgy, hogy mi írkálunk.
Csak az a véleményem, hogy az emberi gyarlóságot senki nem reklámozná...
...azaz ha barom voltam egy boltban azzal nem dicsekednék... -
Dzoli
tag
Nem nálam vette, tehát nem izgat hogy intézi rá a gart
Viszont egy másik figura kedden vett 1GB DDR-t, mert kell a játéknak.
Persze sajnálta a munkadíjat a beépítésre, és a tesztre, így elvitte, hogy majd Ő megoldja.
Délután jön is, hóna alatt a géppel, hogy nem jó a RAM.
Bekapcsolom, ismerős hang: pííííííí, píííííííí, pííííííííí
-Ezt jól beépítetted barátom, gratulálok, sikeresen kinyírtad az alaplapot.
Egyből jött a védekezés, hogy biztos nem tette be fordítva, mert nem lehet, de nem látta a párhuzamot a között, hogy mielőtt még hozzányúlt a gépéhez működött, utánna viszont már nem. Az alkatrészek épek voltak, így nem vitáztam vele.
-De még mindenem garanciális nálatok! Mikor lesz kész?
-Pénteken nézzél be.
-Olyan sokára lesz meg!?
-Figyelj, szerintem örülj, hogy pénteket mondtam, és nem várjuk meg a nagyker cserét a 478-as lapodra. -
badgirl
csendes tag
Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam én is, hogy a pasik többsége (tisztelet a kivételnek
) a nőket műszaki analfabétának hiszi.
Kiskeresként dolgoztam egyedül a boltban mint eladó és szervizes. Sokszor jöttek úgy be, hogy hol van az eladó srác, aki ért a számítástechnikához. Mikor mondtam, hogy csak én vagyok és nem is volt itt más, csak az elődöm, aki szintén lány, akkor elkerekedett a szemük.
Sajna sokszor duplán annyit kell küzdeni azért, hogy elismerjenek, csak azért, mert nem fiúnak születtem. -
diegho
nagyúr
a bunkó hangnemben beszélőket fejbe is lőhetem akár, főnök mondta, igaz csak egy szamurájkardot hagyott nálam, azt mondta oldjam meg ezzel
amúgy nagy ritkán van olyan aki nem megfelelő hangnemben próbál beszélni, volt egy részeg faszi akit hazaküldtem józanodni, másnap normálisan jött vissza. egy valaki telefonban kurvaanyázott mert szombat 11:55kor nem mentem ki hozzá nyomtató drivert telepíteni (őt még felakasztom az ajtóra, de nem mert azóta bejönni, talán fél tőlem mert 3 fejjel magasabb vagyok) meg egy másik fazon volt ő bazdmegezik állandóan és megkérdeztem tőle hogy normálisan nem lehetne? 1 óra múlva visszajött és normálisan dumáltunk. szóval nincs gyakran ilyen, nem egy 80 gigás hdd-n fog múlni a holnapi kenyerünk szóval ha valaki bunkón ugat kirakjuk a francba.
-
diegho
nagyúr
bejön egy srác. pont beszélgetek az exkonkurencia exalkalmazottjával (bezártak). srác sziasztok. és megkérdi a másiktól hol az üzletük
srác mondja bezártak. erre kérdez valamit tőle. srác nem válaszol én válaszolok helyette. megint kérdezi megint én válaszolok... mintha én nem tudnám mit akar. aztán mikor mondtam hogy nem most nincs usb-s laptopvinyótáram hogy a 15 éves laptopodról lementsem a szarodat akkor meg elment. felhívtam főnököt leírtam az egyént megkérdeztem ismeri-e. nem ismeri. kérdezem leszarhatom?! mondja le
tegnap jött megint (már volt 2.5" usb tár) hát leszartam...
-
diegho
nagyúr
nekem semmit nem foglaltak be. ügyfél gépét foglalták be mert feljelentette őket szomszéd. felhívom nyomozó havert. figyi ilyenkor mi van? nem ti telepítettétek fel szóval semmi. mondom és ha mi telepítettünk fel valamit? erre a válasza (kicsit hangsúlyozva) ti semmit nem telepítettetek fel! és ennyi.
-
net84
őstag
Nem baj! Ma dél körül rongyolt be egy kissrác, de először úgy nézett ki, mint aki eltévedt. Kb. 1,5 perc volt amíg eljutott a pultig, addig kétszer köszöntöttem neki és kérdeztem meg tőle, hogy miben segíthetek.
- jónapot! van egy laptopom és szeretném fejleszteni, mert nagyon lassú.
- pontosan mit értesz fejlesztésen, mit szeretnél bővíteni vagy cserélni bent?
- videókártyát (errevártamén) és ramot, mert csak 512 van bent.
- videókártyát nemigazán lehet cserélni a notiban, a ramhoz pedig tudni kellene, hogy milyen ram kell bele
- 1GB-os
- DDR, DDR2 vagy SD...?
- hát azt nem tudom.
- a noti pontos típusa is elegendő, az alapján meg tudjuk már nézni, hogy milyen kell bele.
- azt nem tudom, de mennyibe kerülne egy 1gb-os ram?
- attól függ milyen típus kell bele...mikori a gép?
- egy, másfél vagy két éves, nem olyan régi...
Felsoroltam a ddr és ddr2 árakat, megköszönte, majd ugyanolyan lassan, ahogyan bejött, távozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest