- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dkess
őstag
válasz
plus44 #70527 üzenetére
A DS120J vs. DS118. Az utóbbiban erősebb SOC és dupla RAM. Valamint utóbbival a Synology programjaival van HW transcode is (Plex viszont nem - ehhez már Intel -es NAS kellene).
A DS120J nem teljesen véletlenül kerül 40K HUF -ba. Plex alatt még video és audio transzkódolás nélkül is borzalmasan szenvedni fog. Egész egyszerűen nem erre találták ki. Nagyon nem.
Továbbá a másik rossz hír (és tényleg sajnálom), hogy általában nem kiszúrásból szoktak Plex/Emby mellé Celeron -os NAS -t ajánlani. A HW transcode még csak egy dolog. Feltételezem azért nézegetsz 40K HUF -os NAS -t, mert némileg árérzékeny vagy. Azaz nem biztos, hogy szívesen kiadnál még egyszer ennyit mondjuk Plex Pass -ra (vagy Emby Premiere -re) amivel a HW transzkódolást feloldanák. Nos még a korábbi generációs Celeron -os NAS -ok is a FullHD -t SW transzkódolással (video és audio együtt) kitolják simán "erőből". Nem mellesleg a legkisebbekben is legalább 2 GB RAM (ami a DS118 -nak is a duplája) van.
Egy szerény javaslat. Próbálj meg legalább egy használt előző generációs akár 2 magos Celeron -os (DS218+) NAS -ra gyűjtögetni. Hosszabb távra megoldás lehetne és másra is használható lenne ... A két HDD hely meg önmagában nagy könnyebbség bővíthetőség tekintetében - meg persze van rajta 3 db USB3 meg eSATA csatlakozó is ... Tudom, igen - ez még drágább megoldás, de kb. egy világ nyílna meg előtted ...
-
bb.bocs
őstag
válasz
plus44 #47783 üzenetére
Én ddr3l es verziót raktam bele. (talán 1600mhzes, de ez nem biztos!) Azt hogy a 16gigás modulokat kezeli e az jó kérdés, bár szerintem fölösleges bele 32gb ram, még a 16ot sem használja ki... 16gb os modul egyrészt nem hétköznapi szerintem + szerintem nem valami olcsó,de ezt már neked kell eldönteni.
-
bb.bocs
őstag
válasz
plus44 #47776 üzenetére
Hello.
Én ds218+ ról váltottam 718+ ra (218+ elromlott visszakaptam a pénzt, jó áron vettem 718+ verziót...)
Nekem teljesen bejön, kihajtani nagyon nem lehet ( virtuális gépekkel kilehet... a 218+nál 1 virtuális gép fullra húzta a processzort.) Ezenkívül ugye 2 lan csati van tudsz triggerelni. Később tudod bővíteni még 5 vinyóval, igaz a bővítőegység nem olcsó. Nekem a laptopban volt 32gb ram, így 2*8gb-ot átraktam a nasba
összességében semmi bajom vele, totálisan jó vétel volt. -
lewisfm
aktív tag
válasz
plus44 #45242 üzenetére
Van a DS118-ra PLEX, de még csak előzetesként, s kézzel kell telepíteni a csomagot. A csomagot te neked kell letölteni a PLEX weboldaláról, azonban ott csak egy fórumon belül található meg a letöltési link - lévén, hogy még fejlesztés alatt van.
DS118-on nincs videó transzkódolás, az csak az intel x86 CPU-k kiváltsága, továbbá PLEX az én DS118-amat nem engedte alvó állapotba menni.
Végül arra jutottam, hogy (nekem) jobb a Video Station / DS Video páros.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
plus44 #31443 üzenetére
Normál otthoni használatra oké a 216, de stream esetén ha átkódolni is kell akkor elvérzik! Viszont a videó streamet szerintem fölösleges otthon erőltetni! SMB vagy NFS eléréssel nincsenek különösebb korlátok. Nekem 15-20 db aktív torrent mellett is teljesen okésan megy a dolog.
-
Multibit
nagyúr
válasz
plus44 #31443 üzenetére
Azt lenne jó tudni, hogy milyen le/feltöltési sebességgel gyötörnéd a NAS-t! Ugyanis a vas ereje határozza meg, hogy mekkora sebességgel tudsz letölteni. Tehát, mennyi az annyi? Mennyit szánsz a vásárlásra?
A Synology DS116 elég erős, úgy 25-30 MB/s-ig jó ez a modell.
Egy film stream a letöltés mellett nem jelent nagy terhelést. Egyébként nem a felbontás (1080p) számít a hálózat terhelése szempontjából, hanem a film full bitrátája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Quadro FX 570 eladó
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest